Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
alen: To je krásný:-) A neboj,určitě to bude v pořádku,budu ti držet palce…Kamarádka taky brala antiko. a dozvěděla se těhotenství později a má krásná zdravá dvojčátka
A tvoje mamka to určitě rozdejchá,počkej jaká bude hrdá babička…Já se u nás bála táty a ikdyž u prvního trochu vyváděl,tak je určitě rád ,že malýho máme ( a hlavně ,že je to kluk - my jsme doma samý holky,takže autíčka apod. si teď užívá)…
Alen, to je krásný, úplně tu bulím dojetím. To je fajn, jak se ten tvůj chlap k tomu začíná stavět. ![]()
A myslíš že by jste miminko opravdu nechtěli? Jeslti jsi třeba v 12 týdnu tak už je to opravdu malý človíček. A třeba by to pak taky nemuselo dvouho jít. ![]()
Magda Valentová píše:
A myslíš že by jste miminko opravdu nechtěli? Jeslti jsi třeba v 12 týdnu tak už je to opravdu malý človíček. A třeba by to pak taky nemuselo dvouho jít.
Magdo, pročti si celkou diskuzi…
ahoj,jen letmo jsem si přečetla jaký máš problém,no to není problém,je to to nejlepší co může ženu potkat.Tak jakmile jsem otehotněla,tak mě můj nyní bývylý přítel řekl ať jdu na potrat a myslel si že to kvůli němu udělám. No ale to se chlapeček kterýmu bylo 30roků spletl.Řekl mě že jeho názor je ten že chce abych na potrat šla a zbytek je na mě a pokud si to děcko nechám tak už je to jen můj problém a moje válka,že jeho názor znám.No a jak mě skončil 3měsíc těhotenství,tak mě vykopl a doposud mě ani nevrátil plno věcí co mě u nich zbylo a vrátit samozřejmě nechce.Vrátila jsem se k rodičům,nic jinýho mě nezbylo a bála jsem se reakce,ale byly nadšení a já jsem si uvědomila že je mě bez bejvalýho líp než kdy jindy,už mě nemohl deptat a ponižovat a zneužívat.Když jsem s ním žila tak jsem ho živila a šatila a byla jsem úplná blbka,to dělá láska,bohužel.A teď jsem konečně svobodná a jsem šťastná.21.11.2009 se mě narodila krásná zdravá holčička a v tu chvílu jsem věděla že ona je celej můj svět a nic krásněšího mě nemohlo v životě potkat,nedá se to popsat,to poznáš až se ti mimísek narodí.Mimochodem co se týká peněz na malou,tak jsem podala na bývalýho žalobu o určení otcovství,nechtěl mě to podepsat,nechce prostě platit.No a soud aji určí,kolik mě má na malou platit.Víš,strašně jsem se bála toho co bude,ale díky rodině a díky kamarádkám všechno zvládám,no aspoň si to myslím a když se podívám na svou dceru která se na mě směje a koulí modrýma očičkama,tak ten pocit je k nezaplacení a chce se mě štěstím brečet.Tak hlavu vzhůru,užívej si těhotenství a odpočívej dokud to ještě jde
Přeji hodně štěstí a ničeho se neboj,všechno dobře dopadne a každej problém se dá nějak vyřešit ![]()
Příspěvek upraven 12.05.10 v 14:45
Jani, tyjo tak kdyz tak tohle ctu tak mam pocit zety my starosti s mym chlapen jsou jeste ok oproti tobe,Jsi moc statecna ze to takhle zvladas. No ja mu dnes opatrne rekla ,jak jsem uz tu vcera psala ,jak se maly schovavalo a sahalo na na nozicku atd…a docela se priusmival,tak jsem cumela,ale uz jsem vic tlacit nechtela.Kdyz jsem mu napsala sms genetiky(21.4) odpoved byla jem ,,hmm..´´,ale neva,hezky pomalu,no uvidime jak se zacne chovat az to oznamime okoli,ale zatim je stale milej ,tulivej a v pohode,tak doufam ze to bude jen lepsi.Jen vam holky nevim jestli jsem si to vsugerovala,ale ja jsem sice postavy mala vazila jsem pred 55kg ted uz 57kg a nemam pas mam kratky trub,ale prijde mi ze se mi to brisko kulati a kulati ,uz mam problem ho schovat pro bystry oci a nemluve pres nej zapnout kalhoty,ty uz kdyz sedam nenapadne rozepnu knoflicek
ale pred tydnem to bylo jeste relativne ok to jsem myslela ze jsem pribrala po antikoncepci
![]()
ahoj,tak to je vše na dobré cestě jak se zdá,držím pěsti aby to dobře dopadlo.Víš hodně chlapů vyměknou jakmile se mrňousek narodí,asi si uvědomí že ten človíček za nic nemůže a že je to miminko i část jeho.No až na mýho bývalýho
.Každopádně se nezabývej špatnýma myšlenkama a měj jen na mysli že kdyby náhodou,tak se to dá zvládnout i kdyby jsi na to byla sama,máš určitě plno přátel a rodinu.S přítelem to ale vypadá dobře,hlavně to chce čas.Co se týká těch kileček navíc,tak to je normální a těch změn na těle bude o hooooodně víc
Já jsem přibrala šílených 25kg
,ale já jsem byla na neschopence a měla jsem všechno zakázaný,dokonce aji procházky a poslední měsíc jsem jen ležela
No to chce si už koupit větší oblečení,už je to tak
.Tak se mějte krásně a dávej na vás pozor a přeji hodně štěstíčka ![]()
Ahoj Alenko, vidíš jak se tvůj názor změnil, když jsi ho uviděla na ultrazvuku? K tvému „problému“ chci jen říct, že jsem před sedmi lety zůstala v pátém měsíci těhotenství sama, přítel nejdřív miminko hrozně chtěl, ale pak si usmyslel, že kamarádi a hlavně kamarádky jsou lepší než mamina s rostoucím bříškem. Chvíli jsem byla úplně šílená hrůzou co si počnu, ale pak mi došlo, že vlastně já mám tu výhodu on se okradl o to moci si syna pochovat, těšit se s ním a mazlit. Ženská vydrží víc než člověk, to si pamatuj, já jsem vydržela a nelituji toho můj syn je absolutně to nejúžasnější co mě potkalo, už chodí do první třídy a je to super, teď už jsem vdaná a malému přibude na podzim sourozenec. Tím vším ti chci jen říct, abyses nebála zůstat i sama, ale věřím, že až tvůj chlap uvidí miminko tak si sedne na zadek a bude naměkko. S chlapama je to někdy těžký. Drž se. M.
