Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kelinko- odber byl v 16tt,a Dr rikala,ze za 14dnu mam prijit na kontrolu a vysledek uz bude,ale pokud by bylo neco spatne,tak mi zavola.Volala 13 den,ze mam zvysene APF(?),mela jsem 3.43!!Ale pry si nemam delat hlavu.Ihned jsem tam bezela,protoze mi nebylo dobre,prad pocity na omdleni,spatne,zkratka divne stavy,ktere neprechazely a budilo me to i v noci.Udelala mi vysetreni i UTZ(mela ho v ordinaci)ukazala mimiska,a pry je vse v poradku.Bylo mi opravdu dost spatne,coz si musela i vsimnout,proto jsem zadala,o nejake dalsi vysetreni,protoze se mi zdaslo,ze to co prozivam se zdaleka ani nepodoba tehu.Chvilemi jsem opravdu mela pocit,ze je moje posledni hodinka,buseni srdce,bolesti pod levymi zebry..Otravene me poslala na Bulovku s tim,ze si me tam nechaji.tam me hned vzali na UTZ a vsechno zacalo.Sebehli se tam 3 doktori,porad si neco ukazovali na monitoru,ja uz byla nervozni,ale nic spatneho me nenapadlo.Porad jsem chtela vedet,co to bude.Pak mi to rekli.Hned nasledovalo vyvolani porodu.Jak mi totiz vysvetlili,mimis mel rozstep briska,tudiz vsechny vnitrnosti byly venku pokryte tenkou blankou a ta kdyby prasla,tak mam otravu krve.Ptali se kdy jsem byla poslednim UTZ,kdyz jsem rekla,ze pred par hodinama,tak nechteli verit,ze tak rozsahle poskozeni Dr.nevidela,a testy na vroz.vady uz byly hodne vysoke.Ale byla to jejich kolegyne z Bulovky,tak to moc nerozebirali.Pani Dr.ktera me tak ujistovala,ze se nic nedeje,jen zbytecne plasim jsem potkala,rekla mi,ze je ji to lito a pry mi sezene dobreho psychologa......
MYSKA
Ahoj Mysko a ostatní holky,
to co tu s Kelinkou píšete je teda horor. Vůbec jsem nevěděla, že se něco takového může stát a je mi to strašně líto. Ani nevím, co mám na to říct…
Marketo- je lepsi radeji nevedet a verit,ze bude vse v poradku
A proto se nebudeme vubec stresovat a budeme myslet na same hezke veci
![]()
Doufam,ze tobe tehu svedci a citis se v pohode.Uz mas prukazku?
MYSKA
Ahojky
Holky moc vám všem děkuju za gratulace. Ale zatím ještě nevím výsledky z krve. Včera ráno jsem si udělala další testík a zase tam byly dvě //. Tak jsem dnes ráno šla na krev a doktor mi řekl, ať si zavolám po 13 hodině. Jsem jak na jehlách
![]()
Tak se určitě ozvu, až budu vědět.
Sasulo: přeji ať folíky rostou a pak šupky na další IUI. ![]()
Noggie: já když jsem šla poprvé do CAR, tak mi bylo tak nějak divně, ale také jsem si říkala to co ty. Aspoň děláme něco pro to, aby už se zadařilo. Tak ti držím pěstičky, ať to vyjde. Pár dní jsem tu na foru nebyla a tak nevím,jak ti dopadla ta vyšetření ![]()
Kdepak je ta naše Varenka???
Mysko - souhlasím, že je třeba myslet na samé hezké věci, aby se nám narodily zdravé a optimistické mimča. Můj přítel mi vždycky říká, když mě přepadne nějaký strach, jestli je vše v pořádku, ať se dám do kupy, nebo budeme mít doma malého úzkostlivého nerváka
A s tím souhlasím, takže se snažím myslet převážně pozitivně. Já se cítím úplně v pohodě, jen mě pořád bolí prsa a po ránu nemám na nic chuť. Průkazku dostanu až na kontrole 7.11., tj. až v 10tt. Tak se těším a doufám, že bude vše ok, protože pak už to chceme říct rodině. V lednu totiž plánujeme svatbu, ale zatím o ní nikdo neví (jen paní na úřadě a v hospodě, kde bude hostina
). Tak doufám, že to rodina vezme v pohodě, že je to tak narychlo. Já se na to moc těším, nejradši bych už šla vybírat šaty
, ale fakt počkám aspoň do toho 10tt.
Marketko, gratuluji k minískovi a k termínu svatby. Já bych se hned vdávala znovu.
Můžu se i tebe zeptat jaké jsi měla příznaky před testováním a kdy asi začaly. Děkuji a přeji strááášně moc stěstíčka!!!!
