Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě to teda taky vytočí,když čtu ,že se zase „zbláznil“ a zase jí říkal něco hnusnýho…
Nechápu jak si tohle může vůbec dovolit ![]()
Alen: Jinak se neboj, moje máma má taky rh -,sice tedy AB a má tři dcery
,tehdy šel teda na testy i táta a máma pak po porodu dostala vždycky nějakou injekci…
Dekuju ze semnou soucitite,ano nechce abych se tesila i mi to jednou rekl.Ale ja se vam priznam ,ze se mi o mimi nechce zacit bavit,pac vzdy zkoncim s placem a kdyz se nebavime ,tak je to ten muj milovanej ,pozornej,neznej chlap. Jenze ja si to zacit uzivat,jsem utajena jak agent,nikdo nic nevi s nikym si o tem nez tady nemuzu popovidat(pac nechci aby to nekdo vedel driv nez nasi) a celkem proste mam strach az se budou treba pritele ptat jak se tesi nebo tak a on rekne ze netesi a nebo opravdu da najevo jak je to problem ,tak ja z toho budu v p…
Alen, a můžeš si ho po tomhle všem ještě vážit? Jo, je krásný, že je to zlatíčko, ale miminko je přirozeným vyvrcholením láskyplnýho vztahu a pokud se on k tomu staví takhle a tobě brání v projevení svých citů… no nevím, nevím, nějak posun v jeho chování nevidím a hodně by v mých očích klesl. Myslíš, že můžeš jestě do budoucna počítat s jeho oporou? Nechci tě samozřejmě do ničeho tlačit, ale já bych s ním asi už dál nebyla, ano, chvíli by to bylo těžký, ale jseš mladá, chytrá, cílevědomá, tak si partnera najdeš a zcela určitě půjde o partnera, který bude tvoje dítě milovat a bude mu dobrým otcem. Člověk, který mě v takovýchle chvílích dokáže jen rozbrečet, pro mě není vhodným partnerem.
Promin, jestli jsem to napsala hodně drsně, ale zkus otevřít oči. Život není jen pozitivní a radostný, přináší i starosti a ty je třeba řešit hlavou a ne ubližováním druhým. Držím ti palce a i přesto, že tě vůbec neznám, tak tenhle příběh celkem prožívám. ![]()
Dekuju napsal jsi to jak co citis za to se vubec neomlouvej. Vis muj problem je to ,ze za 1.dofam ze se to zlepsi,ze je to jeste doznivajici sok.preci jen je to naky tri tydny co se stim srovnava. Za 2 se stale snazim nakym zpusobem ho chapat(mozna si ho tim jakoze pro sebe omluvam). Za 3 ho tak miluju ze to proste nedokazu. To vis ze ted poznavam takovou jeho horsi stranku,ale stale se snazim verit ze se to zlepsi,ze proste to jsou emoce vyboureny. Ja vim ze by mel brat ohled i na me . Vis ja proste mam strach udelat ukvapeny uprk a pak toho nelitovala. Ja mu rekla,ze ho nedrzim ,ja mu rekla ze i aby mel volnost ze ho opustim ,aby byl stastnej a on nesel on mohl ,ale rekl ze ne .Ja porad doufam ze nase mala bude mit u sebe tatinka ,ktery i pres tohle roztaje a bude ji milovat. Mozna jsem najivni a hloupa ,ale ja proste mam strach zustat sama a prozit pak bolest ze straty pritele.
Já tě chápu, hodně tě chápu. Tak se zkus pro začátek jen na chvíli odstěhovat, k vašim to asi nejde, ale co třeba nějaká kamarádka? Jen tak s vysvětlením, že se na mimčo těšíš a chceš se z něj radovat, což on ti nedovoluje. Třeba mu dojde, jak uboze se chová. ![]()
Jinak souhlasím s bodem č. 2 a 3… pro sebe si ho omlouváš, což je pochopitelný a děláš to kvůli tomu, že ho bezmezně miluješ, což je taky normální.
Ach jo!!!!! Chlap jeden zatracenej ![]()
Alen chtěla bych tě jen ujistit, že když chceš tak mimi opravdu není tak finančně náročné a nezruinuje vás. Ano něco stojí, plus to že nemáš svůj příjem, ale pokud máš možnost aspoň trochu si přivydělat tak do toho. Na začátku to asi moc nepůjde, alespoň já si to zpětně neumím představit ale tak od půl roku naprosto v pohodě pokud můžeš dělat doma.
Ještě k vybavení, doporučuju mimibazar. Teď jsem například kupovala dva kočárky k obou rodičům na chalupu a jsou v naprosto skvělém stavu a nebála bych se je použít pro mimi jako nové. Sama jsem siříkala, nemít moc peněz tak prdím na drahý kočár. Jen pro příklad každý stál 7 stovek. Chce to jen zalovit. To samé postýlka, oblečení atd. Spousta věcí je jak nová a za nízké ceny. To jen moje praktická rada.
Chlapa nebudu komentovat, máš to těžké, vím nechceš být sama, ale až přijde poporodní depka, budeš nevyspalá a on se stejně nebude těšit tak to bude horší. Snaž se radovat i bez něj. ![]()
presne je ted pruserrar, S tim odstehovanimopravdu nei ,kam ,nehlede jak ja ted pracuju a on taky dlouho tak se beztak moc nevidime a nehlede jak jsem ted cita tak bych ty noci probrecela, ze se mi styska (ja se znam a ted kor). Jsem beznadejnej pripad ,ale aspon vy mi tu pomahate. Opravdu je nehorsi ze to ted vse zalezi jen na nem
![]()
Paji dekuju ,no potrebuji jen mit kolem lidi s ktery sebudou tesit semnou,jeste o tom nikdo nevi,ikdyz me klienty zacinaji byt nektere jako super holciny a mozna i budouci kamaradky ,ale jeste nikdo nic nevi, S tou vybavickou mas pravdu ja uz se pomalinku i koukala a opravdu to jde kdyz clovek chce.Ale ted je dobre ze jsem hodne v praci mezi lidma tak nema blby myslenky a jde to ,jen se to projevuje na unave a na tom ze nepribiram
.
Jinak Alen, jak nakousla Panuška s tím MMB oblečením apod. Já ted prodávám asi 50 kousků oblečení, převážně značkový, jako nový nezníčený, všechno bylo pořízený nově, ale až ve vel. 74 -86, na cca roční holčičku. Mám na prodej několikero povlečení, zavinovačky atd. Kdybys chtěla, až budeš mít chut, můžu ti to nafotit a určitě bysme se domluvily. Ted to ale nemám doma, je to uložený u rodičů. Snad jsem tě ted nijak svou nabídkou neurazila, to bych nerada.
jelen, to vubec ba naopak dekuju za ochotu,ale ma pocit ze bych toho svyho asi uz uplne dorazila ,kdybych uz neco poridila
,ale urcite s tvou nabidkou pocitam a jak se to nak uklidni tak ji i rada vyuziju.
Alen, no jasně, já taky nemám možnost to ted hned předat ani nafotit. Ted je stejně nejdůležitější, aby se přítel probral ![]()
Ahoj Alen…
jen jsem ti chtěla říct že s tím tvým podnikáním - nehty bych si nelámala hlavu, mám hned několik kamarádek, které si tím na mateřské normálně vydělávají, samozřejmě nemají tolik zákaznic jako před miminkem, to by asi nezvládly, ale slušně se tím živý. Všechny tři dělali do poslední chvíle těhu, asi tak týden před porodem toho už nechali a začali zase asi 14 dní po porodu. Já sama pracuju z domu jako grafička a dělám to úplně stejně. U mě je výhoda že můžu dělat po nocích a když děcka spí, líp se mi plánuje. Takže v tom bych fakt neviděla problém.
A co se týká tvého přítele. No je to pěknej uzurpátorek a nebudeš to s ním mít lehký. Nějak nevím co radit, holky přede mnou to vyčerpali. Aspoň ti na dálku posílám trochu síly a podpory v tvý situaci.
Allen svěř se vašim, uvidíš, že to nebude tak horký…já s mojí mámou nikdy moc nevycházela..byla jsem pro ni vždycky ta, co všechno dělá španě…školu nemám, jakou by si představovala..práci jsem dost často střídala..ona je 30 let na jednom místě a to je podle ní v pořádku
navíc jsem neplánovaně otěhotněla v období, kdy jsme zrovna měli vykopanou válečnou sekeru
a teď je ta nejšťastnejší babička v očekávání, voláme si 3× týdně a je mi velkou oporou, i když můj přítel je taky vzorný otec..konečně! Najednou bere věci úplně jinak. Taky je máma
musí ti být smutno, když to nemáš s kým řešit( nemyslím online)
a k tvému příteli nemám slov, je to sobec a podle toho co píšeš tě celkem slušně psychicky týrá. Prosím tě nedej se tak snadno, mimi si nezaslouží, aby o něm někdo takto přemýšlel, musíš být v pohodě, aby jsi neměla malého vystresovanečka
opatrujte se tam a držím ti stále pěsti
petru,ja v to taky doufam ze by ty nehtiky takhle sly,za prve je to dobry privydelek a za druhe me to moc bavi ,je to takovy odreagovani.Dekuju za poslanou silu,ted ji opravdu potrebuji a dnes asi nespis ,pritel se probudil zadkem na pred,tak je pekne protivny a ktomu kdyz jsem mu zekla ze jsem schodila pul kila(pac ja byla vcera u dr na dalsi krvy),takez od minulyho ctvrtka,tak mi rekl ze je to naky divny a jestli TO je jeste zivy
. No ktomu jsem jen rekla ze ano ze to citim.
Jinak s tou mou maminou no sverit se,stim ze jsem tehu ano,ale stim ze mam s pritelem problem ani nahodou ,ona by ho hned odsoudila(mozna za neco zaslouzene),ale to nechci pak by mela jen blby reci a obavy a to opravdu k tomu vsemu nepotrebuju.
Holciny jen mozna jsem ted zblbla ,ale je normalni ,ze na UTZ mi rekli ze to bude nejspis holcicka,ale ja stale nak v sobe citim ze to je kluk ,nemuzu si pomoct, vim ze u holcicek je to jiste pozdejc,ale ja proste si nepripoustim ze by to byla holka,ikdyz je to jedno,tak nevim co si mam o sobe myslet.