Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kelinko - tak to mě já mám pocit, že žádně těhu nevolnosti nemám a je mi skoro pořád dobře. Jenom když mám hlad, tak se mi udělá zle a je mi na omdlení, ale většinou se tomu snažím předejít. Mám pocit, že moc těhu příznaků nemám, ale když se nad tím zamyslím, tak asi jo. Bolí mě prsa a rostou
, mám pocit, že nám strašně smrdí lednička a odpad v kuchyni, ale můj přítel tvrdí, že nic necítí (rýmu nemá
a v ledničce nic zkaženého není, tak nevím…) taky často na něco nemám chuť a to tak moc, že to prostě nedokážu sníst nebo vypít, jak je mi z toho zle. Třeba předevčírem jsme šli „na pivo“ a dala jsem si Birrel, ovšem asi po dvou locích mi přestal chutnat a nemohla jsem se na něho ani podívat. No a to se mi bohužel stává i s jídlem, takže jsem teď strašně vybírává. No a poslední příznak je ta šílená únava. Někdy mám pocit, že to do večera ani nedoklepu
I přes toto všechno mám ale docela pocit, že mi nic není a žádné příznaky vlastně nemám
Ale to asi proto, že jsem si ty příznaky z vyprávění jiných těhulek představovala jinak (rána strávená nad záchodovou mísou, kyselé okurky v kombinaci s palačinkou apod.)
Ahooooj holčinkyyy
Moooc vás zdravím - utrhla jsem chvilinku v tom dnešním fičáku, abych vám mohla písnout
![]()
DARIO:
Určitě příští rok sednu do autíka a huráááá nach Morava moravěnka a burčáček poteče proudem do Varenčičina hrdééélka.
Vždyť já furt chodím kolem toho našeho vínko-archívu jak mlsnej kocour
![]()
Nevolnosti jsem měla opravdu poslední dva týdny, ale jenom proto, že jsem vždy snídala až v práci a prďousek to zřejmě nemá rád. Legranda byla, když jsme minulý týden stáli /jako každé ráno
/ v zácpě na D1 cestou do práce a jak jsme tak popojížděli, tak jsem v té nejtěžší chvilce tak elegantě pootevřela dvířka a eeee.......už to bylo, ale ne moooc
Jinak ostatní tehu-priznaky: myslím, že prsíčkama budu za chvíli dohánět Evu Kubelkovou
a taky trošku bříško je zvětšené, ale to myslím je spíše tím, jak mě furt manžílek-andílek hlídá a nutí jíst.
![]()
A copak ty naše skoro-tehulililnko
Včera večer při sprchování ve mně hrklo, protože jsem si uvědomila, že jsem se tě ani nezeptala na DC a TT a všechnooooo
Napiš, napiš, napiš prosíííííím, co je nového ![]()
KELINKO:
Ahoooooooooooooooj. Také jsem na tebe včera vzpomínala ![]()
Utíká to opravdu. Pravda je, že až teď pomalililnku si uvědomuju, že máme nějakého tvorečka uvnitř bříška a to díky mým nadýrkám, které se mi už nyní
nevejdou do žadné z mých košil a triček a také nevolnůstkám za poslední dva týdny.
![]()
Jééééé, nemůžu uvěřit, že už si cítíla mimi, jak se hýbe…to je ale NÁDHERA
Moooooooooooc ti závidíííím, ale budu se už teď těšit na 15tt
![]()
A už je ti bříško vidět? Já vím, že už jsem se tě ptala, ale když já jsem taková nedočkavka zvědavá…tak třeba se ještě více zakulatilo, no néé
![]()
MARKETO:
Ahooooj. Máš úplnou pravdu. Mně se ty první týdny tak děsně vlekly, ale naštěstí jsem měla docela perno v práci a tak jsem občas i zapomínala, že jsem tehulinka
![]()
Náš mimi-pindík se má DOUFÁM dobře. Zítra jdu na krev na nějaké další testiky a taky se asi nechám objednat zase na UTZ, ať víme, jak se má k světu. A co ty
Už jsi byla na dalším UTZ
![]()
Přeji ti, ať únava brzy poleví a hlavně pohlazení tvému mimísečkovi.
