Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky moooc děkuju za podporu
…bohužel však mimi nebude
…při rozmražení embryí došlo k poškození a začaly nějaké degenerativní změny či co…je mi mizerně, ale pořád doufám, že druhé IVF bude úspěšnější ![]()
Těhulkám přeju, ať mimi v bříšku prospívají a rostou, a my snažilky nebudem smutnit, ať nám to brzo taky vyjde ![]()
BerunkaVerunka píše:
Holky moooc děkuju za podporu…bohužel však mimi nebude
![]()
![]()
…při rozmražení embryí došlo k poškození a začaly nějaké degenerativní změny či co…je mi mizerně, ale pořád doufám, že druhé IVF bude úspěšnější
Těhulkám přeju, ať mimi v bříšku prospívají a rostou, a my snažilky nebudem smutnit, ať nám to brzo taky vyjde
Jejda Verunko, tak to me mooc mrzi
Clovek nikdy nevi co si priroda a nove technologie na nas vymysli, ze?? Drzim moc palce at to IVF vyjde!! ![]()
Teri to máš naprostou pravdu! Ale jít do těhu, který by bylo od začátku špatně, na to fakt nemám, takže radši počkáme. A opravdu moc děkuju za podporu! Vím, že náš Jeníček je zázrak, v který jsem si před 10 lety ani netroufla doufat, takže musím být pokorná a beru to tak, že co má být, to bude ![]()
BerunkaVerunka píše:
Holky moooc děkuju za podporu…bohužel však mimi nebude
![]()
![]()
…při rozmražení embryí došlo k poškození a začaly nějaké degenerativní změny či co…je mi mizerně, ale pořád doufám, že druhé IVF bude úspěšnější
Těhulkám přeju, ať mimi v bříšku prospívají a rostou, a my snažilky nebudem smutnit, ať nám to brzo taky vyjde
To mě moc mrzí Verunko, ale neboj bude líp
. Co je psané, to je dané a až přijde ta pravá chvíle, tak to určitě poznáš a bude to všechno v pořádku.
Držte se, děvčata a užívejte svátky
. Myslím na vás ![]()
deninka:já na Rs beru pupalkový olej a lecitin, vyzkoušela jsem toho plno, ale nejdůležitější je být psychicky v pohodě. ![]()
lucynta:můžu se zeptat, ze které vesnice u Valmezu jsi?
monaxx píše:
deninka:já na Rs beru pupalkový olej a lecitin, vyzkoušela jsem toho plno, ale nejdůležitější je být psychicky v pohodě.
lucynta:můžu se zeptat, ze které vesnice u Valmezu jsi?
S tím úplně souhlasím, nejlepší lék je být v pohodě
. Ani lecitin, ani pupalkový olej jsem nezkoušela, tak třeba pak vyzkouším
.
Lucynta: Všechno nejlepší k svátečku
!
Ahoj holky,
pupalkovy olej mam doma, ale nezacala jsem ho jist, nevim jestli v tehotenstvi muzu… Cetla jsem o nem na internetu.
Manzel se me snazi udrzovat v pohode
A ja taky. Stresy si neberu tolik jako pred diagnozou a celkove beru zivot vic tak jak je… Jak rikala kamaradka, ta nemoc Ti hodne vezme, ale zase i da - novy pohled na svuj zivot, prehodnoceni priorit, setkani s bajecnymi a silnymi lidmi (treba jako jste vy) a urcite plno dalsiho.
Preju vsem prijemne pripravy na Vanoce!!
Ja se teda uz uspesne 14 dni vyhybam cukrovi a priprave test na ne… ale snad to dneska konecne zvladnu a tento vikend napecu aspon neco ![]()
Lucynto vsechno nejlepsi k svatku a jen same dobre zpravy!!! ![]()
teresna píše:
Ahoj holky,
pupalkovy olej mam doma, ale nezacala jsem ho jist, nevim jestli v tehotenstvi muzu… Cetla jsem o nem na internetu.
Manzel se me snazi udrzovat v pohodeA ja taky. Stresy si neberu tolik jako pred diagnozou a celkove beru zivot vic tak jak je… Jak rikala kamaradka, ta nemoc Ti hodne vezme, ale zase i da - novy pohled na svuj zivot, prehodnoceni priorit, setkani s bajecnymi a silnymi lidmi (treba jako jste vy) a urcite plno dalsiho.
Preju vsem prijemne pripravy na Vanoce!!
Lucynto vsechno nejlepsi k svatku a jen same dobre zpravy!!!Ja se teda uz uspesne 14 dni vyhybam cukrovi a priprave test na ne… ale snad to dneska konecne zvladnu a tento vikend napecu aspon neco
Jo, to je fakt, že člověk všechno přehodnotí a na všechno se začne dívat úplně jinak. Já jsem si třeba života začala víc užívat, začala jsem se taky věnovat víc sama sobě, opečovávat se
. Jinak se musím přiznat, že pro mě jste první holky s RS, s kterýma mluvím
.
Já jsem začala péct hned od počátku prosince, ale za to teď jsem se nějak zasekla a ne a ne se k tomu dokopat
. Ale dneska to mám v plánu. Letos by měly být Vánoce bílé, tak snad budou krásné pro nás pro všechny ![]()
Někdy to chce si popovídat s někým s naší nemocí. Málo kdo si umí představit, jak se cítím. Na pohled zdravý, pohodový člověk, ale ta věčná únava, změny nálad a slabá a bolavá noha fakt vidět nejde.
Ale jak píšete… RS mi něco vzala (oblíbený aerobic, bezstarostný život,…)ale hooodně dala (mého milovaného pejska, novou práci, jiný pohled na svět a plno nových lidí, se kterými bych se jistě nebýt nemoci nesetkala)
Jeee holky, to je moc hezke se takhle najit
! ![]()
Vsem vam preju jen to nejlepsi - kurnik sopa zaslouzime si to, ne?? ![]()
Ted z tehulkovskeho soudku - vcera jsme koupili prvni balicek 5 body s dlouhym rukavkem pro mimco
Byla jsem z toho uplne u vytrzeni
Vecer jsem si to zkousela zapinat a rozepinat - jak mala holcicka s panenkou
Manzel uz se mi jen smal a kroutil hlavou
.
Tak vsem snazilkam preju at co nejdriv maji takovehle radosti takY!!!
Děkuji všem za přání k svátku
.
Musím říct,že jste to napsaly hezky, o té naší eresce.
A o pečení mi ani nemluvte!!!! Pekla jsem perníčky, 2 plechy spálené, pak jsem si koupila plech na vanilkové rohlíčky ( přece je nebudu šudlit v ruce,že),udělám jich najednou padesát,nebo kolik jich tam je.A to jsem se sakra spletla.Buď blbý plech,nebo těsto ,anebo JÁÁÁ?
Nikdy jsem s tím plechem nepracovala a ani jsem to u nikoho neviděla,takže jsem stejně šudlila skoro rohlíčky v ruce a vtláčela je do toho plechu
. A když jsem myslela,že už jsou,tak nešly vyklopit,a když jsem jim chtěla z toho plechu pomoct,tak se rozlámaly
. Nakonec se mi podařilo udělat „pár“ rohlíčků,ale jíst je budem asi potmě,jak jsou škaredé a nějaké tmavé:-)).Ani ten cukr nepomohl
. Jinak mě péct baví,ale z vánočního cukroví jsem vyléčená minimálně na rok
.
No,doufám,že jsem pobavila a já jdu ležet.Zítra mě čeká cesta do Ostravy ke svému neurodoktorovi,tak se musím nato vyspat. Mějte se moc fajn a přejí více úspěchů v pečení,než jsem měla já.
teresna: No mě to o těch bodyčkách povídej, já jsem si nakoupila nějaké hned ze začátku, kdy jsem ještě neměla fakt žádné břicho, a taky jedno těhotenské tričko na 7.měsíc
.. tak jsem si ho oblíkla a vycpala polštářem.. a na to jsem zkoušela přikládat ty bodyčka.. můj přítel šel ze mě do kolen.. já totiž nevěděla, že mě zpoza rohu pozoruje
! A teď se jednou za čas těma věcičkama chodím kochat
.
monaxx: Můžu se zeptat, proč jsi přestala s aerobicem?? Je pravda, že lidé bez našeho „problému“ se do nás těžko vžívají.. můj bývalý přítel mě dokonce často říkal hypochondr.. a to jsem byla fakt unavená a nebylo mi dobře.. a od jeho kamarádů jsem slýchala řeči typu, že místo abych šla do práce, tak se nechám živit (a to jsem byla na ÚP, bez podpory, po lumbálce a měla jsem problém dojít si na WC).. potěší a podpoří, ale naštěstí je toto už dávno minulost. Snažím se myslet pozitivně a docela se mi to daří, ale je pravda, že někdy to na mě padne a říkám si, co jsem komu udělala.. no nikdy nevíme, co nám život nadělí a je třeba se s tím prát a brát to tak, jak to je
. Jsou i horší věci na světě.. Jinak cvičím 4× týdně (teď v těhotenství ne), chodím na step aerobic, bodystylling 2×, aquaaerobic, nebo plavat, vždycky to nějak prostřídávám.. Taky sem tam zajdu na solárko (i když se to nemá, ale já se potom cítím fyzicky i psychicky lépe,teď ale taky nic)..
Co pro sebe děláte vy, holky?? ![]()
Lucynta:
No tak aspoň máš veselo
! Ne vždycky se nám podaří všechno tak, jak bysme chtěly
. Já jsem podobně dopadla s Rafaelem… nejprv tím, že jsem místo salka do nich koupila nějakou smetanu do kávy v plechu.. a hned dvě, když byly za tak dobrou cenu
.. a ve výsledku to chutná, jako bych tam přimíchala mouku.. takže fuj fuj
. Ať Ti to zítra dobře u doktora dopadne, budu na Tebe myslet. Pak dej vědět, jak jsi dopadla
.