MyškaB. píše:
Ahoj Alenko, vidíš jak se tvůj názor změnil, když jsi ho uviděla na ultrazvuku? K tvému „problému“ chci jen říct, že jsem před sedmi lety zůstala v pátém měsíci těhotenství sama, přítel nejdřív miminko hrozně chtěl, ale pak si usmyslel, že kamarádi a hlavně kamarádky jsou lepší než mamina s rostoucím bříškem. Chvíli jsem byla úplně šílená hrůzou co si počnu, ale pak mi došlo, že vlastně já mám tu výhodu on se okradl o to moci si syna pochovat, těšit se s ním a mazlit. Ženská vydrží víc než člověk, to si pamatuj, já jsem vydržela a nelituji toho můj syn je absolutně to nejúžasnější co mě potkalo, už chodí do první třídy a je to super, teď už jsem vdaná a malému přibude na podzim sourozenec. Tím vším ti chci jen říct, abyses nebála zůstat i sama, ale věřím, že až tvůj chlap uvidí miminko tak si sedne na zadek a bude naměkko. S chlapama je to někdy těžký. Drž se. M.
Myško,
krásně jsi to napsala.
![]()
ahoj,
s chlapma je někdy kříž
. Já otěhotněla v říjnu-neplánovaně a bohužel jsem si musela v prosinci pár dní poležet v nemocnici, kam mi přijel můj přítel říct, že není nadšený z toho, že jsem těhotná a že na to není správná doba-samozřejmě řešil finance..já se tam bála o život mimíska a on?
A dnes? Už plánuje, jak koupíme vozík za kolo, aby mohl vyrážet na cyklovýlety, tulí se k bříšku, povídá si s mimískem, dělá mi sváču
a je prostě úžasný. Můj pocit zoufalství, vystřídal pocit štěstí. Všichni mi na začátku říkali, že se to spraví, protože můj přítel je jinak férový a pohodový člověk, ale já tomu moc nevěřila.Takže to chce asi jen čas pro ty naše chlapy.
Tak jest, někteří chlapy to musí zpracovat, ale v drtivé většině (alespoň doufám
) to klapne a je to v nejlepším pořádku
!
Držím pěsti! ![]()
holky dekuju ja taky v to doufam,no priznam se ze jeste na velky teseni neprislo,za prve to trapeni s chlapem a za druhe ta genetika,pockam na vysledky a az az budu vedet ze je vse ok,tak ano. Ikdyz doktori rikali ze by kvuli ty HA nelo byt neco spatne,ale prece jen jistota je jistota.No jediny co mi vcera zas ten muj rekl,kdyz jsem mu ukazovala nakresleny nehtiky a ozdobeny atd..tak jen smutne rekl vidis je to krasny ,tak se v tom mohla byt dobra,jsem mu rekla ze budu,tak mi odpovedel kdy za par let? Ted jsem ho nechala,ale az to bude vse jisty a v poradku ,asi mu reknu ze ja jsem si sve tehu predstavovala taky jinak,takze uz neni na miste zoufat nad necim co kdyby…ale zatim jsem to nechala uz kvuli gen.testum ,kvuli tomu at netlacim atd..,pac jinak je moc milej a hodnej.Jo jinak jsem se chtela zeptat,nevite co vse mi budou na ty genetice delat,je to pry naka velka genetika a dokonce musim na ni do jinyho mesta.
Ahoj Alen, jsem moc ráda že se přítel začíná vzpamatovávat.. oni jsou ti chlapi vážně praštění… ani ten můj to ještě pořádně nezpracoval… A občas bych ho s chutí nakopala mezi nožky
.. no snažím se jeho rádoby vtípky přecházet ale jestli se brzo nesrovná tak ho asi něčím praštím… No jinak taky nějaké hezké zprávy, včera jsme byli konečně u Dr. podle ultrazvuku jsme v pořádku už je prý vidět i srdíčko, podle menstruace 8. týden a podle ultrazvuku 6., dostala jsem už i těhu průkazku a mám i první fotečku na které není v podstatě nic vidět ale všichni se nad ní rozplýváme ![]()
Phoebe píše:
a mám i první fotečku na které není v podstatě nic vidět ale všichni se nad ní rozplýváme
Gratuluju, Phoebe!
Na fotečce je malá fazolka a co udělá radosti, viď?
![]()
Phoebe- taky se pridavam k
,to ja nak tu fazolku promeskala
. Tyjo jen jsem se ted osypala po celym tele ,takovy jako malinky kolecka ekzemu a strasne to svedi,ale to je malickost ,ted spis couram a hledam po netu co mi budou delat na ty genetice.