Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pořád máš nějakou naději, že se umoudří, že až se dítě narodí, tak ho bude milovat stejně jako první…ALE stejně se radši připrav na nejhorší (tzn. že vás opustí) alespoň tak nějak materiálně. Nepůjčovala jsi mu peníze na podnikání? Co byt - máte ho napůl napsaný v katastru? Tohle bych hlavně pořešila, aby tě třeba nevyhodil na ulici a jestli to mezi váma pak bude klapat, tím líp.
Alen89, možná by tu domluvu „na dobré slovo“ měli nějak podchytit..myslím, že by to bylo pro oba do budoucna lepší, transparentnější ..děsné slovo, ale vystihuje to. ![]()
Upřímně, právě možná by z toho šoku potřeboval vrátit na zem.
Prostě vrátit do reality. Je to dospělej chlap, už i otec, takže něco má za sebou, není bez zkušeností…prostě bych čekala trochu víc podpory, taktu, rozhodnosti, bojovnosti a ne útěk a hledání dalších a dalších problémů. Že to nebude lehké víte, tak nač si to ještě komplikovat.
už by to chtělo rozseknout, co? prostě se začít těšit se vším všudy, i když obav tě to nezbaví, byla by to velká úleva a všechno by bylo vidět v lepších barvách.
Zdenik
Zdeni presne tak,placam se v tom a vim ze dlouho bych to uz nezvladla ,chtelo by to uz rict,tak stalo se takze je na case se k tomu postavit a rict jak to bude vypadat dal.pred chvili sel ke me polozil mi celo na celo ze chce pusinku a pri tom rekl ,ze se moc boji,vyhrkly mi slzy do oci ,rekla jsem ze ja taky ,ale ze musime byt silni,on mi na to rek ze se moc boji ze nas to znici.Moje odpoved byla ze pokud se k tomu budem stavet takhle tak ano,na to mi dal pusinku a sel dodelat praci ![]()
alen89 píše:
Zdeni presne tak,placam se v tom a vim ze dlouho bych to uz nezvladla ,chtelo by to uz rict,tak stalo se takze je na case se k tomu postavit a rict jak to bude vypadat dal.pred chvili sel ke me polozil mi celo na celo ze chce pusinku a pri tom rekl ,ze se moc boji,vyhrkly mi slzy do oci ,rekla jsem ze ja taky ,ale ze musime byt silni,on mi na to rek ze se moc boji ze nas to znici.Moje odpoved byla ze pokud se k tomu budem stavet takhle tak ano,na to mi dal pusinku a sel dodelat praci
Marjapano, kolik že jsi ríkala, že je mu let?! 39? Mně spíš přijde, že se chová jako děcko…
Tak to řekni ty: „Už se stalo, nedá se to odestát. Já si to taky představovala trochu jinak, ale nač brečet nad rozlitým mlíkem. Takže co navrhuješ, abychom to zvládli?“
no 28…mas prvadu tohle by bylo asi na miste rict,jenze jak ja jsem ted vseli jak naladena,tak me nekdy rozbreci i reklama.
Alen89, budu se opakovat, ale říct to musím stejně jako většina holek přede mnou. Tvůj přítel je bud nevyzrálý, ale to se mi nezdá s ohledem na vztah k prvorozenému dítěti, nebo nemá plně dořešený vztah s bejvalkou, což ty ani nemusíš vědět a nebo s Tebou prostě do budoucna nepočítá, což bych tobě a mimískovi ani v nejmenším nepřála. Postavila bych ho před hotovou věc a řekla mu v klidu, ale důrazně, že nejenom že se už ted nedá nic dělat, tak navíc i to dítě chceš, at se on k tomu postaví jak chce. Upřímně řečeno, psala si, že neříká, že musíš jít na potrat, ale jen že chce, abys šla … není to v konečném důsledku to samý???? Chce tě vmanévrovat do rozhodnutí jít (což už ale nejde) tak, aby to nakonec vyznělo jako tvoje rozhodnutí. Nejsem si jistá, že bych s takovým člověkem chtěla dál být. Zatím je to čerstvá situace, tak ti rozhodně nedoporučuju žádný radikální řezy, ale nečekej do konce těhu, že se změní. Dala bych mu možná měsíc, ale většinou první reakce řekne vše.
A jeho vztah s bejvalkou? No promin, ale jejich vztah skončil a normálně uvažujícímu člověku je jasný, že v tomhle věku nezůstane sám. A pokud maj svoje vztahy upravený per huba, tak se vždycky daj dodatečně upravit soudně. Jeho další dítě mu přece nebrání ve styku s tím předchozím a ty sis ho našla se závazkem, tak si určitě počítala, že s tím dítětem bude v kontaktu a určitě mu taky nebudeš bránit, né?
Držím ti palce, at to všechno dobře dopadne.
Ja bych byla ta posledni ktrea by mu branila se s malym vidat. On nas vztah zacal,kdyz jeste byl s ex,pac me v tu dobu bylo 19 a nikdo nevedel jak se to bude dal vyvijet a ejhle netrvalo to dlouho a my zjistili ze bez sebe nedokazem byt,on se moc o bejvalce nebavi,ale vim ze ona to nesla spatne(cos se neni co divit),Vim ze se hadali a ruzne ,ted se snazi byt kamaradi a vychazet s polu,vim ze ona snad uz ted ma znamost,ja kdyz se na to ted podivam ,tak si rikam ze asi neni asi tak rozumna ,nebo tak ok,kdyz se tak boji ze zacne delat zle.Samozrejmne chapu ze je rad ze je klid a nema problem ditko vidat,ale stale si rikam ze ikdyz by byla nacurena nakou chvili,ze preci nezacne delat naschvali.Je pravda ze z jeji strany sem presvedcena ze kdby mohla ,tak by chtela jiz meho pritele zpatky a vim ze i drive ty snahy mela ,ale u pritele jsem si jista ze on zpet nechce ,pac u me ho zadnej zavezek(do ted)nedrzel,jen to rad,takze kdyby chtel a me nemiloval,nebo mu zalezolo na ni myslim si ze by davno odesel.
Nechci ti radit,aby si ho opustila to nee…
ale jen se zamyslet nadtím jak se chová a jak psaly holky,uhodit na něj,prostě na rovinu mu říct,ano stalo se,nejsi malej kluk,prostě se stím musíme nějak srovnat a hlavně – už to nedokážeš ovlivnit – jsi v tom stejně jako já,tak se začni chovat..
Vidím,že jsi moc hodná , ale když to nejde z jeho stránky,tak se aspoň snaž ty,to nějak hodit do normálu – třeba až mu to všechno řekneš,konečně se k tomu začne nějak stavit ?'
Je hezké jak píšeš,že bys mu nikdy nezakázala se stýkat s malým a to je dobře.Tak se aspoň snaž ty bejt v pohodě,i když to jde asi těžko když vidíš jeho viď
ale zkus se nenervovat a myslet jen na to hezké,ono to opravdu nějak dopadne,asi bych teda pro všechny případy,také myslela na to,co bych dělala kdybych byla sama,ale tím tě nechci strašit,že se to musí stát,jen je to jistota.
Já chápu,že chceš aby se umoudřil a začal se chovat jinak,tak třeba se to ještě stane?!opravdu odýždí pryč,řekla si mu,že bys chtěla,aby byl doma s tebou ?! zkus mu říct co chceš,třeba to pomůže ![]()
Zdůrazni mu… „Je to tvoje dítě stejně jako to první, a ať už jsi ho plánoval nebo ne, nemůže za to. To chceš, aby vyrůstal s tím, že ho jeho tatínek nechce?“
Zkus mu říct, aby si představil, jaké by to bylo, kdyby byl on to nechtěné dítě…
Je dospělý a měl by se k tomu postavit čelem.
Ahoj Alen,
nečetla jsem celou diskuzi, tak nevím, zda-li už jsi to nezmiňovala
?
Jakou máš oporu u svých rodičů?Ptám se z důvodu toho, jestli budeš mít zastání u nich!
na potrat uz jít nemuzes ,takze situace je jiz vyresena.zalezi jak se k tomu postavi tvuj přítel
Víš a co kdžy si třeba vymýšlí a vůbec se nebojí toho že by mu ex zakázala styk?To by byla stejně sama proti sobě on b si to mohl enchat určit soudně nebo jí na oplátku přestat platit alíky…třeba se jen vymlouvá…ale moc doufám že je jen v šoku a nakonec to ustojíte a budete spolu!A pokud má jeho ex známost a i kdyby jí neměla je jí utna po tom zda budete mít mimčo nebo ne..přece nemůže čekat že když má dítko s ní nebue ho mít už s jinou…ale co já vím třeba je to fakt tak jak říká neznám jí…
DOufám že to vyřešíte co nejdřív tka si těhu můžeš užívat
![]()
Ahoj holky sem tu nova ikdyz sem uz v 19 tydnu ale vase diskuse ctu uz dlouho strasne mi v hodne vecech pomohli a Alence bych chtela rict at nezoufa,me je 23 a mam dost velky dluhy a na krku taky spoustu exekuci jak uz tady nekdo psal a obcas si myslim ze to taky nezvladnu a dost se bojim co bude dal ale na miminko se s pritelem strasne tesime takze si porad rikam ze to proste musime nejak zvladnout ikdyz s penezma sotva vyjdem
Luca232 píše:
Ahoj holky sem tu nova ikdyz sem uz v 19 tydnu ale vase diskuse ctu uz dlouho strasne mi v hodne vecech pomohli a Alence bych chtela rict at nezoufa,me je 23 a mam dost velky dluhy a na krku taky spoustu exekuci jak uz tady nekdo psal a obcas si myslim ze to taky nezvladnu a dost se bojim co bude dal ale na miminko se s pritelem strasne tesime takze si porad rikam ze to proste musime nejak zvladnout ikdyz s penezma sotva vyjdem
Souhlas!Nevím, sice, zda v Alenčině případě jde v první řadě o peníze, ale souhlasím, že někdy i vyhrocená situace může vypadat neřešitelně a později se jeví jako zvládnutelná!
V každém případě držím pěsti!
ahoj, náhodou jsem narazila na tuhle diskuzi - protože mám taky manžela s dítětem z prvního vztahu - kdo to nezná, nikdy nepochopí že bývalá žena bude dělat problémy pořád (existuje pár vyjímek), vyhrožovat zákazem styku s dítětem, soudem, čímkoliv, hlavně v situaci, kdy si sama neví se svým životem rady. A to i v případě, že má svůj velmi slušný příjem, nadstandardní alimenty, a ex bere dítě na veškeré dovolené a akce se svou novou rodinou … Ale chlap, pokud překoná ten šok a vydrží, tak má další děti rád a váží si toho, že mu tahle rodina funguje. Dej mu čas, musí si na to zvyknout, a tady překonat tu chvíli, až se bývalá partnerka od vašem miminku dozví, nějakou dobu bude prudit, ale nic nevydrží věčně. Já jsem potřetí těhotná, teď 11 tt, a taky jsme to ještě dětem neřekli, já i z obavy, co bude až se to dozví bývalá žena, že zase bude vyhrožovat sebevraždou a podobně …, držím palce ať to ustojíte a všechno dopadne dobře