Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak to jsem ráda, že jste se neztratily. Včera jsem si už říkala, že to tady asi s Myskou budeme táhnout samy ![]()
Lenko - všechno nejlepší k narozeninám. Určitě tě nebudeme mít za závistivku, protože to je asi normální. Já jsem posledních několik měsíců záviděla snad pěti holkám v mém okolí, protože se kolem mě rodí o sto šest a měla jsem pocit, že mě to snad nikdy nepotká (a to je mi 21) a vidíš, potkalo (ťuk ťuk - klepu na dřevo, abych to nezakřikla
). Takže to určitě brzy potká i tebe.
Noggie - Tak jestli jsi měla minulý cyklus 42, tak to byla ovu až kolem 28, tak to tak třeba budeš mít i tento měsíc. Já to tak mám pořád. Sice jsem přestala brát prášky už loni v červenci, ale cyklus se mi neupravil do normálu (a teď už nebude mít šanci
) takže nezoufej a zajdi za Hughem znova. Nevím jak on, ale mě můj doktro navrhoval, že bych tam mohla chodit každý den a on by sledoval (asi na utz) jestli už vajíčko zraje a řekl by mi přesně, kdy je ovu. No my jsme to nechtěli tak hrotit, takže jsme tomu nechali volný průběh, ale zeptej se ho na to, slyšela jsem o více holkách , které to tak udělaly.
Mysko - přeji pevné zdraví celé tvé rodince. Doufám, že už vás ty nemoci přestanou pronásledovat!
Jinak zdravím všechny ostatní.
Trochu jsem si teď zvedla náladu. Ráno mi bylo na nic, protože mi někdo večer bezdůvodně rozbil sklo na autě. Udivuje mě, jak jsou lidi zlí. No nic, hurá do práce.
Ahoj holky,
tak uz jsme doma,Dr.rikal,ze nejaka viroza,ze je toho spousta.Vzal ji krev a v pondeli,nebo v utery si mam zavolat pro vysledky.Upozornil me na ty opary,ze jsou velice nebezpecne pro mimiska,ze kdyz to dostanu ja,tak to neva,ale muze to pry dostat male a to je pry pak velky pruser.
Dnes si slibuju,ze urcite neco udelam a nebudu lenosit…
![]()
MYSKA
AHOOOOJ HOLČINKYYYY
strááášně se omlouvám
za tu mojí šííílenou absenční propadlinu
(málem jsem napsala: abstinenční - CHACHA
).
Dnešní ráno začalo tak trošku zvláštně, můj nový kolega byl propuštěn a celá práce se teď přenesla na nás zbylé a navíc máme příští pondělí a úterý zase na celé dny akce a fofrajs, ale pak už bude až do konce roku celkem pohoda…uff. Tak je to takové zvláštní ráníčko, ale naštěstí je páteček a sluníčko svítí o sto šest. ![]()
Víkendík budu mít pěkně pracovní, ale říkám si VYDRŽAŤ a pak už bude hejhej tralala…
![]()
Jéééžíš, holkyy to jsem ráda, že jsem aspoň na chvilililnku mezi váma. ![]()
MYSKO:
Teeeeda…u vás je fičák
To je síla…chudinka dcerka. Ale já jsem si říkala, že už ty opary naznačovaly nějaký mršky viry v jejím tělíčku…No, hlavně se moooooooooooooc opatruj…nevím, jak dr.radí, aby jsi to nedostala - těžko se můžeš o malou „nestarat“. Ale ty jsi profi maminečka, tak určitě víš, jak na to, mám pravdu
Hlavně se nebát a všechny viry se tě budou bát
![]()
Mám radost, že už můžeš papkat. A co to oblečeníčko.
Včera jsem ti zapomněla poděkovat za ten odkaz, nestihla jsem bohužel projít všechno, ale jsou tam moooc fajn nápady. Některé modely jsem viděla v časopisu Maminka, který jsem si nedávno poprvé koupila do vláčku
![]()
No, já nevím, mně nějak bříško neroste, spíše je trošku nafouknuté…Mysko, kdy se asi tak začíná objevovat, nevíš
![]()
Myslím na tebe…a uuuurčitě napiš dneska hooooodně zpráviček, OK
![]()
KELINKO:
Ahooooooj.
Jojo, máš pravdu - občas je strašně bezva posedět a pokecat s kamarádkou…je to hooodně fajn a uvolňující. Většinou strašně zrelaxuju ![]()
Já jsem taky zjistila, že ranní snídanka mi i mimískovi dělá fakt dobře
A už máš nějaké bříško, Kelinko
Ty už jsi taková pokročilá tehulinka…závidím, závidím
![]()
To je fajn, že si držíš váhu
- myslím, že se není čeho obávat. Četla jsem, že to přibývání je hoodně individuální (někdo přibere dříve někdo až v pozdějším tehu stádiu) - takže to později určitě doženeš ![]()
Já jsem na váhu od počátku tehu nešla…tak nevím.
![]()
LENKO, MARKETO, NOGGIE
uuurčitě vám ještě dneska písnu - mooc se na to těším
…teď musím letět do vedlejší kanceláře
![]()
Dobrou chuť holčinky, jestli právě obědváte…já jdu zrovna na to
![]()
Ahoj holky
hlásí se zatoulaná Minnie. Tak jsem dnes byla na IUI. Probíhalo to hladce. Bylo to během pěti minut hotové. Manžílek dostal pochvalu. Zlepšil se mu SPM. Já nafasovala Utrogestan (aby se to správně uhnízdilo) No a teď už jen čekat a čekat
To čekání je nejhoršíííííííííííí ![]()
Já vám tak závidím, že jste těhu.
Tak holčinky já se zas někdy ozvu, ju?
Mějte se kráááásně. papa
MINNIE- drzim pesticky,at se drobecek pekne uhnizdi,a chod za nama casteji
![]()
MYSKA
NOGGIE
Zrovna jsem na tom úplně stejně: když beru Clostilbegyt na vyvolání ovulace, tak mám cyklus 28 až 30 dní. Tento cyklus jsem ho ale nebrala, a jsem 22DC a včera jsem byla u Dr na folikulometrii, a vypadá to, že ovulace teprve nastane
Otipoval to podle velikosti folikulů tak na pondělí. Tož uvidíme. Hlavně neztrácej naději, ještě pořád můžeš mít ovulaci, ale později
Tím pádem i nízkou hladinu progesteronu, ona se zvýší až po ovu.
Papa,
Daria ![]()
MINNIE
tak to na tebe budu moooooooooooc myslet a držet palce. Ještě dotázek, co znamená ta zkratka? Je to to samé jako IVF (to vím, jak se to provádí). A ve kterém městě jsi byla?
Mě totiž Dr taky navrhl IVF, já jsem v pohodě, ale manžílek nemá kvalitní spermijky
a tak začínám přemýšlet, které CAR zkusíme.
Díky předem za info ![]()
MYSKO
Ty jsi tak aktivní poslední dobou, určitě nejsi „lenoška“, když tak poctivě přispíváš do naší diskuze (na rozdíl ode mě poslední dobou, jsem líná pustit si internet).
VARENKO
ty to s tou pracovní pílí nepřeháněj!!! Ježíššš, já se tak těším až budu těhu a budu mít na to papír, že se můžu „flákat“ doma
![]()
Mimochodem stále držím burčákovou kúru (a mám kilčo nahoře, burčák je sladký a v tom množství, co ho vypiju, navíc večer). Ale burčák nemá takový „grady“ (= procenta alko) jako víno, někde jsem četla, že jen 5%.
Ale je zdravýýýý, takže budu jako řípa (vlastně už jsem
).
Dobrou noc,
Daria ![]()
Ahoooj holkyy,
tak už jsem vás zase propásla…
![]()
Byl dneska docela náročný den a tak jsme s manžílkem zajeli na véču
Teď už si lebedím a dávám si do nosu - užívám si se zmrzlinkou
MINNIE:
gratulujuuuu mooc…teda vy jste rychlíci
![]()
BUdu strašně moooc držet palečky a věřím, že CERVNATKA už se klepou nedočkavostí
![]()
DARIO:
Kúra bude mít nadpozemské úúúčinkyyy…uvidíš ![]()
(P.S: Kilíčko nehraje žááádnou roli a jen prospěje, jsem si jistá
).
MARKETO:
S tím autem je to fakt síla…no, člověku pak jedině zbývá říct si: jsou horší věci…
Ale ten první moment je hrůza, člověk je vzteky bez sebe, viď..
O to víc ti přeji krásný víkendík a hodně pohody.
LENKO:
A co plánuješ na víkendík
A jak jsi oslavila narozky
- Doufám, že s plnou parááádičkou
![]()
Přeji ti krásný sluníčkový víkend
.
NOGGIE:
Uvidíš, že on si ten váš budoucí prďousek cestičku k vám najde - a jak tak na to kolem a dokola koukám, uvidíš, že si pěěkně pospíší, vždyť kandidátka na CERVNATKA se už nezadržitelně naplňuje - ale to místečko pro malé Noggátko budeme střežit jako očko v hlavě…
![]()
HOLČINKYYY , mějte se moooc a mooc krásně a pohodičkově. Vzpomínám a myslím na vás
…
![]()
papa vaše emiiminovská lajdulka Varenka
VARENKO- tak vy jste si s manzilkem vcera pekne uzivali
to je dobre.Nas jsi tady teda trosku odflakla,ale pro jednou se ti to odpousti
![]()
Ja jsem mela vcera nejaky blby den,nalada pod psa,tak jsem se zachumlala do postylky i s malou a radej to zaspapla.Dnes jsem z toho hajani nejaka rozlamana
Chceme dnes jet na to obleceni a neco si koupit,citim potrebu si udelat radost
Hura,zase mezi lidi
Uz jsem doma docela nabyta,ale urcite jsem spokojenejsi nez v praci.Manzilek si udelal radost vcera,koupil si novy telefon,Nokii 6681,tak do pulnoci mel o zabavu postarano
a myslim,ze v tom bude pokracovat i dnes ![]()
Koukala jsem se do zrcadla a narostl mi teda pekny bochanek
![]()
Ptala ses,kdy asi roste brisko,je to u kazdeho a pokazde jinak.Kdyz jsem cekala malou,tak do 6mesice,nikdo nevedel,ze jsem tehu.Pak jsem musela do nemocnice na kapacky a najednou jsem byla obrovska.Na porodni sal jsem sla s 63kg a vracela jsem se s 50kg.Zato ted jsem jak koule
Po tech nevydarenych tehu jsem brala nejake prasky,a upozrnovali me,ze priberu,a taky se tak stalo a ne malo.Ale ted si z toho zadnou hlavu nedelam,manzilek tvrdi,by me vychrtlou stejne nechtel a ted je dulezitejsi mimisek,nez postava.
Tak doufam Varenko,ze nas dnes nebudes zanedbavat a kouknes
Jinak krasne sobotni ranicko
![]()
MYSKA
Ahoj Mysko,
teda ty jsi musela být štíhlounká
chtělo by to fotečku..
Já jsem po nevydařeném těhu taky přibrala,ale pak jsem shodila, aspoň jsem měla jiné myšlenky než se pořád trápit - proč
![]()
A za jak dlouho se vám podařilo znovu otěhotnět? Asi jsi to už psala, ale já jsem hlava děravá ![]()
Já jen, že my se marně snažíme už rok a půl a Dr mi poprvé nabídl CAR - centrum asist. reprodukce, poněvadž se zjistilo, že manžílkovy spermijky nejsou úplně O.K. což je divné, když už jednou oplodnily
![]()
Ty jsi pro mě VELKÉ POVZBUZENÍ.
Dneska jsem nepřihlášená, nemám moc času, ale určitě jsi poznala, že píše tetka věčná snažilka Daria
![]()
DARIO- krasne sobotni ranko
![]()
Ja kdyz na ty fotky koukam,tak si rikam,ze to ani nejsem ja,a pri posledni depce z postavy(to jsem nevedela,ze jsem tehu)jsem je zamkla do trezoru
![]()
My jsme se s ma nzelem snazili temer 2roky,nikomu se to nezdalo divne,ze nam to nejde ani Dr.Pak jsem otehotnela,v 18tt konec a pak jsme se snazili rok a pul.Pak bylo to zamlkle,tak teprve potom nas poslali na vysetreni na genetiku.Tam nic nezjistili,ze jsme v poradku a ze se to urcite povede.Tak nevim,ale kazdopadne se to povedlo
Ver,ze to vyjde
Dost hraje roli psychika,ale to se dobre mluvi,znam to
Neboj,urcite to vyjde, drzim pesticky
![]()
MYSKA
Dobré ráníčko HOLČINKYYYY
právě jsme po snídaňce a koukám na My všichni školou povinni - je to mládíčko, mládí…
![]()
MYSKO:
Dnes se určitě polepším a budu písat
A v kolik vyjíždíte na nákupy
Držím palečky, ať něco svkvělééého vyberete
![]()
Jééé, to je sranda, já včera dostala od manžílka taky nový mobil - Motorolu.
Je moc fajn, jen umí strašně věcí a já jsem takový lenoch, že u ničeho nikdy nečtu návod…ale snad se tentokrát přinutím.
![]()
Tak to je krásný, že už máš bříško
Myško, tak to jsi musela být jako tyčinka
. Já měla teď výchozí váhu 62kg, ale jsem trošku vyšší. Kdysi jsem taky byla vychrtle, ale hodně let jsem měla problémy s jídlem, takže teď jsem vděčná, že jsem se především za poslední rok dala
do kupy a už se tím vším tolik netrápím.
Takž tohle moje tehulkovství je taky tak trošku výzva a věřím, že mi to hooodně celkově propěje
![]()
DARIO:
Uvidíš, že dědulka nahoře na:,–(í brejličky, prohlédne a mimísek k vám zavítá co nevidět
Určitě vás hupkydupky odmění
![]()
Holčinky, já jsem nějaká lenivá …jsem furt v nočním oblečku s ručiníkem na hlavě
![]()