Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky tak to je ten nas koblizek
Tedy pohlavi stale nevime… snad to vydrzime ![]()
Teri, mám už pocit, že je to OK, ale nechci to podcenit.. a doktor byl fakt příšerný, tvářil se, že ho na výsost otravujeme (asi spal, aspoň tak vypadal)..sestra úplně pomatená.. co víc na to říct..
Miminko je, krásné
! My jdeme na 3D ve čtvrtek, tak se hrozně těším
! A jak se jinak s miminkem máte?
Ahojky,
také chci kojit, ale právě mě vyděsill lékař tím, co jsem sem napsala. A celkem se divím, že mi vlastně neřekl, že mám i jinou možnost…aspoň chvilku kojit, zkusím se na to ještě zeptat na kontrole, ale jsem rozhodnutá to risknout a aspoň tři měsíce kojit. Pokud budu mít čím… ![]()
Jinak moc děkuji za odpovědi a všem přeji mnoho štěstí, zdraví a lásky a spoustu dětí…:-)
Deninka - teda,to jsi měla pěkné svátky. J8,jak jsem byla těhotná,jsem měla taky placentu položenou níž, doktor říkal,že to bývá.Že bych díky tomu třeba nerodila normálně,ale císařem.Hlavně lež,jako přibitá. Já,po té své zkušenosti,když se zadaí podruhé,ležím celých 9 měsícu, klidně i v nemocnici
. Už bych to podruhé nechtěla zažít.
Lanceta - a kam chodíš do RS centra? Pícháš si injekce? A Ty už jsi těhotná?Promiň,takový menší výslech u nových holek
.
Jdu ven,u nás je nádherně,tak vytáhnu psa a polovičku do hor.Večer sem juknu,papa
Ahojky,
těhotná ještě nejsem, od září mám vysazené prášky, takže zatím jen čekám. Chodím do RS centra na Karlák do VFN. Injekce si píchám každý den, mám podkožní, Copaxone.
Mně výslech neva
Je fajn, že jsem si Vás našla, netušila jsem, že takové fórum existuje. Bála jsem se, jak bude vypadat moje těhotenství a spousty otázek, na které mi doktor ne vždy odpoví pozitivně.
Děkuji a mějte se…:-)
Deni - tak se urcite po ultrazvuku pochlub taky foteckou!!
Pan doktor nam i miminko prohledl a je zdrave (dokonce nam ukazal zaludek, zlucnik, ledviny a plny mocovy mechyr
hihi. Jinak tehotenstvi probiha bajecne, nestezuju si!! Je mi lip nez kdy predtim, jen to zadejchavani do schodu je priserne. Taky se mi udelal opar v koutku ust a nemuzu skoro otevrit pusu, takze nic prijemneho.. ale snad brzy zmizi …
Holky - tak uz se nam blizi Silvestr, co?? Nejake specielni plany? Ja budu s kamarady a jejich detickama - asi budeme hrat Osadniky a Activity a hlidat prcky
Bude to takove rodinne a uz se moc tesim!!
Co se tyce leku, tak jsem zvedava jestli po tehotenstvi mi doktor znovu nabidne abych se zucastnila studie a to by znamenalo si neco asi pichat… uplne se toho bojim, jak nic neberu, tak mam pocit ze jsem zdrava
No uvidime.
Tak krasny den!! Papaaa kocky!! ![]()
Tak děvčata, dneska jsem poprvé vytáhla paty z domu.. byla jsem na kontrole na neurologii.. celkem jsem se vytočila, tak se vám musím vyzpovídat.. Máloco se mě paní doktorka ptala, proč že jsem vlastně přišla, jestli sama od sebe a jestli mám tudíž nějaké problémy, tak nebyla schopna mi nic říct.. pořád opakovala, že doufá, že do konce těhotenství nebudou žádné problémy (pokud teda vím, tak během těhotenství se RS díky utlumené imunitě zklidní, ne
). Tak jsem jí řekla, že jsem přišla, aby o mém stavu věděla a poradit se a poinformovat co se bude dít po porodu, zda mě budeme nějak léčit, zda kojit x nekojit atd.. Začala se smát a řekla „Proč byste jako neměla kojit??“ a tak na to povídám, že jsem se všude dočetla, že to organismus velmi vyčerpává.. na to odvětila „No to je pravda“.. a povídám, že jsem slyšela, že když kojit, tak ne déle jak 3měsíce.. řekla „No pak už to není možné“.. Tak jsem na ni čuměla fakt jako puk
.. a dále jsem se ptala, jak to bude s mou léčbou a na to mi doktorka řekla, že proč bysme mě měli léčit, když budu bez problémů.. No a tak jí povídám, jestli to pak nebude pozdě, když ty problémy už budou? a její odpověd? „No to asi ano“.. Tak holky nevím, jestli jsem tak přecitlivělá, nebo já co.. ale rozhodla jsem se, že ji vyměním a budu chodit jinam.. nebyla schopna mi říct nic z toho, co jsem chtěla vědět ![]()
Jinak my na Silvestra s přítelem doma. Chudák jde ještě 1.1. na ranní, na 12tku, takže by se ani nevyplácelo nikam chodit.
No a co se týče té mé placenty.. tak doktorka mi na prenatálním UTZ dva dny předtím napsala „placenta vepředu“ .. a ten doktor na pohotovosti „nízko posazená placenta“ .. no já nevím, ale to snad není to samé, ne? Nebo může placenta cestovat
??
A Teri, o tom zadýchávání vím taky svoje
!
Doufám, že rok 2011 nám „bojovnicím“ přinese jen samé dobré věci. Snad si to zasloužíme, ne ![]()
Deni - jezis jak jsem to cetla o te tve doktorce, tak jsem se normalne vnitrne vytocila!!
To je co jako za pristup??? Aby pacient byl vic informovanej nez lekar? Nebo uz taky podala vypoved a rekla si, ze uz je ji to vsechno jedno??Nechapu..
Ja se chystam zeptat sveho gyndare na to kojeni a kdyztak si pak zavolat jeste Dufkovi (neurologovi), abych se ujistila proc mi doporucil pouze 3 mesice.
Hele, jestli mas moznost, tak doktorku urcite zmen!! Tohle nema cenu!! ![]()
S tou placentou netusim, jestli muze nejak cestovat.. Kazdpadne poslednich par dni nemas moc stesti na doktory co?? Tak preju hlavne at ten ultrazvuk zitra stoji za to!! Jen se priprav, ze nekdy placenta na predni strane muze zhorsit kvalitu prenosu!Ale verim, ze vsechno uvidite jak mate!! ![]()
Ahooj
Holky - clanek o RS a tehotenstvi, mozna znate, ale je to celkem zajimave - http://www.roska.eu/…kleroza.html ![]()
Fajn, tak to není jen můj dojem
! V té ordinaci jsou neuroložky tři, tak tam zavolám a přeobjednám se k jiné. Je mladá a četla jsem si hodnocení na netu, kde ji každý chválí kvůli přístupu, psychické podpoře a velké vstřícnosti, tak uvidíme
. Každopádně jsem tam šla úplně zbytečně. Zítra ten doktor, co k němu jedeme, tak je prý skvělý, tak snad ty „blbé“ doktory už mám do konce roku vybrané a teď už mě čekají jen ti fajn ![]()
Zítra určitě pisnu jaké to bylo, hrozně se na to těším. Přeju vám krásný večer holky ![]()
Ahoj holky, taky vás po delší době zdravím
…koukám plno novinek (obr gratulace Lucy
no a o krásné fotečce z 3D ani nemluvím) a další do party, to je super ![]()
Kdybych já měla mluvit o doktorech, tak je to na dýl. Zkusím to hooodně zestručnit. Já byla diagnostikovaná před 18 lety (panebože to snad ani není pravda, že mě moje věrná „kámoška“ provází už víc než půlku života), tak mi paní primářka řekla, že co si jako myslím, že abych jako dodělala školu a někdy měla rodinu, chodila do práce…naprosto nemyslitený
…byla jsem tehdy ve druháku a je fakt, že jsem na tom zdravotně byla naprosto nahouby a šlo to čímdál víc z kopce. Měla jsem individuální plán a nemohla jsem ani chodit, vracely se mi záněty očního nervu a léčba kromě Prednisonu a kapaček žádná. Jednoho krásnýho dne jsem se vzbudila a říkala jsem si, že to takhle přece nemůže skončit, že nikdo jiný než já mi nepomůže. Musela jsem si vnitřně srovnat, co chci, začala jsem se věnovat lehkýmu cvičení, pořídila si pejska a ten mě vytáhl z nejhoršího. Začala jsem chodit, dodělala školu a nastoupila do práce. Nikdo nevěřil, že mám RS. Primářka říkala, že to ani není možný. Přešla jsem k jinýmu doktorovi, léky jsme postupně vysadili a já se cítila pořád dobře, dokonce líp a líp. Když přišla šance na léčbu interferony, byla jsem už na tom příliš dobře, bez atak, takže zase nic pro mě. V současnosti nic neberu a mám vlastně všechno, o čem mi kdy doktoři vůbec zakázali snít. Musela jsem nemoc přijmout a naučit se s ní žít. Je to hrozně moc o psychice. Takže žádný nervy a nedat se!!!! Do nového roku vám všem přeju hlavně hodně zdraví, psychickou pohodu a abyste měly vedle sebe člověka, o kterého se můžete opřít, když je vám nejhůr. A samozřejmě nastávajícím maminkám zdravá a krásné miminka ![]()
Tak to můžu potvrdit, psychika je při nemoci na prvním místě.
Mě hodně trápí deprese. Takové ty stavy, že všichni kolem mě jsou šťastní, jenom já ne. A to se potom odrazí i na nemoci.
Ale nemoc mi i hodně dala. Taky jsem si pořídila pejska a začala jsem žít úplně jinak.
To máte pravdu, že je to všechno o psychice.. Ani já nevybočuju z řady a taky jsem si pořídila pejska
! Mě se nemoc rozjela ještě při bývalém příteli, který mi opravdu zrovna nepřidával.. Nynějšího přítele jsem poznala až potom a jsem hrozně ráda za to, že ho mám, protože mě ve všem podpoří, podrží a hlavně, když se něco děje, tak je schopný se postarat a já jsem nesmírně vděčná, že ho mám. Od té doby, co jsem s ním, jsem vlastně bez obtíží a vím, že za to můžu poděkovat jenom jemu
![]()
No jinak dnes na ultrazvuku nešlo skoro nic vidět, tak máme jen jednu fotečku, ale opět nám potvrdili holčičku
. Taky jsme se hned potom vydali s přítelem na nákupy pro maličkou, tak jsem si to náležitě užila ![]()
Nazdar kočky, tak jak si užáváte poslední den v roce 2010? Už,aby byl za náma,tento rok mi toho víc vzal,než dal.Když to spočítám, přišla jsem o 4 lidičky a 2 pejsky
. Snad jsem si to vybrala a rok 2011 přinese jen samou radost.
Já, jak jsem onemocněla,jsem si taky pořídila pejska
.Teda,měla jsem vždycky,toho posledního mi přejelo auto a zařekla jsem se,že už nechci žádného psa.Ale,pak jsem onemocněla,byla jsem doma,přítel pracoval mimo,tak mi koupil labradora, no a už jí je 8 let a 4 měsíce dnes a je to naše zlatíčko.Dnes se teda moc se mnou nebaví, protože jsme jí včera trošku provětrali peruťky a ona jen leží,ani se nehýbá
.Normálně somruje u stolu,když jíme,ale dnes ani ň,asi je hoodně unavená
.
Deni, ta tvoje doktorka bere drogy,ne? Tak trošku blázen.Hned ji změň. A přeju ať malá roste a ty si to užívej, jak můžeš.
Tak jo holky, přeju Vám krásného silvestra a do Nového roku hlavně hodně zdraví,to my potřebujem. Mějte se moc fajn a v příštím roce papa ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.