Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
VARENKO- byli se mnou oba,manzel i mala.Ale mala zustala v cekarne,prece jen jsem mela strach,kdyby bylo neco spatne,at to neslysi.Tatulda byl z toho vykuleny
a slo videt,ze je vedle…Hned,jak jsme prijeli usnul..v noci se vzbudil a tulinkoval se ke me,hladil brisko..Jmeno…
ja chci Martinka,manzel prvne nechtel ani slyset,ale nenadela nic
,uz si zvyka,vi,ze neustoupim
Manzel je totiz Martin
![]()
MYSKA
Ahoj holky,
tak jsem si konečně našla zase čas si to tu pročíst a napsat! Teď to snad už začne být v práci klidnější, sezóna nám skončila a tak doufám, že konečně budu mít čas i na sebe.
Varenko - taky jsem slyšela, že bříško roste od 4. měsíce. Já když jsem nahá, tak samozřejmě vidím, že mám větší bříško než předtím (není ploché - vypadá to spíš jako špek
ale asi je to mimís). Ale v oblečení nic vidět není. Ale však si toho ještě užijem. Já chci začít chodit na to těhu cvičení tak od ledna. Teď bych asi měla blbý pocit, že právě nic není vidět (asi bych taky měla menší bříško než paní cvičitelka
), tak v lednu začnu. U nás je to i s těhu plaváním a s povídáním o těhotenství a tak. Prý to celé trvá 3 hodiny 1× týdně! Ještě si chci zeptat - jak velký byl tvůj mimís te´d na tom UTZ? (Já jdu za 10 dnů, tak jsem zvědavá, co uvidím
).
Mysko - Bohužel jsem si tvou zprávu o vyvolených přečetla až dneska, takže jsem tě neviděla! POstýlky máte vybrané pěkné, my asi budeme dědit po kamarádkách. Ale ani mi to nevadí, aspoň ušetříme. Jo a gratuluji k chlapečkovi!
Dario - Budeš mít v lázních přístup k netu? Držím palce, ať ti to pomůže (hlavně psychicky - odpočiň si, přečti pár knížek). Já jsem z Havířova a budeme tady mít i svatbu. S přítelem jsme spolu 3,5 roku a z toho 2,5 roku spolu bydlíme. Vzít jsme se chtěli už dříve, ale nějak nebyly penízky - všechno jsme utráceli za rekonstrukci bytu.
Sasulo - tak to je super, že ti tvoje dr. takhle dodala optimismu. To víš, člověk se nikdy nemůže spolehnuot jen na jeden názor. Už jsem hodněkrát četla o doktorech, kteří nekompromisně vyřkli ortel - nebudete mít děti - a jiní s tím nesouhlasili a děti nakonec byly. Moc držím palce a věřím, že to vyjde!
Aladino - tak jak jsi dopadla?
Noggie - tak držím palce, ať se tělíčko umoudří a ovulace je. Já jsem si taky jednou kupovala ovu testy, ale protože jsem mívala strašně nepravidelné cykly, stejně jsem se s dobou testování nestrefila. Ale ovualci jsem vždycky docela spolehlivě identifikovala podle bazální teploty. Tak ať to vyjde!
MYSKO:
Martínek je krásné jméno a vždycky mám ráda, když mají Martinové svátek a čeká se na snížek, který většinou nepřijde…ale i tak. Fakt suprbupr jméno ![]()
MARKETO:
tak jsme na tom asi stejně. Ale normální oblečení už mě fakt tlačilo, i když na pohled nikdo nepozná, že jsem tehu. No, to víš, s tím pidi až nulovým bříškem jsem se nejdříve taky cítila všelijak, ale pak jsem si řekla, že můžu být na sebe pyšná, že začínám už teď
Co jsi popsala ohledně těch vašich tehu-kurzů a plaváníčka - to zní fakt báječně. ![]()
Mimiskovi naměřili 77,6mm. Včera jsem v knížkách četla, že v 15tt by to mělo být více (i doktorka říkala, že je pidi), ale myslím si, že to dohoní. ![]()
Taky psali, že první miminka jsou většinou menší. Tak doufám, že se každým dnem bude prodlužovat - vždyť má bý po kom vysoký,–á ![]()
ALADINO:
Holka, ty nás ale napínáš… ![]()
KELINKO, MINNIE, DARIO, TEHULE a všechny…holky, přispěvovatelky, kde jste
![]()
Holky,cetly jste tu diskusi SURNE POMOZTE?Co na to rikate?Je to v sekci TESTIK.
MYSKO:
jsem asi fakt slepota, ale nemůžu to najít.
![]()
Jaká stránka na Testíku, Myško ![]()
Ahoj holky, tak nejsem tehotna. Trosku me to asi i mrzi. Ale stejne si to radeji naplanuji na trosku pozdeji. Ale ted uz se dokazu vcitit do kuze lidi, co ocekavaji kazdy mesic tehotenstvi. To bylo priznaku. A i spatne se mi delalo.
VARENKO- tak koukam asi ho vymazali..Nekdo si tam stezoval na detsvi a somroval penize na byt.Holky poslaly ten jeho prispevek na policiii.
ALADINO:
Chi..tak to je zajímavé..teď nevím, jestli blahopřát nebo litovat, co
Ale asi to tak má být a až to přijde - bude to TO ONO, vid? ![]()
MYSKO:
Počkej, jsem zvědavá, ale bohužel mi to trochu pomaleji zapaluje…myslíš jako, že nějaká žena tam žádala ostatní o peníze
A jak víš, že to šlo na policii
Já jsem někdy úplně mimo z toho, co všechno iternet může umožňovat a bohužel…na kolik je nebezpečný
![]()
Hlavně, že tu existuje „filtr“, protože moje první zkušenost byla s doktorka.cz a někdy to byl fakt děs běs.
Ahojky hlky,
tak jsme taky byli na ultrazvuku,manžel zakázal doktorce říct co to bude.Ikdyž jsem měla cukání,nejdřív jsem to vědět nechtěla,ale když doktorka řekla že už vidí,co to bude,no snažila jsem se manžu ukecat,ale dohodli jsme se že bude překvápko,tak vim prd
![]()
Ale mimčo bylo krásný,váží 307gramů.Viděli jsme i prstíčky,ty podrobný ultrazvuky je něco nádhernýho!U dotora to mimčo tak hezky nevidim. ![]()
Kelinko- gratuluju
Prekvapko je prekvapko,ale my jsme s manzilkem oba hrozni zvedavci
![]()
VARENKO- to tam psal nejaky pan-Slovak,o tom jake mel tezke detsvi,jak mama pila a bila ho,popisoval tam svuj tezky zivot…Chce si poridit byt a zalozit rodinu,tak zadal o prispevek na svoje konto…
MYSKA
Myško taky jsem to četla - byla to fakt síla. Ten naturalistický popis, co všechno s ním máti prováděla včetně znásilnění mě fakt šokoval. Holky ale psaly, že je to na netu známá firma, že prý takto loudí peníze na všech možných stránkách - prý novodobý internetový podvodník/žebrák.
Missorka (tedy administrátorka) to už asi chválabohu vymazala… ![]()
NOGGIE
Nogiie- taky jsem si to myslela,ja jsem nejak nepochopila,proc psal zrovna na emimino???Cetla jsem si i jeho dalsi prispevky,kde to vysvetloval,ale nepresvedcil me.Nemam rada tyhle zpusoby citoveho vydirani..
DOBRÉ RÁNÍČKO HOLČINKYYY
Moc vás všechny zdravím a přeji nááááááááááádherné páteční rááááníčko a to s pořádným kosištěm za oknem. (Dneska mi cestou do práce málem umrzla prdelka…
- takže manžílek mi na dnešek slibuje koupi pořádné bundy-Aljašky
No, trochu se bojím, co to asi bude za módní výstřelek, ale na druhou stranu, třeba mi už konečně bude teplíčko
).
MYSKO:
Pan dotyčný počítal nejspíše s tím, že tady jsou ženy citlivější a tak má větší šanci, že se ustrnou…hrůza - ale mám dobrý pocit z toho, že sem nepustí každého
.
Jak jsi se vyspinkala mamulko, co
Já málem nevstala
Ještě jsem si na sebe, frajerka, hodila takové letní trígo (které jsem si šikule šikovná žehličkou navíc vytáhla) a vyrazila do mrazu. No, co naděláš, třeba někdy i JÁ zmoudřím…
![]()
P.S. Myško, tak už jsi vymyslela nějaké to kafíčíčko, zákusíčíček, co říkáš ![]()
A co to cvičenííčko
Já nikdy s kamarádkou na cvíčko nechodila, protože jsem si vždycky říkala: na cvíčku se cvičí a klábosí se při kafi…Ale to tehu-cvíčko je taková pohoda, že bych tě ráda zlákala. Ale samozřejmě je to na tobě - jak se cítíš a jestli vůbec smíš cvičit.
KELINKO:
AHOOOOOOOJ. To jsme rády, že jsi se ozvala
GRATULUJIII ke krásnému UTZ. Řeknu ti, že máte s manžílkem nervíky z ocele - to já se třesu, kdy to poprvé bude vidět a dr.mi řekne: kluk nebo holka
![]()
HOLČINKYYY, přijdte s novinkama…ať nám ten pátek pěkně a střel hbitě utíkáááá
![]()
Dobre ranko holcinky,
tam je takova zima,ze dnes asi ani nevylezu ![]()
VARENKO- uz jsem o kaficku premyslela,ja jsem doma,muzu se prizpusobit,tak navrhni,kdy a kde,ju?
A to cvicenicko muzem probrat osobne,co rikas?
Ja jsem se dnes vyspala nejak nakrivo…
byla mi zima,ucpany nos a jeste k tomu blbe sny…Ale to se vstreba,volala mi sousedka,ze vari kaficko tam hupsnu a bude hned lip.
Tak ja letim,ale hned jak prijdu tak se zase ozvu ![]()
MYSKA
MYSKO:
s těm sny - co jsem těhotná, zdají se my vysloveně horory (příběhy o Hannibalovi jsou proti tomu Večerníček
). Takže tě úúúplně chápuuu… ![]()
Jéé, to máš super, že můžeš hupsnout a popovídat se sousedkou…CHACHA, teď jsem si vzpomněla na naše sousedy, kteří bydlí vedle nás (z obou stran našeho domu). To bych si tedy dala (a oni nejspíš taky)
![]()
Hodila by se ti příští středa
Já jedu z centra před 16hod na cvíčko, tak bych si vzala celé odpoledne volno a předtím bysme se mohly vidět, co říkáš - třeba v 14hod
Jestli ti nebude vadit, že bych tě táhla do centra (Příkopy), tak bysme mohly někam tam zakotvit - nějaká útulná teploučká kavárnička…
![]()