Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teresno ještě jsem se chtěla zeptat už seš doma nebo ještě chodíš do práce? Nebo od kdy jsi doma? Termín máš v bubnu, že?
V pondělí jdu na kontrolu na neurologii tak ti pak napíšu co a jak.
Díky za info a papa ![]()
Ahojky, vůbec nestíhám. Normálně zařizujeme svatbu!!! Minulý týden jsme se o tom ani nebavili a dnes už mám termín,zamluvenou hospodu,objednané dorty, oznámení a hudbu. Nechápu
. A prej,že se svatba zařizuje rok předem
.
Listovku zobu už třetí měsíc,to mi řekl můj doktor ještě v nemocnici po tom potratu,ať si ji hned koupím. Teda beru gs mamavit,tam je zhruba všechno,co by tělo mohlo potřebovat
. Bolest v podbřišku jsem naštěstí neměla,ale věřím,že to rozhodí.Já jsem byla vyděšená ze všeho,co bylo nenormální.Dokonce,jak jsem začla někdy ve 12.týdnu špinit a jela hned na pohotovost,tak mi doktor řekl, že si v těhotenství nemám hledět vůbec do kalhotek
!!!!Že jsme prej moc přecitlivělé
. Tož vůl.
Monaxx - školku nezakládám,ale nějak se to sešlo
. jednu postýlku mám po nás, po mě a ségře,druhou dokonce ještě po taťkovi,archivní kousek,ale je pořád dobrá,trochu ji taťka vytunil,když měla ségra malého a je v poho.pak mám zánovní od druhé ségry a poslední je od sestřenky
.
teresna - útvar je už skoro zahojen a jsem celekm ready.jen mě dnes začalo bolet v krku,asi z toho,jak pořád lítám a zařizuju,přechody z tepla do zimy,atd.
Tak jo,opatrujte se,jdu konečně ležet,ráno zase do práce
. Teda,už,abych byla těhotná,se budu válet celý den
. tak papa
Patinka: na vajíčka jdu 13-15 den cyklu. Tak jsem zvědavá. Ještě musím zajet s manželem na spermiogram. Jestli třeba není chyba v něm…
Patinka - no jeste pracuji, ale uz jen do konce ledna (a to 2 dny v kanclu a 3 dny z domova) pak si beru 10 dni dovolene a od 15.2 nastupuji na materskou ![]()
Jsem zvedava co Ti rekne Dufek, ale on tehotenstvi podporuje a me rekl, ze pokud nebudou problemy, tak mam prijit az nekdy po porodu, az se trosku srovnam, jen na pokec a kontrolu.
Lucynto - tak to je krasne zarizovani!!!
Moc si to uzivej (i kdyz ta organizace neni nekdy moc velka sranda
. A kdy mate termin?? A kde se budete brat?? Jsem zvedavec zvedava
Hele my jsme se zasnoubili koncem brezna, v dubnu se rozhodli kvuli nemoci pro tajnou svatbu a vzali se v zari v zahradach Ceskeho Krumlova jen my 2 a svedci s partnerama. Kdybychom chteli, tak uz to muze byt klidne v cervnu, ale kvuli tehotne svagrove jsme to posunuli na zari, takze zarizovani bylo rychle!!
To jen ti co to moc prozivaji na to potrebuji rok a vice!! ![]()
Ahoj holky,
Luci tak s tou svatbou jste to vzali hopem, ale na co čekat že jo
. Je to hezké zařizování. A pak se vám určitě podaří mímo a ke štěst už vám nebude nic chybět
.
Monaxx já jsem byla na ultrazvuku 11 den, protože 12 my vycházel na sobotu a 14 den jsem šla znovu na ultrazvuk s tím, že se mi udělali vajíčka a k tomu mi dal tu injekce Pregnyl 5000 na podporu ovulace a vyšlo nám to na poprvé jak jsem psala. Tak se na tu injekci taky poptej aby to bylo ještě posihrované
, Budu držet palce ať vám to vyjde!
Tery tak to áš dobrý, že už jen měsíc a hlavně ti závdím tu práci z domu. Mě to totiž v práci štve hlavně ti lidi, musím se hodně držet. Právě pemýšlím, jestli mám jít na nemocenskou nebo ne. Musím si to ještě nechat projít hlavou. Na mateřskou se nastupuje 2 měsíce před předpokládaným porodem?
Co mi řekne Dufek tak to ti dám určitě vědět. Minule mi říkal že mě odjedná na magneticku resonanci, tak nevím jestli to teď pujde nebo ne. Ale na gynkologii mi řekli, že to nevadí, že se to v těhotenství může, ale já bych možná počkala.
No nic nějak jsem se rozkecala
.
Přeju šem hodně štěstí ve snažení a ostatním krásné těhotenství.
Měj te se krásně
![]()
Patinka: já bych se i zeptala, ale když jsem se dneska chtěla objednat na tu folikulometrii, tak mi řekli, že mají dovolenou.
Tak nevím, jsem tu debil já?
No,abych pravdu řekla, teď po týdnu,kdy začal ten kolotoč s tou svatbou, přemýšlím, kdo ho vůbec spustil:-).My jsme se zasnoubili o Vánocích a chtěla jsem svatbu v létě,jenže moje nevlastní ségra má v červnu(teda možná,oni to mění každý týden),tak jsem nechtěla někdy poblíž.Ale hlavní důvod byl ten,že kdybych zapadla,a nastaly nějaké komplikace,tak,aby se nepos… všechno.Termín máme 2.4.2011 na zámku Kinských ve valmezu.
Tak dobrou,ať Vám dopadnou dobře vyšetření,které máte naplánované a zase někdy..
Mony tak to je pěkně divné, můj doktor má přímo ultrazvuk v ordinaci a řekl mi kdy mám dojít a jak to bude probíhat a kdy budou plodné dny atd. Tak jak jsem to psala minule.
A hlavně se nenech odbít nebo si zajdi k jinému doktorovi. My jsme se 14., 15., 16. den snažili a vyšlo to, tak si to taky tak yvpočítej a pokud ti tam ta vajíčka vyrostla tak vám to snad vyjde. Každopádně budu držet palce! ![]()
ahoj holky ![]()
Pati - a kde v Brne pracujes? Ja jak sem se dozvedela, ze jsem tehu, tak moje pracovni nasazeni a motivace sli vnivec
…
Nemocenska asi neni spatna, ale vem si, ze budes celou dobu sama doma… ja jsem celkem rada, ze jsem chodila do prace a mezi lidi (i kdyz me tam ty lidi lezli na mozek
.
Luci, duben je supr na svatbu!!
Ono je to vlastne jedno, hlavne si to udeljte podle sebe a nenechte si do toho kecat, to je vetsinou to nejhorsi!!Jee ja bych se asi klidne jeste jednou vdavala… ale zase tajne ![]()
Tak hezky den vsem a Moni drzim palecky at se brzy zadari a samozrejme nejen Tobe
!!! ![]()
Luci narychlo je to nejlepší a uvidíš, že když budeš mít v hlavě svatbu, tak těhotnění pujde samo…
2.4. na tebe budu myslet a dívat se z okna až pojede kolona po kruháči k zámku. Doufám, že vás bude oddávat Částečka (je fakt fešák…:-)
Ahoj holky,
Tery já pracuju na Krajském úřadě ve Vinařském fond, máme tam pronajaté kanceláře. Dneska jsem si musela vzít půl dne dovolenou, protože mě to tam už fakt štve, práce je celkem v pohodě, když nejsou moc stresy, ale horší je to s těma kolegama, to je fakt na pevné nervy. Tak právě přemýšlím jak to udělat a kdy to říct v práci a tak no. Máš pravdu, když jsem byla na nemocenské kvůli RS tak mi to fakt lezlo na mozek, ale teď si říkám, že by to bylo třeba jiné. Nevím no…
![]()
Tak dnes jsem koupila svému nastávajícímu oblek!!! ale řeknu Vám,nervy. Částečka je dobrý a fakt celkem pěkný,uvidíme.Monaxxi,jestli bydlíš někde blízko,tož dojdi, ráda Tě poznám
.
A co se týká kecání,zatím se nikdo nepokusil,ale občas se někdo ozve,že jsme neměli nic dělat,vzít se jen se svědkama,atd…
Já,jak jsme byla těhu,tak jsem taky nechtěla být doma,ale ve 3.měsíci mě už doktor nechal,bo mi nastaly nějaké problémy.A není pravda,že jsem se nudila,možná první týden,dva,ale pak to nějak strašně utíkalo.Přemýšlíš,co bude,chodíš na procházky se psem,s kamarádkou,zpomalíš a nakonec zjistíš,že nestíháš.
Patinka - pokud máš nějaké nervy v práci,tak běž marodit,zbytečně se nenrvuj,nepomůže ti to ani v těhu, ani k RS.Uvidíš,jak ti to bude utíkat
.
Valím na zumbu,tak se mějte ![]()
Kam chodíš na zumbu?? Dlouho o ní přemýšlím, ale pořád jsem se neodhodlala. nevím, jestli bych to zvládla…
Cvičívala jsem 5 krát týdně a ted mi to chybí…
Ahoj holky,
já jsem se vdávala v roce 2009, měli jsme velkou svatbu a vůbec toho nelituju, teda vždycky jsem si přála velkou svatbu. Svatba se vyvedla, všichni byli spokojeni a my taky. Luci, přeju vám ať Vám to všechno klapne podle vašich představ a hlavně si to užijte.
.
1.2. jdu na kontrolu tak uvdím co mi řekne doktor, pokud mi doporučí být doma, tak zůstanu. Ale v práci to ještě neví, ještě je čas jim to říct.
Hezkou neděli všem ![]()
Pati - urcite, pokud je to v praci na nerv, tak je lepsi byt doma…
Me zivy uz jen myslenka, ze za 14 dni je to za mnou
A ze uz ode mne nikdo nemuze cekat zadne velke vykony
.
Drzim palce, at jde dnes vsechno u Dufka hladce!!
Luci - ja ti to chystani normalne zavidim
… svatba je krasna zalezitost a koukam, ze uz vas to ceka za par mesicu!!…
A co ty? Budes mit klasicke saty? Nebo to vyresis jinak?? Jsem zvedava, protoze ja jsem si celou dobu myslela, ze pujdu v bilych kalhotach a tunice.. nakonec me moje krejcova zklamala a nesehnala latku na kalhoty, takze 14 dni pred svatbou jsem vlitla do salonu cela zoufala, ze potrebuju saty na svatbu. Myslim, ze jsme nasly ty nejkrasnejsi a ja byla ta nejspokojenejsi nevesta v klasickych svatebnich satech:) Viz foto
Jsem sice baculka baculata, ale citila jsem se bajecne!! ![]()
Tak holky preju krasny tyden a at se vsechno dari!!! ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.