Jsem těhotná - a je to problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
10.4.10 08:41

Ahoj, jen chci napsat, že neber moc v potaz ty pocity „já to nezvládnu“, protože já miminko chtěla, dva roky jsme se o něj pokoušeli a když to konečně vyšlo, zachvátila mě panika a pláč, že to přece nemůžu zvládnout… Takže kdybyste miminko plánovali, neznamená to, že bys třeba měla jiné pocity…
A zvládla jsem to, zvládneš to taky, uvidíš.
Finance - miminko toho moc „materiálního“ nepotřebuje. Všechno se dá dneska sehnat po internetu, nebo i použité za pár peněz. Potřebuje hlavně milující okolí.
Rozhodnutí je na tobě, ale dobře se rozmysli, ať neuděláš něco, čeho bys pak litovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
10.4.10 08:45

alen
ahoj.myslím, že je docela dobře, že jsi to zjistila zrovna v pátek ve čtyři. Protože máš celý víkend na to, aby sis to rozmyslela. Věřím, že jsi v šoku, ale chci ti říct, miminko není žádná katastrofa! A pokud se rozhodnete si ho nechat, a já doufám, že ano, tak to určitě půjde.
Máš hezkých pár měsíců třeba na to, abys našla kamarádku, nebo budoucí kamarádku :), která by měla salón s tebou. Do budoucna bys tam stejně asi nebyla sama, tak máš pár měsíců na rozjezd a na to, abys někoho našla.
Samozřejmě se to dá řešit různé, tohle jen příklad, že všechno jde.
Přítel by se možná přikláněl na stranu potratu, ale pro něj je to takové úplně jiné, než pro tebe. Možná když o tom bude přemýšlet víc do hloubky…
A že by miminko nebylo chtěné hne od začátku? Neboj, určitě by ses na něj začala těšit. A že by nemohlo mít všechno? Ono je to někdy spíš na škodu… V důsledku nemusí být miminko nijak drahá záležitost, a jemu to fakt vůbec nevadí. miminku je vcelku jedno, kde bydlí, jakou má postýlku, oblečky, kočárek… Tyhle věci jsou mnohem víc důležité pro nás. Jemu budete stačit vy dva :). A až poyvroste, bude prostě spokojené v prostředí, jaké mu vytvoříte. A tam nezáleží na penězích…
Ikdyž ti to připadá všechno jako blbá situace, věř, že jsou mnohem blbější situace.

phoebe ty máš tedy příběh! Uf…
Snad najdeš nějaké schůdné řešení. Ono to půjde. Je super, že si miminko necháte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.10 08:47

Alen, já si teda myslím, že i s miminkem by ses mohla věnovat svojí práci. DOkud je miminko malinké, většinu dne prospí. Horší je to potom s lezoucím, chodícím dítkem, které ti nedá ani 5 minut klidu :-D Když si do toho salónu vezmeš postýlku a pár drobností, co bude malé potřebovat, tak to určo nějak půjde. Krom toho dítko by si nemělo zvyknout na úplné ticho při spaní, pak totiž bude stačit sebemenší náhodnej zvuk a bude vzhůru… Takže okřikování zákaznic, ať jsou potichu bude zbytečné (pokud teda nebudou hulákat jak na lesy). To jen tedy pokud se rozhodneš si to malé nechat. Držím ti palce, ať se rozhodneš jak rozhodneš, hlavně ať se s tím smíříš. Pokud můžu říct názor za sebe, mimčo bych určo donosila a buď si nechala nebo dala k adopci :wink:

• Citovat
  • Upravit
8297
10.4.10 08:48

Stari tehotenstvi by se dalo odhadnout dle toho, kde mas vrchol delohy. Pohledej na netu „vyska fundu“. Kdyz si clovek lehne na zada, tak pokud uz deloha je nad stydkou kosti, tak by to byl myslim 3.m, podle toho, kolik prstu je nad stydkou kosti, se da zhruba urcit stari tehu.

Myslim, ze pokud by ses nemohla po porodu uz ditete vzdat, tak to znamena, ze uz ted o nem uvazujes jako o lidske bytosti, ne hotove, ale i ten potencial, ktery tam je, tak vnimas a pak by potrat nebyl v poradku po lidske strance.

Pokud bys to uznemohla vydrzet, tak jeste je moznost jet na gynekologickou pohotovost, rict, ze te hrozne boli v boku a ze jsi nekolikrat krvacela a ze mas pozitivni test. Pokud tu bolest v boku parkrat zduraznis, bude z toho podezreni na mimodelozni a kouknou ti okamzite utz na mimino a pritom ti muzou alespon zhruba rict, jak je velke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.10 08:52
alen89 píše:
Strasne moc dekuji za odpoved, vim ze s tezkym srdcem bych to zvladala,ale prijde mi sobecke privest detako,tam kde vlastne puvodne nebylo chtene a nemohu mu dat vse co by chtelo a potrebovalo to nejlepsi.

Alenko, dítě v prvních letech života toho moc nepotřebuje. Ještě se nesrovnává s ostatními, takže mu je jedno, že má oblečení ze sekáče, že nemá značkové hračky (spousta dětí před hračkami preferuje předměty denního užívání, se kterými si hraje :wink: ), že ho máma vozí v kočáru z druhé nebo třetí ruky, že nemá vlastní pokojíček (spousta dětí chce být nalepená na rodiče i v noci v jejich posteli :-D ).
Důležité pro dítě jsou milujicí máma a táta, se kterýma si užije pocit lásky a bezpečí a spoustu srandy.
A že nebylo na začátku chtěné? Už to tu někdo napsal, ono k vám asi moc chce, když se mu to povedlo i přes antikoncepci!!
Jo a je spousta pracujících maminek, které rozjíždějí živnost právě v době těhotenství, nebo se vracejí do práce časně po porodu, ono to opravdu vždycky nějak jde…když se chce.

A teď něco osobního k umělému potratu, tedy zabití dítěte. Není to tak, že by ti to mohlo dělat problémy při dalším otěhotnění, to s tím nesouvisí. Můžeš mít ale problémy udržet a donosit další těhotenství a věř, že to bolí, když po dítěti toužíš a tvé tělo ho nedokáže v sobě udržet. A toto jsou možné komplikace jen na fyzické úrovni. Stejně, ne-li horší, mohou být komplikace v tvé psychice. Jak se srovnáš s tím, že jsi zabila svoje dítě? Jestli jsi v 11. či více týdnu, tak tvoje děťátko už opravdu vypadá jako děťátko, to už není shluk buněk jako v počátku těhotenství. Nejen, že mu bije srdíčko, ale ono si cucá palec, kope nožičkama …
Byla jsem na miniinterupci, když mi bylo dvacetdva. A deset let jsem se s tím nemohla vyrovnat. Nepřeji nikomu.

Držím palce, ať se rozhodneš správně. A prosím, než uděláš to rozhodnutí, podívej se pořádně na ultrazvuk svého děťátka. Ono k tobě přišlo, protože si tě vybralo za svoji mámu.

Omlouvám se, ale z důvodu osobní informace raději anonymně.

• Citovat
  • Upravit
1111
10.4.10 08:57

Ahojky
moc se mi líbila věta „Nehledej důvody proč to nejde, najdi způsob jak to udělat.“ Naprosto souhlasím!
Jestli jsi už ve 12 týdnu, tak mimi už je hotový človíček, teď už se bude jenom zdokonalovat! Jinak chápu, že dát dítě k adopci je úplně něco jiného než jít na potrat ale určitě to pořádně zvaž!
Píšeš, že máš salón na nehty, to si myslím, že je zrovna práce, která se dá dělat i s mimčem ne? Můžeš se třeba s někým střídat a platit nájem napůl (nějaká kosmetička, kadeřnice atd.). Nebo se zkus zaměřit na maminky s malými dětmi, možná mají taky problěm někam zajít, protože mají dítě a nemají hlídání. Stačí nějaký zázemí pro prcky a smířit se s tím, že budou rušit a je to! A i oni spíš pochopí, že musíš občas odběhnout dát dudlík atd. :-). Já osobně bych něco takověho uvítala. Jít se nechat ostříhat, udělat nehty atd. tam, kde nemusim porád schánět kvůli tomu hlídání a kde se nebudu cítit trapně, že je moje dítě trochu hlučnější nebo že malá začala plakat a musím na chvíli odběhnout atd.. Držím palce ať to vyřešíš, tak aby jsi nikdy nelitovala! Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
10.4.10 09:02

Alenko - víš kyž tě čtu, prostě nevidím nějaký hrozně velký problém, který by byl důvodem proč uvažovat o potratu - řekla bych, že hlavně tě to napadlo proto, že žiješ v zemi a prostředí, kde jsou potraty taková „běžná věc“, celá generace takhle uvažovala, i když dnes už se to naštěstí mění
A také proto, že miminko bylo neplánované - ale jinak žádná katastrofa - to je jedno jestli je to životnsot nebo začátek slibné kariéry - většina žen má děti, kdy by bez nich mohla vydělávat hodně peněz či dělat kariéru - ono ti to neuteče :-) namakáš se v životě ještě dost :hug:

užij si miminko a piš - kdybys potřebovala ozvi se.

Phoebe - no ty jsi na tom opravdu hůř pokud jde o zabezpečení :-( . Prosímte jak píšeš že dluhy rostou - máš to podchycený? nějak udělané splátkové kalendáře, konzultaci s nějakým odborníkem na umořování dluhů? to je hoooodně důležité - potřebuješ přece aby se dluh snižoval a ne zvyšoval - jsou ty i holky, které by ti v tom uměli poradit- aspon dát kontakt na odborníky!

a pokud jde o miminko - jak jsi na tom? kolikátý zhruba týden? jak to budeš mít s výbavičkou a tak - ted to asi jeste řešit nebudeš- ale až to začne být aktuálnější dej vědět, najdou se tu holky ( i já) kdo by ti mohly dát nějaké oblečení, možná nějakou výbavu (třeba hodně levně prodat) a hlavně dát rady - před narozením prvního dítěte se hoděj (kde ušetřit , co pořídit co ne…)

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
10.4.10 09:02

alen, nečetla jsem celou diskusi, tak reaguji jen na tvůj původní dotaz. Taky jsem miminko neplánovala, ale když přišlo, brala jsem to tak, že si mě vybralo za mámu. Že jsem asi něcím vyjímečná, proto mě chce nový človíček. Těhotenství jsem si užila a teď už mám tříměsíčního broučka, který mě potřebuje a bez kterého už si svůj život nedokážu představit… Opravdu je to dar a když těhotenství přišlo, snaž se to tak brát. Samozřejmě konečné rozhodnutí je jen a jen na tobě!!! Ale jak psaly holky, možná už to pak nepůjde…
Přeju ti hodně štěstí, ať se rozhodneš jakkoli, ale za sebe doufám, že na potrat nepůjdeš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.4.10 09:09

Ahojky.
S potratem zkušenost nemám,ale mám zkušenost s tvým problémem. Minulý rok v létě jsem taky zjistila,že přesto,že beru antikoncepci tak jsem těhotná. Zrovna jsem přišla o práci,bydleli jsme s manžlem v malym bytečku v pronájmu,doznívající dluhy z manželova prvního manželství… Ale šli jsme do toho,je to přeci jen malý zázrak,že přes všechna opatření se zadařilo a roste v tobě nový človíček! Dnes jsou malému dva měsíce,vyšla nám hypotéka a bydlíme ve vlastním a velkém bytě,manžel sice všechno táhne,ale jsme štastný,že jsme se rozhodli pro malýho,protože je to naše radost. Svět se nám otočil vzhůru nohama,ale je to úžasný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
10.4.10 09:26

Přesně jak psaly holky, moje kámoška vždy říká: Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody a je to fakt pravda. Miminku určitě budou stačit již použité věcičky. Miminko potřebuje mít je teplo, plné bříško a spoustu lásky, pak je spokojené. Moc se za miminko přimlouvám. Já sama jsem na naší holčičku čekala 13 let. Nebo jsme ještě přemlouvala jednu mojí kamarádku, ať miminko aspoň donosí a nechá ho k adopci. Musí to být hrozně těžké, ale zase pocit, že dáš miminku šanci na život je podle mě k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.4.10 09:44

Alen, to číslo 89 u tvé pžezdívky je rok tvého narození?
Jestli ano, tak jsme stejně staré. Akorát já mám teda už rok a půl starého syna.

Já tvůj strach chápu. Dokonce chápu i tvého přítele, ten můj se zachoval stejně :roll:
On hlasoval pro potrat :-?
Já byla ale proti, tak jsem mu ukázala dveře.
No, do dvou dnů byl u mě s kytkou a s omluvou :hug:

Situaci a rozhodování ti nezávidím, vím, jaké to je.
Chci ti jen napsat, že je to jen tvé rozhodnutí, nenech se ovlivnit chlapem, který v této chvíli asi moc nepřemýšlí :roll:

Nebudu se tady moc rozepisovat, pokud bys chtěla vědět, jaké to je, když jsi mladá, nemáš kde bydlet, máš spoustu plánů a do toho otěhotníš, napiš mi SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.10 10:11

Mám stejný názor jako holky. Moje mamka se mnou otěhotněla když jí bylo patnáct, babička byla čerstvě rozvedená a měla ještě jednu dceru, takže výborná situace :-). Nakonec se obě rozhodly že si mě nechají, a dnes jsem dcera miláček a nejoblíbenější vnučka. Mamka je jako moje kamarádka (teď je zní už půl roku i nadšená babička) a jak mi několikrát řekla je šťastná za to jak se rozhodla i když to v té době bylo hrozně těžké.

Chci tím říct že ta situace je pro tebe možná teď bezvýchodná, ale nechtěná miminka obvykle pak bývají ta nejvíc milovaná :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
12959
10.4.10 10:26

Ahoj:-)
Chci ti napsat,že já taky otěhotněla (poprvé) neplánovaně,s přítelem jsme spolu byli dva roky a já měla zrovna krátce před maturitou, dozvěděla jsem se to někdy ve 2měs.Nad přerušením jsem tedy vůbec nepřemýšlela,ikdyž přítel zprvu asi jo.Každopádně,když jsem mu řekla,že miminko chci a na potrat nepůjdu,vzal to skvěle. Jsem strašně ráda ,že malýho máme,je to to nejlepší ,co mě v životě potkalo..Začátky nebyly zrovna nejlehčí,bydleli jsme rok u jeho rodičů,protože on ještě dodělával školu,pak si našel práci a odstěhovali jsme se a bydlíme sami a čekáme (tentokrát už plánovaně) dalšího broučka (nebo berušku :mrgreen: )…

Chtěla jsem ti jen říct,že děti jsou opravdu dar,mám ve svém okolí kamarádky,které moc chtějí a zatím se jim bohužel nedaří…

Ale ať už se rozhodneš tak nebo tak,přeju ti hodně štěstí:-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.4.10 10:56

holky nejsem si jistá ale na konci 12 tt..už nejde delat potrat- přerušení, to delaj pak už jenkdyž sou vývojovky špatne ne, nebo se pletu

nic mene…si myslím že miminko je dar, každá to zvládne, ale chápu že mužou být i problémy v domáctnosti…na druhou stranu máš přítele, a i kdyžted nechce..tak s narustajícím bříškem se i on muže zmenit a začít se na nej tešit :nevim: …rozhodování je pouze na vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6336
10.4.10 10:57
petra.lovosice píše:
holky nejsem si jistá ale na konci 12 tt..už nejde delat potrat- přerušení, to delaj pak už jenkdyž sou vývojovky špatne ne, nebo se pletunic mene…si myslím že miminko je dar, každá to zvládne, ale chápu že mužou být i problémy v domáctnosti…na druhou stranu máš přítele, a i kdyžted nechce..tak s narustajícím bříškem se i on muže zmenit a začít se na nej tešit :nevim: …rozhodování je pouze na vás

Petrus, napadlo me take to same s tim prerusenim… ze je jen do 12tt… ale take si nejsem jista :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí