Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
MYSKO:
Držím palce, ať v tom večerním deštíčku máte suprbupr erotičku
![]()
Holčinky, prchám domů. Těším se. ![]()
Zítra jdu do práce
a volňáska mám na pátek. Tak na vás budu myslet, jak si dáváte šlofíčka při zítřejším svátku. ![]()
papa Varenka
Mysko, děkuji ti moc za rady a za tvou pomoc. Do Prahy je to pro nás dost daleko, teď jsme docela vyčerpaní tím ježděním do centra, tak uvidíme ještě. Děkuji také za tvůj typ ohledně místnosti, už jsem tam napsala, mám jí pročtenou, protože když jsme s manželem byli na naší první a poslední IUI, tak jsem doufala a měla příznaky těhu a tak jsem tam četla a hltala vše a tak snad když se to podařilo jim tak snad mají také dost fíglů, tak uvidíme co mi napíšou. Doufám, že se nebudou na mě moc zlobit, bojím, bojím ![]()
Varenko, děkuji ti také za tvou podporu a tak jak to píšeš, je to pravda, tak jsem to udělala nedavno když nám to řekli poprvé, myslím, že mi to pomohlo, ale tohle byla podpásovka, netušila jsem, že to zase tak blbě dopadne, proto mi to bude teď chvíli trvat než si zase začnu věřit, ale už bumbám čajíčky a tak, koupím si i vitamínky a ostatní hold bude na matce přírodě a jak říkáš ty na mém tělíčku
To s tím psaním s přáníčkem, to jsem právě dnes ráno udělala, takže to mám už v peněžence a uvidíme, nebudu prozrazovat, věřím tomu ![]()
No a ostatní holčičky také vám všem ostatním moc děkuji za podporu - jakoukoli, všechno mi moc pomáhá a věřím, že se nám všem podaří to co chceme a přejeme si!!!!! Držím vše co mám a doufám, že v lednu už všichni budeme přesunutí v jiných místnostech ![]()
DOBRÉ SVÁTEČNÍ RÁNÍČKO VŠEM
SASULO:
Myslím, že to píšeš úplně správně
Chce to teď trošinku odpočinek, protože věřím, že jste toho za poslední období museli absolvovat až až… Vitamínky, pohodička a víra dají tělíčku i duši ten správný energetický náboj
a tělíčko pak bude připravené.
Chci se tě zeptat - vím, že už jsi to podrobně psala, ale víš, že jsem občas popleta
. Chápu správně, že nemáš vůbec menstruaci
A co psychické věci: úzkosti, deprese, problémy s jídlem, nějaké jiné somatické příznaky (velké bolesti hlavy či páteře) - nic z toho se u tebe nestalo/neděje
Ptám se proto, že ztráta MS (a spoustu další fyz./somatických věcí) může být dost dobře způsobená třeba psychickými problémy (tak jako kdysi u mě).
MYSKO, KELINKO, MARKETO, DARIO, MINNIE, NOGGIE, a všechny ostatní - nééé, že mě tu necháte dneska samotnou, když musím býti v práci
![]()
Dobre ranko,
venku tak krasne sviti slunicko
Varenko,tak ty dnes udernicis,jo?Ja jsem dnes taky nejaka cila az nebezpecne
uz mam pripraveny obidek,dnes jsem varila na prani mych zlaticek…Takze rajskou polivku(po te se muzou utlouct
)smazeny hermelin,a pro tatku jelikoz hermelin neji,tak rybi file,k tomu chcou zeleninovy salat.Tak at si daji do nosu
No ta nase erotika vcera dopadla
,manzel dorazil trosku pozedeji z prace,pak byl fotbal a pak uz jsem mela ja pulnoc
Takze nic
No ale dnes by se dalo.....
MYSKA
Ahoj všechny snažilky a těhulky, tak jsem na tom dost podobně. Už dva roky se marně snažíme o mimi-mám po dvou operacích vaječníků a stále nic. Beru Utrogestan. Musím podotknout že už jedno dítko máme a tam nebyl s početím sebemenší problém
. No a teď jsem tři dny po začátku MS a pouze jeden den jsem špinila jinak nic!? To se mi díky Utrog. nestává dostávám to naprosto přesně a hodně. BT si neměřím-dr. říkal že mě to zbytečně nervovalo-pořád jsem se na to upínala. Test jsem si dělala včera a nic. Ale nutno podotknout, že mi párkrát tento měsíc nebylo úplně ok. No ale počkám do příštího pátku a dojdu si k dr. jestli do tý doby nic nebude, ale jak říkám za dva roky co beru Utr. jsem zpoždění neměla-tak jsem zvědavá a doufám, že se ze snažilek všichni brzo přesuneme do těhulek ![]()
MYSKO:
No, tédy vy si ale dáváte do nosu. Jsi taková šikovná mamčula, ti řeknu. Rajskou jsem v životě nevařila a do budoucna to vidím též černě. No, třeba se vše změní, až budu mamina
![]()
CHACHA.......no, jooo - my úplně zapomněly na fotbálek včera. Klasika, co
No, po tak dobrém obídečku to vidím na řádnou odměnu - tak si to určitě vynahradíte. ![]()
TARRYNKO:
MOOOOOOOOOC tě mezi náma vítám a musím říct, že to vypadá hooooodně slibně, ale nebudeme předbíhat,viď
Každopádně nám dej včas vědět, ok
Držím zběsile palečky na //.
Máme právě přestávku na obídek. Vzpomínám na vás, holčinky, jak se asi kocháte svátečním program v telce, že mám pravdu
![]()
Ahoj holkyyy,
včera to byl teda „půst“
už obídek jsem si dala pořádně do nosu, odpoledne jsem neměla čas jíst a večer jsme si sedli s přáteli u fotbálku, a protože mě to moc nebaví, tak o to víc mě lákalo uždibovat a ukusovat dobrůtky, co byly na stole - mandle (to jediné bylo asi zdravé, ale to množství, co jsem snědla..
), slané tyčinky, jednohubky, pak popcorn..a skončili jsme o půlnoci
takhle jsem zakončila svůj půst
![]()
Ale vůbec nic si nevyčítám, dopoledne jsem jedla hodně jablka a ořechy a snažila se hoodně pít a myslím, že jsem se pročistila dost a dost ![]()
Dneska mám po obídku, trošku mě bolí žaludek, tak místo kávičky popíjím meduňkový čajík..
Ještě napíšu, jdu se přihlásit.
Daria ![]()
DARIO:
Ahoooj. Jak tak koukám, tak fotbálek včera na nás všechny zapracoval. ![]()
Dobře, že jsi měla pohodičku a určitě to papkání tělíčko potřebovalo
![]()
Jsi dnes doma ![]()
Holčinky,co děláte
Já byla na chvilku před budovou a venku je, že by psíka nevyhnal… ![]()
Musím se vám svěřit: koukala jsem na rodinu.cz a našla článek o stresu v tehu, že může mít vliv na psychiku dítěte po celý jeho život. Musím říct, že první moje dva měsíce nebyly právě růžové. Více či méně si za to můžu sama - svými vnitřními problémy (byly dost krize i drsné hádky s manžílkem - málem rozvod
Teď už je to zase dobré. Hodně se změnilo.) Holčinky, vzal mě takový děs. Takový strach.
Co když se budu teď doživotně třást, že jsem ublížila miminku…Ani nevíte, jak mi je, když vím, kolik z vás nemůže mimi mít..a já jsem taková.....Achiichiich, je mi hrozně. Zase vám tu fňukám nad rozlitým mlíkem. Nezlobte se - já mám prostě šílenou povahu.
![]()
Co si o tom myslíte a vůbec o článcích - o vědeckých výzkumech a tak…Přemýšlím, jestli moje maminka třeba nebyla v pohodě, když mě čekala, že jsem takový celoživotní magor.
(Omlouvám se vám, jestli jsem načala divné téma - když tak mě hned zaražte). ![]()
Tak jsme si pekne nacpali briska…
byla to dobrotka.Ja jsem vcera vecer mela taky zravou,dala jsem si dve poradne misky zmrzliny s jahudkama a se slehackou…pak rohlik s vajickovou pomazankou,no kombinace jak mam byt..
Varenko- ja osobne ty clanky moc nehltam..nerikam,ze nejsou pravdive,ale kdyby tehotna zena mela zit podle vsech pravidel a vyzkumu,tak zije v nejakem akvarku a asi se ani nenaji,protoze tech skodlivin je vsude az az.Myslim si,ze by ses nemela vracet ani v myslenkach k tomu,co se stalo a snazit se to uplne vypustit.Takoveto hloubani a premysleni co kdyby,je kolikrat horsi nez samotna „nervova akce“.Vykasli se na to,a uzivej si ted pohodicky a klidu!!!! ![]()
MYSKA
MYSKO:
CHICHI…teď jsi mi udělala chutě, že to vidím po práci na pořádnou porcičku zmrzky (pistáciovéééééé) a to ovoce se určitě taky šikne
![]()
Myško, moc ti děkuju. ![]()
Jsem zvědavá, jestli někdy dospěju a začnu uvažovat nad sebou a svým jednáním předtím, než něco udělám, řeknu nebo rozhodnu. Jsem to prostě já.
