Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1765
6.4.06 22:31

Varenko tak ty jsi takhle nakupovala 8O hlavne,ze uz budes mit vse a muzes uz jenom ocekavat svoji princeznu :D a kocar se stihne urcite koupit 8)
A ze budes mit sportovni tasku do nemocnice,to je v pohode :wink: tu ma kazdy,prece by jeste nechteli,aby jsme meli specialni batohy :lol: i kdyz ted nad tim premyslim,ze tady na me budou koukat,jak na stvoreni 8O prece jenom 24let a druhe dite (tady maji prvni tak ve 27) a vypadam jak stredoskolacka :lol: zadna usedla mama jako tady,prijde mi totiz,ze pokud mas tady dite,tak uz se i oblekas podle toho 8O taky si me hodne lidi plete s au-pair :lol: a kdyz jim reknu,ze uz mam skoro 7letou dceru,tak mi stejne nikdo nechce verit :wink:

Jinak je pravda,ze tu mam pritele,ale stejne se citim obcas sama,je to proste neco,co nemuzu moc popsat,nejsem tak svobodna jako v CR…prece jenom v CR jsem vedela co muzu,kdyz jsem neco chtela nebo potrebovala,mohla jsem si to vyridit sama,ted to tak neni,vzdy musim pozadat pritele,aby mi pomohl aspon na zacatku a az pak to muzu delat sama,je to hrozne tezke pro me…protoze od narozeni dcerky jsem se o sebe a o ni dokazala postarat,bez jakekoliv pomoci (i kdyz obcas nekdo pomohl)a ted si prijdu divne,kdyz se nekdo o me stara…prijdu si nevyuzita…snad chapes co tim chci rict :wink:
To tehu mi dava zabrat 8O takhle se vypovidat :oops: ale obcas to potrebuju :oops: :lol:

Tak pekny vecer a dobrou noc :D

PS:nediv se,ze pisu tak vecer :lol: ale pritel je na te sluzebce a nechce se mi samotne spat :roll: to bude zase noc 8O nema me kdo obejmout 8O ale ona se ke me nacpala dcerka :lol: to zase zabere celou postel a bude u toho chrapat 8O :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
7.4.06 11:00

Varenko - no, jsem ti opravdu v patách :D Na mateřskou nastupuju 20.4., ale bohužel budu muset chodit do práce i pak, ale asi už méně. Chci si počítač přestěhovat z firmy domů, abych mohla pracovat podle sebe. Přece jenom mě to už docela unavuje sedět celý den u počítače - bolí mě z toho záda a večer bývám vyplivnutá. Musím tady v práci postupně ubírat, sice jsem už nějaké věci předala jiným, ale bohužel část mojí práce nejde nikomu předat, tak to budu muset dělat i pak, ale zas tak mi to nevadí. Aspoň nezakrním :D

No, taky už bych si měla nakoupit nějaké ty věci do porodnice, ale nějak pořádně nevím, co vlastně kupovat. Vím, že nějaké speciální kalhotky, ale kde? V lékárně? A taky nevím, jestli si tam mám brát s sebou nějaké vložky a jaké? V životě jsem totiž vložky nepoužívala (jenom tampóny), tak se v tom nějak nevyznám. Pro mimíse všechno mám (teda kromě kočárku, ale ten až po narození), ale pro sebe nic moc.

Cinq - Docela chápu, jak se cítíš. Před lety jsem měla přítele v USA a nějakou dobu jsem tam žila a musím říct, že jsem se za prvé cítila strašně nesamostatně, s nikým jsem si nerozuměla (nemyslím řeč, anglicky umím, ale nějak jsem si s místními neměla co říct) a cítila jsem se dost sama. Jsem ráda, že jsem nakonec zakotvila v ČR. Je to těžké, bydlet mimo svou zemi. Ale zase Francie není tak daleko (teda jestli chápu dobře, že bydlíš ve Francii), takže můžeš domů častěji. Ale je to těžké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
7.4.06 11:32

AHOJ HOLČINKY :D
CINQ:
krásné skoro poledníčko :wink: Dnes je opravdu nádherný den - sluníčko jen září a úplné azůůůro :D :D :D
Promiň, že už jsem včera večer nejukla 8O - nějak mě ty nákupy dost zmohly a usnula jsem jako do vodičky mrsknutá :lol: :oops:
Bud ráda, že jsi taková mladá a svěží maminka - vzpomeň si na naše maminky–resp.mojí generace.. - ta, která nebyla v 19.letech vdaná a neměla alespon jedno dítě, byla stará panna. Takž já ve svých 30 - bych byla totál odepsaná - ousider!! :lol: :lol: :lol:
Víš, ono je to asi spíše individuální nežli národnostní…ohledně toho, jak maminky nebo tehulky vypadají či působí. Já kolikrát si říkám…booože, taková celkem k světu ženská, holka…ale proč tak příšerně vypadá??? Všechny se navlíknou do těch šílených lacláčů, které ke konci tehu na linii 4× nepřidají, jsou nenalíčené, tak nějak utahané a tupě zírají…a pak vidíš maminku-tehulku, která má jistě stejné potíže, je třeba i silnější než ty ostatní, ale usmívá se, komunikuje, má nějaké zajímavé doplnky, je vidět, že byla u kadeřníka…Říkám, je to hodně individuální. Myslím, že je strašně důležité, aby žena sama se snažila co nejdéle v tom těhu se cítit dobře a pak i dobře vypadá, protože z ní jde krásná energie. Víš, já se o to minimálně snažím…někdy to dá sice prácičku a čím blíže k porůdku, tím to jde hůř…jasně že mě taky bolí a natékají nohy, cítím se jako velryba, ale bojuju proti tomu.. :twisted: ..nevím, jestli to má nějaký efekt, ale aspon se snažím… :twisted: :lol: :lol: Takže bud moooc ráda, že tak krásně působíš a vypadáš jako holčička..určitě i na to okolí to působí radostně, hravě a krásně. :wink: :D
Víš, já taky žila rok mimo Evropu…po těch 15 letech musím říct, že jsem ráda, že jsem doma…a díky tobě si čím dál více uvědomuju, jak to má asi můj manžílek těžký. Uvědomila jsem si, že ho vůbec neberu jako cizince, což na jednu stranu je dobré, ale na druhou bych na to neměla zapomínat právě v situacích, kdy se nechápeme a kolikrát to může být praváě jazykem, mentalitou, pohlavím…znáš to. :twisted:
Chápu uplně tvé pocity. :wink: Pravda je, že jakkoli dlouho žije člově někde, vždy bude v té dané zemi cizince..jak ze své strany tak i pro to okolí. Uvidíte…třeba se jednou rozhodnete jít do CR nebo uplně někam jinam. To nikdo nikdy neví…Je krásné, že ti přítel tak pomáhá a opravdu se nech hezky opečovávat. Zasloužíš si to- už pro to, že jsme to my ženy :D :D :wink:

MARKETO:
Ty jsi opravdu včelka včelkatá :twisted: :P :D :D Ale máš pravdu - střídat aktivitky a neupínat se jen k plenkám bude fajn věc. I když upřímně si nemyslím, že první týdny a měsíce bude na cokoli jiného vůbec čas nebo pomyšlení… :wink:
Uvidíme to samy. :twisted:
Každá porodnice ti při registraci dá výpis věcí, které potřebuješ. Já o víkendu budu chystat 2 tašky - jednu, kterou povezu pro sebe, až to přijde :wink: a 2. nachystám pro manžílka a tam budou věci pro naše zlatíčko.
Obecně do porodnice potřebuješ:

• pantoflíčky (já si beru i ťapky do sprchy)
  • župan
  • spodní prádelko (já osobně jsem si nakoupila 3 takové kalhotky, kterých mi nebude až tak líto, pokud je budu muset zahodit…na ty první dny = jsou moc fajn, hezké, ale nejsou luxusní…pak mám normální soupravičky, které budou později, až nebudu třeba tolik krvácet)
  • vložky (silně absorpční - no jsme obě na tom stejně - vložky naprosto nesnáším!! Přestala jsem je nosit před 15 lety, ale obávám se, že na tampon budeme po porůdku moci ještě na dlouho zapomenout :wink: :? :wink: )
  • vložky do podprsenky
  • mateřské podprsenky
  • mateřské noční košulenky
  • no a pak takové ty běžné hygienické věci (u mě píšou i WC papír)
  • ručníky, žínky
  • vody, knížka, CD rom, fotak atd

Snad jsem na nic důležitého nezapomněla.
Hlavně jsou důležité dokumenty:
pro manžele - OP, tehu průkaz, VZP kartička, kopie Oddacího listu, vyplněný dotazník pro matriku (tam zajede tvůj manžel po narození a mezitím matrika připraví Rodný list pro miminko)

Kdybys ještě něco potřebovala, tak se ptej…mám to docela prostudovaný :wink:
(ale může se to pochopitelně lišit - podle nemocnice nebo tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
7.4.06 12:35

Varenko - díky za seznámek věcí. Asi bych už taky měla zajít do porodnice podívat se a poptat. U nás dělají prohlídky jenom v pondělky od 14:30, což je trochu blbé, protože jsem chtěla, aby šel manžel se mnou, ale on touto dobou pracuje (já teda taky, ale uliju se :D ). No, zkusím to zmáknout příští pondělí, protože pak jsou Velikonoce… a porod se blíží…

Teda musím říct, že co se týče porodu, tak se ani tak nebojím nějakých bolestí a průběhu porodu samotného, jako těch dnů po porodu, kdy budu muset nosit vložky brrrr :evil: 8O a asi se nebudu cítit zrovna čistě. Kromě toho mi mamka včera barvitě povyprávěla o tom, jak několik dní po poródu nechodila na malou a museli ji cévkovat… To se fakt těším.

Jinak jsem taky zvědavá, jak to budu ty první týdny a měsíce zvládat - zkombinovat práci s miminkem. Manžel tvrdí, že mi bude hooodně pomáhat, jenže zrovna v létě mívá nejvíc práce, tak jsem zvědavá. No snad to nějak zvládnem. Když ne, tak práce počká… Nehodlám to nějak hrotit a strhat se.

Mimochodem Varenko, do které jdeš porodnice? Vy máte v Praze docela výběr, tak jsem jen zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.06 12:57

ahoj holky,porad se nemuzu dostat k tomu,abych to dopsala,furt me nekdo vyrusuje.Mam problem.Nemuzu usnout.Jsem unavena jako pes,dam si diazepam (ten muzu,v malem mnozstvi) a stejne nic.dneska jsem treba usla v pet rano a musela jsem pak vstat do prace.Celkem brutal a vzhledem k tomu,ze jsem nemocna a musim se vyspat,tak mam celkem obavy.Prastala jsem kourit,tak mi muze chybet nikotin.Nevim Holky poradte mi neco.Diiiiik.Lucka

• Citovat
  • Upravit
876
7.4.06 13:35

aisa - Mě na to, když nemůžu usnout, většinou pomůže, když vstanu a projdu se po bytě (třeba se zajdu napít nebo na WC). Taky zkus třeba něco číst, třeba tě to unaví. Nevím, jestli na to má vliv, že jsi přestala kouřit. Mě to žádné problémy takového rázu nedělalo, když jsem přestala kouřit. Zkus třeba nějaké ty nikotinové náplasti na noc, které se prodávají v lékarně, mělo by to zabrat. Co mi rozhodně pomáhá (ale teď v těhotenství to nemůžu praktikovat), je zajít si večer na pivo. Takže vem manžela a běžte - tři pivka a spíš jako dudek :D Nebo si dejte třeba víno. Vyčistí ti to hlavu a usneš hned. Ale nedoporučuju praktikovat denně - alkoholismus je svinstvo :D Nedávno jsem měla asi tak měsíc, kdy jsem vůbec nemohla spát. Celou noc se mi přemítaly hlavou myšlenky okolo práce, pořád jsem něco řešila, usínala jsem nad ránem a pak jsem byla celý den dobitá. Vždycky jsem usla právě až poté, co jsem se prošla po bytě. Teď už naštěstí spím dobře - musím si toho ještě užít, za pár týdnů mi to skončí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.06 13:43

