Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holciny,tak nez jeste prectu vase odpovedi,za ktrem predm dekuji ,mam pro vas spravu .Poslechla jsem zde jednu radu,kde mi poradili at zajdu na gyn.ambulanci,ze me boli bricho a krvacea jsem,sice nejsem moc dobra herecka,ale sla jsem, mo a mimi je 13+2 TT,takze asi to vse vyresilo za me. Zatim mam spis obavy jak to zvladnout a taky pritel je z toho presly a je videt ze ma spis starost nez radost jak ja,ale kdyz jsem videla na monituru to maly jak sebou silo a jak bylo uz velke 7,2cm,mela jsem v sobe zakovy divny pocity,chvilkama jsem se i priusmivala,pak si zas uvedomovala co bude dal a stale jsem v ocekavani co vlastne bude jak se k tomu oba postavime,hlavne pritel a co bude dal.Neni to to me vytouzene tehu jak jsem si do budoucna planovala,ale uvidime.
Me teda nenapada nic jineho nez velka gratulace. ![]()
Pri cteni jsem nevidela skoro zadny duvod proc by jste mit dite nemohli a stari plodu vam snad ,,pomohlo,, a ukazalo samo tu spravnou cestu.
Alen tak vidíš. ono se to nějak vyřešilo za vás
a neboj se. přítel se s tím srovná a za chvilku se budete oba strašně moc těšit. možná že to je pro začátek šok a překvapení, ale je to jenom o tom, abyste si na novu situaci zvykli a rozmysleli si jak dál. a zvládnout se dá opravdu všechno! takže si užívej těhu, těš se na miminko a dělej plány. ono se vše vyřeší. a víš, s tím vysněným těhu, to je těžké. když si vezmu, tak když jsem čekala Klárku, tak jsem naplno pracovala, připravovali jsme se na přestěhování do nového bytu a kráně jsem si malovbala, jak v práci v klidu a pohodě předám agendu své nástupkyni. do toho se mi ale objevila těhu cukrovka, takže nasazena dieta, a v 6. měsíci jsem ze dne na den zůstala ležet doma s nohama nahoře kvůli zkracujícímu se děložnímu hrdlu. taky to nebylo moje vytoužené těhu, ale kvůli tomu drobečkovi v břiše člověk přežije a vydrží všechno a to dítko za to stojí (teď už to je skoro 4-letá slečna
).
Gratuluju! možná to ber tak, že život je plný překvapení a všechno se naplánovat nedá…a s dětmi tohle platí dvojnásob. To ještě poznáte
Asi čekáte pěknýho vtipálka…;-). Možná…to tak mělo být, možná je to prostě výzva, zkouška…ale myslím, že ač neplánovaně, že to zvládnete. Teď asi jen zhluboka dýchejte
Držím palce ať tenhle šok brzy přejde a fakt to ustojíte.
Zdenik
Ahoj,ja to sledovala z povzdali tak gratuluji priroda si to sama zaridila.Me by zajimal vek.jestli to neni tajne. ![]()
Tak abych nak nastinila nasi situaci,jinak ano 89 je rok meho narozeni. Proc bylo,nebo je hodne veci proti, my bydlime v byte 1+1 jeste ne uplne zcela zarizenym,ale tak ze mame kde sedet na cem jist a spat,po pravde penez moc na zbyt neni mame par dluhu,ktrere nastaly kvuli krizy ktera byla a ted se z nich jakstak snazime dostat,proto,jsem zkusila ja zacit podnikat,jelikoz byl zajem, v salonu jsme celkem tri,ted z toho mala se nam prave podarilo nakoupit vecici na mou praci.Jsou dny kdy naka koruna je ,nekdy dny kdy je 100korun na jidlo a ja doufala ze nam diky memu salounu vydelam penizky treba na poplatky a domactnost a pritel se muze soustredit na dluhy. My rodice co se tyce fynacnE by asi taky moc menohli pomoct a s pritelovimi se nestykam. Ono dalsi problem ktrery jsem zde nenapsala ,je to ze pritel uz jedno ditako ma z predchoziho vztahu,se kterym se casto vida a samozrejmne plati a bylo planovane,ale vztah jim pak nevysel.Slo o to ze mam strach ze jo fynacne nezajistime a mrzi me ze nebylo chtene.
A to ze nebylo chtene mam pocit hodne spatne snasi pritel,myslim si ze asi o dost hur nez ja.No ja to vidim na nem ,ja to beru vice z te citove stranky,to jak se pohybovalo ,jak mu bilo srdicko,jak se otacelo jak bylo krasne videt opravdu clovicek no a to kdyz mi doktor gratuloval a podaval ruku,no citila jsem se i chvilinku hezky,jakoze dulezite ze mam v sobe zivot co me ted moc potrebuje,ikdyz vim jak je to ted tezke,ale on to myslim vnima jako problem,vubec mu to nezazlivam,behem jednoho dne jsme se ocitli pred jinou zivotni situaci a ted nam nezbyva nic nez se jen prizpusobyt,takze ho chapu a chci ho nechat at se stim srovna po svem.Moc dekuji za gratulace.
alen89 píše:
A to ze nebylo chtene mam pocit hodne spatne snasi pritel,myslim si ze asi o dost hur nez ja.No ja to vidim na nem ,ja to beru vice z te citove stranky,to jak se pohybovalo ,jak mu bilo srdicko,jak se otacelo jak bylo krasne videt opravdu clovicek no a to kdyz mi doktor gratuloval a podaval ruku,no citila jsem se i chvilinku hezky,jakoze dulezite ze mam v sobe zivot co me ted moc potrebuje,ikdyz vim jak je to ted tezke,ale on to myslim vnima jako problem,vubec mu to nezazlivam,behem jednoho dne jsme se ocitli pred jinou zivotni situaci a ted nam nezbyva nic nez se jen prizpusobyt,takze ho chapu a chci ho nechat at se stim srovna po svem.Moc dekuji za gratulace.
ahojky,také to sleduji z povzdálí a moc gratuluji.. jsme na tom strošku podobně,je mi také 21 let a dělám nehty..ale ještě si dodělávám maturu,kvůli nemoci,tak jsem ji musela doložit,ale chci jít i na vysokou a mimi teda chci,ale ještě se nepodařilo
nehtům se chci také věnovat a těhu do toho by mi vůbec nevadilo ba naopak.Myslim si,že tohle je zrovna práce,kterou můžeš vykonávat i tak,ale jde o to jak si to zařídíš.jen ti moc přeju hodně štěstí,aby ti nehty fungovaly tak jak měly a jak tu už zaznělo,byl by dobrý nápad,udělat koutek,aby tam mohly chodit,ženy s dětma:-)velmi dobrý nápad,tak zkus něco takového,je to tak a berte to tak,mysli pozitivně,spíš mysli na to co zmněníš,co uděláš a tak,moc ti přeji,aby vše vyšlo. ![]()
Tak nejsem tak znalá, omlouvám se, nemělo to vyznít nějak, že dělám chytrou, spletla jsem se, každopádně když vidím svého Marečka, tak si nedokážu představit, že bych někdy na potrat šla, ale rozhodně za to nikoho neodsuzuju. Přála bych zakladatelce diskuse, ať se rozhodne, jak se rozhodne, aby svého rozhodnutí nikdy nelitovala. Drž se.
Tak koukám, že už je rozhodnuto. GRATULUJI, vše bude OK, zvládnete to, neboj.
lulushka píše:
Ahoj Alen, je to samozřejmě tvoje rozhodnutí, ale opravdu ho dobře zvaž. Já patřím k těm, kterým mimi nešlo. Nejsme nijak zabezpečení, bydlíme v podnájmu 2+1(mezi náma nic moc), já manžel a jeho syn a většinu financí jsme investovali do ,,výroby" děťátka, cesta byla dlouhá, ale naštěstí se podařilo a čekáme dvojčátka-připomínám do 2+1Teď končím 11.týden, bříško začíná růst, je mi pořád zle, ale jsem šťastná. Miminko je to nejkrásnější co může ženu v životě potkat. Rozmysli se dobře, ať toho rozhodnutí jednou nelituješ. Moc držím pěstičky, ať se rozhodneš správně.
nic se neboj já jsem ze 4 dětí z bytu 2+kk poslední dvě děti byla taky dvojčata
a přežili jsme
do dneška nechápu jak nás ta máma do toho mini pokojíčku naskládala
ale neměli jsme se nikdy špatně a navíc na nás byla sama ![]()
Já myslim, že je velký rozdíl jestli je mimčo neplánované a nechtěné…z příspěvků mám pocit, že mimčo chceš jen je prostě neplánované.ale to tak bývá, kdo si ho přeje a dělá vše proto, tak nic a pak příjde v tu nejnevhodnější dobu
Zkrátka je to na přírodě
gratuluju a věřim,že to zvládnete všichni tři
![]()
Ahoj!
Jééé, tak za toho malého drobečka jsem moc ráda, že to tak dobře dopadlo!
S tím koutkem je to fakt super nápad! Myslím, že po tomhle bude určitě velká poptávka.
Phoebe, jak to tak sleduju, tak jsi to neměla jednoduché už od mala, na druhou stranu aspoň byla psina, ne. U nás to teda bude odskok od manželova syna o 14let, no ale co, nějak se poskládáme.
Přeju ti ať se ti podaří co nejdřív nějak zdárně vyřešit situaci a hlavně ať máš zdravé miminko ![]()
alen tak ostava len gratulovat a drzat palce aby bolo mimco zdrave a tehotenstvo bezproblemove ![]()