Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KRÁSNÝ PRVO JARNÍ DEN, HOLČINKYY
Tak už to tady máme - sluníčko a jaro
![]()
ZANET:
Jééjee…tak slavná jsem nebyla, neboj. Nešikovně jsem to popsala. Já jsem jela z našeho malého městečka. Prostě jsem si to sama vyjednala a zaplatila (tedy moje rodina). Ale chtěla jsem říct, že v tom roce bylo všeho všudy 3 lidi - studentíci, co takhle vyjeli. Mně by stýpko nehrozilo - na to bych musela mít šikovnější kebulku
![]()
No, tedy to jste měli pěkný výletík a exkurzi, ti povím - parádička. Mě tyhle věci strašně baví..ale ani se, ostuda, nepamatuju, kdy jsem takhle někam zašla naposledy..
![]()
Přeji ti krásný sluníčkový den Zanet - tam k vám za loužičku. Doháníme vás mílovými kroky - u nás je sluníčko a začíná být i teploulinko, příjemně, ptáčci zpívají. Máš pravdu kytičky mám strašně moc ráda. Vy to děláte báječně - s tím, že je pak sázíte na zahrádku, to já se bojím, že je po odkvetnutí budu muset vyhodit a nebo je vy:,–(ím na dvorek za dům..lepší než do popelnice–HEE, super nápadík, co říkáš????
At to tam máme krásný, až tam budeme sedět s malinkou princeznou. Zatím je tam strašný bordel a ošklivo. Je to dvorek, který patří k našemu domu, kde je spousty nájemníků. Majitel se zatím o ten dvůr nepostaral. To naproti to mají náádherné - jako v emerice…
![]()
Manžílek povídal, že sám to tam klidně zvelebí a dá mi tam lavičku - pod stromeček..Jen aby to ostatní nezneužili a hlavně nezničili. No uvidíme..Hlanvě pod schůdkama je šílený brajgl…staré harampádí apod…No ale je to rozhodně zajímavý nápad.
CINQ:
No, pokojíček je úzasný. Jak jsme dali ty bordůrky (jsou oranžové se zvířátky), tak se to celé zateplilo, zůtulnilo…ještě to chce minimálně lustřík, lampičku na stěnu a koberec - no a pak všechny ty věci, co tam patří. Ale my to postupně zvládneme - nemám pochyb
![]()
Dneska jsem zavěsila nad krásná futra (u vstupu do princeznia pokojíčku) nádherná slonovinová bílá srdíčka — víš ta co hrají…vapadá to moc něžně a krásně…
Vy máte taky nádherně vybráno, ti povím…překrásné. Už se nemůžeš dočkat vid. A kdy přesně se stěhujete?? Počasíčko máte taky parádní.
Ty jsi ale náš žabec - tehu benjamínek, co ???
![]()
Tak to jsme se ZANET proti tobě fakt důchodkyně.
![]()
No, ale to ty ještě nevíš, že ŽIVOT začíná po TŘICÍTCE
![]()
HOLCINKY - VSECHNY MOJE MILOVANE - myslím na vás, kudy chodím a jsem tak ráda, že se tu vídáme.
Přeji vám nádherný den a v průběhu dne, budu JUKAT jako divoženka
![]()
BRUM:
držím moc palečky!!!!
Dej vědět - URČO
![]()
LAURO:
je mi moc a moc líto, že tě práce tak trápí. Věřím, že to kazí tvé dny a vůbec, člověk je takový pak citlivý - obecně na všechno.
Moc a moc ti držím palečky, at se to nějak urovná a nebo se brzy pustíte s manžílkem do nějakého to byznýsku
![]()
Myslím na tebe a přeji ti krásný sluníčkový den.
KELINKO, MARKETO, NOGGIE, SASULKO, POTVURKO, HAIDULKO, TEHULE a všechny - všechny vás povolávám - „DO ZBROJE“
- přijdte si popovídat…jsem zvědavá jako opička !!!
![]()
Brum taky drzim palecky a at je vse v poradku
pak nam urcite napis.....
Varenko tak pokojicek princezny bude urcite krasny(jak jinak,ze) a ty srdicka jsou dobry napad
Koberec budete davat po celym pokojicku? My jsme se prave rozhodovali jestli ano ci ne,nakonec koupime jenom koberec do prostred pokojiku (asi 2mx2m) po zkusenosti s dcerkou ![]()
Jinak stehovet by jsme se meli na konci dubna az zacatkem kvetna,abych ti pravdu rekla,je to rychlost
jsme radi,ze je to tak rychle a hlavne,ze je to 10minut od naseho nynejsiho bytecku(dcerka nemusi menit skolu),je to se soukromnym parkem a terasou a jeste ke vsemu v centru(co si vic prat?)
