Nejčastější příznaky v prvních dnech těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
876
2.11.05 09:34

Ahoj holky,
všechny vás moc zdravím. Tak jak se máte? Vždycky, když tu není naše patronka :D Varenka, tak ten hovor nějak vázne. Já to mám tento týden v práci nabité, a ještě k tomu jedu zítra na služebku, tak se mi moc nechce. Už ať je sobota! :D Můj workoholismus od té doby, co jsem těhotná, úplně vymizel a je ze mě spíš lenoch :D Myslíte, že v 2. trimestru už nebudu tak unavená? Nebo ta únava provází celé těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
2.11.05 10:06

Ahoj Markétko,
ve 2.trimestru už určitě nebudeš tak unavená.Mě ta únava přestala někdy po 12.tt.Teď mam spíš problém když se probudim třeba ve 4hodiny,tak hodinu čumim do stropu a nemůžu usnout.A už taky vydržim dýl vzhůru,ze začátku jsem chodila spát po 22.hod. a ted jdu třeba až kolem půlnoci,až mi skončí noční vyvolený :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
2.11.05 21:02

VARENKO-co je s tebou??????????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
3.11.05 08:01

Ahojky Dario, omlouvám se, že jsem hned neodpověděla, čtu tu pravidelně příspěvky, ale nemám vždy tu možnost odpovědět :o Koukám ale, že jsme si hodně podobné. Oba manžílkové mají pomaloučké líňoučké spermijky a my začínáme mít problémky s cyklem. Když jsme si řekli konečně po 3 letech, že bychom tedy chtěli konečně něco dělat, tak se mi změnil cyklus, do té doby jsem byla úplně v pohodě. Najednou možná psychicky, já nevím, mám strašný nepořádek v cyklu, v létě jsem měla mrchu každý týden, teď zase 2 měsíce nic a přitom jsem se hodila do klidu, tak já nevím. Dokonce i testy na hormony mi dopadly strašně špatně, podle centra jsem neplodná, nicméně za pár dní jsem měla normální ovu a proběhla I. IUI, takže člověk zase nemůže brát ty dr. tak vážně, ona si příroda často pomůže. No teď jsem však ovu prý neměla podle UTZ a tak jedem do centra na konzultaci co dál a na dohodnutí té hormonální stimulace, myslím, že mi pomůže. Zatím tedy čekám co a jak bude, protože tam jedeme 8. 11., takže podle toho ti pak napíšu. S těmi léky máš pravdu, pak se dohodnem, když budeš chtít. Psala jsi, že jsi po 2. IUI a tak ti přeji, aby ti to vyšlo a snaž se šetřit. Já se také snažila, ale stejně jsem to pak po týdnu vzdala a začala jsem normálně pracovat a možná že tím jsem to pokazila…no ale to by jinak člověk doma shnil špínou. Přeji ti krásný den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.11.05 08:59

Ahoj holčiny,
zdravím vás zase po dlouhé době. Pravidelně si tuto diskuzi pročítám, ale jelikož se z mé strany nic moc neděje, tak moc nepřispívám. Naposledy mi můj Dr. konstatoval PCO - sice ještě ne na sto procent, ale už tu diagnózu vyřknul. Dnes jsem byla znovu na kontrolní odběry krve a snad od příštího cyklu začnu s léky.
Proč píšu - objevila jsem na www.rodina.cz milou věc pro všechny těhulky. Zaregistrujete se na „bříško“ a denně vám budou prostřednictvím e-mailu posílat, jak se váš drobeček vyvíjí a co nového už umí.
Tak hezké podzimní dny.
Ahojky. NOGGIE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
3.11.05 09:19

DOBRÉ RÁNÍČKO HOLČINKY

moc vás všechny zdravím a tak zrovna přemýšlím, že už by pomalu mým úvodním pozdravem měla být vždycky nějaká suprbupr omluvička, že jsem takový lenoch a emiminovský lajdák = no, ono kdyby jenom emiminovský … :oops: :! :lol: :lol: MYSKO
jak se máš maminečko :?: Jak jsem slibovala, že si večer sednu k PC, manžílek mě přemluvil na véču ve městě a než jsem si stihla při návratu zout botky, už jsem klimbala a pak rovnou umřela. :oops: :roll: :lol:
Je u tebe něco nového? Jak se cítíš? Co tvé bříško a miminečko :?: :?: :P Moc na tebe vzpomínám.

KELINKO
ahoooooj. No, trošinku jsi mi dodala naději, protože já si říkám, že větší lenoch než jsem já ani nemůže existovat. :oops: :twisted:
Mám tisíce nápadů, do čeho bych se měla a mohla pustit a ne a ne se dokopat. No věřím věřím, že se polepším :P :lol: A co ty? Co Lukášek a mimísek :?: Už víte co to bude :?: :?:

MARKETO:
Ahooooj ty naše tehulililnko. Jak se cítíš ? Máš nějaké nevolnůstky nebo jiné příznaky :?: Mně už je i po ránu lépe, i když se přiznám, že cokoli sním, je mi těžko. Věřím, že se to upraví. :wink: Moc na tebe vzpomínám :D . Dnes ráno už jsem se rozhodla, že musím bezprodleně a střelhbitě navštívit obchody a koupit něco „civilizovaného“ na sebe :! :twisted: :lol:
DARIO:
Jak pak tobě se daří :?: Stále chodíš na cvičeníčko a užíváš lektvárky :?: A je u tebe něco nového :?: Kdy odjiždíte do Alp :?: A co tvé lázně :?: A co DC :?: promin, že mám tolik zvídavých otázek, ale víš, jaká jsem zvědavka :wink: :oops: :lol: Moc na tebe myslím.
SASULO:
Jsi fakt statečná a moc ti držím palečky, aby vše dobře dopadlo a hejno čápíku u:,–(ilo se na střeše vašeho hnízdečka. Moc ti držím palečky a myslím na tebe. Měj se sluníčkově a hlavu vzhůru - na každou dříve či později dojde :! :twisted: :lol: :wink:

NOGGIE:
Mooooc tě zdravím a jsem tak ráda, že jsi se ozvala.
Hodně na tebe myslím…Nezlob se, že jsem taková neznalka - můžeš mi prosím napsat co je PCO :?: :?: A jaké léky ti lékař doporučil :?:
Vše bude dobré a když se něco nedaří nyní - platí: BUDE LÍP :D :wink:

Holčinky moje ..... nezlobte se, že nepíšu všem. MOOOOOOOOOOOOOC na vás vzpomínám a až mě opustí ta lenóóra, uvídíte, že ze mě zase bude hotový romanopisec :! :twisted: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
3.11.05 09:24

Varenko - jsem ráda, že těhotenská lenora nepostihla jenom mě :D Můj pracovní elán je ten tam a nejradši bych nedělala nic. No, ale dneska jedu na pár dnů na služebku, takže se musím trochu vzchopit :D Nevolnosti nemám, jen mi je občas fakt těžko a mám problémy se zažíváním, ale pak se to zase upraví. V pondělí jdu už konečně po měsíci k Dr., tak doufám, že pro mě bude mít samé dobré zpúrávy!

Kelinko - doufám, že máš pravdu a že mě po 1. trimestru ta únava opustí, jinak se asi odeberu k zimnímu spánku :D

Zdravím všechny ostatní holky! Teď se musím vrhnout do práce. Tak zatím ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.11.05 17:27

Ahoj všem!
Varenko , PCO jsou PolyCystická Ovaria, neboli vaječníky neprodukující folikuly - což je, jak se zdá, můj případ. Chodím teď pořád na folikulometrii a odběry krve (zda je přííííítomen…progesterón), ale kde nic tu nic… Hugh G. si jen není jistý, jestli je to trvalý stav nebo momentální výpadek, takže zkusíme nejdřív léky (přesně se to dozvím v pondělí) na „nastartování“ funkce a když to nezabere, tak zřejmě přijde na řadu operace… Ufff, doufám, že na to nedojde. Pořád doufám, že má moje tělo dovolenou a jen lenoší. Jak už jsem psala, poslední „plodný, bílkový“ hlen jsem měla těsně předtím, než jsme se začali snažit - to by jednoho trefil šlak… :roll: :wink: :D

Hezký večer, těhulky i snažilky… :wink:
NOGGIE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1160
3.11.05 18:01

MARKETO:
služebka :?: :?: 8O - no, v tom případě si já LENOCHODA představuji (při hlubším zamyšlení nad sebou) úúúúúplně ale úpplněěě jinak, no nemám pravdu :?: :twisted: :wink:
Jsem ráda, že ti není špatně. Já ještě minulý týden 2× „vyzdobila“ naše hogofogo vozítko, neb jsem se neudržela. Potěšující na tom ovšem je, že už to mám krásně naučený. Vždycky tak elegantne pootevřu okénečko a hup...... :oops: :lol: :lol: :lol:
NOGGIE:
Jsi si jistá, že se Hughík trefil :?: Fešák on sice je, ale přece jen už mu klepe na dveře stáří a oči můžou mžikat jinak, než jak mají.....Ba nééé, já věřím, že tvé tělíčko prostě odpočvá a až zrelaxuje, umoudří se a folikulky budou zrát a rodit se jak houby po dešti. Pevně tomu věřím :wink: :P
Moc ti držím palečky :D

Holčinky, už to pro dnešek balím a jedu domů. Hlad mám jako herec a těším se na odpočinek. Byl to perný ale fajn den. Moc na vás myslím a přeji vám všem PŘEKRÁSNÝ VEČER.
Vaše Varenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.11.05 12:53

Ahoj holčiny,
tak jsem včera byla u doktora,vše je v pořádku,mimčo se krásně hýbalo.Za 14dní jdu na velký ultrazvuk i manželem,ten bude zase čubrnět :lol: A dnes jsem byla u zubaře,zoubky mam krásný,nic mi nedělal,jen vyndaval zubní kámen.
VARENKO-my nechceme vědět,co budeme mít.Chceme překvápko.Nevěděli jsem to ani při Lukášovi,tak zachováme tradici :wink:

Jinak máme ted problém s Lukášem,chceme aby spal v pokojíčku ve svý „velký“ posteli a on chce pořád být u nás v postýlce.Spal tam 3 noci za sebou,nevyspal se on ani já.Další den tak plakal,že chce do postýlky,že jsem mu to dovolila.A to jsme se vyspali!!!Tak nevim,nechci aby to dopadlo tak,že budeme všichni spát v ložnici.Ještě je chvíli čas,nějak to snad dopadne.Když mu řeknem,že nechá postýlku miminku,tak řekne,že mimi bude spát v pokojíčku a Lukášek v postýlce u mámy :lol: Jé,to jsem se rozepsala,doufám,že jsem vás moc neunavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
4.11.05 13:06

Ahoj holčinky,
tak jsem se já,věčná optimistka, přesunula od témat snažilek do neplodnosti :evil: :evil: :?

V úterý jsem byla poprvé s manželem v CAR - v Ostravě, protože to máme nejblíže. Už jsme se smířili s tím, že bez pomoci lékařů neotěhotním. Jenže co jsem se dověděla tam, mě docela sebralo. Vlastně se vzpamatovávám doteď. :?
Byla jsem na UTZ a tam zjistili, že mám polycystická ovaria pro mě šok, a nízkou sliznici - myslím že říkal číslo 5 asi mm, vůbec tomu nerozumím. Na UTZ jsem chodila dost často, asi 7× tento rok, když jsem brala Clostilbegyt, a na nic se nepřišlo, ovulace normálně probíhala. Akorád teď bez Clost. nepříchází MS samovolně, musím chodit na injekce
Teď nevím, jestli se mi PCO vytvořily tento dlouhatánský cyklus (přes 50 dní, teď čekám na MS po vyvolávací injekci), když tam dříve nic nebylo vidět, to by si snad můj Dr všiml, ne :?: :?: :?: Nechápu to. Dr v CARu říkal, že mají kvalitnější ultrazvuk. 8O že by to bylo tím a PCO už jsem měla dlouho? Proto ty problémy otěhotnět :(

Jsem ráda, že jsem se dověděla něco nového, nové informace,které mě snad jednou přivedou na tu správnou cestu za miminkem. :D

Jo a tady vidíte zářný příklad, že ne vždy je neplodnost spojená s psychikou, protože já jsem úplně v pohodě a přesto tento problém, a kdybych NIC NEŘEŠILA, tak bych taky mohla čekat dalších x let.

Já si teď tak užívám, cvičeníčko skoro každý den, vínečko taky, pohodička, užívám si každičké volné chvilky a jsem hrozně šťastná, pouze kdybych už měla nějakou tu fazolku v bříšku tak by mě už vůbec nic nechybělo :D :D :D

Daria :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
5.11.05 16:53

Ahoj Dario,
vidím, že jsme na tom přibližně stejně… :? Je mi líto, co ti řekli, ale věda je dnes téměř všemocná, určitě najdou metodu, jak ti pomoct. Je fajn, že si držíš optimismus, to je polovina úspěchu. :wink:
Všechny ti tady budeme držet palce!
Hezký víkend.
 NOGGIE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
7.11.05 14:03

Ahoj holky. Nemám moc času, tak jen ve zkratce - dnes jsem byla konečně na kontrole u DR. Mimís má 3,2cm a pěkně se tam hýbal :D Mámi fotečku. Akorát se mi posunul TP - na 1.6., jsem už v 10+4tt, ale metřík změním, až bude čas. tak teď zatím ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
8.11.05 13:08

No holky,kde to vázne?

Marketko-gratuluji k velkému mimískovi!

Noggie-myslím,že jsi to ty kdo psal že z rodiny.cz chodí informace o každym dni těhotenství.Já si je nechávam zasílat,ale někdy jsou fakt „mimo“ .Jednou jsem měla mimi velký 16cm,za pár dní mělo 15cm,a dneska mi dokonce přišlo,že mimi má 14cm.Tak nevim,asi se mi zmenšuje :? .Ale moje mimi má už 20cm,podle posledního ultrazvuku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
8.11.05 14:04

Ahojky
moc vás všechny zdravím. Můj slib, že sem budu chodit častěji se zatím ne a ne splnit. Je to tím, že jezdím do práce po páté ráno a přijíždím v půl šesté navečer. Když přijedu, tak se mi chce hrozně spát. Spinkat chodím někdy i v osm večer, nejdýl v devět. Připadám si jako nějaký medvíkek, co přezimuje :) :wink: Uvidím, jak dlouho to takhle půjde. Jinak jsem dnes byla na UTZ a poprvé jsem uviděla tu naší půlcentimetrovou fazolku :wink: A už máme i první fotečku.
Varenko: Děkuji za gratulaci. Zajímalo by mě, chodíš ještě do práce? kdepak jsi?
Tak ať nám ty miminka pěkně rostou
zatím ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová