Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Varenko jen at si hraje…pokud muze
az prijde miminko,tak to nevim,on si na to neda sahnout…uz vidim ty bitky ![]()
A ja tam nakukuju taky a porad
taky zavidim,ja zavidim i tobe…uz to mas za par
a ja jeste porad 16tt ![]()
Holcinky, ja bych mohla byt taky relativne ve 3. tydnu, hrozne me to tahne do lekarny, ale nesmim. Proste kdyz MS neprijde - jako ze urcite prijde tak to necham osudu, ale nejak me boli bricho, dneska skoro cely den, asi budu mit zanet mocaku - to se mam na co tesit
Teda ale bradavky boli uz docela hodne, ale jen kdyz si na ne sahnu nebo o ne zavadim. je zvlastni jak je kazde tehu jine, s malym si uz vubec nic nepamatuju, akorat jsem spinila do 4 mesice a mela jsem rizikovy od zacatku, a kdyz jsem otehotnela, tak to bylo v dobe kdy jsem mela zanet mocaku
a MS jsem mela normalni a kdyz jsem pak sla na KO k Dr. tak mi rikal, ze uz jsem v 9tt, to bylo prekvapko, ale fakt mam pocit, ze to tentokrat nehrozi.
VARENKO - to vis, ze uz mam takovehle akce v planu, my jsme oba takovy blazni, ze se sebereme z hodiny na hodinu a jedeme do pryc, hodne veci se ted v mem zivote zmenilo, mela jsem velke problemy s bratrem, taky malej zacal spat ve skolce a ja to tezce nesu a trosku jsme se rozkmotrili s tchanovcema takze se ucime vsechno bez pomoci druhych a je to docela fuska ![]()
VARENKA,CINQ holkýýýýý nezáviďte
ten konec je šílenej a taky to bojím bojím leze pěkně na mozek.....jen si zatím uživejte vaše týdny…jsou krásný.....
![]()
SILVIC - dekuju moc, to mi urcite pomuze kdyz mi drzite palecky s mimiskem
ty se porodu neboj, je to hrozne krasny i kdyz bolavy, ale za chvilicku mas to svoje potesenicko u sebe a na nejakou bolest ani nevzpomenes
Je to neco na co se celou dobu tesis a co celou dobu pyplas pod srdickem
celou dobu premyslis jak ten mimisek bude asi vypadat a kdyz ti ho daji na brisko tak si uvedomis ze je pro tebe ten nejkrasnejsi pod sluncem a to uz ti zustane na porad. Kazdopadne moc dekuju Vam obema
![]()
SILVIC:
AHOOOOJKYYY
![]()
No, to se mám na co těšit. Dneska si zrovna říkám, že jestli zítra neporodím, tak se asi zbláááázním a ty ještě „vyhrožuješ“ něčím horším????
Těěě bůůůh…to snad ne. Já furt věřím, že naše princezna se narodí 1.5. = jako PRVOMÁJOVÁ.
Do 40tt to snad asi nedotáhnu…je to síla!! ![]()
CINQ:
To víš…počkej, až se mimi narodí…chacha..KDE byly vláčky.
![]()
JOjo…ale ten 2.trimestřík je super, opravdu. Nejhorší jsou tyhle poslední týdny..to čekání..ale to ty víš lépe nežli já,mamulko
![]()
TERRI:
no je vidět, že změn máte opravdu dosti a někdy to vážně prospěje. Já stále více a více hlásám: Vše špatné pro HOOODNĚ dobrého. ![]()
Moc bych ti přála, aby to vyšlo. Jestli můžeš vydrž - i když jak říká CINQ…té už se // ukázaly hoodně brzy, i když to je asi hodně individuální, vid. Tfuj tfuj, at vše zvládnete. Je super, že jste tak silní a vše tak skvěle zvládáte. Spolehnutí se na sebe je většinou to nej!
I když pomoc druhých je někdy nutná a hodně hodně dobrá…je to zkrátka živůtek…žádný medík. ![]()
VARENKO - to mas naprostou pravdu, vis ono se mi na jednu stranu hodne ulevilo, mela jsem driv porad pocit, ze tady ty tchanovce mam a ze nam pomuzou, s nicim jinym krome hlidani pindi nepomahali - ale stejne, ted se vsechno zmenilo a my jsme museli zkocit rovnyma nohama do reality a nekdy to je opravdu rychly skok, ale kazdopadne k sobe ted mame s milackem i bliz a hrozne si uzivame spolecnych rodinych chvilek, on vyzvedava pindu ze skolky, kdyz jsem v praci a kdyz mam volno, tak ho travime spolecne, jsem zvedava jak to dopadne, ale uz nechci byt nikomu za nic vdecna, to mi vzdycky nadhazovala tchyne, ze ji davam malyho jen kdyz potrebuju, byla i doba, kdy jsem chodila na brigady, a abych mohla chodit, tak jsem ji za hlidani platila - dobry ne
![]()
Tak kocicky - tehulky, ja se pomalu loucim, uz mam padla a jedou pro me ty moji drazi brouckove, zitra jsem v praci, tak zase napisu. Mejte se moc krasne a pozdravujte ty vase drahe poklady v brisku
pa
Varenko ty vlastne budes mit majovou princeznu
kveten je opravdu krasny mesic
jsem se v nem narodila ![]()
Silvic porodu se neboj
jeden mam za sebou a na druhy se tesim,takze tak zle to neni ![]()
Terra tak je to tchyne(i kdyz moje je super),to ze ji mas nebo jsi mela platit za hlidani,tak tohle po me chtela vlastni mama…ale to je jiny pripad
jinak ze se citis sama,tomu rozumim opraaavdu hodne
jelikoz ja jsem hodne casu bez pritele(on ma narocnou praci) a jeste jsem v cizi zemi.
Hociny, tak vas po nejake dobe zdravime. Reknu vam, tedy vy jste ale upovidane. Drzet s vami krok, to je pro me nemozne. Adriennka je zlaticko, ale vyzaduje pozornost a ja si ji chci uzit, takze delam co muzu a venuji se ji. Dnes spinkala neuveritelnych 8h v kuse. Tak to jsem mela asi za odmenu.V pondeli mela 2 mesice a v patek jdem na dvoumesicni kontrolu, tak doufam, ze bude vse ok. Jinak rostem jako z vody. Uz vazi 4,7kg. Vsichni rikaji, jaka je malinka… a me se zda uz taaak velika.Nejvetsi nas problem je spanek, neb az na vcerejsek a tuto noc, spinka tak maxim 10-20 minut. A dalsi svizel je blinkani, ale to delaji vsechny holcicky v okoli. Nestacim prevlikat malou ani sebe a to pouzivam na ochranu plinky a bryndacky. Mam nejmene 20ks bryndaku, ale nestaci nam. Pravda ale je, ze peru a zehlim tak kazdy druhy den. Tak, uz me to nase mrne zase vola. Mejte se krasne, davejte na sebe pozor a ja se pokusim precist co je noveho…, at jsem v obraze.
Gabriela
Čau holky,
krásné u mě pracovní ráno.
Včera měl můj manža aerobik,vede dance aerobik a vzhledem k tomu,ze jeste nejsou prasule z te prace,tak jsem necekala zadny darek.Prinesl mi nádhernou kytku v kvetinaci a krasny tricenko,ktery musim vymenit za vetsi.Je to esko,je mi dobry,ale uply a mela bych ho jen na chvilku,tak bych snesla emecko.
Jinak vitam ty ktere neznam a preji hodne usili.Vcera jsem musela volat sestricce od meho sprostacka,jestli mi neco neni,kdyz jsem nafoukla a boli me brisko,tak mi rekla,ze je to normalni,bolesti jako pred MS.
Prijde mi,ze to vubec neutika.Teprv 5tt+2.Ach jo.Jsem netrpelivec.
Jake muzou byt priciny (nejbeznejsi) potratu.Verim,ze to u me nenastane,ale clovek nikdy nevi.
Pa a krasne maminkovstvi.
Ahoj holky vsem preji krasne ranko ![]()
Gabrielle tak te rada zase vidim po dlouhe dobe…urcite si miminko uzivej,ono tohle obdobi utece hrozne rychle
jinak uz spinkala 8 hodin,to musi byt prijemne pro tebe
a ver,ze to bude uz jenom lepsi a lepsi…tak at jste v poradku stastny…
Aiso nemysli porad na potrat…ono to pak neni dobre pro tebe ani pro mimi…vis ja si vzdy rikam,jestli se ma neco stat,tak se to stane a nic to neovlivni(treba i ty povery okolo miminka a kocarku atd…)
Jinak bolesti v tehu jsou normalni,ja mela prvni 2mesice tak velke,ze jsem myslela,ze to je mimodelozni…ale nebylo,vzdyt miminko bylo na UTZ v poradku
proste jsem hledala kazdou blbost…i ted mam bolesti porad,ne tak velke,ale obcas me brisko boli taky a to hlavne v dobe,kdy bych mela mit menstruaci ![]()
Proste mysli na krasne veci,prvni tri mesice se proste opravdu setri,nedelej nic tezkeho a papej vitaminky
to je vse co muzes delat......
Jinak dneska vypada pocasi lepe…tak snad uz to bude jenom lepsi a lepsi ![]()
AHOJ HOLČINKYYY
tak tu máme čtvrtek…toto letí, co?? ![]()
Dneska bojuju s fyz.nepříjemnostmi----snažím se zuby nehty. Začaly předevčírem, ale věřím, že to zase brzy odejde…stejně jako jsem měla na konci 2.trimestříku rozšířování stydké spony…to byla docela síla.
Tak jsem poklidila, vyprala, ošetřila všechny květinky (což je na hodku!!
) a chystám se dneska do květinky a taky vedle je krámek s dětskými věcičkami, tak snad to dnes překonám. ![]()
CINQ:
Holka, tak koukám na ten tvůj metřík — je to k nevíře, jak to letí. ![]()
U nás je počasíčko stále stejné. Lidičky dost nadávají, že to není jaro nic moc…ale mě opravdu vyhovuje. Já jsem vděčná za každý spíše chladivější den - do těch 15stupínků.
A co dnes budeš dělat ty??
GABINKO:
no vy rostete. Nemůžu uvěřit, že to jsou celé 2 měsíce, co jsi rodila - to je fičák
![]()
Jsem štastná, že vám je tak dobře a že vše tak skvěle zvládáte.
Vzpomínám na tebe v těch posledních týdnech a dnech…a říkám si: JOJO…už chápu.
![]()
AISO:
CINQ má naprostou pravdu. Vůůbec na takové věci nemysli - víš co se říká: Dobrá mysl, spousta zdravíčka
Šetři se a uvidíš, že vše bude dobré. Hlavně ty 3 měsíce bych neriskovala žádné honění nebo sportík…pak na to bude super 2.trimestřík, uvidíš. ![]()
HOlčinky, zatím papa a budu JUKAT. ![]()
MYSKO, SASULKO, NOGGIE, MARKETO, ZANET a všechny ostatní holčinky---přijďte popovídat.
![]()
Varenko tak dneska nemam v planu nic
jen tak se flakat a nic nedelat
dcerka je ve skole az do 16.30 tak mam dneska casu dost,naklizeno uz mam(akorat to zehleni,ale to se musim opravdu premlouvat,vidim to na vikend,kdy pritel bude delat ty jeho masinky
jinak az pujdu pro dcerku,tak pujdem na chvilku na hriste a to je vse…
Jinak ja bych tomu kramku neodolala
vzdy musim jit okouknout aspon ![]()
Ja mam rada pocasi tak okolo 18-20 stupnu se slunickem,to mi staci
to si vezmu knizku a jdu s dcerkou do parku si cist,takhle kdyz je osklivo,tak me to tolik nebavi ![]()
A copak budes delat ty?Krome nakupovani????
Já vím,jsem v pohodě,fakt,jenom se ptam ![]()
Jo taky vam musim napsat svoji story od doktora.Byli jsme tam pred dvama mesici po MS, ze se mi nedari otehotnet.Tak mi rikal,ze jak budu mit druhou MS,tak at prijdu a udelame testy na hormony atd.
No a tak jsem tam prisla uz tehotna.Ja nevim,ta priroda je fakt mocna carodejka.
Holky mate nejake zkusenosti s lecitelama na dalku?Nezna vas od videni,jenom o vas vi a tim,ze na vas mysli a medituje,tak se mate lecit?Ja nevim,jsem u jednoho na zkousku na pul roku s tou EPI,na pul roku zadara.Ale rikal,ze kdyz s tim prestanem,tak se to muze zas zhorsit,tak nevim.Nejsem naivka,ale kdyz je clovek celozivotne nemocny,tak zkousi vsechno.
Pa kotatka.
Chci uz taky chodit po obchodech pro miminka. ![]()