A zabec jsem
a je me jasne ze po 30 zivot teprve zacina
pritel(36)mi to dokazuje porad,nekdy mu nestiham a prijdu si ja ta starsi
![]()
Holky kde jste????????????? ![]()
CINQ:
No, tak to máte paráádní - opravdu. Není nic lepšího, když člověk najde něco tak malebného a ještě blízko centra. Já si Vinohrady nemůžu vynachválit. Máme to 10min autíčkem a 3 stanice metrem na Můstek. Ale už jsme rozhodli, že metrem jezdit nebudu - je to fakt nepříjemné.
Ohledně koberečku…my máme všude nádherné parkety, takže koberce vždycky takové doprostřed místnosti. To samé bude mít princezna. Vyhlídli jsme náááádherný, ručně tkaný, heboučký, vysoký…překrásný, ale ta CENA je tak úděsná, že nevím..manžílek ho chce koupit (až budeme mít prašule), ale já váhám. Nemyslím, že tak drahý koberec je nutný…fakt je, že je to znát. Je opravdu tak měkký jak peřinka..byly na něm dost legrační popisky jako: protiskluzový, protiskvrnový!! (Tak jsme se zasmály- představili jsme si, že na něj vyleješ červené víno a ono se samo vypaří z koberce ještě než dopadne skvrna na zem…
). A kolik máte místnůstek?? Tu vlastní terásku a zahrádku vám opravdu moooc přeji…Je to veliká výhoda. My máme kolem dokola parky,
y a pak ten dvorek…je tam naprostý klid a spousta stromů.
No, ty srdíčka vypadají opravdu božsky. Jsou to takové detailíčky, ale zaručeně suprový.
A už vlastně víte, co to bude???? Jéje, uplně jsem se tě zapomněla zeptat!!!!!!!!!
![]()
CINQ:
Podle metříčku odhaduji, že holčička…asi jsi to i musela psát…to jsou ty stránky, co mi unikly!!!
![]()
ahojky holčičky, přeji vám krásný první jarní den!!
Varenko, musím ti popřát mnoho a mnoho štěstíčka, zdravíčka a lásečky, vy dnes holky máte další narozeninky - jste v dalším týdnu!!! No to se nám to ale krátí že ![]()
Holčičky, ještě jsem nestihla všechno přečíst, co jste napsaly, vy jste ale spisovatelky
Hlásím vám, že jsem k vám zaplula s novým metříčkem, dnes v poledne mne navštívila mrška, jsem ráda, přesně 14 dní po vyvolávačce, tak budu mít alespoň za chvilku zase klídek a dovolená nám hezky vyjde na krásné období uprostřed cyklu
Jak se vám všem vede?
Laurinko, přeji hodně štěstí v té tvé práci, ať už je konečně osvítí a zjistí, že není tak všechno černo-bílé a že nejsi tak špatná, jak si myslí! Přeji pevné nervíky!
Všechny na vás holčičky mooc myslím! Tu svatbičku už moc neřeším, včera jsme si o tom se sestřenkou promluvily, prostě si vybere náhradníka a počkáme. Třeba se to v práci ještě nějak uklidní a ti, co jsou dlouhodobě marod, tak třeba někdo z nich do práce nakonec dorazí a mohla bych tedy jet, uvidíme. No a když ne, tak hold ne, bude nám to líto, ale nic s tím nenaděláme. Akorát jsem z toho rozmrzelá a jen mne štve, že to s tím těhu nevychází, protože by se to právě hodilo, alespoň bych odpočinula od té práce a oni by možná také zjistili, že všichni nejsou tak nahraditelní, jak se zdá ![]()
Holky, přeji vám krásný celý sluníčkový den, hezky si ho užívejte! Já mám dnes bohužel dlouhou a tak se ven dostanu až sluníčko zapadne, ale pak mne čeká doma kamarádka a ta mi trochu pozmění můj účes-neúčes, tak se už mooc těším, snad to rychle v práci uteče.
SASULKO:
Jéééé…děkujemeee…ty jsi zlatíčko!!!
No, letí nám to - letí…
![]()
Ale ten tvůj METŘÍK … to je NAAADHERAAAA!!!!!
CHACHAAA…to je žůžo, jak si to takhle krásně obměnuješ - inspirovala jsi mě…možná taky zalovím po nějaké té novince..
![]()
Varenko Vinohrady jsou nadherne,bydlela jsem na Kacerove,takze na vinohradech v parcich jsem stravila s dcerkou spoustu casu
ja totiz maluju obcas,takze takova inspirace tam byla ![]()
Jinak ta zahradka je velky park,moc krasny s lavickama a kvetinama a s hristem pro deti(je to pro cely cinzak) ale je to soukrome…takze kdo tu nebydli tak tam nesmi a ani pejsci
(nic proti pejskum,ale kde si hrajou deti,tak tam nemuseji prece kakat a curat)
Jinak po celym bytecku mame moc pekbe parkety taky a proto chcema jenom ty koberecky doprostred......jako u vas
Jinak jsem pro koupit drahy a kvalitni koberecek a to hlavne pokud jsou deti,ted mame ve velkym pokoji koberec,je stary asi 15let,je kremovy a kdybys ho videla,rekla by jsi,ze ma tak 5let a to tu predtim po nem chodili v botech(to je normalni ve FR) k dceri,co ma ted pokoj,jsme koupili normalni a po roce pouzivani vypada uboze
proto ted jak se budeme stehovat,tak chceme nakoupit jenom kvalitni(pravda cena je kolikrat vysoka,ale ta kvalita za to stoji)…Muj pritel je blazen co se tyka techto veci,treba i pouha matrace do detske postele(co jsme ted koupili),ta se kupuje za:,–(ne ve specialnim obchode(to rika on a tak to bude i pro mimi)ale kdyz jsem videla ty ceny,nektere jsou drazsi nez ta postel ![]()
Jinak na velky ultrazvuk jdu 30.03 tak mozna budu vedet co to bude
chteli by jsme holcicku
ale kazdy mi rika,ze to bude kluk
tak uvidime,ale vis jak,hlavne at je to zdrave…
Jo a bytecek je velky 3+1......
Ahoj Sasulko to je mi lito,ze te nepustili na tu svadbu,snad to dopadne jeste dobre ![]()
Jses moc hodna,ze na nas myslis
my na tebe myslime taky a drzim ti palecky at to vyjde s miminkem ![]()
A metrik moc krasny ![]()
CINQ:
Tak s tou zahrádkou to máme podobné, ale tím, že je za domem, tak by sem ani nikdo jiný nešel než nájemníci. Uplně v suterénu jsou nějaké kanceláře, al i tak je to uzavřené. Je to parádička. No s hovínkama pejsků je tady opravdu problém. Tím, že máme 10min do
ů a parků, tak tam často chodíme (skoro denně) a manžílek vždycky varuje:
Jen pozor na MINY!!!!
Jenže zvířátka za to nemůžou, to spíše ti páníčci by museli vše sbírat.
Tak to máme opravdu hodně podobné bytečky
![]()
Já zrovna přišívala mašle k závěsům u princezničky… ![]()
No, vidíš to - tak asi se to opravdu vyplatí - myslím ty drahé koberce.
Pokud budou penízky, tak určitě koupíme (dám na tvé cenné zkušenosti
).
Ještě ted mě napadlo koupit už malinké takové ty nástěnné šášuly s kapsama na hračky a tak…hezky by to zase zateplilo a nazdobilo a snad by to ani nemuselo stát takový majlant. Jen nevím,jak to najít na netu - myslím, jaký název to asi má??? ![]()
Jéé, tak to budu držet moooc palečky - máme to zase podobné - já jdu na velký UTZ o den později - 31.3.
![]()
Já bych musela mít taky chlapečka, protože mi každý říká, jak jsem krásná a jak mi to sluší —
![]()
CINQ:
P.S. Takže to tu znáš veeelice dobře, vid
My bydlíme hned u kostelíčka J.z Poděbrad…vlastně z okna ho vidíme…A jak nádherně bimbá…
![]()
Varenko ja vim,ze ty zviratka za to nemuzou
ale jsem radeji,ze tam maji pristup zakazan,protoze jak pises,panickove na to kaslou ![]()
Jinak to je super,masle k zavesum
mame totiz neco podobneho u dcerky v pokojiku,moc se mi to libi ![]()
Jinak kapsar na stenu,nevim kde poridit,vetsinou to maji v obchode s hrackama nebo i s detskyma potrebama;my mame neco podobneho doma,dokonce ma i hadrovy kalendar,kde jsou dny,mesice,rok,a i pocasi,vse se meni,je to na suchy zip,no nejde to popsat,ale kdybys chtela fotecku pro inspiraci,staci rict,je to moc pekne,ale spis az od tech 4let ![]()
Jinak ja osobne si porad rikam,ze takovehle drobnosti davaji charakter pokojicku,mam rada hodne detail…jako je pro priklad:ty srdicka co mas,nebo ta masle na zaves ![]()