Dík Market,ale vzhledem k tomu,ze jsem v 5tt,tak to pivo a vino neni nejvhodnejsi a taky jsem nemocna takze alko nemuzu.Cumim na telku,hraju hry na mobilu,posloucham Kaisra a Labuse na kazete :lol: a stejne nic.Uz jsem to tady psala,ze mam epi a posledni zachvaty byly prave pri usinani,takze z toho mam asi podvedomy strach tak radeji nespim.Nevim.Jsem asi precitlivela.Kamoska v tehotenstvi taky nespala driv jak ve ctyri.Nevim.Uz jsem z toho fakt zoufala.

• Citovat
  • Upravit
876
7.4.06 13:51

Aha, tak to pivo beru zpátky :D Asi to bude tí těhotenstvím, taky jsem z počátku špatně spala, protože jsem z toho byla rozrušená. Takže to asi bude tím, k tomu jsi přestala kouřit, takže se s tím tělo musí nějak vyrovnat… Ale myslím, že když jsi těhotná, tak diazepam bys asi neměla… No asi nezbývá, než počkat, až to přejde. Ještě mě napadá, že dobrý sexík před spaním je taky pomoc :twisted: :twisted: Pak jsou tady ty různé babské recepty - teplé mlíko s medem a banány před spaním, čaj z meduňky, popř. jiný čaj na dobrý spánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.06 13:59

Market zkusim vsechno.Sexik pred spanim mam a aby toho nebylo malo tak i pres den,mam araba,tak tim se to vyjasnuje :lol: .Treba toho mam moc :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1160
7.4.06 14:43

MARKETO:
Já jsem zaregistrovaná v Krči. Zatím tam bojuju se sestarma - resp. ony bojují se mnou. Ale lékaři jsou zatím moc fajn. Ono je to stejně o lidech a to jak se kdo na ten tvůj den vyspí. Uvidíme..
Já se zase ohledně porodu nejvíce bojím toho nedýchatelného vzduchu na sále. Nevím, jestli to víš, ale byla jsem na přednášce a prohlídce v Krči a na sále bylo skoro 40 stupínků. Nevydržela jsem tam opravdu ani 3 min a odešla na chodbu.
Ono mimi má kolem 37st.v bříšku, tak proto se tam topí, ale já z toho mám hrůzu. Je to dost jako moje životní fobie - nemoct dýchat. Mám třeba i někdy problém v MHD nebo tak. No musíme to přežít.
Vložek se neboj a vyprávění kohokoli házej za hlavu. Mně taky furt říkaly:
Počkeeeej, po 30tt a před porodem jak ti bude hrozně, jak se nebudeš moct hýbat atd atd…Cítím se suprově a záleží jen na tom, jak co si člověk bere a připouští a taky trošku na štěstí a dispozicích. Ale myslím, že většina věcí je založených na psychice.
Do té porodnice si určitě zajdi a zaregistruj se, at to máš v cajku. :wink:
Později už by se mi tyhle věci a hlavně nakupování do porodnice moc dělat nechtěly, takže fakt ti doporučuju zařídit vše potřebné ted. Pak by mohlo být taky příliš horko a tak..a ono se to pak nasčítá a vyčerpá uplně všechno. :wink:

AISO:
Doporučuju stejně jako Markéta - supr knížku před spaní, nebo pohádky či hudba na CD, milováníčka máš dostatek :twisted: a nejvíce asi procházka před spaním. Někdy jdeme na půl hodku i dýl a spím jak zabitá. Dobrá je také masáž od mužíčka. Bacha na čaj, kávu nebo Colu (kvůli kofeinu).
Jinak souhlasím s Markétou, že v tehu bych (pokud to není skutečně nezbytně nutné) žádné prášky a zatím ani vitamíny nebrala.
Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.06 15:24

