Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MYSKO
Děkuji moc za povzbudivá slova. Mě se to zdá dlouho čekat, ale asi máš pravdu. V psychice to ale (z mé strany) určitě NENÍ, já jsem veselá kopa, navíc jsme už 2× naplánovali dovču v plodných dnech, teda byla to náhoda, že to tak vyšlo. Na dovči jsem teda rozhodně nemyslela na otěhotňování, a stejně to nevyšlo.
Tento měsíc fakt „chlastám“. Asi i bez těch uvozovek. Piju každý den, i když poslední dobou jen ten burčák, včera jsem vypila víc jak půl litru a nic to se mnou neudělalo, jako že bych byla …
![]()
Ale to bude tím, že ten burčák skoro neobsahuje alkohol, navíc ten co mám je z tržnice a ty nebývají tak kvalitní, jsou naředěné a přeslazené. Ale aspoň něco.. VARENKO Já jsem taky byla vychrtle, měla jsem 54kg při 171cm, ale to když jsem hooodně cvičila aerobik, když jsem začínala jako cvičitelka a chodila cvičit do hodin, abych věděla, jak se to
dělá
to předcvičování není stranda ![]()
No zase mi to blbne, už jsem se lekla, že se to smazalo a budu to muset psát znovu.
Takže už pokračuji bez smajlíků a tučného písma (samozřejmě je to zase opačně to tučné mělo být VARENKO a ne ten text).
Teď už moc aerobik necvičím, jednak pracuji a nemám čas někam jezdit, a taky se trošku šetřím, když chci to mimčo, manžel mě pořád hlídá ať moc necvičím.
Ach jo.
Musím opustit PC..manžel potřebuje psát.
Ahojky,
Daria ![]()
DARIO:
Ahooj. Snad už tě manžílek pustí k PC a budeš dál onlinovat.
![]()
Ty tak krásně popisuješ ten burčáček, že ho jednou skutečně pojedu extra na Moravu ochutnat ![]()
S tím šetřením je to skutečně na místě - ještě, že máme tak starostlivé manžílky, kteří nás chrání, mám pravdu
Já jsem si málem sportem a nezdravým hubnutím zničila tělo i zdravíčko, ale už je to za mnou…
Ještě se stále učím jíst, takže poté, kdy jím míň, protože podvědomě chci stále hubnout
,si to chytrý organýzmek vrátí tím, že najednou sním spoustu dobrot (jako třeba dnes
…ufff), které jindy nejím.
No, ale dělám opravdu pokroky. Vždycky jsem všechno dostala hned, ale toto je veliká a dlouhodobá cestička s velikým štěstíčkem na konci (nebo spíše začátku).
Tak ty jsi předcvičovala aerobik
To je parááádička…uahou
![]()
MYSKO - kde jsi
Holka, aby na nás pražské tehulky taky něco zbylo…
![]()
P.S. Napiš, co jste pokoupili za suprbupr hadříky ![]()
ahoj holky,
tak teprve ted jsme dorazili,udelali jsme si takovy celodenni vylet.
Holky teda z nakupu jsem pekne nastvana
Sla jsem na to Petrske namesti,kde maji i tu kolekci o ktere jsem psala.(YOURBODY).Nedivala jsem se v katalogu moc na ceny,jen tak zbezne ale vedela jsem,ze ta jedna halenka co jsem chtela stoji cca800.Nakonec jsem v tom obchode nasla od te firmy i kalhoty,tak jsem si vzala halenu i kalhoty.Na visackach ceny nemeli,ale tak zhruba jsem mela predstavu.Ale kdyz manzel platil myslela jsem,ze me trefi.Halena podle katalogu 790kc,v obchode 1068kc
,kalhoty katalog 1190kc,v obchode 1607
Tak jsem z toho doma byla spatna,chapu,ze si na tom neco prirazi,ale tolik??????Kdyz v katalogu jsu napsane konecne ceny pro zakaznika
Nastvalo me to tak,ze si zavolam do te firmy i do obchudku,opravdu se mi to nelibi.
Moje chyba,ze jsem nemela sebou ten katalog.Na strankach te firmy je jeste odkaz na ten obchudek,ze maji celou kolekci,kdo vi,jestli vi za jakou cenu to prodavaji.
Jsem nastvana asi zalezu do postylky… ![]()
MYSKA
MYSKO:
No, chápu tě - já myslím, že je to taky prostě Prahou. Je to děs, ale snaž se mít radost, že jsi opravdu sehnala nové kousky do tehu-sbírky
Na cenu se vykašli - já vím, člověk má vztek…ale na druhou stranu, nekupuješ (tehu-) hadříky každý den, no néé
Já mám radost, že jsi sehnala supr věci - to já ani netuším, kde tehu oblečení hledat…ale mám ještě chvilku čas. ![]()
My byli odpoledne na nádherné procházce
Vzduch tak voněl podzimem
Manžílek celé odpoledne vařil koleno, tak jsme si dali s hořčicí a křenem, k tomu chlebík - no bašta…Dneska nemůžu ani dýchat, kolik jsem toho spapkala
, no, ale říkám si, že mimísek si to zaslouží … ![]()
VARENKO- ale stejne si to zjistim,jak to je.
No vy jste si davali,koleno ja miluju,no skoda,ze jsi nerekla driv,hned bych se pozvala
My se dnes stavili na obidek do ciny.Ale na zitra delam svickovou,mnamky to ja muzu
![]()
MYSKA
MYSKO :
Pro klid si to určitě zjisti…Člověku se alespoň uleví
![]()
P.S. No,a to jsem ti ještě neřekla, že v obřím hrnci se už vaří 2.kousek
![]()
Představuju si takovou tu kreslenou starou ruskou pohádku Hrnečku, vař! Byl tam táta a máma…když jsem byla malá, fascinovaly mě ty obrázky = jak mámu nakreslili s tisícema spodničkama a pak jak se oba valili přes kopce až po řece…Tak až Mysko půjdete jednou na procházku po nábřeží, nelekni se, ty dva obříci nejsou nafouklé labutě, ale dva žroutíci z Kolovrat.
VARENKO- tedaaa ty mi delas chute
Opravdu jsi me s tim kolenem dostala,ja budu po tatkovi loudit at si zitra dame…Jake koule,jen si dejte
Tatulda tam taky neco chysta…ale co mi ted jede,jsou zavarene okurky
![]()
MYSKA
MYSKO:
Zavařované okurky mám taky děsně ráda a ty můžu fakt celoročně - tehu-netehu.
Já si dneska večer strašně vychutnávala horčici
…Někde jsem četla článek, že žena mívá v tehu chutě na NEOBVYKLÉ věci jako třeba…(a teď se podrž)…hlínu či omítku
No, článek mě dost vyděsil, při představě, že půjdeme takhle s manžílkem na procházku a v parku se neudržím a začnu se ládovat blátem…a kolemjdoucí nebudou stačit valit oči
![]()
CHACHA…
Holčinky , vy jste mě tak zblbli, že se dneska poprvé koukám na VyVolení
![]()
A kde vůbec všechny jste
..mamča Váárenka tady celej den on-line nastřažená, na trních a kde nic tu nic…Myško, ještě že tě tu mám…za chvilku už bych tu začala skládat teskné tehu-básně
![]()
AHOJKY
Myško, Varenko, Dario: Děěěěěkuji za milá slovíčka. Snažím se dělat všechno možné, jen abych na to nemysla a aby to utíkalo
![]()
Slibuju, že budu za vámi chodit častěji. Moc mi chybíte.
Dario: IUI a IVF je každé něco jiného. IUI je inseminace, což je zavedení spermijek do dělohy. Používá se např. když jsou pomalejší spermijky nebo při lehčí formě neplodnosti ženy. IVF je mimotělní oplodnění, tzn. doktor odebere spermijky a vajíčko ženy, spojí je a oplodněné vajíčko se vrátí ženě tam, kam má. (zkumavka). Většinou je postup v CAR takový, že žena postoupí 3 IUI a když ani jedno nezabere, jde na IVF. Záleží však na její zdrav. stavu. Pokud lékař usoudí, že IUI by bylo zbytečné, např. neprůchozí vaječníky, pak nařídí IVF. Tak tohle mám z těch chytrých brožurek ![]()
Snad jsem ti pomohla. U vás je problém jen se spermijkama? Pokud jo a chtěla bys odbornou pomoc, pak bych to viděla na IUI.
Moc ti přeju, aby vám to vyšlo. Kdy se chystáte do CAR? Já byla v Pronatalu v Teplicích.
