Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jejda Myško ahooooooj
Moc jsme tu na tebe vzpomínaly. Teda ti doktroři jsou hnusáci - jak se jim to proboha mohlo stát??? Moc ti přeju ať se ti to co nejdřív zahojí. Ještě že je Martínek takové hodné miminko a nechá tě co nejvíc odpočívat.
Market do Polska chceme zajet s manžílkem příští sobotu, omrknem tam ty jejich kočárkové zázraky i když si nic moc neslibuju. Sice se tam dá koupit trojkombinace za 5 tis. ale kvalita je prý nic moc ![]()
Už bych taky ráda nakoupila nějaké zavinovačky atd. ať se mi to pomalu hromadí. Manžílek ještě narychlo dodělává šatnu, vyčlenili jsme na to jednu malou místnost v baráčku ať se mi uvolní skříně v ložnici pro věci pro Evku
(to je legranda, když o ní můžu takhle konkrétně mluvit a oslovovat ji…)
Dneska jdeme slavit narozeniny mé babičky, nějak to tam musím vydržet - bábinka má každoroční mánii neustále opakovat, že jsou to jistojistě její poslední narozeniny, přitom má kondičku jak v padesáti, běžně řeže dříví a přikládá do kotle a když jim utečou jejich dva velcí psi, tak za nima běhá po celé vesnici jak Emil Zátopek. V pátek jí bylo 76 ![]()
Hezkou neděli všem!
Jee Mysko, kdysi jsem vas procitala. No a ted jsem byla zvedava, jak se vyviji situace. Moc gratuluju ke zdravemu miminku a je super, ze jste stastni a ze ti manzel tak pomaha. Hlavne, aby te to prestalo co nejrychleji bolet.
A kdy se vlastne melo mimco narodit, ja myslela, ze mas jeste cas? A kdy se teda Martinek narodil?
Jsem desne zvedava.
Moc, moc gratuluju.
Aladino- dekuju
Termin jsem mela 11.4. a maly se narodil 22.3.,tak nejak jsm tusila,ze se narodi driv
Porod byl priserny,ikdyz to byl cisar… ![]()
Noggie- sama nevim,jak se to stalo,sla jsem na cisere a mela jsem porad teploty,strasne to bolelo,nemohla jsem se hybat.Nechali me tak 4 dny a 5 den,se na me konecne prisli podivat,dali mi antibiotika.Prvne mi rikali,ze je to hematom,pak vada kuze a nakonec se jedna doktorka prorekla,ze me popalili.Bricho jsem mela uplne cerne…zacalo to hnisat.Teploty neustavaly,mela jsem porad 39,nechala jsem si donest paralen a tajila to,protoze tam uz se nedalo vydrzet.To ze me Dr.nevidel o vizite,ale v karte byl zaznam,jak se mi skvele dari,nikoho krome me netankovalo.Kdyz jsem se ho dockala,spise si vyrvala,ze s nim chci mluvit,soucitne mi opakoval,ze musime cekat..a ze pry se na me prijde za hodinu podivat.Prisel za 3 dny!Kdyz jsem mela jit domu,tak meli velky fofr,hodne se rodilo a pan Dr.aniz by me videl a mluvil se mnou vzkazal po sestre,ze domu nejdu,pry asi az na druhy den.Tak to jsem vypenila,rvala jsem na cele odeleni,co to tam maji za moresy „o nas,bez nas“ a rekla jsem at si to udelaji jak chcou ale,ze odchazim.Nakonec me propustili.Tak to byl muj „uzasny“porod U Apolinare.To,ze tam byly 2 zachody na cely porodni a predporodni pokoje ani nemluvim.Sestra mi tam vletela bez zaklepani,at pry pustim rodicku do sprchy(WC bylo spojeno).To,ze jsem nemela kam jit na WC nikoho nezajimalo,druhy byl obsazeny taktez rodickou.To ze netopili(pred temi 3 tydny jeste padal posledni snih) taky nevadilo,sestry ve svetrech rikaly,ze jim zima neni…
Omlouvam se za ten sloh!!!!