MYSKO:
Jéééééé, ty naše mamulko - tak ty už taky cítíš pohyby - teda to je něco, holky
![]()
Depky jsou určitě normálka - za prvně počasí, pak tehu a možná únavička organismu, však víš
Mě to taky někdy chytne z úplně nevysvětlitelných důvodů, žel v mém případě se bohužel o tehu příznaky jednat nebude, já už hold mám takovou ala „vystřelit rovnou Mars“ povahu
Myslím na tebe a určitě JUKNI
![]()
Dnes mám holčinky dlouhý den. Večer jedeme za našim kamarádem, má nějaké životní trable a tak mi ho je docela líto. Tak se ho budeme s manžílkem snažit podržet. Jinak se mám mooooooooooooc dobře, moooooooooooooooooc na vás myslím a moooooooooooooooc se těším na POHYBY
![]()
Snažilenkám přeji krásné dny plné naděje, víry a sluníčíčka v srdíčku a vám ostatním tehulinkám - pohlazení na bříška od mamčulindy Varulindy ![]()
MARKETO:
CHACHA…jéééé…tak to jsi mě rozesmála. U nás doma je to úplně stejné. Já jdu do ledničky jen s kolíkem na nose a když jsem byla úplně zoufalá, tak jsme to tento týden vyřešili tak, že v ní máme jen jogurty a jíme venku. (ve městě)
Snad už to brzy pomine a znovu přesedláme na domácí stravu
![]()
Hoooooolky, ještě k těmu zoubkůmm.....je to děs. KELINKO, chci tě uklidnit, já mám pocit, že jsem svého dentistu viděla naposledy před 4 lety
Tak nevím.....Síly jsem ještě nenabyla do té míry, abych začala hledat někoho v řadách pražsských velikánů
![]()
Varenko - tak to jsi mě s těmi nevolnostmi moc neuklidnila, protože ty dva týdny, které máš teď za sebou, ty mě teď čekají
Ať dělám co dělám, pořád jsem s metříkem dva týdny za tebou
hmm, asi už to tak zůstane ![]()
No aspoň vím, co mě čeká
Já taky obvykle snídám až v práci, protože jsem zvyklá si snídaní kupovat po cestě do práce (dva šátečky s tvarohem, bez toho bych ani nemohla začít den
), ale posledních pár dnů jsem přesedlala na snídání doma, protože jen co vylezu z postele, tak mám hlad ![]()
Mysko - souhlasím s Varenkou, že ty depky souvisí s počasím i s těhu, protože hormony jsou hold hormony
Ale určitě ti tu náladu zvedne tvůj mimísek, když už se pohybuje a když jsi v 15tt, tak už se můžeš pěkně radovat a užívat si těhu. Tak pohlaď bříško a měj se hezky.
Ostatní holky - tak jak se máte? Já už to balím v práci, tak ahoj zítra.
Markéta
MYŠKO-taky gratuluji k pohybům miminka.Já jsem taky strašně líná,nic mě nebaví ani doma dělat,nechce se mi vařit.Nevim,kdy se to změní,doufam,že brzy
VARENKO-moc bych ti přála aby jsi měla pohyby brzy,ale ty jako prvotěhulinka budeš mít pohyby asi dýl.Já je poprvé měla kolem 18tt.
MARKÉTKO-jsem ráda,že se cítíš báječně.Ty smrady se asi nevyhnou nikomu z nás,ale přejde to.Mě už teď nic nevadí!!!
Holky,co myslíte,kdo vyhraje ve Vyvolených v duelu?Já bych to asi spíš přála Rosťovi.Zdá se mi,že Vladko nějak moc „blbne“.