Furt se učím. Ale někdy fakt přijde tak děsivý strach. Děkujuuuuu…je mi líp
![]()
DARIO:
napsala jsem ti SZ (doufám, že se mi podařilo ji odeslat).
![]()
papa Varenka
HOLČINKYYYY, že vy určitě šlofíkujeteee
![]()
Varenko , děkuji ti moc za další vzkaz. Tak psala jsi o menzes, tak to právě přestává být, musím chodit poslední 3 měsíce na vyvolávačky k gyndr., to se mi právě nelíbí, už jsem zase ve zkluzu, přesně před týdnem jsem to měla dostat a zase nic, to se mi právě nelíbí. Ten dr. v centru měl asi pravdu, protože postupně se mi mrcha ztrácí a tak to bude možná ono. Jinak měla jsem před víc jak půl rokem doma rodinné problémy a od té doby se mi zhoršil cyklus, takže myslím, že to bylo všechno způsobeno také tou psychikou, no jenže já jsem už zase hodně dlouho v pohodě a jaksi se tělíčko neustálilo a neuklidnilo, tak nevím co mám dělat. Jinak je pravdou, že teď poslední 2 týdny mám každý den bolesti hlavy, ale to bude asi počasím, to já občas takhle mám. Chodím i k masérovi, který mi odstraňuje už rok bloky na páteři a tak už jsem prý v pohodě. No já už tedy nevím co mám všechno dělat, ale asi zkusím nějakého toho léčitele jen je těžké nějaké schopného najít, který nebude podvodníkem. Ono je jich tu kolem docela dost, ale musím to prozkoumat. No a přemýšlela jsem i o kartářce, ale tam odvahu nemám jít, protože se bojím, co by mi všechno řekla, kdyby mi řekla, že prostě mít své mimi nebudu, tak se z toho snad složím, takhle mám alespoň nějakou naději. Děkuji ti strašně moc, že mi píšeš a radíš, jsem moc ráda a dodává mi to opravdu moc energie. Děkuji ostatně i všem ostatním, kterým nejsem lhostejná. Mějte se moc krásně holčičky a hezky si užívejte života a hezky se také snažte, ať už jsme tu příští rok všichni ne samy, ale s přírůstky v rodině ![]()
Moc se omlouvám, nějak se mi to ztučnilo, což jsem nechtěla, tak pardón, nějak s tím ještě moc neumím ![]()
Ahojkyyy ![]()
MYSKO tak tebe taky honila včera večer mlsná? Možná na nás měl vliv ten úplněk
já se na něho vymlouvám a na nějaké očistné půsty už kašlu ![]()
SASULKO
to že nemáš MS je naprosto normální. Mě se to stalo po vysazení HA, půl roku nechodila ani po injekcích
Buď tedy ráda, že ti přijde aspoň po injekci. A jsou holky, které neměly pořádnou menstruaci celý život, a když chtěly otěhotnět, tak prostě chodily pro injekce tak dlouho, až byly těhu. Chce to trpělivost. Já mám to samé a už mi to ani nevadí, že nemám normální MS, jen po práškách nebo po injekci. ![]()
VARENKO
Děkuji za SZ, odepsala jsem ti před chvilkou. S těmi stresy v těhu - myslím že to zažila každá. Kdo z nás nemá VŮBEC ŽÁDNÝ STRES? My snažilky stresujeme neustále
a pak budeme pokračovat jako těhulky
a stejně největší stres teprve přijde, až se narodí malinké křehké miminko, to bude starostí (krásných)
![]()
Takže pro všechny - už žádné zbytečné stresování a naopak si od teď budeme užívat života a dávat si tipy.. já třeba dneska kouknu na „svůj“ seriál Ordinace, možná že i vytáhnu manžílka někam ven, mám ráda ten pocit, když mrzne, a pak se přijde z venku a tváře „hoří“
svařáček, pohodička ![]()
Holky, za chvilku letím na cvíčko, tento týden poslední
(chodím po, út a čt).
Daria
![]()