Dobrou noc všem a zítra krásný a den ![]()
Deninka píše:
teresna: No mě to o těch bodyčkách povídej, já jsem si nakoupila nějaké hned ze začátku, kdy jsem ještě neměla fakt žádné břicho, a taky jedno těhotenské tričko na 7.měsíc.. tak jsem si ho oblíkla a vycpala polštářem.. a na to jsem zkoušela přikládat ty bodyčka.. můj přítel šel ze mě do kolen.. já totiž nevěděla, že mě zpoza rohu pozoruje
![]()
! A teď se jednou za čas těma věcičkama chodím kochat
.
monaxx: Můžu se zeptat, proč jsi přestala s aerobicem?? Je pravda, že lidé bez našeho „problému“ se do nás těžko vžívají.. můj bývalý přítel mě dokonce často říkal hypochondr.. a to jsem byla fakt unavená a nebylo mi dobře.. a od jeho kamarádů jsem slýchala řeči typu, že místo abych šla do práce, tak se nechám živit (a to jsem byla na ÚP, bez podpory, po lumbálce a měla jsem problém dojít si na WC).. potěší a podpoří, ale naštěstí je toto už dávno minulost. Snažím se myslet pozitivně a docela se mi to daří, ale je pravda, že někdy to na mě padne a říkám si, co jsem komu udělala.. no nikdy nevíme, co nám život nadělí a je třeba se s tím prát a brát to tak, jak to je. Jsou i horší věci na světě.. Jinak cvičím 4× týdně (teď v těhotenství ne), chodím na step aerobic, bodystylling 2×, aquaaerobic, nebo plavat, vždycky to nějak prostřídávám.. Taky sem tam zajdu na solárko (i když se to nemá, ale já se potom cítím fyzicky i psychicky lépe,teď ale taky nic)..
Co pro sebe děláte vy, holky??
Lucynta:![]()
No tak aspoň máš veselo
! Ne vždycky se nám podaří všechno tak, jak bysme chtěly
. Já jsem podobně dopadla s Rafaelem… nejprv tím, že jsem místo salka do nich koupila nějakou smetanu do kávy v plechu.. a hned dvě, když byly za tak dobrou cenu
.. a ve výsledku to chutná, jako bych tam přimíchala mouku.. takže fuj fuj
![]()
. Ať Ti to zítra dobře u doktora dopadne, budu na Tebe myslet. Pak dej vědět, jak jsi dopadla
.Dobrou noc všem a zítra krásný a den
Deni, tak ted jsem se fakt od srdce zasmala ![]()
Uplne jsem si te v tom tricku s polstarem a prilozenym bodickem predstavila… A taky jsem si uvedomila, jak jsme prdle
Dneska nam prislo houpaci kresilko Chicco, ktere jsme objednali a ja ho sestavila s manzelem a pak kdyz me nevidel, tak jsem si do nej jedno bodicko posadila
jako miminko… no haluz ![]()
Luci - tys me zase pobavila svym pecenim … mozna udelam nejlip, kdyz se na to letos vyprdnu…
Ale ten tvuj specialni plech bych rada videla, to musi byt super zazrak ![]()
A otazka co delame pro sebe - nez jsem otehotnela, tak sem chodila pravidelne na pilates - hodne me to zacalo bavit a manzel me porad taha na nejake vylety do prirody, za coz jsem mu vdecna… No a ted chodim na tehu cviceni a chodim pesky do prace, ale v tech mrazech to neni nic moc..
Krasnou dobrou noc vsem !!
A fakt jste mi maximalne zvedly naladu ![]()
Luci, taky se opožděně připojuji s přáním k svátečku. ![]()
Taky se s dovolením podělím:
Moje blnoucí těhu mánie na nákup oblečení dosáhla takových rozměrů, že máme oblečení tak na 10 dětí
, pro sebe jsem až tak neblbla, hodně jsem si ušila, takže jsem zase „oslňovala“ novýma modelama (kdybych to všechno kupovala, asi bysme byli hlady)…
A co jsem dělala před otěhotněním? Nejsem moc typ na aerobic, ale chodila jsem na taiči, hodně procházky s pejsánkama apod. V těhotenství pak cvičení pro těhulky, to bylo fajn. Teď už s malým bohužel nestíhám nic (a je to trochu vidět), ale ráda bych zkusila pilates, nebo zase taiči (snad až bude chodit do školky).
Já jsem trochu ulítlá do pečení a vaření, takže „zatím“ jsem i za asistence našeho prcka upekla 10 druhů a ještě nekončím
.
Tak zatím papa a jsem moc ráda, že tu můžu být s vámi a vědět, že v tom nejsem sama ![]()
deninka: do aerobicu jsem přestala chodit, protože jsem to nedávala. Nejen, že jsem unavená, a noha mě celkem dost bolí.
Ale celkem mě to štve. byla jsem zvyklá cvičit až 5 krát týdně ( aerobic a tae-bo)a te´d mi to chybí. Občas si zajdu do fitka nebo zaplavat, ale to mi nestačí.
po stanovení diagnozy jsem začala cvičit jogu,ale ta mi teď časově nevychází.
Ale budu muset něco začít dělat…
Jinak, já už mám napečeno. Koupila jsem Marlenku a jestli ji do Vánoc nesežeru, tak musí stačit.
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.