Dej vědět
Zatím pa
Nepřihlášená MINNIE
Minnie, taky moc držím palce. Určitě se to povede! ![]()
Tak, holčiny, možná máte s tou pozdější ovu pravdu, dnes je to 31 dní od poslední MS a pořád nic, tak počítám, že se mi cyklus opravdu „natáhnul“… ![]()
Nechám se překvapit - testovat budu ale až na konci týdne, ať zase nemám v koši milión negativních jednočárkových. ![]()
Myško, ty ceny za oblečení jsou fakt síla, tady u nás na Karvinsku by s takovou cenou neprodali ani kus.
Máme tu šílenou nezaměstnanost, obchody s pořádnýma hadříkama aby hledal lupou, většinou všechno okupují „Ťamani“ (místní název pro vietnamské obchodníky
). Já mám docela štěstí, že pracuju u zahraniční firmy, tak doufám, že se budu moct někdy po něčem těhulkovském poohlédnout i mimo „ťamanské“ rajóny
![]()
Hezký zbytek víkendu všem přeje nepřihlášená NOGGIE
MINNIE:
Ahooj, jste statečný páreček a odměna vás skutečně nemine, jsem si jistá
![]()
Krásně jsi vysvětlila všechny ty zkratky a procesy - konečně tomu rozumím a mám jasno
![]()
NOGGIE:
Držím palečky = moc moc moc moc moc moc moc moc ..........
![]()
Já byla v Karviné jednou…a pak v Ostravě. Já myslím, že ta situace je hodně podobná všude mimo Prahu.
Ale jenom za dobu, co žijeme tady, musím říct, že ceny celkově se ztrojnásobily - je to katastrófa. ![]()
Holčinky, tak musím říct, že jsem vydržela celé VyVolené a fakt jsem se zasmála. Dám tomu ještě šanci - tak doufám, že už to nekončí.
![]()
Přeji vám krásnou dobrou noc. Mně už se očka mlží, úží a nevím, co ještě…
![]()
MINNIE
No právě mě Dr doporučil rovnou IVF, protože manžel nemá zrovna kvalitní spermijky, prý by to IUI bylo zbytečné,teda že by nemělo takový efekt, my jsme zkoušeli i plánované cykly s Pregnylem a je to prý stejná pravděpodobnost úspěšného otěhotnění. Takže já se už zajímám o IVF.
Váhám mezi Ostravou, Olomoucí a Brnem, možná i Zlín, i když jsem někde náhodou četla, že jedna holčinka byla 2× neúspěšná ve Zlíně a právě se ptá, kde je „lepší“ centrum, i když podle mého Dr jsou všechna víceméně stejná.
Díky za info,
Daria ![]()
NOGGIE
Já to znám, sama jsem z Karvinska
teda o těhu-obchodech moc nevím, ještě jsem je nenavštívila, jaksi ještě nebyl důvod
![]()
S těma „ťamanama“ máš pravdu. Já jezdím nakupovat hadříky ho Shopping parku do Ovy nebo do Futura. Tam se vždycky nechám vy:,–(it, manžílek něco vyřizuje ve městě a pak mě vyzvedne s taškama
A pokaždé se směje - "dneska nějak málo tašek
" Ale to není každý den, já nejsem moc náročná na výběr oblečení, mám pár suprbupr třiček a džínů a ty nosím pořád ![]()
Jo a s tím cyklem, mě MS chodí většinou 14 dní po OVU, v pondělí budu 25DC a jdu zase na ultrazvuk, možná dostanu Pregnyl, OVU zatím nebyla
Takže tento cyklus bude asi před 40 dní, ale mě to neva ![]()
Myslím, že je lepší mít delší cyklus „přírodní“ než ho upravovat nějak násilně hormonama.
Držím palce a s testíkama ještě vyčkej
kup si radši burčák
![]()
Aho holky,
Dario- tak kdyz uvazujes o IVF tak urcite bych nesla do Ostravy, ja jsem si o tomhle centru zjistovala vse,a reknu ti ze moc kvalitni peci nemaji, pry je o hodne lepsi Olomouc, tak kdyz se ja po nejake dobe odhodlam vyhledat tuhle pomoc tak uricte ne v Ostrave, a to i presto ze z Ostravy jsem.
Jinak co je u tebe noveho? Jak to vydisi tento mesic? Ktery dc jsi?
Ja dnes 25dc ms necekam tak za tyden, tak jsem zvedava jak to tentokrat zase dopadlo, je to muj 30 cyklus ktery se snazime, tak doufam ze bude konecne uspesny ![]()