Jsem těhotná - a je to problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
97
10.4.10 01:05

moje zivnost je salon,kde delam modelaz nehtu,tedy spis ted teprva prijimam objednavky, v tehu by to jeste slo,ale pak s mimiskem by to bylo slozitejsi,tak aby se to dalo udrzet,pac placeny najmu a xdalsich polatku,uz jen to bych sotva tak s hlidanim udrzela,jelikoz rodice oba jeste pracujou do odpoledne a pritel ma take svou zivnost ,ktera mu casove zabere tolik,ze nekdy mi chodi i v 10H vecer domu a nebyt toho ze mu dovezu jidlo,nebo za min zajedu,tak bych ho videla jen v noci a rano nez odejde,by taky moc nenahlidal. To jsou jedny z veci co jsou prave problem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.4.10 01:08
alen89 píše: …Ted jsem na rozcesti ,kde se jeste muzu rozhodnout…

Víš, to máš jedno, jestli 11. nebo 12. týden. Srdíčko už mu tluče, už to není jen tečka. Já když byla na UTZ (někdy záhy, nepamatuji si který týden), kdy chtěl doktor změřit velikost a zjistit stáří, tak ho vůbec nemohl „ulovit“. Plaval tam jak v bazénku, byl jak kosmonaut v beztížném stavu, pořád se točil, mihly se patičky a byl fuč (a zase zpět) až jsem se musela smát… Byla s ním legrace už tak záhy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.4.10 01:15

jezinky to je krasny kdyz to pisas a ja si to predstavuji,ja si myslim ze videt nakou tecinku,nebo pak treba 6cm miminko, mozna bude pro me rozdil,mozna ne ,ja si jeste nedokazu predstavit co budu pri tom citit.Ono je jiny pokud miminko chces a i na tu tecicku se tesis a kdyz ji vidis tak stestim jen cisis, takhle jsem si predstavovala ze jednou sve tehu budu prozivat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
10.4.10 01:19

Tak jestli máš salon na modeláž, tak bych se toho asi až tak nebála, určitě dostaneš nějakou mateřskou a pak si ot můžeš třeba nějak rozvrhnou t na dopol a odpol, podle mimíska a určitě najdeš v okolí nějakou kamarádku nebo maminku, která by byla ochotná pohlídat třeba 3 hodiny za nějaký menší peníz. Myslím třeba 50Kč/hod a ne předražené hlídací agentury za 100-150/hod. A co mít miminko u sebe v práci? Znám takhle jednu paní doktorku, která měla miminko u sebe v ordinaci vzadu v pokoji.
Samozřejmě se mi to radí, když nejsem v té situaci, ale jen zkouším nějaké nápady :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.4.10 01:25
alen89 píše: …takhle jsem si predstavovala ze jednou sve tehu budu prozivat…

Dám ti jednu nevyžádanou radu, než půjdu spát, tak se nezlob: „Nehledej důvody proč to nejde, najdi způsob jak to udělat.“

Přestože jsem zastánce toho, že žena má právo rozhodnout o svém těle, tedy i o interupci, tak za sebe musím říct, že bych to nemohla. Protože na druhou stranu si myslím, že by člověk měl přijmout zodpovědnost za své činy (něco v tom smyslu, že když jsem dost velká na sex, tak musím být i dost velká na mateřství). A ač jsem ateista z přesvědčení, tak dítě je Boží dar… :-) Tak se drž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.4.10 01:30

ne jsem moc rada ze mi radite,jsem za to ted moc rada,mam takovy pocit,ikdyz mam pritele,ktery je zlato, ze v tom nejsem sama. No..v tom salonu by asi nebylo misto kam miminko umistit aby ,,nevadilo´´,no a take by zalezelo jak by to zakaznice braly,vim ze vetsina by treba byla chapava ,kdyby maly plakalo a ja musela od nic odebehnout a tim je ,,zdrzovat´´,ale nektery furie by to treba nevzaly,nehlede vetsina zakaznic je takova co si moc rada povida a ne kazda je nehlucna a okrikovat je pssss,at nevzbudite maly by asi moc dlouho neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.4.10 01:32

wiolko,dekuji ti za rady,jsem za ne moc rada .Preji ti dobrou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
10.4.10 01:36