Varenko vitaminky musim,hlavne kvuli te kyseline listove,protoze vzhledem k tomu,ze beru leky na epi a ikdyz jsou nejbezpecnejsi ze vsech,tak to riziko rozstepu tam je,tak ty vitaminky musim.ale na ostatni se teda vyprdnu.Jsem citlivka a moc premyslim.Co bude,jak bude,jestli vsechno vyjde.Co se tyce tech masazicek od manzi,tak by nebyl problem,jenze on jak lehne tak spi.Dycky usne driv jak ja.Pujdu do tech knizek.Pujcim si nejake pohadky.Nevim jestli by byla vhodna do loznice televize,moc to nedoporucují.
Mely jste taky takove obavy ze zacatku?

• Citovat
  • Upravit
876
7.4.06 15:41

Aiso - no, obavy? Já jsem byla ze začátku úplně šílená :D Pořád jsem se kontrolovala, jestli je všechno v pořádku, nechtěla jsem zvednout ani nákupní tašku a pořád jsem měla strach, že se něco stane, takže jsme až do 12tt nikomu nic neřekli. Pořád jsem nad tím přemýšlela, ani jsem nemohla pracovat. Uklidnila jsem se až tak po tom 12-13tt. Ale občas mě přepadnou takové stavy i teď, třeba když mám celý den pocit, že se mimís nehýbe, tak začínám panikařit a různě ho pošťuchuju, aby se vzbudil a on nic… :D Obavy k těhotenství a mateřství asi patří. Co se týče televize, tak to bych moc nedoporučovala, já se třeba u televize vůbec nevyspím, pořád mě to nutí se na ni dívat a ne a ne spát…
Varenko - no já mám z vydýchaného vzduchu taky docela hrůzu - i v těch největších mrazech musíme mít v noci otevřené okno, jinak mám pocit, že nemůžu dýchat… Takže jsem zvědavá, jestli u nás v porodnici je taky takové vedro. Kromě toho rodíme koncem května, takže to bude vedro i tak (teda snad, protože sníh už mi leze na nervy :D ). Jinak mě taky strašili, že po 30tt to bude hrůza, že si ani tkaničky u bot nezavážu, ale zatím zvládám všechno (kupodivu i holení oněch partií, i když už si tam moc nevidím :twisted: ). Je to dost individuální. Je pravda, že jsem rychleji unavená a po nějaké delší procházce jsem mrtvá. V neděli jsme byli v zoo a když jsme ji celou prošli, měla jsem pocit, jako bych udělala nějaký vysokohorský výstup :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
7.4.06 17:21

AISO:
Obavy jsou úplně normálka a myslím, že už nikdy doopravdy nevymizí. Furt bude nějaký důvodek k obavám. :wink: Držím moc a moc palečky, ať to vše zvládáš co nejlépe.

MARKETO:
Tak to jsme na tom fakt podobně…jak s tím dýcháním tak s těmi procházkami a únavou.
Ted jsem přišla od nás ze Sadů…byla jsem na lavičce a pak na procházce - přes 2 hodinky venku - tak to byla nádhera. Četla jsem Péči o miminko :twisted:
No, pobavilas mě s tím, jak si už nevidíš přes bříško — chacha…tak to jsme 2. :lol: :lol:
Včera jsme si udělali s manžílkem tip na datum, kdy budu doopravdy rodit. On říká 18.5. a já říkám bud - 1. nebo 5.5…Tak jsem zvědavá. To víš, já se to snažím furt zkracovat. :twisted: Přece jen je to dýlka to těhu, vid. :wink:

Holčinky, jdu vařit.