Marketo- tak to gratuluju ke svatbe
My ji delali taky narychlo,ale do slova,v utery jsme se rozhodli,ve stredu jsme obvolali urady a dalsi tyden v patek byla svatba
Rodicum jsme to rekli po tel.den pred prichodem svat.oznameni,aby to s nema neseklo…a bylo to skvele
![]()
MINII- drzim palecky
Dej urcite vedet
![]()
MYSKA
Myško , to je mi líto, čím sis prošla… Já jsem nedávno taky oplakávala s kamarádkou její holčičku, která jí umřela v bříšku 3 týdny před porodem. Naštěstí je už znovu čerstvě těhotná a to maličké aspoň trošku zahání zlé vzpomínky…
Minnie , díky za optání
vyšetření dopadla negativně. Včera mi můj Dr. řekl, že folíky se neutvořily, sliznice je nízká, takže si myslí, že mám polycystické vaječníky. Ještě mi pro jistotu odeberou příští týden krev a pak se rozhodneme, jak dál. No, uvidíme, pořád doufám, že jsou vaječníky na dovolené a znovu se nastartujou. Podle bílkového hlenu vím, že ovu stoprocentně byla ten měsíc, který předcházel době, kdy jsme se začali snažit. No není to k zbláznění? ![]()
Těhulky, hodně zdravíčka a pohodičky.
Noggie
Mysko - no vy jste to teda vzali hopem!
My chceme svatbu se vším všudy, takovou tu klasickou, takže ty dva měsíce na přípravu jsou tak akorát. Já jsem taková romantická duše a na svatbu se těším už snad od 13 let
. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Dívala jsem se na nějaké šaty a fakt se mi líbily, ale právě jsem na netu zjistila, že stojí 8900,–!
Tak to bych fakt za jednodenní půjčení nedala… Snad seženu něco tak za 3tisíce.
Elizabeth - já jsem před testováním skoro žádné příznaky neměla. Možná jsem chodila více na WC, ale těžko říct, protože já hodně piju i tak (3-4 litry za den), takže těžko říct. Akorát mi hrozně vadilo mít oblečený svetr
Je to k smíchu, ale podle toho mě napadlo, že jsem těhotná, protože mi ten svetr vadil úplně nesnesitelně a nemohla jsem ho mít na sobě (přestože před tím mi to nevadilo). Ostatní příznaky se rozjely až tak koncem 5tt.
Noggie - a nenabídl ti Dr., abys tam chodila každý den na sledování dozrávání těch folikulů? Mě to nabídl, že bych tam chodila tak dlouho, dokud by to nevypadalo, že je ovu na spadnutí, pak by nám řekl, ať se teda snažíme, a vidělo by se
Naštěstí jsme to nepotřebovali, ale jestli ti to tvůj Dr. nenabídl, tak se zkus zeptat jinde. Jsou určitě i další způsoby, i různé hormony na vyvolání ovulace.
MYŠKO-je fakt hrůza,co se ti stalo.Teď bude určitě vše ok!!!
MARKÉTKO-velká gratulace k svatbě!Pak dej vědět,co na tu novinu říkali rodiče
Marketo- saty urco sezenes.My to meli temer taky se vsim-ja mela bile saty,obed v moc hezke restauraci a na konec jsme meli posezeni u nas hospudce,bylo nas tam asi 20,hralo se na kytaru pak i kazetak,ja tancovala na stole
,bylo super
Ikdyz v te restauraci do posledni chvile netusili,ze tam prijdem jako svatba
Chodime tam casto,tak se vsichni zname,manzel tam jen domluvil,at nam srazi stoly a drzi 20 mist.Cisnik koukal,kdyz nas videl
Opravdu na to rada vzpominam.Hned bych si to zopakovala
a se stejnym manzelem
![]()
MYSKA
Ahoj děvčátka
tak mi Dr. potvrdil, že JSEM TĚHULKA!!!!!
Jsem hrozně moc šťastná, ale ještě mi to nedochází. Najednou mi probíhají hlavou různé otázky, jako co můžu a nemůžu dělat, jak to řeknu v práci a tak. Jsem plašan.
Noggie: doufám, že se to u tebe brzy spraví.
Hlavní je, že už jsi na správné cestě.
Varenko: Ty stávkuješ?
Přeji všem nastávajícím maminkám, ať se ta miminka pěkně klubou a všem snažilkám brzké dvě //.
Zatím pa
Mysko - tak vy musíte být ale veselá rodinka
Dokážu si představit, jak ten číšník musel koukat, když mu tam nečekaně dorazila svatba
A co že jste se rozhodli to udělat všechno tak narychlo?
Minnie - tak to je super zpráva! Asi jsi to tu už psala, ale jak dlouho jste se snažili? A jak se cítíš?
Ahojky
Marketa182: snažili jsme se rok. A cítím se skvěle. Bolí mě prsa, pobolívá v podbříšku. Asi jsem divná, ale je to příjemné, když vím, že to je z těhu…chi chi. Koukám, že jsi těhulka. Dodatečně ti gratuluji. Několik týdnů jsem se tu neukázala a tu změnu u tebe jsem postřehla až nyní. ![]()
Jé, Myško , koukám že máme stejný těhu metřík…to fakt nebylo plánované ![]()
Přeji hezký večer všem
pa