A aby to nebyl chlapecek nakonec
nedavno jsem cetla,myslim,ze v dubnatkach,ze jedne mamine rikali celych 7 mesicu,ze to je 100%holcina a na poslednim ultrazvuku to byl jasny kluk
proto i kdyz budu vedet,ze to bude holka,tak vetsina veci bude neutralnich.....i kdyz tchyne je presvedcena,ze to bude kluk,tak uz mi upletla par veci v modrym a v zelenym…no co,at ma radost ![]()
Jinak nevim jestli jsem ti to psala,ale uz i kocarek mam vybrany
je to Quinny Buzz,ale kupovat se bude az mesic pred porodem ![]()
Boze dneska jsem se rozepsala
dcerka je dneska ve skole az do 17.45 tak mam casu
ale zase to zehleni
ja to tak nesnasim ![]()
Jo a jeste jsem cetla,ze Myska je opet v nemocnici,pry mozna bude rodit,ale,ze se to snazi zastavit
ty vis neco o tom ![]()
CINQ:
Jojo, Myska mi psala v 6hod - je U Apolináře. Uvidíme…furt na ní non-stop myslím a držíme všichni palečky. ![]()
To budu moc ráda, když pošleš fotečku toho kapsáře. Kouknu na netík, jestli bych něco neobjednala… ![]()
Já mám detailíky tak strašně ráda - myslím, že to dělá pak takový hezký domov a pokojík. ![]()
Jéje, právě jsem se vrátila z nádherné procházky. Šla jsem do Riegerových
ů…náádhera…chvíli jsem se slunila na lavičce..paráádička. A jsem krásně provětraná. Jaro je fakt tady. ![]()
Taky jsem hupsla k nám za dům..když jsme se tak o tom bavily…no fakt to tam chce generální úklid. No, uvidíme - promyslím to. Žehlení NAPROSTO nesnáším…dnes už ho mám za sebou…zaplat panbůh!! Tak držím palečky, at to zmákneš raz dva
- doporučuji pustit si k tomu nějaký suprový filmeček.
![]()
To je parádička, že už máte vybraný kočárek - jen ty názvy mi naprosto nic neříkají. Já jsem furt tak nějak podezřele v klídečku…co se týče kočárku se nevzrušuju…
![]()
Asi bych měla…no až budou penízky…zabrousím..
![]()
Koukám, že už bude půl páté…toto letí. Ještě jsem neudělala žádnou práci na PC!!! Tak to musím hnedle napravit!!!
Joo, na procházce mi došlo, že jste se mě se ZANET ptaly na to znamení - to víš…Blíženec
- považuju všechny Blížence za chudáky
![]()
Já jsem štastná, že malinká bude Býček…aspon doufám!!!
Jéje, tak to jsi mi dala broučka do šíšy s tím pohlavím…no tak to bysme tedy čubrněli - všichni!!!
![]()
Hlavně, že miminko bude zdravé!!! To je jediný, co si přeju.. ![]()
Varenko tu fotecku ti dam az o vikendu
az pritel bude mit cas,ja jsem totiz tele na stahovani fotek z fotaku do pocitace
my mame totiz 2 pocitace a jsou propojeny nejak spolu a je to slozity
teda aspon pro me ![]()
Jinak se ti podivam po internetu taky
a kdyz neco najdu,dam ti vedet ![]()
Mam dozehlino
fuska,ale slo to,nebylo toho moc,ale jsou tu jeste kosile
ale ty jsi bude muset udelat pritel
ja totiz zehlim vse i kalhotky
ale kosile nikdy ![]()
Jinak ja uz koukam po kocarkach ted
protoze si ho chci vyzkouset,ohmatat atd…a potom ho chci koupit pres internet
ten muj by me vysel v obchode se vsim asi tak na 750 euro vice mene
na internetu,stejny kocar se vsim me vyjde asi tak na 400-450euro(taky novy) takze proto uz se divam po kocarku…prece jenom kazda korunka dobra…
Jinak koukam,ze tu jsme same blizenkyne
i dcerka je blizenec
a ja povazuju spis vsechny kdo ziji s blizenci za chudaky
aspon ta moje prava blizenecka povaha stoji za to
obcas si rikam,jakto,ze pritel jeste neutekl?
Teda,dneska pisu jak drak!!!
Ahoj holčiny,
moc nestíhám číst a díky za podporu. Zítra jdu na ten ultrazvuk a uvidí se. Dneska jsem si dělala 5 test a zase pozitivní. I příznaky (únava, bolest v zádech, nevolnost) tomu nasvědčují. Zkusím zítra přesvědčit doktorku na krev a pak se ozvu. Jinak to sluníčko je paráda, už aby bylo jaro. Čauky a mějte se