No,jdu se vykoupat a spinkat.Vy už asi všichni chrníte,tak vám přeji dobrou noc
ahojky těhulky, no jsem z vás úplně mimo a čtu si vaše příspěvky a jsem celá natěšená, až to samé budu prožívat také…teď bych klidně vzala za vás všechny ty vaše nevůlnustky, sem s nimi, já vám s nimi pomůžu
No přeji vám z celého srdce rychle rostoucí metříky a bříška a ať už všechny cítíte pohyby.
zravím také snažilky, tak co holky, nějak nás zanedbáváte a moc nepíšete, tak sem s tím. Já jsem teď v 8DC a čekám na ovu a pak na IUI, už se nemůžu dočkat. Bude to naše 2. IUI, nevím sice jak to dopadne, mám teď nějaký divný půlrok, kdy mám splašené hormony a cykly mám takové všelijaké, jednou mám mrchu po 14 dnech, teď zase až po 2 měsících, no uvidíme co s tím dr. udělají, jsou tu od toho ne ![]()
Každopádně přeji všem holčičkám krásný celý den, vždyť je dnešní den tak krásný i kdyby lilo, je přeci pátek a před námi nádherný víkend, tak hezky odpočívejte, ať si ho pořádně užijeme, zákaz práce pro všechny!!!!
Dobré páteční ráno všem! ![]()
Kelinko - doufám, že vypadne už ve VyVolených Vladko, protože už se na to ani nemůžu dívat, jak mě štve těmi svými hysterickými výstupy…
Sasulo - moooooooc držím palce, ať ti to druhé IUI vyjde! Určitě jo! A nezapomeň užívat Varenčinu medicínu!
![]()
HOLČINKYYYY, moc vás zdravím při pátečním ráníčku. Sluníčkový den všem snažilenkám a tehullililnkám.
Teď letím do kanclíku a kolem obídka se k vám hned navrááátím - už se moooooooc těším.
vaše Váruška
Ahoj holky,
nevím, co mě to dneska popadlo za divné nálady, ale přepadla mě zase nějaká depka - zase mě přepadl strach, jestli se mimís v bříšku vyvíjí tak jak má a jestli s námi zůstane. Na minulé kontrole mu už srdíčko bilo, tak doufám, že to tak zůstane, ale nevím proč, asi proto, že jsem si přečetla pár pesimistických příspěvků o potratech a dostala jsem strašný strach
Ach jo, a teď nevím, jak se uvést zase zpátky do dobré nálady. Na další kontrolu jdu až 7.11, tj. za víc jak dva týdny, tak doufám, že bude vše OK. Ach jo, místo abych si užívala těch krásných těhu dnů, na které jsem se víc jak rok těšila, tak se zbytečně stresuju. Nevíte, jak ty chmury zahnat?
MARKÉTKO-to mi je moc líto,že tě chytila depka.Musíš si prostě řikat,že máte silný a zdraví miminko a chce s vámi být.A halvně-nečti
příspěvky o potratech!!!To nikomu nepřidá.Vim,že tě to napadnout může,ale pokud si přečteš příběhy holek,co potratily,je to ještě horší.Posílam ti hodně optimismu,vše bude dobrý,podívej jaká byla Varenka bojovnice ze začátku těhu.Pohlaď bříško a řekni děťátku,že ho nedáš za nic na světě a že se u vás bude mít krásně!!!!
VARENKO-zapoměla jsem tiodpovědět na to,jestli mi roste bříško.Kdo to neví,že jsem těhu,tak to asi nepozná,ale kdo to ví a zaměří se na moje bříško,tak pozná,že už mi něco pod tim svetrem vykukuje
.Nevim co budu nosit,škrtějí mě všechny kalhoty a jediný,co mi jsou,tak jsou letní a začíná mi v nich být zima.Mam jen těhu lacláče,ale to se mi ještě nechce nosit.
SASULO-budeme držet palečky,aby to konečně vyšlo!!!!!!!!!!!!!!
Ahojky všem
Markétko - tak nevím, jestli tě to pobaví, ale napíšu ti, co se mi stalo dnes ráno
Probudím se a vidím,, jak na mě přítel čučí
A pak povídá - Teď se musíš hodně šetřit abys nebyla nemocná
A já na to - jéééééé ty máš o mě takovou STAROST
A on pak - Víš, teď jak řádí ta ptačí chřipka, tak všichni, co mají doma NEMOCNÝ SLEPICE, se jich musí zbavit
No, v tu chvíli jsem myslela, že ho UŠKRTÍM
Ale on by mě NEVYMĚĚĚNIIIIL
- teda DOUFÁM
NAPOLY
Tak jsem si zašla na oběd a dala jsem se nějak do kupy a už jsem celkem v pohodě. Já nevím, že se vždycky dokážu tak sama od sebe vystresovat. Jsem to ale divná povaha a ta neustálá únava mi taky moc nepřidá… Kelinko a Napoly, děkuju za povzbuzení. Musím nabrat síly a optimismus (někde jsem četla, že optimisticky naladěné ženy porodí zdravější děti
), no já jsem prostě čtenář přeborník
Bohužel si všecko moc beru, takže když čtu něco negativního, tak mě to někdy docela dostane. No, ale musím si slíbit, že teď už budu číst jen pozitivní věci a věřit, že všechno bude v pohodě. Každopádně díky. Mimochodem Napoly, to jsi mě fakt rozesmála
, určitě máte doma veselo
.
AHOOOOJ Holčinky.....tak si představte, že jsem OPĚT napsala takový dloooooooooooooooouhý příspěvek a ON se vymazal - zkolaboval mi PC.
No, co nadělám…HURÁÁÁÁ do toho. Kdyby náhodou se to opakovalo, mé PC poletí šupky dupky horem pádem z okna
![]()
MARKETO:
CHICHI…no, ale myslím, že nakonec se ty naši prďousci můžou narodit úplně stejně - však víš: plus minus dva týdny. ![]()
S tou depkou se vůůbec netrap, ale to, co napsala KELINKA je svatá pravda. Já občas lezla mezi tehulky a mamulky na ZARI05 a když jsem tam četla o zážitcích z porodů, udělalo se mi pěkně temno před očkama, to mi věř
![]()
Ohledně těch strachů tě úúúplně chápu. Já to zažila 2×: po prvé, když mi Dr.na Bulovce řekla s plným nasazením, že je to špatné tehu a po druhé, když jsem v 5tt začala slabě krvácet. Myslím, že tehdy nás zachránila jen víra a můj vnitří boj se strachem. Ty to určitě také překonáš, mám pravdičku
![]()
Jééé, s těmi ranními rituálky si mě potěšila. Já to taky tak miluju. Vždy, když jdu z vláčku, koupím bagetku, kterou pak baštím v officu u PC s čajčkem…Bohužel teď se mi to nedaří. Dnes ráno mi bylo opět tak šoufl, že jsem ze zoufalství snědla alespoň poslední domácí zásoby: jogurt a musli, ale vůůůbec to nezabralo. Jen tak tak jsem dojela do práce, kde mi bylo špatně celé dopoledne, dokud jsem se nepřinutila k bagetce.
Sranda je, že mně jenom myšlenka na jídlo vede k „WC-kamarádce“, ale musím papat, protože pak je mi OK
SASULO:
Jsi zlatíčko. Mooooooc ti držím palečky.
Jsi naše statečná skoro-tehulililnka
![]()
Hned se vrátím…jdu papkati ![]()
Ahojky
Markétko - No to si PIŠ, že máme veselo
A co teprve, když je PÁLENÍ ČARODĚJNIC
To slyším jenom - dneska neuklízej a neber to koště do ruky, ať mi NEULETÍŠ
a Nikam dneska nechoď, co když si tě spletou
Ale tak sranda musí bejt
Tak já se zas loučím
To byl ale dlóóóóuhej příspěvek, cooo
pa NAPOLY