MYSKA
ahojte holky, přeji krásný večer! Omlouvám se, že jsem se dlouho neozvala, byli jsme na dovolené a nějak jsem teď nějaké snaženíčko vypustila, donutila jsem se na to nemyslet, nic jiného mi totiž ani nezbývá, tak třeba se to o dovolené povedlo, myslím, že u mě proběhla ovulace, měla jsem všechny příznaky jako dřív, když k ní docházelo, ale neberu to nějak, uvidí se, jak to dopadne a když ne, nic nenadělám. Mysko, docela mne překvapilo, jaké jsi měla zážitky z Apolináře, já se totiž rozhodla, že pokud půjdeme do darovaného vajíčka, tak že to právě u nich zkusíme. No ono se všude něco najde, hold jak tak vidím, české zdravotnictví pořád stejné. Občas tedy vyjímky asi jsou a často to je o známostech, jinak lékaře opravdu nepoznáš. No hlavní je, že jste jakžtakž v pořádku a hlavně už doma!! Dodatečně opravdu z celého srdce gratuluji a přeji jen to nej vám oběma!!
Holčičky, vám všem, které jste nové přišly, všem přeji bezproblémové těhu, hezky si ho užívejte a my Zanet budeme dále bojovat viď, my se nedáme ![]()
![]()
![]()
![]()
Přeji krásný večer a slibuji, že se více rozepíšu příště, brzy ![]()
Ahoj holky,po vikendu v praci je to na nic.
Cinq ciga,kafe a coko jsem nikdy neresila a bylo to v poho.Zalezi na psychice,pokud samozrejme nemas v hlave nejake lozisko.U me je to o psychice.Jsem sensitive az moc.Ale asi je to fakt tim chybejicim nikotinem.Taky chodim v noci casto curinkat,tak me to nuti vstavat.
Spis jsem mela problemky s epi na zacatku tehu,asi skrz hormony.Mam to asi vsechno prevraceny.
Vubec to neutika.Uz aby byl kveten,jdu na velky ultra.Mam trosku obavy,ale na druhou stranu se tesim.
O vikendu jsme byli u nasich.Muj arabek se s tatkou pustili do nejakeho kopani,staveni atd. pak se ozrali jaky ty hovada (pardon,ale jinak se to neda) a tatin se do nej zamiloval.Prej konecne mam poradnyho chlapa.A to meli z nej takovej strach,kvuli tomu ze je arab.
Vim koho si beru ne?
Zatim pa maminky.
ahojte holčičky, přeji vám krásné ráníčko, i když trochu smutné - prší nám, ale to nevadí že
Doufám, že alespoň u vás je líp… No my přijeli v sobotu odpoledne z naší týdenní dovolené z Krkonoš, byli jsme tam i s naší holčičkou - pejskem a hezky jsme si užívali romantických večeří, prohlídek, procházek, no bylo to báječné, doteď jsem se nemohla zapojit do pracovního procesu, tedy snažím se, ale moc to nejde, jsem pořád ještě duchem tam ![]()
Celou tu dobu jsem na vás myslela copak asi děláte. A světe div se, myslím, že jsem na dovolené měla po dlouhé době sama od sebe ovulaci, cítila jsem to, no je vidět, že dovolená dělá divy ![]()
![]()
No a co vy, jak jste na tom? Tak zhruba jsem přečetla všechno co se tu dělo, omlouvám se vám, že jsem vás poslední dobou zanedbávala, ale nějak jsem musela vypnout s tím přemýšlením nad těhotenstvím a tou naší neplodností a tak, prostě jsem na celý měsíc vypla a myslím, že výsledky jsou tu. Nesmím se tak pozorovat
Koukám, že se to tu již hemží postýlkami, kočárky, je to moc hezké, začíná zde krásná vlna maminek a miminek, to je moc super!!! Musím se přiznat, že prohlížím vaše odkazy na vybranou výbavičku a je všechno opravdu moc hezké, už se také těším, pokud nás to někdy bude čekat, až si to užiju ![]()
No v duchu vybírám s vámi a prožívám to také, i když vlastně já nemám proč ![]()
![]()
Holčičky, přeji krásný vstup do nového týdne a ať je jen senzační ![]()
![]()
Ahojky hociny jak se mate po vikendu????
Mysko je mi to lito,ze v nemocnici se chovali jak.....nechci psat co
a proto si myslim,ze nema cenu moc porodnici vybirat,protoze se vzdy neco najde a prekvapi.Hlavne at uz ti je lepe… ![]()
Sasulo myslim na tebe
jak bylo na dovolene???
Aisa tak to jsem rada,ze ta epilepsie ti nedela moc problemu
urcite to bude tim nikotynem,co ted nemas
muzu ti rict,ze uz nekourim pres 4mesice a obcas se stale probudim s chuti na cigaretu
ale snad to prejde ![]()
Tak tatulda se s pritelem opili????To muselo byt veselo
hlavne,ze si spolu rozumi
Pritel mluvi cesky?Ja bych toho meho mela naucit nec taky
jenomze on chudak uz takhle mluvi 3 jazykama a nechce se mi mu pridelavat dalsi praci…i kdyz dcerka si znej dela legraci a uci ho kraviny
vsak on ji to vraci
ale uz se takto naucil par slovicek a vet v cestine ![]()
Hezky den vsem ![]()
Cinq. Je to manža
ne přítel
. Česky nemluví.Ale snaží se.V práci jsou to takový ty ku-va práce, na hovno, na pi-u atd.Ale i jiné výrazy.Jako třeba musím jít domů,žena čeká.
. Jako já na cígo chuť vyloženě nemám,ale pocit,že mi něco chybí.Když už je to k nevydržení,tak si zapálím,dvakrát potáhnu a típnu to,mám výčitky a pak jsem nasraná,že jsem to vůbec zkoušela.No co už.
Na tu epi beru ty nejbezpečnější léky,tak doufám,že bude vše v poho.Horší by bylo,kdybych byla doma sama doma a někde sebou hňápla.No raději to nebudu rozebírat.Jsem strašně ráda,že jsem tady to fórum našla.Díky holky.
Jo ještě k té řeči, můj mluví samo arabsky,pak francouzsky,německy,angliucky trochu italsky.Takže nechápu jak se chce ještě naučit češtinu,no ale nic jinýho mu nezbyde.Naše dítě bude asi jazykový genius ![]()
Aisa promin
ja pochopila,ze se teprve budete brat
to je to tehu
nejak se mi to vse mota…jinak ja sice od te doby nekourila,ale sam doktor mi rekl,ze kdyz je ta chut velka,tak jedna cigareta je v poradku,ale ja tu chut mam jenom obcas a da se to vydrzet ![]()
A kde mas ten metrik????????,takhle nevidim jak daleko uz jsi
tak sup s nim sem ![]()
Ahoj holky, omlouvám se, že vám sem lezu. Nečekám
ve čtvrtek MS a teď jsem zjistila, že mi z bradavek při stlačení vyteče trochu tekutiny. Opravdu trošku - kapička… Jedna holka z naší diskuze tipuje kolostrum a tedy těhu.. strašně moc si to přeju, ale nechci si dělat už po 13. plané naděje
Jsem teprve 11.DPO.. Máte s tím nějaké zkušenosti??? Předem moc díky za radu a omlouvám se za narušení diskuze ![]()
Agato tak tohle vazne nevim
ani u jednoho z tehu mi nic z prsou neteklo,tak ti neporadim
ale drzim palecky,at ti to vyjde
dej nam potom urcite vedet…myslime na tebe ![]()
Ahoj,ta tekutina je normalni,po zmacknuti.To mi taky dělalo dycky a těhotná jsem nebyla.Tím tě nechci strašit nebo něco.Klidně můžeš být těhu.
Cinq já jsem se zaregistrovala,dycky když jsem napsala zprávu,tak se mi to vrátilo a neodeslalo,tudíž ten metřík a přihlášení vzdávám.
Máme 5tt,ach jo jsem netrpělivá stejně jako můj manža.Už chci nějaký ty pohyby.Včera mi bylo pěkně blbě.nezvracím,ale jemi tak divně.Jíst mi nechutná,max ovoce,jsem nafouklá jak balón a vzhledem k těmto nepříjemným pocitům jsem protivná na manžu,musím se mu dycky omlouvat.Ale chápe to.Ach jo, bude hůř ![]()