CINQ:
Kdepak se dneska schováváš, co??? A jak dopadly ty výsledky ?? Moc na tebe myslím. zatím papa a ozvi se nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
8.4.06 17:17

Ahojky holky jak se mate?Tak jsem prezila nastevu u tchyne :D spalo se mi tam vyborne,prece jenom venkov :D Ted jsme prijeli domu,dcerka tam zustala do zitrka 8O tak bude romantika :oops: :lol:
Jinak dneska tu mame asi tak 25stupnu 8) nadhera,kdybych nebyla tak unavena,tak bych byla jeste venku :D ale cely den jsme nakupovali a okukovali veci do noveho bytecku :lol:

Varenko jinak jak jsi psala,ze nektere(mozna vetsina) tehulky prestavaji o sebe dbat,kdyz jsou v tehu…mas pravdu,mnoho mych kamaradek v tehu vypadalo hrozne,nejde o to kolik pribraly,ale jak se oblekaly a ani ke kadernici nesli atd…ja se snazim byt porad k svetu(i kdyz obcas je to tezke :oops: 8O :lol: ale chci se libit memu priteli,nechci aby jsi myslel,ze zeny v tehu jsou jak kontejnery a nic vic :lol:

Jinak porodu se Holky nebojte…jde to prezit(jsem toho dukazem :lol: to teplo tam je hrozne,ale to ti potom ani neprijde,vte chvilce budete myslet na jine veci…treba at uz je to za vama :lol:
A jak to budete zvladat s miminkem:?: toho bych se taky nebala…jde o ty prvni dny,najit si svuj rytmus a pak to jde samo…hlavne vse v klidu a ne za kazdou cenu byt dokonala…aspon ja si to tak rikam.

Aissa tak s tim spankem to urcite prejde,je to stema cigaretama,ja jsem taky kourila,prestala jsem hned,jak jsem zjistila,ze jsem v tehu(a to mi to chutnalo :oops: a pak se mi spatne spalo…ale uz je to v pohode.
A ty kouris na epilepsii?????ty jsi jak muj bratranec,ten ji ma taky a to pije kavu o 106 a kouri jak fabrika a i stou cokoladou se cpe :?

Jinak testy jsou naprosto v poradku,mam jenom malo cervenych krvinek 8O ale nedala mi na to nic…tak asi v poho…
Jinak ten muj klucina bude asi pekne sidlo,nekde jsem cetla,ze miminka v brisku spinkaji 18hodin…ten muj spi maximalne 5hodin…i v noci uz me budi :lol: je to moje sidlo…

Tak,urcite jsem chtela reagovat na spoustu veci,ale uz jsem zapomela :oops: jeste,ze to muzu svadet na to tehu :lol:

Hezky vecer......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
9.4.06 09:00

Ahoj holcinky,
nejprve vas mooooc zdravim!!!!!Omlouvam se vam,ze jsem nepsala,ale bylo toho na me moc.
Pustili nas minuly patek,maly v pohode,jen trosku jeste zloutenku,ale ja jsem na tom byla hur.Pri tom cisari me popalili nejakym operacnim roztokem,tak mam spalene bricho a zacalo to hnisat.Nechce se mi o tom ani mluvit,protoze te bolesti jsem vytrpela az az…Porad chodim na prevazy,uz mi roste nova kuze,ale jeste mi porad 5cm chybi.Uz jsem rada,ze je to za mnou!!!!
Maly Martasek je zlate miminko,jako by vedel,ze mam potize,porad spinka,vubec neplace,naji se a spinka. :D Jen doufam,ze mu to vydrzi :lol: Manzilek je opravdu stastny,mam pocit,ze prozivame nejstasnejsi obdobi :D Moc mi pomaha,vari uklizi,ja se totiz moc hybat jeste nemuzu.K malemu v noci vstava se mnou,je to zlaticko.Vcera sel spat v3.30 a ted uz ma maleho v posteli a povida mu :D
Doufam,ze tenhle tyden bude uz lepsi a budu moc procist,co jste napsaly a zapojit se mezi vas :D
Krasnou nedelicku :D :! :D
 MYSKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová