Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holčiny,
promiňte,že nepíšu,mam teď nějaký „mrtvý období“.Prostě bych furt nejradši odpočívala.Nemusim spát,stačí jen ležet.
Dneska jsem byla na ultrazvuku srdíčka,miminko je zdravý,srdíčko tluče jako zvon
.
Varenko-určitě odečti 1-2kilča jak jsi se vážila.Věci fakt dělají dost.Já se taky nejraději vážim po kakání
po ránu a nejlépe ještě nenasnídaná.Já přibrala 3 kila podle váhy doma,zítra jdu na gyndu,tak jsem zvědavá,jak dopadne vážení tam
Myško-pořádně se vypoť a vyžeň bacily z těla,ať nás tady nenakazíš
.Začíná to zase řádit,pár lidí v okolí už je taky nastydlých
Dario-užívej si lázně,uvidíš,že to tělíčku prospěje a za chvíli se zařadíš mezí nás-těhulky
Noggie-paráda,gratuluji k nastartování tvého těla!!!Teď se pořádně tulte a radši si na to vemte dovolenou ![]()
Markétko-tak co přípravy na svatbičku?Doufám,že nám sem pak pošleš nějaký fotky ze svatby.
Varenko - ono to chce čas, než se hlava zase dostane „do normálu“
Mě to trvalo asi 4 roky, než jsem váhu a celkově svůj vzhled přestala řešit. Musím říct, že v té době pro mě byla představa těhotenství a toho, že v něm určitě přiberu, naprosto děsivá! Naštěstí jsem se z toho dostala. Dost mi pomohlo, že přítel mě bere takovou, jaká jsem a většinou si vůbec nevšimne toho, že přiberu nebo zhubnu… Tak už to nějak neřeším a od té doby, co to neřeším, tak ani s tloustnutím nemám problémy - vážím už skoro dva roky +- 2kg stejně. Člověk se musí umět mít rád takového, jaký je - jinak je to na zblbnutí ![]()
Co se týče svatby, tak to víš, že se moc těším. Už jsme sehnali i oblek pro ženicha (byl s tím docela problém, protože jsme chtěli bílý (resp. světlý) a všude měli jen malé velikosti - na útlé až hubené muže
což ten můj teda není. No nakonec jsme ho sehnali… Ještě ale nemáme zařízené prstýnky, ale snad půjsou koupit i bez objednávky, protože na to fakt nějak nemám čas. Šaty budu mít krásné, takové princeznovské
ale svým způsobem jednoduché. No, moc se těším ![]()
KELINKO:
AHOOOOOOOOOOOOOOJ.....tak tě tu ráda vidím
![]()
Také ti moc děkuju za příspěveček. Holčinky, vy jste jako nitky. ![]()
Snad máte pravdičku a já uvidím o dvě kilka méně. Ale i když ne, tak už to určitě PŘEŽIJU dokonce i s úsměvem - díky vám
![]()
Je dobře, že odpočíváš - ono to tobě i mimískovi jen a jen prospěje ![]()
Já se snažím využívat přívalu energie - tak snad mě neopustí tak rychle jako rychle a znenadání přišla ![]()
MARKETO:
Máš úúplnou pravdu. Vím, že ještě rok, dva potřebuji, abych si urovnala své mozkové schránky a dala jim ty správné hodnoty
Ale i to, že s vámi o tom všem můžu povídat a nemusím se bát a stydět, že řeším takovéhle nesmysly - je pro mě přímo trisková cesta vpřed. Opravdu
Přináší mi to neuvěřitelnou radost, klid a pohodu uvnitř, kterou se několik málo let učím v sobě rozhostit
![]()
Jééé, ale slib nám, že dáš nějakou fotečku do fotogalérky
![]()
papa princezničko naše - už prchám z práce na cvíčko.
Holčinky, vzpomínám na vás a těším se na zítřek, až podrbeme
papapa VŠEM ![]()
Ahoj holčinky,
dnes mě přepadla pořádná deprese, tak raději píšu ať to nedržím v sobě. Nevím proč, dnes to vypadá na den „D“ a já jsem jaksi zmatená, podrážděná, nespokojená a vůbec pochybující. Myslíte, že by to mohlo být hormonama? ![]()
Včera v práci další kamarádka oznámila, že je těhotná - všem se jaksi daří jenom já pořád šílím s nějakýma testama a nic z toho… ![]()
Manžílek už je ze mě taky asi otrávený - pořád mě vidí s nějakým testem v ruce jak pod lampou zkoumám čárky… ![]()
Ach jo, doufám, že je ta dnešní nálada opravdu způsobena hormonama, jsem ve své podstatě optimista a, slovy druhých, je prý se mnou sranda…
Nechci prudit, ale vám to řeknu raději než s tím zatěžovat drahou polovičku.
Jestli jste dočetly až sem, klobouk dolů, jste fakt kámošky…
![]()
Noggie
MILÉ HOLČINKY -DOBRÉ RÁNÍČKO
NOGGIE:
krásné ráníčko. Vůbec si nedělej starost, tvůl dnešní neklid je právě hormonama a možná trošičku psychika kvůli dnu „D“. To já v tyhle dny ve své příšerné povaze jsem byla vždycky jako TORNÁDO LUU
![]()
Jestli jsi doma, Noggie, pusť si nějaký suprbupr filmeček nebo koukni na Kouzelnou školku
Jestli jsi v práci, začni dělat srandu, zeptej se na vánoce, jestli už mají holky naklizeno, upečeno, jaké dárky apod. Nebo pokud to není moc velká utopie, zkus se zabořit do prácičky a v duchu mysli na to, že je PÁTEĆEEEEEEEEEEK
Koukni z okna, jak je promrzlá a bílá příroda…uvolni se.
A hlavně, nijak zvlášť se nechystej na milováníčko - jestli nebude, NIC NIC se neděje. K oplodnění máte ještě celý víkend, věř mi. Ne vždycky je ten Den D ten správný.
A většinou, když já jsem se připravovala a kasala si peří na tuleníčko - buď jsme oba umřeli nebo se pohádali
Ale druhý den si to většinoou vynhradili - už uvolnění
![]()
Noggie, moooc na tebe myslím a ber dnešní den normálka. Není o nic víc nebo míň výjimečný než ty ostatní, ok
![]()
Noggie- asi je neco i ve vzduchu..vim o cem mluvis,ja jsem behala do porad do lekarny(na testy)a zpet,provolala majlant,kdyz se mi zdalo,ze tam jsou //,samozrejme,ze jsem si druhou carku tam vypalila ocima…Manzel nedelal nic jineho, nez poslouchal me narky v telefonu.Asi to k tomu vsemu patri a sakra vim,ze ty stavy jsou silene
![]()
Ja mam zase posledni dva dny depku z toho,jestli to vsechno zvladnu,jestli se to narodi v poradku a vubec jestli je to vsechno dobre.Zdaji se mi silene sny,nemam na nic naladu,nejak se neumim usmat a radovat.Asi nam v tom sedivem pocasi chybi slunicko.
Ale musime si rict,ze to zvladnem a verit tomu!!!A ze jsme holky sikovne,tak to dokazem!!!!!Noggie,hlavu vzhuru,vykecejme se z toho a bude nam lip!!!!!
MYSKA
MYSKO:
Jééé, to jsem ráda, že jsi se ozvala - už jsem se bála, že tě chřipajzna doslova skolila.
Myško, ty sny je děs běs, viď.
No, ale protože já mám celý život naprosto hororové sny, kdy jsem se budila totálně propocená, svaly mě bolely, ubrečená, poškrábaná atd.....a pak jsem měla celý den na to se z toho dostat. Takže to, co se mi zdá teď v tehu jsou proti minulosti vyloženě pohádečky pro děti
.
Myško, já myslím, že jsi oslabená nějakou mrškou-bacilkou a to ti celkově nepřidává a na náladičce už vůbec ne.
Ale to se zlepší hned jak se ti udělá líp a budeš zase jako rybička zlatá
![]()
Ty strachy o mimi a jestli to zvládneš … Myško, já jsem snad rekordmanka
v těhle úváhách. Můj manžílek zcela popravdě říká, že není den, kdybych si něco nevymyslela, co by mě začalo trápit a z čeho bych si dělala těžkou hlavu
Myslím si, že konkrétně tyhle obavy (porod, zdravé mimi, narození atd), že je to určitě normální. Asi už nenastane v životě chvíle, kdybysme se přestaly obávat - jsme prostě mamky - ale to ty znáš určitě mnohem líp než já, mám pravdu
![]()
HOLĆINKYYYYY, víte co vám už chci dlouho doporučiti - NÁRAMNÝ FILMEČEK - Hledání země nezemě (Finding Neverland) s Kate Winslet a J. Deppem a D. Hoffmanem. Je to bomba - filmeček, u kterého sice zapláčete, ale tak se vám rozjasní tvářička a zahřejete se u srdíčka - NO, JEDNA RADOST
![]()
VARENKO- mas pravdu,ze ty pocity jsou asi normalni v techto dnech,ale prejit je nezamyslet se nad nimi,mi nejak nejde..V tom, co popisujes,o nachazeni novych a novych problemu,ktere bych mela urcite resit,jsme stejne
Manzel se mi uz taky smeje,protoze,obcas dokazu vyplodit takovou vec,ktera je hodna na cenu blbosti
![]()
MYSKA
MYSKO:
Máš pravdu - já dokážu někdy vymyslet takový scenář (v Holywoodu jsou proti mně úúúplní ŽABAŘI
) , že padnu okamžitě do takové úzkosti, že mám pocit, že puknu strachem
![]()
Manžela uklidni - musel by si dát pivko s tím mým a pochopil by, jakého andílka chová doma … opravdu
![]()
Holčinky, já jsem tak ráda, že je pátek - dnes jsem málem nevstala. Už dnes se těším na pondělní cvíčko. Psala jsem vám vůbec, že budu chodit i v pondělí
Dělá mi to radost - být mezi těhulkama i s fajn cvičitelkou
![]()
O víkendu chci někam na výletíček - když mám tu aljašskou výstroj - tak toho musím řádně využít
![]()
Kamarádky moje virtuální…FAKT díky za podporu!!!! ![]()
Já vás nemít, tak se dneska asi uzoufám…
Budu se snažit brát tento den normálně, naštěstí manžílek nestávkuje a je ochoten kdykoliv, kdekoliv..
když si vzpomenu, že je jakože dobrá konstelace hvězd… a spíš si ze mě dělá legraci…
Před chvíli mi volal, jak se mám (jak se může mít mzdová 2. den v jakémkoliv měsíci?
) a jestli prej už mám obě čárky na ovu testu stejně barevné - měl záchvat smíchu a já mu vyhrožovala, že až se sejdem doma, tak ho seřežu… ![]()
Máte pravdu, kočky, kašlu na to!
Tak já jdu zase dělat vejplaty.
Papa a mějte se krááááásně.
Ahoj holky,
je tu pátek - hurá
Už se těším na víkendové nic nedělání
V pondělí jdu na těhu-kontrolu, tak doufám, že vše proběhne dobře a já si konečně začnu pořádně užívat 2.trimestr bez obav. Musím se přidat do klubu - s tím vymýšlením katastrofických scénářů. V tom jsem taky přebornice. Vždycky si vymyslím něco, co by se mohlo stát, a pak to v hlavě omílám a omílám a mám čím dal větší depku… No, asi je to normální. Naštěstí poslední cca 4 týdny jsem v pohodě - v porovnání s tím, jak jsem byla rozhozená na začátku těhu. Ale ten skrytý strach, aby se mimísovi něco nestalo, ten už ve mně asi zůstane navždy ![]()
Noggie - docela chápu tvůj postoj. Taky jsem jednu dobu moc sledovala, kdy nastane den D a chvíle vhodná k tulení, byla jsem z toho vždycky celý den nervózní a většinou to dopadlo tak, že nakonec žádné tulení nebylo a já jsem usínala naštvaná a rozmrzelá. Pak jsem se na to vykašlala, přestala jsem se sledovat a za čtyři měsíce už jsem měla //
Pokud tělo funguje dobře, hraje opavdu velkou roli psychika, tak buď v klídku (to se lehko říká, že
), určitě můžete k tulení využít i celý víkend
a nebo třeba celý zbytek cyklu
Určitě tím nic nepokazíte!
NOGGIE:
No jasnočka - super den, no nééé.
Pátek…víkend…ziminka…vánočičkkyyyy .....
![]()
MARKETO:
Vítej mezi nás - strašpitelky
![]()
To je dobře, že se v 2.trimestříku cítíš tak dobře
.
Jsem ráda, že je pátek…dnešek je nějaký splašený - v práci děsný fofr a úkoly se kupíííí kosmickou rychlostí
.
MYSKO:
kde tě máme
Musíš si pořídit takový ten zápaďácký dřevěný odkládací stoleček přes postel, co se posouvá a na něm se pak snídá a různě debužíruje - myslela jsem, že by ti tam mužíček nainstaloval PC, abys byla stááále s NÁMA
![]()
KELINKO, MINNIE , DARIO , TEHULE, SASULO a všechny , kdepak vás máme
![]()
Ahojte holčinky, doufám, že se máte hezky při pátku a nic si moc neberete, protože já se také snažíííím, musíííííme to zvládnout! Je pravda, že každá se máme čeho bát, ale často si to jen namlouváme, ale to jsme celé my, pořád za vším něco vidíme. Když se snažíme, jsme v depkách z toho, že se to nevede, když už konečně, tak zase z toho, jestli bude všechno ok, když už je zase porod za námi, tak zase z toho, aby se něco mimískovi nestalo a to je pořád dokola, takže to bychom ani nebyly my
Tak se hezky vzchopme a hezky si užijeme krásný pátek a super víkend!!!
Noggie, bude to dobrý, neboj, podívej jsme všechny na stejné lodi a všechny zde víme jaké to je, já tě opravdu chápu, protože je mi úplně stejně jako tobě, vždyť jsme na tom stejně a doufám, že už se to u nás obou brzy zlomí a podaří se nám také to těhulkovství!!! Nezbyde nám ale než si věřit, tak župky dupky do toho!!! Myslím, že je docela jedno jestli máš právě ovu a nebo ne, protože se kolikrát už stalo, že byl mimísek i mimo ovu, takže to pusť z hlavy. Byla jsem minulý týden u své gyndr. a řekla jsem jí o tom, že se chystám do testování ovu přes testy. A víš co mi řekla? Neblbněte, nemá to cenu, moc byste se nervovala a hlavně, často byste tam nic neviděla a to vás nervuje a nebo byste si to vsugerovávala! Na to je ještě prý moc brzy (a to se snažíme s manžílkem 3 a půl roku)!!! Je lepší nic moc nevědět, pak nemůže být člověk tak zklamaný, pořád máš v mysli takovou naději, což s negativním testem přejde!! Takže hlavinku vzhůru, my to spolu zvládnem!!! Vždyť co bychom pro ty naše mimísky neudělaly ne? Musíme se hodit do klidu, i když je to strašně těžké. Držím palečky a myslím na tebe!!!
No a co vy všechny holčičky? Také se už moc nenervujte snama a tak, nestojí to za to a zbytečně pak taky stresujete vaše mimísky v bříškách. Všem, které mají před sebou UTZ a testy ať všechno suprově dopadne (jak by jinak taky mohlo dopadnout že
) a zase se všechny ozvěte jak krásně rostete!!! Mějte všichni suprovej víkend ![]()
Tak uz jsem tady,nemohla jsem to s tou svoji depkou vydrzet,sla jsem k sousedce na kaficko a vyborny jahudkovy kolac
Uz je mi lip,probraly jsme blbosti,zasmali jsme se a hned je lip
Ted cekam az dorazi nase mala slecinka ze skoly. VARENKO- ty ses holka napadita
s tim stoleckem by to bylo super
Jen nevim,co by na to rekl manzilek…mozna by se me zeptal kam pridelat zachudek abych to nemela daleko
![]()
MYSKA