Teď už jdu taky spát, ten můj drobek mě ráno bude tahat za ruku už v sedm, snad vstane taťka a budou bojovat spolu než se mamka vyspinká :mrgreen: Běž taky spát, ráno moudřejší večera. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
10.4.10 01:40

Mam plno hlavu myslenek tak doufam ze mi to bude usinat, vsem moc dekuji, musim to do pondeli vydrzet, pak dam vsem vedet jak to dopadlo u dr., kazdopadne budu rada za kazdou radu a prispevek co mi poslete.Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
10.4.10 01:54

Stáří těhotenství určí jedině gynekolog, jak už se tady psalo, a pokud jsi řešila, jestli je to tečka nebo mu bije srdíčko, tak umělé přerušení těhotenství je u nás bez zdravotního důvodu možné do konce 12. týdne, přičemž např. tady se můžeš pro představu kouknout, jak vypadá jak staré miminko.

Přála bych Ti více podpory od přítele, měla jsem ve dvaceti podobný strach (i když u mě to nakonec těhotenství nebylo) a můj - teď už - manžel, mmch taktéž toho času na VŠ, jsme skoro stejně staří, mě podpořil maximálně, miminko bychom si nechali, i když na to vůbec nebyly podmínky, ani jsme se necítili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
10.4.10 04:36

příběh od někoho kdo je na tom hůř a přesto věří

Nejdřív jsem si myslela že jsi v podobné situaci ale když jsem si pak přečetla tvé další příspěvky tak já jsem na tom mnohem mnohem a ještě jednou mnohem hůř… no budu psát na rovinu nemám co skrývat a každý si může myslet co chce. S přítelem jsme taky necelé dva roky. Mě je 24 a už 3 roky se potýkám s dluhy a exekucemi (holt jsem měla „dobrou kamarádku“) za ty tři roky se mé dluhy vyšplhaly na cca 400 tisíc (a to už jsem řekla bych kolem 150 možná 200 tis. zaplatila a stále to roste) rodinu si strašně přeji a přítel taky ale kvůli mým dluhům jsme nic neplánovali. Abych všechno uplatila rychleji, tančím jako striptérka v zahraničí, ale nemám zrovna obchodního ducha takže vydělávám méně než většina slušných tanečnic, pro mě tato práce ovšem znamená že oficiálně nemám práci žádnou, nejsem ani na úřadu práce, mám dluh na zdravotním a sociální si neplatím… a najednou // zjistila jsem to tento týden, jsem v německu na práci… každý jiný rozumný člověk by asi řekl že bych měla jít na potrat, ale já si to nedovedu ani představit, nedokážu si připustit že bych to málé mimi které si tak strašně moc přeji měla zabít. a navíc můj přítel se s tím asi srovnává špatně vzhledem k mým dluhům, nevím, nejsem s ním doma a on teď nějak moc nekomunikuje, mě je dnes mizerně… a do toho všeho už to vědí snad úplně všichni… nebudu ti psát jestli si to máš nebo nemáš nechat, píšu ti ten příběh proto aby jsi viděla že je na tom možná někdo hůř a přesto věří že to zvládne. všechno se totiž dá zvládnout, člověk jen musí chtít a věřit. Doufám že jsem to napsala srozumitelně, je mi dneska tak všelijak a v hlavě mám naprostý guláš. No doufám že ať se rozhodneš jakkoli tak že nebudeš litovat, přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.10 05:45

Alen,čtu si tady tvé přízpěvky a drobet mě mrazí.Na jednu stranu mám z tebe pocit,že jsi sama tak trochu chtěla zjistit,že jsi těhotná pozdě,aby sis dítě mohla nechat.Ale na druhou se mi zase zdá,že víc hledáš důvody,proč to nejde.
Asi by sis měla přečíst diskuse děvčat,které touží po miminku a ne a ne se ho dočkat.Přečti si,co vše dělají pro to,aby konečně našly na testu vytoužené // čárky.
Já sama před více jak 30ti lety zjistila,že jsem těhotná po víc jak tříletém vztahu.Přítel dítě odmítal a taky mě opustil.Má matka na mě tlačila,abych šla na potrat,ale já si prosadila svou a přivedla na svět krásnou holčičku,Dodnes jsem nezalitovala,že jsem si ji vybojovala a věř,že tenkrát se na svobodné matky dívalo jinak než dnes.Jak tady píšou děvčata,dítě je obrovský dar a ne každá má to štěstí ho mít.Nepíšeš kolik je ti let,ale určitě jsi už plnoletá a i když se ti zdá,že máš ještě čas na to,pořídit si mimi,tak už se stalo a promiň je sobecké se ho vzdát jen proto,že si myslíš,že je ještě čas a že nejsi připravená.
Má nevlastní dcera zjistila,že je těhotná ve 4tém měsíci a nečekala jedno,ale hned dvě děti.Zůstala s nima sama a i když věřím,že to není vždy jednoduché,zvládá se sama o holčičky postarat a nic jim nechybí.
Když se chce,dá se zvládnout i nemožné,ale MUSÍ SE CHTÍT!!!!!!!!!
Nehledej 1000 důvodů,proč právě teď nemůžeš přivést na svět dítě,hledej aspoň jeden,proč se má narodit.

• Citovat
  • Upravit
14500
10.4.10 08:05

Phoebe, moc Ti držím palce. Nemáš to jednoduchý a mít nebudeš, ale jsi statečná :)

Alen, mně spíš přijde, že by sis dítě nechala, ale přítel nechce.. Jen ať jde s Tebou na ten UTZ, aby slyšel srdíčko. To je něco tak krásnýho, mě to dojalo k slzám. A vidět, jak si to miminko hezky pracuje, plave, Ty bys ho dokázala zabít?
Všechno se dá zvládat. Nemusíš mít salon, můžeš nehty dělat u sebe doma, pro mimi mít ohrádku a bude to dobré. Stejně tak do půl roku leží, pak začne pomalu lézt, vstávat. Ale i tak se to dá zvládat. A to že Tvůj přítel chce, abys šla na potrat.. Chlapi jsou takoví, vidí to jednoduše, ale to, že se s tím musí ženská vyrovnat a myslí na to do konce života.. Nenech se ovlivnit, Ty sama musíš vědět, jak to má být..
Jinak jak ses ptala na ty tlaky atd, tak bych tipovala 3. měsíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laura81
10.4.10 08:27

Taky bych tipovala, že už jsi tak ve 3 měsíci.. doporučuji vzít přítele na ultrazvuk, ve 12tt vypadá plod už jako malej človíček. Málokdo je schopen vidět své „dítě“ jak se hýbe a mává mu a pak jít na potrat.. Já jsem vždy byla zastánce potratů a myslím, že je to pouze na tobě jak se rozhodneš, ale jen tě chci upozornit, že v tomto stadiu až se nejedná jen o nějakou anonymní tečku, ale o malinké miminko s rukama, nohama a obličejem.

• Citovat
  • Upravit
3412
10.4.10 08:38

Alenko s přítelem teď máme nádherný vztah a krásnou dcerku, ale před rokem jsme se znali pouze odvidění. Otěhotněla jsem cca měsíc a půl po tom, co jsme se začali vídat a to naše vídání bylo spíš ve formě „ty mě, já tobě, uděláme si dobře“. O potratu jsem neuvažovala ani v nejmenším, spíš bych byla svobodná matka než jít na přerušení. Do té doby byl můj život jedna velká párty, zodpovědnost minimální a dělala jsem vše jen pro sebe a teď mám svou rodinu. Bylo to rychlé, chvílema jsem myslela, že to nezvládnem, ale dnes bych neměnila! Stačí vidět ležet malou v postýlce a cítím nepopsatelný pocit štěstí.

Takže zvaž to! Vždy se to zvládnout dá! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí