Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Noggie tak to si urcite vymenime informace z velkych UTZ
Nechate si rict co to bude?????My ano…ja bych pukla nedockavosti
![]()
Jinak Eva je moc pekne jmeno......my mame skoro stejne Emma (akorat se z V vymenilo na M)
Co by jsi chtela vic,holcinu nebo kluka ![]()
My chceme holcicku(teda hlavne at je to zdrave a stastne) ale kdyby jsme si mohli vybrat ![]()
Jinak ty jmena co jsi nasla to je sila
hlavne ta Kunegunda az mi bylo sproste to napsat
natoz to vyslovit
chudak ten kdo mel toto jmeno (schvalne nepisu ,,ma toto jmeno,,protoze nikdo snad nemuze dat takove jmeno svemu diteti ![]()
Cinq určitě si necháme říct, jestli čekáme holčičku nebo chlapečka, taky bych asi zvědavostí umřela… ![]()
Mě je celkem jedno, jaké pohlaví má náš cvrček, budu ráda, když to bude krásné zdravé miminko!
Můj manžílek by rád syna, ale určitě bude pyšný i na dceru…
Emma je moc hezké jméno, dala ho před 14 dny své dceři moje nejlepší kamarádka. Malá Emička je krásná a hodná, prostě k sežrání… ![]()
Jo a ta děsně ošklivá Kunegunda - prý je to německého původu a znamená „šlechetná bojovnice“
Podle knížky se v ČR ještě ojediněle vyskytuje
Opravdu děsivé…
Holčinky, kdepak všechny jste? ![]()
NOGGIE
Tak, ted jsem tu ja a vy uz zas chrnite
Ano, ano, zadne testovani se zitra nekona, metrik mluvi za vsechno. Tentokrat mi je to nejak jedno. Ze bych uz rezignovala? Slibila jsem si, ze tento mesic nebudu merit teplotu ani testovat ovulaci, tak jsem zvedava, jestli to vydrzim ![]()
Teda tady budou tri velke UTZ tento tyden, to je super. Uz se tesim, co budete mit za miminka, Cing , tobe preju tu holcicku, a Noggie , to je zajimave, ze manzel chce kluka, ale zatim vybral jmeno pro holcicku
Ale je dobre, ze to bere tak zodpovedne. Eva se mi taky libi a Emma (nebo Ema) taky. Kunegunda NE
![]()
Katko, mrzi me, co te potkalo, je dobre, ze to beres docela optimisticky a tesis se na dalsi snazeni. Drzim moc pesti, aby to priste co nejrychleji vyslo.
Varenko, tady byla vcera krasna zima. Teplota klesla az pod 7 stupnu C. Neslo nam topeni, tak jsem se museli tulit s Dannym pod perinou
To mam rada, radsi nez kdyz je horko a clovek se nechce toho druheho dotykat, aby se nezacal hned potit. Teda az tak daleko to dojit nikdy nenechame, to uz by davno bezela klimatizace. Ale stejne, tohle obdobi je na Floride super. Dokonce za minuly mesic jednou prselo
Varenko, nech si na UTZ Sashenku vyfotit a das nam do galerky aspon ji, ano? ![]()
Sasulko, Gabi, Haidule, Adys, Marti, taky se ozvete, at vime, co s vama je.
Tak hezke sny, ja jdu varit veceri
Zanet
Tak holcinky, pekne me chytl zub. Uz me zlobi asi tyden, ale porad jsem si rikala, ze to nic neni. Behem nekolika hodin mi ale opuchla pusa tak, ze skoro nevidim na prave oko. Uz asi druhy den mi nepomahaji ani prasky na bolest. K doktorce jsem ale obednana az na ctvrtek odpoledne. To me cekaji perne 3 dny. Mam ale strach, abych nedostala treba zanet do kosti a nemuseli do me pak rvat nejake leky, kvuli kterym bych musela prestat kojit.
Tak uvazuju jestli nejit na pohotovost.
Zitra jdu na kontrolu po sestinedeli, tak az me doktorka uvidi, tak si bude myslet, ze me manzel mlati. ![]()
Juuu…Verenko, jakto, ze jste zmenili holcicce jmeno?
Zanetko, je mi lito, ze to nevyslo, ale konec koncu, jeste to neni jiste. Ja jsem otehotnela taky presne v ty mesice, kdy jsem byla skalopevne presvedcena, ze to tutove nevyslo.BT na bodu mrzu, zadne tehu priznaky (tedy az na nevolnosti, ale ty jsem pocitovala skoro od ovulace, takze me nenapadlo, ze je to tim-zdalo se mi to brzo) a jeste jsem na zacatku tehu spinila, takze jsem si myslela, ze MS dorazila.Pravda je takova, ze to vetsinou vyjde, kdyz to clovek neceka. Adriennka se na dokonce zadarila v mesici, kde jsem si rikala, ze diky Bohu, ze to nevyslo a cvakla jsem si juice s vodkou (ja normalne nepiju nic ani kdyz se to hodi, ale mela jsem za sebou tezke dny kvuli prastene svagrove). To byl sok, kdyz jsem zjistila, ze mi neni zle od nervu, ale z miminka.
Tak ja letim, neb mala nas obe radne ohodila. ![]()
Gabriela
Noggie tak jestli to jmeno se jeste vyskytuje,tak to uprimne lituju toho,kdo to jmeno ma ![]()
Zitra nam nezapomen napsat,jak bylo na velkem UTZ......
Zanet je mi to lito,ze to nevyslo
ale jak pise Gabriel,kdyz to nejmin cekas,ono to prijde…my jsme se snazili pres rok a pul a pak kdyz jsem si rekla,ze to holt nejde(uz jsem vubec nechtela) koupila jsem si prukazku do posilovny na cely rok
stalo to 550euro
a rekla jsem,ze ted budu myslet na sebe a ne na mimi a po 2 nebo 3mesicich jsem byla v tehu
myslim,ze hodne dela to,ze se na to stale mysli ![]()
Gabrielle jak to,ze musis cekat 3dny????Kdyz je to akutni,tak by te meli vzit hned
ale chapu tvoji bolest,je to nedavno,co jsem umirala na zub taky
ale mam tu super zubare(moooc krasny
![]()
Jinak jak se ma miminko
![]()
Zatim vsem ahoj a pekny den ![]()
Ahoj holčiny,
tak co přesně bylo špatně ještě přesně nevím, posílají to na histologii a ta bude za 14 dni. Jinak to že není něco v pořádku zjistili z hlesající hodnoty HCG. Doktor říkal, že když je to takhle v začátku, tak by se to stejně neudrželo. Myslím že je to lepší než někde v 5 nebo 6 měsíci. Ten humor jsem chytila hned v nemocnici, jsou tam moc fajn doktoři, všechno vysvětlí, povzbudí. Ten co mě operoval, říkal, že si máme dát dva měsíce pauzu a třetí měsíc vynechat plodný dny. Stejně teď máme 3 týdny úplně útrum. No a pak na to můžem vlítnout. Tím mě dostal. Tam od něho mám tem smysl pro humor.
Na pokec zde zůstanu, aspoň to rychleji uteče.
Jinak ty jména co jste vybrali jsou fajn, taky se mě lípí. My jsme se u dcery rozhodovali mezi 10 a byla to fuška, ale Kunegunda dát dítěti je snad za trest. Dost jsem se u toho nasmála při představě jak mu asi budou říkat spolužáci.
Musím končit, Alenka se rozhodla vstávat po obědě.
Pa
Brum jsem rada,ze jsi v poradku a plna humoru
to je dulezite v teto chvice…byt v pohode.....preju vam,at vam to brzo vyjde a at je vse tak,jak ma byt ![]()
Koukam,ze to jmeno Kunegunda se libi kazdemu
je pravda,ze jestli nekdo chce jmeno,co nikdo nema,tak ted ma jedinou sanci ![]()
ahoj holky,
preju hodne stesti na velkych UTZ …
ja jedu hned v zavesu za Zanet… tak zas priste …
Cinq, meli by me vzit okamzite, jenze ja za celou dobu co jsme tady, jeste u zubare nebyla,
takze jeste zadneho nemam. A tudiz na me jako na neregistrovaneho pacienta zatim kaslou a musim si dojit na pohotovost. Az se ve ctvrtek u zubarky zargistruji, tak to priste bude o necem jinem. Je to moje blbost, ze jeste nemam zubare/ku, ale znas to, kdyz clovek nemusi, tak nemuze. Proc bych delala neco, co zatim nemusim, kdyz je tolik veci, ktere musim. Tak a ted musim honem do sprchy, neb jdu odpoledne na tu kontrolu po sestinedeli, ktere jsme vcera oficielne ukoncili a pak jdu na tu pohotovost s tim zubem. Manzilek neni doma a tak musim vyuzit Adriennciny zaneprazdnosti, nad pocitanim prsticku. Snad u toho usne a ja se budu moct v klidu pripravit. JInak se ma dobre. Dnes usnula uz o ctvrt na pet rano a spala do ctvrt na jedenact dopoledne. Sice je pravda, ze od vcerejsich 4 odpoledne to bylo vsechno, ale ja si jasam. Cim dal tim vic ji zajimaji veci kolem sebe. Nejvic se mi libi, jak kouka na manzela, kdyz ji chova. To je vzdycky takovy vyraz… " a kterejpak ty jsi?" Pak se na nej zacne culit. On ji domlouva, aby maminku nechala vyspat.. a ona se „tomu smeje“. Uz se tesim na puberu.
A co ty, jak se mas ty? A co Deniska, jak se tesi na miminko?
Tak ja mazu do te sprchy, ale napred musim okouknou, co tam to nase zlaticko dela, nejak ji zase natahuje. ![]()
Gabriela
Gabrielle tak tomu uplne rozumim,pokud se k zubari nemusi,taky tam nejdu
bojim se ho vic,nez cokoliv jineho…myslim,ze bych radeji i rodila,nez sla k nemu ![]()
Jinak Miminka jsou vazne super takhle malinkaty
oni vypadaji tak nevinne a pritom jsou to certici…uzij si to nez s toho vyroste ![]()
Jinak Denis se tesi a to mooooc…chtela by hlavne sestru(taky to uz vsude vykecala,ze to bude urcite sestra
pritom my to vubec nevime,mozna zitra to budem vedet ![]()
Jinak doufam,ze mimi bude jako Deniska
od narozeni se mi budila 1× za noc a pres den tak po 3hodinkach
byla hrozne hodne miminko…a taky pekne line
to bylo asi tim ![]()
Tak at uz mas ten zub v poradku a at te to uz neboli.
Noggie tak jak bylo na velkem UTZ
Jsem taaak zvedava
![]()
Holky kde jste???????????
Adys dekujem za prani
Ale to jsi nam toho moc nenapsala
vzdy jen prijdes a nakouknes ![]()
Gabrielle to spaní se spraví, Alenka začala líp spávat až kolem 3 měsíců, do té doby ji trápily prdíky, takže jsme si užili. Počkej až se začne přetáčet na bříško to už bude zase o něčem jiným. Jinak k zubařovi chodím jen tak jednou za dva roky aby se neřeklo. Naštěstí netrpím na kazy. )
Cinq mě ten humor možná po 3 měsících přejde jestli to bude trvat tak jak po prvním zamlklém těhu. No uvidíme.
Dneska to počasí stojí u nás v Brně za prd, od včerejška prší, a ještě k tomu musím pro propouštěcí zprávu do nemocnice. Tak mám velkou radost. Zatím se mějte Katka
Gabrielle to spaní se spraví, Alenka začala líp spávat až kolem 3 měsíců, do té doby ji trápily prdíky, takže jsme si užili. Počkej až se začne přetáčet na bříško to už bude zase o něčem jiným. Jinak k zubařovi chodím jen tak jednou za dva roky aby se neřeklo. Naštěstí netrpím na kazy. )
Cinq mě ten humor možná po 3 měsících přejde jestli to bude trvat tak jak po prvním zamlklém těhu. No uvidíme.
Dneska to počasí stojí u nás v Brně za prd, od včerejška prší, a ještě k tomu musím pro propouštěcí zprávu do nemocnice. Tak mám velkou radost. Zatím se mějte Katka
Ahoj ahoj!!! Hlásím, že jsme zdraví jako buci, všechny končetiny na svých místech, všechny orgány včetně mozečku pracují na plný výkon…
![]()
Pan doktor byl moc milý, všechno nám pěkně okomentoval a vysvětlil a vystavil nám krásné potvrzení na jedno zdravé miminko ![]()
Všechny vás zdraví NOGGIE a její ..... holčička
![]()
Tatínek nám to ještě trochu rozdýchává
![]()
Jůůů, já jdu na velký UTZ ve středu
Budeme si pak sdělovat zážitky…

Já - takový vínomil!!!
Od své naprosto senzační šéfové jsem už před měsícem dostala perfektní víno (archivní - pozdní sběr) a pořád na něho jen koukám a koukám… Už se těším, až si ho NĚKDY otevřu (připadá mi, že asi tak za sto let
)
Varenko to ani dovolená nebyla, spíš takový prodloužený víkend. Byli jsme v chatkách s krbem, prostě idylka. Trošku mě štvalo, že jsem si vždycky dělala sama nealkoholický mejdan, když všichni kolem mě bumbali
Jinak cítím se fajn, v práci to vypadá, že KONEČNĚ za mě našli náhradu, tak jsem klidnější. Manžílek se zodpovědně pustil do výběru jména, zatím vybral jen pro holčičku a to : Eva . Pro mě to bylo takové neutrální jméno, nikdy jsem nad ním nějak výrazně nepřemýšlela, ale když si to teď opakuju a představuju, začíná se mi moc líbit
Myslím, že každé jméno je hezké, když ho má člověk, kterého milujeme. ( v knížce paní Knappové se jmény povolenými v ČR jsou někdy naprosté příšernosti, když jsme je četli, mlátili jsme se smíchy. No uznejte děvčata : Něhoslav, Cyprián, Bohuchval nebo Kunegunda
)
Nakukuju z práce, tak zas utíkám něco dělat.
Moc vás všechny zdravím a myslím na vás.
NOGGIE