Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Milé těhulky,
už nějaký čas pročítám vaše příspěvky a do teď jsem neměla odvahu se do diskuse zapojit. Teď už je to jinak, protože jsem zjistila, že patřím mezi vás
Jsem šťastná jak blecha
![]()
Také se vám omlouvám za zaneřádění stránek mými pokusy o vložení metříku…no, nakonec se mi podařilo ![]()
U gyn Dr. jsem byla, ale trošku mě vystrašila…no, pak zkonstatovala, že na závěry je ještě moc brzy a na kontrolu jdu 22/12. Věřím, že když je to před „Ježíškem“, nemůže se nic stát!!! ![]()
Držte mi, prosím, všechny palce. Načerpala jsem tady neuvěřitelně moc pozitivní energie, za což vám vřelé díky. Obzvláště obdivuju příspěvky Varenky a její přístup k životu ![]()
Je mi čerstvě 30cet a strašně se na mimíska těšííím!!! Biologické hodiny už bily na poplach ![]()
Mějte se tady krásně a když mě vezmete mezi sebe, ráda přispěju svojí troškou do mlýna
![]()
Super pohodový víkend přeje Šaryk ![]()
""http://bd.lilypie.com/E7ivp1/.png:http://bd.lilypie.com/E7ivp1/.png
Ahojky Šaryku! ![]()
Vítáme tady každou novou „tvář“ - moooooc blahopřeju k miminku
Čekáš srpňátko? ![]()
Přejeme všechny zdravíčko a pohodičku ![]()
P.S. Varenka se nám někde toulá… zřejmě dostali nové zboží do Tveretu…
![]()
Ahojky holcinky,
omlouvam se,ze jsem par dnu nepsala,ale mela jsem toho nejak moc.Budu se snazit,vse napravit
Byla jsem u zubare a ten mi tak dokonale vyspravil zoubek,ze mam odreny cely jazyk i dasno…najist se a napit je umeni
![]()
NOGGIE,SASULO,MARKETO,ZANET- moc vas zdravim,jdu si precist,co jste napsaly,at jsem v obraze
![]()
SARYK- vitam tehulkovou tricatnici
(ja uz tu 30 mam taky za sebou.....
)Ja myslim,ze se ti bude mezi namy libit
VARENKO- doufam,ze za tim,ze se neozyvas,neni nic vazneho
** OZVI SE
Nemohla jsem dnes nejak dospat,v noci me chytil prujem
,poboliva me bricho.Nic moc jsem nesnedla,protoze to pres ten jazyk nejde,tak nevim,mozna nerviky…
Mam trosku problem s malou ve skole,asi se nepohodla s kamaradkou a ta ji dela uz 2 tyden peklo…a to doslova,mala chodi nestastna,uz od te kamaradky dostala facku,parkrat ji drzela pod krkem,nadava ji,ze je kun..
Nevim,co s tim,jestli se obratit na rodice??Vim,ze to malou trapi a vydrzi dlouho,ale pak se nastve a provede neco a to bude stat za to.Nechci to nechat dojit tak daleko,ale s maminkou te kamaradky taky moc velka rec neni,uz jsem s ni neco kdysi resila.Neda na svoji Kacenku dopustit,porad ji namlouva vsechny choroby sveta,ze vseho ma zaludecni neurozu…Tak vam nevim…Manzel rika,ze jsou to deti,snazime se s nasi malou o tom dost mluvit,vysvetlit ji,ze se takhle nechova,at je chytrejsi a kamosky si nevsima.Ale je to problem,kamoska proti ni stve celou tridu,tak nevi,jak se branit.Tak o tom od 5 od rana premyslim a rikam si,ze budu muset zakrocit,prece ji v tom nemuzu nechat.
Omlouvam se vam,ze jsem se tady takhle vypsala,ale jsem z toho nestastna.
Preju vam krasny vikend a urcite budu na prijmu
**
Tak to jsem to zase pekne zmatlala,tucne to byt nemelo,omlouvam se
![]()
MYŠKO-teda,to je síla co dělají tvojí holčičce.Nevim,co bych poradila.Hlavně že to v sobě nedusí a může se vám se všim svěřit.Možná by nebylo špatný zajít za rodičema,nebo si rovnou došlápnout na tu holčinu.Nevim,co říct,je mi z toho smutno
že se něco takovýho pořád děje.
SARYKU-vítej mezi námi,gratuluji k těhulkovství ![]()
ZANET-pořád na testíku jen jedna čárečka?
Ahoj, takze poslusne hlasim, ve ctvrtek jedna carka, zklamani, nevedela jsem co se deje a pak v patek teplota klesla a MS dorazila v sobotu nad ranem. To byl asi muj nejdelsi cyklus - 37 dni. Ale ted uz jsem spokojena, sice vubec nevim, kdy budu tentokrat ovulovat, ale chystam se na manzela na Stedry den ![]()
Mysko, asi bych si taky rovnou popovidala s Kacenkou, tahat do toho jeji rodice nema smysl. Zeptala bych se ji, o co ji jde. Je mi z toho taky smutno. Je to stejne zajimave, ze se vzdycky najde nekdo, kdo bude toho druheho ponizovat a ublizovat mu a vlastne ho tyrat. Zajimave ano, ale hlavne smutne. Drzim pesti, urcite to nenech jen tak. Zanet
Ahoj holky,
tak nám začíná nový týden…
Dneska jsem byla na krev na ty tripl testy, tak doufám, že vše bude v pohodě. Držte nám palce! ![]()
Mysko - pamatuju si, že když jsem byla ve věku tvé dcery (cca 10-11), měla jsem podobný problém. Pohádala jsem se s kamarádkou, ta mi dala dokonce facku. Poštvala proti mě celou třídu. No, jenže já jsem silný odbojář
, takže jsem si jí přestala všímat a postupně jsem kamarády přetahovala na svou stranu, až se s onou kamarádkou nikdo nebavil. Trvalo to několik měsíců. Nakonec mi moudrá paní učitelka řekla, že moudřejší ustoupí, že bychom se hádat neměly a měly bychom si to vyříkat. A tak jsem po víc jak půl roce jednoho dne za onou holkou zašla a řekla jsem jí něco v tom smyslu, že bychom se měly usmířit, vyříkaly jsme si to a zase jsme byly kamarádky
Ono je to v tom věku docela jednoduché. Moje rada: Radši za dceru neřeš to, co by se měla naučit řešit sama. V životě ji budou často lidé ubližovat, tak by se měla naučit k tomu postavit a ty bys ji měla podpořit a poradit jí, jak. Stůj při ní, ale neřeš to s tou KAčenkou ty - poraď dceři, co má dělat, jak by ses zachovala ty a podpoř ji. Jinak si zvykne, že problémy za ni vždycky vyřeší někdo jiný. A k tomu ji asi vychovávat nechceš.
Šaryku - moc gratuluji k srpňátku 2006
! Je to hezký vánoční dáreček. Držím palce, ať jde všechno tak, jak má!
Zanet - Tak to ber jako novou šanci. Držím palce, ať se vám to na Vánoce podaří
![]()
Noggie, Kelinko, Sasulo, Dario, Varenko - jakpak se máte!?
ahojky Mysko, já bych to asi řešila přes třídní učitelku. S rodiči to opravdu asi nemá cenu řešit, za tou holčinou bych taky asi nešla, protože tím by se to mohlo zhoršit, ale spíš bych (pokud je učitelka dobrá) to zkusila vyřešit s učitelkou, jestli by se na ně v současné době trochu nezaměřila, aby ta „kamarádka“ tvé neubližovala a tak, vždyť je to šikana, bohužel jsme se s ní setkali snad všichni
Ale takto by to bylo asi nejlepší, třeba i je na rozhodnou dobu roz:,–(it pokud sedí spolu… Myslím, že čas to zahojí, ale chápu tvou malou, že je v současné době nešťastná a dokonce se i možná bojí. Vím jak jí je, když jsem chodila já do školy, bylo to stejné, taťka to řešil tak, že si za tím školáčkem, který mi ubližoval zašel, ale to také nemělo nic moc za výsledek, jen někdy. Sama jsem pak pochopila že si to musím vyřídit sama, protože jen tehdy když na sobě nedám vidět strach a zasáhnu, tak pak si zjednám trochu autoritu, jednou jsem to tak udělala a od té doby jsem měla klid. Pak jsem dokonce ochraňovala i mou mladší sestřičku, která chodila do stejné školy a která byla taková ta malá ubližovaná princeznička. Přeji ti ze srdce ať toto období nějak přetrpíte a je už dobře, určitě něco vymyslíš, ale spíš bych to řešila s dcerou a domluvila bych se s ní co by ona chtěla, abys jako maminka udělala ![]()
No jinak holčičky u nás nic nového, jen tedy to, že minulé pondělí jsem dostala MS po vyvolávačce a doteď mi ještě neskončila, a to jí mám vždy tak max. 5 dní, tak jsem zase rozmrzelá, ale nechám to být, v sobotu začnu brát Duphaston, tak snad se to srovná, už se těším…Tak zatím a na všechny myslím, mějte se suprově ![]()
Myško, zastávám názor Markéty i když vím, že ti to musí trhat srdce a že bys nejraději všechno vyřešila za dcerku. Já mám zase osobní zkušenost, že jednou moje mamča řešila nějaký můj spor a pak se mi navíc všichni smáli, že jsem mazánek…
![]()
Jinak jsem se konečně dala do pečení, vybrala jsem si z kuchařky samé novoty, tak jsem zvědavá, jestli to bude vůbec poživatelné… ![]()
Ahojky, zdravím všechny!
Dobre ranko holcinky.
dekuju vam vsem za nazory!V sobotu jsem mluvila s maminkou Kacenky,ale spise kamaradsky(tykame si,tak jsem to trochu zahrala,ze volam kvuli necemu jinemu a pri reci…)Da se rict,ze o vsem vi a jak jsem rikala,Kacenka z toho stale vychazi podle ni jako vitez..Rikala,ze nasla Kacenky dopis,ktery smeruje k sebevrazde(!?!?) Rozhodla jsem se,ze uz nic resit nebudu,teda s maminkou,s nasi malou jsme o vsem znovu promlouvali a pockam,co se bude dit.Pokud se ovsem stane,ze Kacenka zacne zase s fackama,obratim se na ucitelku.Jsou to starosti.....
![]()
Vcera jsme s manzilkem dali do poradku posledni stopy po tom hruznem malovani,spise jsme vyhazovali ty nepotrebne kramy,ktere akorat zavazi…Konecne jsme si dali na stul Adventni venec,ale radej jsem ho nezapalovala,zda se mi,ze by nevydrzel…
tak aspon jako ozdoba… ![]()
MYSKA
Holčiny, díky moc za hezké uvítání ![]()
Jak to tady tak pročítám, jsou to starosti s dětičkama, co. S těmi nenarozenými i s těmi krásnými a zdravými
MYSKO, určitě to bude dobré. Já ve škole patřila spíš taky k těm slabším, ale vždycky se mi nějak podařilo „uhnout“ před útoky takových Kačenek. Snažila jsem se jich nevšímat a ono je to pak přestalo bavit. Když jsem chodila jezdit na koni, bylo mi nějakých 10 let, ty starší holky nám šacovaly tašky a braly všechno, co se jim hodilo, vč. peněz a svačin… hrozný… nakonec jsem to psychicky nevydržela a i když koníčky moc miluju, přestala jsem tam jezdit. To jsem tě ale asi moc nepovzbudila, co. Mrzí mě, že se to děje pořád a možná ještě hůř a že jsou některé děti opravdu hodně kruté ![]()
Ale u tvojí malé se to určitě srovná, ve škole je to trochu jiná věc, přece jenom jsou pod dohledem učitelek… Držím palce! ![]()
Jinak u mě nic nového, co se těhulkovství týče, občas trošku žaludek na vodě, chce se mi stále spát.. a nebýt dr, že mě vystrašila, ani na žádnou komplikaci ani jedinou šedou buňkou mozkovou nepomyslím
Nezbývá než čekat, tak mi, holčiny, držte palce, 22/12 se zase dozvím víc.
Mějte se krásně a užívejte předvánoční čas hlavně v pohodě!!! Žádný stres a všem přeju, ať se plní, co si přejí a nejen o Vánocích
![]()
Jdu pracovat
![]()
Šaryk
http://bd.lilypie.com/E7ivp1