Jsem těhotná - a je to problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27009
10.4.10 11:21

Ahojky…asi takhle rozhodnout se musíte vy s přítelem.Já byla v situaci kdžy jsem zjistila že jsem těhotná bylo mi 19 žila jsem si dost…no žádná zodpov+dnost nic..s přítelem jsem tenkrát byla pár měsíců a náš vztah byl jsem že jsem se hádali nebo někde pařili.Ale jakmile jsem našla // a pak mi to dr potvrdil že jsem v 7tt ani na chvilku mě nenapadla možnost jít na potrat.Přítel to vzal skvěle ani on neřekl ani slovo o potratu i když to bylo těžké on se mísot práce flákal já místo školky byla s ním.....peníze žádné natož bydlení…bylo tot ěžké ne že ne bez pomoci mamky bysme neměli ani kde bydlet…je tam tho víc ale zvládli jsem to ted pracujeme na bydlení které bude snad brzo hotové aby anše druhé dítko už bylo v novém.Nehledej důvody proč to miminko mít nemůžeš těch já měla milion…ale prostě jsem cítila že to tak má být když to přišlo a chtěla jsem ho.Pokud to miminko chceš nech si ho vše se dá zvládnout a pokud an to budete dva určitě to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
10.4.10 11:30

Potrat je možný myslím do 21t, do 12t je to mini interupce, pak už klasický potrat.
Těžké radit, těžké soudit. Já bych se asi bála, že už to později nepůjde a děti mít nebudu a budu si to vyčítat, že jsem to tenkrát udělala. Ale na druhou stranu chápu, že ne vždy je to možné. Ale některé věci se zdají být nemožné a za rok potom si řekneš, že to zas tak nemožné není. Takže neboj, zvládla bys to, rodiče nepomůžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.4.10 11:40

Jen pro info, o miniinterupci jde do 8.tt, do 12.tt jde provést interupce, potom už to není možné ze zákona a legálně ti to žádný gynekolog neprovede. Do 24.tt se provádí potrat jen z důvodů VVV a to už je vlastně normální porod menšího zabitého dítěte, si tady přečti nějaké deníčky, co je to za hrůzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.4.10 11:48

Crystal : Koukám podle metříku,že to máme dost podobné,můj Matýsek je v prosinci 07 a druhé se má narodit teď v polovině srpna a taky mi bylo 19náct u prvního těhotenství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
10.4.10 11:49
Gina108 píše:
Jen pro info, o miniinterupci jde do 8.tt, do 12.tt jde provést interupce, potom už to není možné ze zákona a legálně ti to žádný gynekolog neprovede. Do 24.tt se provádí potrat jen z důvodů VVV a to už je vlastně normální porod menšího zabitého dítěte, si tady přečti nějaké deníčky, co je to za hrůzu.

tak sem si to myslela dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
10.4.10 11:52
Alyss píše:
Crystal : Koukám podle metříku,že to máme dost podobné,můj Matýsek je v prosinci 07 a druhé se má narodit teď v polovině srpna a taky mi bylo 19náct u prvního těhotenství :mrgreen:

Jéé to skoro ano Sebík je listopad 07 a tedka čekáme na začátku září ale tipuju že to bude dřív jako u Sebíka:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laura81
10.4.10 11:55

Ewule, pro tvou informaci:

Miniinterupce do 8. týdne těhotenství

Celé plodové vejce lze odsát umělohmotnou pipetou, dilatace hrdla je minimální, a riziko poranění je tudíž významně menší. Stojí přibližně 2900 Kč.

Interrupce: od 8. do 12. týdne
Vyžaduje poměrně velké roztažení hrdla děložního a odsátí plodového vejce kanylou. Stojí přibližně 3700 Kč.

Velký potrat: od 12. do 24. týdne
Přistupuje se k němu pouze při zdravotní indikaci, když pokračování těhotenství zásadně ohrožuje matku na životě nebo pokud lékaři prokázali u plodu závažnou vývojovou vadu. Provádí se většinou vyvoláním spontánního potratu prostaglandiny. Tento zákrok plně hradí pojišťovna.

Ve 21 týdnu je miminko už docela veliké, kolem 20 cm, váží 250g a je třeba ho porodit. Současně od 24tt je plod oficiálně životaschopný.. to by byla pěkně nechutná legislativa, kdyby připouštěla legální interrupci takhle pozdě. On stačí ten 12tt, plod i tak vypadá jako malej člověk.

Jinak holky, zakladatelky neví, jak je ve svém těhotenství daleko. Proto o interrupci přemýšlí jako o možnosti. Podle příznaků by to mohl být 3 měsíc, ale to může bejt 12tt stejně jako 9tt.

• Citovat
  • Upravit
12959
10.4.10 11:58

Crystal: To já zase čekám ,že budu přenášet jako prve :mrgreen: A víš teď pohlaví?..Jinak Sebík je moc krásný jméno,strašně se mi líbí a chtěla jsem ho dát teď pokud budeme mít kluka,ale přítel nechce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
10.4.10 12:17
alen89 píše:
Pritel je uzasny ,snazi se me drzet a pta se jak se citim ,jak se k tomu stavim atd,ale jeho nazor je ze ted ne ,on se stavi na stranu preruseni. Je to chlap a vim ze oni to vidi ,,jednoduseji´´,nez zenska a on to vidi s te strany ,ze fynancne to nejde,ze nebylo planovane a ze ja ted rozjizdim vlastni zivnost,ktera byla fynacne narocna na rozjezd a jeste nemela ani cas vydelavat a ze je mozne ze nejsem na roli matky jeste pripravena,pritel sice ano je o 7let starsi,rozumny ale ma ted prace nad hlavu. No ja jen doufam ze me doktorka hned v pondeli vezme ,zjistila jsem to dnes ve 4h odpoledne a to uz tam nikdo nebyl,takze objednana nebudu a vim ze na naky hystrericky tehule,co najednou honem honem,nikdo zvedaj nebude.

Alen, já pořád nechápu, proč byste neměli mít mimčo… Přítel má práce nad hlavu, tozn. že snad nějaké penízky máte ne? Nebo nemáte kde bydlet?
Ty rozjíždíš salón… holt to přerušíš a rozjedeš za rok, kdy už se půlroční mimčo bez tebe na chvilku obejde a můžeš si přivydělávat třeba jen dvakrát týdně odpoledne :nevim: Máš poblíž maminku, sestru, tchýni?
Já taky otěhotněla neplánovaně a byla jsem v šoku (i když jsem to zjistila dřív než ty). Výbavičku jsem pořídila zhruba za 15 tisíc, většinu věcí z druhé ruky. Každý měsíc jsem koupila něco. Malé miminko opravdu moc nestojí, pokud kojíš, jen plíny a trošku kosmetiky. Oblečení se dá pořídit sekáčové a pak zase prodat. A opravdu jsou to hezké kousky.
Kolik je ti let?
Jo a taky myslím, že jestli už tě tlačí břicho, tak jsi v takovém týdnu, že ti nikdo interrupci neudělá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.10 13:05

ahojky,moc s eomlouvám za anonym-ale soukromé důvody..
Jinak ti chci říct,patřím mezi snažilky takže tohle moc nehcápu,ale je to tvoje věc.
Jen jsem ti chtěla říct,že není to sranda,mám kamrádku,která byla na potratu a (je to rok) dodneška nedostala ms a asi děti mít nebude a to víš,jak lituje,ale to je asi extrém.
Každopádně,ve vnitř co je v tobě,je kus s tebe,je to něco co tě chce,co tě potřebuje,jsi jeho máma,měla by jsi se za ní / něj prát.Ať je to jakkoli,chápu potratu když je někomu opravdu málo nebo opravdu jako,že nemaj vůbec kde žít,ale tvůj nechápu ,ale je to tvá volba tvůj život.

Jen si uvědom,že tam někde opravdu v tobě je něco,co chce přít na svět,něco co až porodíš,tak se do toho malinkatého človíčka zamiluješ celým svým srdcem,nebudeš moct spát první dny a nebudeš věřit , že je to tvoje,že na tebe kouká něco tak úžasného.
Je to tvoje děťátko,které potřebuje tvou náruč,počkej,až by ti jednou řeklo : maminko já tě mám tak rád / ráda,jsi moje princezna,jsi ta nejkrásnější.

Zvaž všechno,není to věc,kterou rozhodneš z chvíle na chvíli,ale prosím,opravdu přemýšlej,nenech se ovlivnit partnerem,protože dítě je víc.

• Citovat
  • Upravit
10052
10.4.10 13:19

Alen jak píšeš že ted je to miminko nechtěné, můj bráška byl také neplánovaný a nečekaný, mí rodiče ho také nedřív nechtěly v uvozovkách, ale milují ho stejně jako mě, takže za tyhle pocity se nemusíš stydět zvlášt když řešíš takovéhle starosti, ale jako každá správná maminka to určitě svému drobečkovy vynahradíš svojí láskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
10.4.10 15:06

Teda zakladatelko, asi máš o čem přemýšlet. Já šla dobrovolně na potrat. Po půl roce jsem potkala svého nynějšího manžela. Po roce jsme se vzaly - a to už jsme věděli že mimi chceme a pokoušely se o to. Musím říct, že se nám to nedařilo. A to jsem nebrala nikdy prášky, či nějakou jinou antikoncepci. Jediná myšlenka, která mi potom probíhala hlavou - kdybych nešla na potrat, měla bych dítě. Co když to mimi na svět nepříjde, protože jsem prodělala potrat a něco se ve mě pokazilo. X-krát jsem si říkala že je to moje chyba. Teď se zadařilo a my jsme v 7 měs. Věř mi, jelikož je manžel v některých věcech nezodpovědný a nedělí se o problémy(to je ale do jiné rubriky), musel zanechat živnosti a je na ÚP, navíc platí na své předchozí dvě děti, máme dluhy kde se podívám a příjdeme i o bydlení - JDE TO. Pomáhají nám rodiče z obou stran, ale zejména si pomáhame my dva - podporujeme se a jak já tvrdím - když nejde o zdraví, život, tak nejde vlastně o nic. Penízky vždycky nějaké budou. Rozhodnutí je jen na tobě a tvém příteli. Ano doba je nyní chudší, ale dá se to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22059
10.4.10 15:10

Kamarádka, když jí bylo 20, šla dobrovolně na potrat, protože se s přítelem ještě na mimčo necítili… Dnes je jí o 13 let víc, má tříletého chlapečka, marně se pokoušejí o druhé mimčo a na ni padly hodně ošklivé výčitky svědomí… Řeklo by se, že po tolika letech a s jedním zdravým dítětem už to nebude nijak prožívat, ale opak je pravdou - dá se říct, že čím je starší, čím víc dozrává, čím víc životních zkušeností sbírá, tím víc se trápí…
Jsou věci, které v životě uděláš jen jednou a už nikdy nedostaneš šanci je změnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
10.4.10 16:43

Ahoj Alen, je to samozřejmě tvoje rozhodnutí, ale opravdu ho dobře zvaž. Já patřím k těm, kterým mimi nešlo. Nejsme nijak zabezpečení, bydlíme v podnájmu 2+1(mezi náma nic moc), já manžel a jeho syn a většinu financí jsme investovali do ,,výroby" děťátka, cesta byla dlouhá, ale naštěstí se podařilo a čekáme dvojčátka-připomínám do 2+1 :mrgreen: Teď končím 11.týden, bříško začíná růst, je mi pořád zle, ale jsem šťastná. Miminko je to nejkrásnější co může ženu v životě potkat. Rozmysli se dobře, ať toho rozhodnutí jednou nelituješ. Moc držím pěstičky, ať se rozhodneš správně. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
10.4.10 17:37

Ahoj,
nějak mi to nedá…ale kdy je ta správná doba mít dítě? Kdy si řeknete, že jste připravení? až tobě pošlape salón? abys ho pak zase omezila, nebo přítel počítá s tím, že změní práci? Nechá se někde zaměstnat, aby měl pravidelnou a přijatelnou pracovní dobu? Kolik musíte mít peněz, aby byla správná doba? Chápu, že vás to zaskočilo, ale myslím, že pokud nebydlíte pod mostem, jste oba zdraví tak to zvládnete…pokud budete chtít. Pochybnosti jsou jasné, to má myslím každý, že se ptá sebe jestli to zvládne a jestli je připravený, ale za sebe kdybych měla čekat až budu připravená tak ty naše tři raubíře nikdy nemám ;-)) a stejně ta představa jaké to vlastně je být rodičem je hodně zkreslená od nastalé reality ;-).

a co třeba salon rozjet s někým, třeba bys našla šikovnou parťačku, výpomoc…a postupem věku dítka přibírat svou práci…

ale tohle všechno se krásně píše tuhle od stolu..nejsem ve vaší kůži, neznám vaši náturu.. rozhodnout se musíte sami..lehké to nebude ani v jednom případě. ;-) tak ať to zvládnete a ustojíte ať se rozhodnete jakkoliv.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky