Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Tak vás zdravím po náročném pracovním dni.
Varenko - tak ty už nakupuješ těhu oblečení? A máš už nějaké bříško. Já minimální - něco se rýsuje, ale spíš by se to dalo považovat za špeky
. Nicméně jsem od začátku těhotenství nepřibrala vůbec nic, takže zatím nic moc neřeším a chodím stále ve stejném oblečení. Jinak co se týče cen, tak vám tu Prahu moc nezávidím. U nás na Ostravsku je asi levněji (i když po těuh módě jsem se ještě nedívala)
Jinak co se týče naší svatby, tak bude 14.1. Včera jsem si byla vybrat šaty a jsou fakt nádherné, moc se těším, až je budu mít na sobě
Jinak ještě půlku věcí ohledně svatby nemáme zařízenou, takže trošku fofr. Jsem pořád v práci a o víkendech je zas všude zavřeno. Tak nevím, kdy to všechno zařídím. Dneska jsem se byla ptát u fotografa a přítomná paní fotografka mi málem vynadala, že máme svatbu v lednu, že to se nedá nic fotit, že to je hnus a že musíme přít do ateliéru (což já v žádném případě nechci) a pak na mě vybalila poměrně vysoké ceny. Tak jsem řekla naschle a šla jsem. Tak doufám, že najdu někoho ochotného a schopného nafotit svatbu i v zimě.
No nic. Už to v práci dneska balím. Mějte se hezky.
Ahoj holky,
moooc vas vsechny zdravim
VARENKO- kde jsi byla v tom obchode?Ja jsem byla na Petrskem namesti-Madam CHIC,je to Praha 1,maji tam hezke kousky a cenove se daji unest
Sije jim to nejaka navrharka.
Zitra mame obe UTZ,uz se tesis co?Ja taky.Ja jdu na 15h.do Genetu na Prahu 7.Mohly bychom se domluvit a zajit na kaficko a nejakou dobrutku,co rikas??Nemyslim zrovna zitra,ale jak budes mit cas.
Nam odesel pocitac,tak uz mame rodinny darek k Vanocum ![]()
Ja jsem vam asi nenapsala muj zazitek s Emilem z Vyvolenych.Byli jsme v nedeli na zimni botky a potkali jsme Emila,jak nataci soty kdo vypadne priste.Odchytili nas,tak malou tocili,jak se ji podepisuje a me se ptali,kdo vypadne priste.Dnes by to melo byt,pokud me teda nevystrihnou
,ze zabiram celou obrazovku…
Zatim se mejte,jdu nachystat manzilkovi uzenou polivecku a snad jeste vecer mrknu.Manzel totiz jak koupil ten novy PC,tak tam porad neco instaluje…a nechce me pustit ![]()
MYSKA
MARKETO:
chacha…no ty jsi teda měla taky zážitek
Řeknu, že by mě nepřekvapila tahle reakce před 16 lety, ale dneska
Katastrooofa…babizna ![]()
No, fakt mě to rozesmálo, ale chápu, že tobě v tu chvíli asi moc do smíchu nebylo, viď
![]()
Váha: ZÁVIDÍM
Pro mě donedávna bylo vážení se spojeno s velkou dramatickou chvílí, na kterou jsem se musela psych.den předem připravovat.
a teprve za plné podpory manžílka jsem položila své vnady na přístroj
V tehu jsem to vyřešila tak, že se zatím nevážím
Nemám odvahu
![]()
Ale termín svatbičky máte krásný.
Moc se nehoň a více odpočívej, ok
![]()
MYSKO:
kouknu na stránky - díky moc za tip. ![]()
Ze zítřka se trošku klepu. Jdu na Bulovku, tak snad nechytnu svou fanynku pí.dr.
.
Minule tam totiž byla taky a po dlouhé době (nechápu, že si mě mohla pamatovat
), řekla: No…tak se nám to přece jen nějak chytlo, co
(ale řekla to, jako by právě vyhlásili, že se zavádějí pracovní soboty
) - ba ne, zase nejspíš přeháním.
Budu na tebe Myško moc myslet. Já na to vlítnu: v 10:45am. Pojedu sama, protože manžílek to tentokrát skutečně nezvládá kvůli práci.
Přeji nám oběma, ať jsou dítka jako buci - zdravá a chrábrá ![]()
Tak už máte vánoční dáreček, jůůů
No, jako bych viděla svého manžílka, když instaluje ![]()
Myško, s tím kafíčkem a něčím dobrounkým
URČITĚ počítám. Takže nechávám to na tobě, jak se ti to hodí, protože ty jsi „busy“ maminka, že
![]()
Jééé, tak to se na tebe budeme KOUKAT
![]()
Tedy, tak ty proslavíš nás emiminky
- hoho, SLÁVA NÁM
![]()
Ahojte holčiny, tak jsem slíbila, že se ozvu, tak teď je konečně něco nového. Byla jsem dnes u mé gyndr., abych jí poreferovala jak jsem nepochodila v centru, když mi řekli, že při tak vysoké hladině hormonů jsem v přechodu a své mimi mít nebudu a nedá se s tím nic dělat (jedině darované vajčko), což se nám ještě tedy opravdu nechtělo a že léky na to nejsou, tím jsem v centru skončila. No nedoufala jsem opravdu, že mi gyndr. nějak moc pomůže. Světe div se, pomohla mi víc než v té Plzni. Řekla mi, že se jí ten ortel také zdá divný, že to zbytečně rychle uzavřeli a že zkusíme pro to udělat co bude možné. Nesouhlasila s tím, že by se to lékama nedalo urovnat, prý za zkoušku nic nedáme. Tak mi předepsala Duphaston, dala mi vyvolávačku, protože už mě zase mrcha ne a ne dohnat a teď budu čekat na mršku a pak začnu brát ty prášky. Řekla mi, že to vyzkoušíme na 3 měsíce a pak pokud se mi srovná cyklus a nebo neotěhotním sama, tak mi dá něco dalšího na podporu ovulace a tak, prý se nemusím bát, že to zvládneme, tak jsem celá zase plná eufórie a zase začínám hodně věřit. Můžete mi říct na co vlastně je Duphaston a jestli vám některé pomohl?
Tak vám všem přeji hodně štěstí k brzkému těhulkovství, těm kterým se to podařilo tak hezké kulacení bříšek a nově příchozí zdravím a jsem ráda, že přišly mezi nás! Mějte krásný den! ![]()
Ahojky holcinky,
no to byla vcera rana,zabrala jsem jim tam temer celou obrazovku…
Na nasi telce 16:9 jsem byla jeste jednou takova,ale aspon jsme se pobavili
![]()
VARENKO- moc na tebe myslim,drzim pesticky
Hned se ozvi a podej zpravu
Z te Dr.si nic nedelej,na te Bulovce jsou vsichni nejaci ......Ten muj Dr.ma ordinaci v Hloubetine a chodi i na Bulovku,tak jsem se prestehovala za nim do Hloubetina,je fajn a prostredi je taky hezke.Tak na Bulovku uz nechodim.
SASULO- to je SUPER
,ze jsi nasla Dr.ktera nebere jeden nazor za finalni a chce delat dalsi kroky.Z celeho srdce ti drzim pesticky
![]()
MYSKA
Ahoj hočinky!
Myško , saaafra já si ty příspěvky četla až dnes ráno a včera jsem se na vyvolené nedívala, tak jsi mi unikla…!!!
![]()
Sasulko , já to věděla, že to nebude tak horké
Duphaston se myslím bere na podporu ovulace a na prokrvení sliznice, aby se mimís pěkně uhnízdil. Straaaaašně moooooooooc držím palce!!!
Slíbíme si, že budeme těhulky spolu jo
![]()
Varenko , ty jedna váhová stresovatelko…
- úplně tě mám před očima : 30 kg i se zimníma botama a bříško ve 4. měsíci asi jako já, když se jen tak mimochodem naprásknu při obědě… ![]()
Jestli jsi měla před otěhotněním vel. 36 (což já měla naposled asi tak v 5. třídě ZŠ) tak se maximálně dostaneš na 38 - a to je ještě pořád velikost pro supržížalkoidí kočky ![]()
Všem přeju hezký den!
Nepřihlášená NOGGIE
Ahoj holčinky!!! ![]()
To máme dneska nádherný slunečný den!
Jasná obloha, ale je pěkný mrazík, v noci u nás bylo -13!!!
Tak už nám začala zima, přijdou VÁNOCE a MIKULÁŠ a budou se rozdělovat dárečky, takže snažilky třeba nám nadělí //
![]()
VARENKO
S tou váhou to vážně neřeš. A když to na tebe přijde, tak si vzpomeň za začátek svého těhu, jak jsi statečně bojovala, abys mimíska udržela a jak jsi statečná! Vážně jsi to zvládla úplně skvěle, obdivuji tě.
![]()
Já tak ani nemám strach z přibírání, no tak to zase po těhu shodím
spíše mám takové sobecké obavy, že nezvládnu klid od sportu
a jenom ležet
a pohybovat se minimálně, zrovna já, kterou pohyb živil.
Ale taky to beru jako takovou malou daň za miminko, ono za to určitě stojí, až bude na světě, tak se zase ke sportu vrátím. ![]()
MYSKO
Tak ty jsi mediální hvězda?!!!
Mrzí mě, že jsem včera vyvolené propásla. Přečetla jsem si pozdě tvůj příspěvek, já jsem včera na internetu vlastně ani nebyla, možná ráno. A jaké to bylo, měla jsi trému? ![]()
MARKETKO
Ty jsi taky z Ostravska? Já bydlím kousek od Č. Těšína. A kde budete mít tu svatbu? A jak dlouho jste spolu? Jsem moc zvědavá.
My jsme se brali po 6 letech chození, v den výročí začátku chození, které jsme poctivě každý rok slavili, jsme se zasnoubili, řekli jsme si, že sedmé výročí už slavit nebudeme (jsem pověrčivá tak trochu) a do půl roku byla svatba. ![]()
A mohla bys mi ještě doporučit nějakou knížku o pozitivním myšlení, o podvědomí? mě to moc zajímá a jedu do lázní, tam bude knihovna, budu mít hodně volného času, tak budu číst.
![]()
SASULO
Konečně dobré zprávy, já bych to taky neviděla tak černě, vždycky je nějaká šance! Musíme bojovat a pomocí pozitivního myšlení nakonec vyhrajeme!
A ber to tak: ostatní těhulky už budou brzy maminky a nás to teprve čeká, ten nádherný okamžik, když objevíš //, pak každý ultrazvuk, rostoucí bříško..taky se dočkáme.
Mějte krásný sluníčkový den!
![]()
Daria ![]()
DARIO- tremu jsem nemela,ja jsem ukecana od mala,hrala jsem dlouha leta divadlo,nataceli jsme pohadku tenkrat jeste do Studia Kamarad a jeste film,zadny trhak
-o skole,a diky te me ukecanosti jsem byla temer ve vsech zaberech..
Jooo ale tremu jsem mela,kdyz jsem sla na prvni rande s mym manzilkem
To mi nepomohly ani zkusenosti
![]()
MYSKA
Ahoj Dario,
doporučuji vběhnout do knihkupectví, najít si regál s „duchovní“ literaturou a intuitivně si nějakou knížku vybrat. Mně to zafungovalo vždycky a pokaždé jsem si domů přinesla hotové poklady.
Jinak kdyby jsi chtěla jít na jistotu, tak vzhledem ke tvojí propojenosti psychiky a fyziky (on ji má každý propojenou, ale tebe to aktuálně trápí) bych doporučila Louise Hayovou - Miluj svůj život, nakladatelství Radost.
Měj se, hezký pobyt v lázních,
Bebet
HOLČINKYYYYYYYYY
AHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ
Mooc a moooc vás zdravím.
Tak nejprve výsledky UTZ:
Jááááááááák jsem šťastná, holčinky. Já zase měla vítr - ani byste nevěřily.
MYSKO a KELINKO
vy obě jdete taky dneska - určitě se ozvěte. Od rána na vás myslím ![]()
NOGGIE:
jééé, jak se máš
Napiš novinky - jak trávíš předvánoční čas ![]()
Vy jste na mě holčinky tak shovívavé . Jsem prdlá, viď
![]()
Ba ne, při otěhotnění jsem měla vel. 40 (musela jsem se dát do kupy zdravotně, aby vůbec tělíčko mohlo fungovat a mělo normální výšku a nebyla jak z Dachau
, víš).
ALE: dnes jsem sehnala HROMADUUUUUUU NÁDHERNÉHO OBLEČENÍ včetně spodního prádla. (Když jsem vracela manžílkovi kreditku, málem jsem se propadla na 2.polokouli
).
Ale dnes mám vážně šťastňounký den. Tak to víš - hned se cítím líp a těším se ÚPLNĚ na vše vše všcičko. Jo hold - prdlá baba
![]()
DARIO:
strašlivě mooooc ti děkuji za tvou krásnou podporu. Ani nevíš, jak moc mi pomáháš (a vy všechny tady). Vím, že jsem kolikrát na odstřel a vy jste ke mě tak hodné a chápající…Tak mooooooooooc mi to dodává optimismus, že jednou ty mé problémy s jídlem a váhou z psych.stránky zvládnu úplně a do puntíku
Děkuju. ![]()
Moc ráda bych tě ujistila, že se vůbec nemusíš bát toho, že by jsi se úplně vzdala cvíčka. Pochopitelně musíš být zdravá a tvé mimi taky. Dnes jdu poprvé na tehulkovské cvičeníčko (je tam i gravit-jóga) a pokud mi to lékař nezakáže, ráda bych i přibrala individuální tréninky. Samozřejmě vše v mezích a s velkou mírou a jenom když se mi bude chtít. Opravdu se mi přivalila energie (zvlášť po tom pekelném nákupu tehu-oblečení
) a cítím, že to cvíčko je něco nového teď a svěžího. Ale to víš, je to spíše dýchání, protahování a tak… ![]()
Dario, a kdy odjiždíš do těch lázní ![]()
Já se tak strašně těším na Mikuldu i vánoce, jůůů. Hlavně aby byl snížek, trhy, pohoda. ![]()
MYSKO:
netrpělivě čekáme na skvělé zprávičky
![]()
Představ si, že jsem si dala včera véču a umřela jsem. (ale ještě jsem si dala malý kousek ovocné páje v půl desáté v noci
). Ale tebe jsem dočista propásla. Chápeš to
Tak jsem se těšila. Manžílek mě probral právě před tou půl desátou a to jsem si jen pomlsala a šla do sprchy… ![]()
Jo, taky jsem včera jela do toho obchůdku na Petrském námku, ale nic mi nepadlo.
Ale dneska: ve Vodičkově 6 v Dětský pasáži tam je obchod
Myško já snad zruinovala celé naše rodinné jmění…mám hrůzu až přijde výpis z účtu. Vidím to tak na DVA Ježíšky
![]()
Teď jsem zapomněla, jak se to jmenuje, ale ty to určitě znáš. Fakt bomba. I sexy spodní prádýlko. HOHO, třeba bude po sto letech i sexíček, že by
SASULO:
Parááádička. Mám takovou radost
No vidíš - vše je o lidech. Jen se nedat. Tvá skvělá lékařka ti dodala sílu a to už půlka úspěchu
Já myslím, že na Silvestra zavřeme očka a budeme ti přát ..... hejno čápíku nad střechou. A to si piš, že přiletí
![]()
KELINKO, MINNIE, MARKETO, TEHULE a všechny mooooooooooooc vás zdravím a přeji vám stejně šťastňounký den.
HOLČINKY, nechystáte se do matičky PRAHY před vánocemi
Atmosféra, trhy, strom …a minimálně dvě vaše kamarádky těhulky - Myška a já na vánoční punč
Co vy na to
(Myško, doufám, že se mnou souhlasíš
)
Vaše Varenka a človíček
Opravy:
Holčinky - moc se omlouvám - až teď čtu, co jsem zkomponovala
![]()
1. ručičkama plácá
2. NOGGIE , promiň mi - "normální váhu (ne výšku
)
Ahoj holky, jsem stala nakukovatelka. Drive jsem i psala, jako Alusa. Mam dve jmena, protoze mi jednou neslo prihlasit se a zapomela jsem heslo. No a jednou jsem na pocitaci prihlasena tak a jednou tak. Aniz bych se hlasila:-)
Strasne vam vsem fandim, gratuluji k mimcum a vzdycky se tesim, jak se zase nekdo ohlasi, ze bude mit mimco.
No ale jinak nemam, co bych psala.
Az ted. Mezi 16-17:00 mam volat pro vysledky krevnich testu.
Budu tu trosku mluvit jinak nez ostatni. No ja mam rocni miminko - slavili jsme minuly tyden. Dalsiho sourozence jsme planovali nejdrive za rok. Pokud jsem tehotna, selhala antikoncepce. Kdyz se mi udelaly dve carky, prijela akorat kamaradka z Anglie a ja ji privitala hysterickym placem, ze jsem tehotna. Asi se cely vchod bavil.
Pripadam si trochu hloupe. Ale ja jsem fakt unavena, nevyspala. Vitek v noci radi. Dneska v noci jsem kojila 9× a nejmin kojivam 4×. Na jare se stehujeme.................. . Ne ze bych si nevazila tehotenstvi, sama chci tri deti.
No ale nejak jsem to za ten tyden rozdychala a jak to napsat. Rozumnejsi bude, kdyz bych nemela jeste druhe dite. Ale zase na druhou stranu mi asi i bude lito, kdyz nebudu.
Ale tu hodku cekat nevydrzim. Tak jsem vam to aspon napsala.
Ahojte holčičky, jak se vede vám všem? Vidím že dobře, tak to je mooooc fajn!
Mysko, tak také jsem tě neviděla a je mi to líto, sice jsem telku zaplou měla, ale byla jsem právě na fóru a hlavně, máme doma naše miminko - Aishinku (fenečku) a tak pořád spolu lítáme, takže všechno vidím po kouskách a dohromady vlastně nic. Prosím tě já mít problémy jako ty s váhou, to ti tedy řeknu. Já za posledních pár měsíců vlivem také hodně hormonama ztloustla o 10 kilo, mám z toho depku, ale co můžu dělat a hlavně, všichni na mě pak čučí, že jsem tak přibrala a tak, to jsou otázky, to ti tedy řeknu, ale já to už nějak neřeším, no a co, hlavně, když se zadaří a budu těhu jako třeba ty, takže ty se tím vůbec nezabývej a ještě k tomu, když vůbec nemáš čím!!
Noggie, beru tě za slovo a půjdem do toho našeho slavního těhulkovství spolu ju?!! Tak ti přeji super snaženíčko a klííídek, který také potřebuju ![]()
Dario, máš pravdu, člověk to musí brát v klídku, ale to je těžké, určitě to sama víš, ale snažím se, i to se cení no ne? Máš také pravdu v tom, že všechny ostatní už to mají za sebou a mě to nejhezčí právě čeká a tak se také mooooooc těším a budu si to užívat.
Varenko, posílám moooooc a mooooooooc gratulací k super UTZ a jsem ráda, že se tak mimísek předvedl v plné kráse!! Napsala jsem si na papírek jak tu už bylo zmiňováno minulý týden že chci otěhotnět a mám ho týden a už se trochu zvýšila zase naděje a tak věřím, že se všechno v dobré obrátí, děkuji ti za povzbuzení!!
Aladinko, nic si z toho nedělej, že máš jiné pocity jako my, já tě právě obdivuji v tom, že jsi to dokázala tak bez obalu napsat a že si na nic nehraješ, jsi upřímná a to je dobře. Gratuluji k mimískovi, tedy to už není mimísek, ale pěkný macek viď, i když trochu zlobivej, když nespinká, ale ber to tak, že hlavní je, že je zdravej, to je nejdůležitější a toto je jen přechodné období i když se ti to zatím nezdá, ale za nějakou dobu to přejde. No a co ty výsledky? Jak ti dopadly? Každopádně nevěš hlavu a postav se k tomu přímo a zvládneš to. Přeji ti tedy ať to vyjde tak jak si ty přeješ!!
Takže všem těhulkám přeji pohodové těhu, krásná miminka a bříška a samosebou taky krásný maminky! Snažilkám přeji brzké přesunutí do těhulek a ať už se konečně všichni kulatíme ![]()
**Ahoj holcinky,
mame pindika-je to kluk!!! ** Jinak vypada vse v poradku,nechala jsem si poslat fotecku mailem,tak jestli mi prijde,tak ji dam do galerky.
VARENKO-gratuluju
![]()
Holky jdu zavolat babickam a pak se hned ozvu
![]()
MYSKA
Tak pani doktorka se zdrzela u komplikovaneho porodu. Dozvim se to az zitra.
No cim pozdeji, tim vic se asi budu tesit. Ale fakt mam i strach. A i Vitka jsem si chtela rozmazlovat chvili:-) Ale kdybych nahodou tehotna nebyla, bude me to zase mrzet. Tak si pak snad vyberu. Proste oboji bude dobre.