Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
71
21.1.11 10:12

Ahoj holky,
před pár dny jsem narazila na vaši diskuzi a pokud můžu, taky bych se přidala :) RS mám diagnostikovanou téměř 6 let a mám teď 7,5 měsíce starého chlapečka. V těhotenství jsem se cítila moc dobře, po porodu jsem samozřejmě unavenější, ale žádné závažné problémy zatím nenastaly. Stále kojím (teď už i přikrmuju, takže vlastně postupně odstavuju)… měla bych už asi odstavit úplně, ale nejsem s tím moc srovnaná. Proto jsem teď začala shánět opět informace a našla vás :)
Vidím, že zakládáte soukromou diskuzi, takže pokud chcete, můžeme to tam pak společně probrat podrobněji. Ještě nikdy jsem se do žádné internetové diskuze nezapojila a jak jste psaly – tohle naše společné téma je dost intimní, ale na druhou stranu by to člověk rád sdílel s někým, kdo ví, o čem je řeč. Jinak jsem teď dostala do ruky nějaké odborné články o RS, těhotenství a kojení, ale ještě jsem to nezvládla přelouskat (je to anglicky), ale pokusím se a pak případně podám info..
Jinak co se týče otěhotnění, chci vás všechny povzbudit – jen stručně – všichni doktoři mě strašili, jaký bude problém otěhotnět (mám totiž i nějaké gynekologické problémy) a nakonec se podařilo první měsíc snažení s hormonální podporou… Nejdůležitější je podle mě psychické rozpoložení, což určitě všechny víte a snadno se to říká, ale já tomu po svých zkušenostech opravdu věřím.. (ne že by se mi to dařilo naplňovat stále, obzvlášť poslední dobou mi to často nejde.. :) Můžu pak příště napsat, co mi nejvíc pomohlo, teď už musím běžet za malým. Mějte se všechny moc hezky a držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
21.1.11 11:38

Ahoj holky, vítám nově příchozí :-). Máme tedy další Terezku :kytka:! Ty kojíš tak dlouho? To je super, máš můj obdiv ;-)! U mě těhotenství zatím probíhá vcelku dobře, tak snad to tak zůstane.
Pati - na jednu stranu jsem ráda, že už to doklepávám, ale na druhou stranu mám pocit, že něco končí.. no možná jsem jen trochu sentimentální :-D! Nějak si to v té práci ty poslední dny užívám jinak, začíná jich být čím dál méně, tak mi to je až líto :lol:!
Teresna - ty jo, ty jsi akční, šikovná holka :palec: :wink: !
Včera nás byl můj brácha nafotit s bříškem (focením se zabývá), tak snad z toho budou hezké fotky. Chtěla jsem fotky už teď, dokud ještě nemám popraskané bříško.. a pokud vydrží, tak až bude pořádné, tak nafotíme zase něco :-P
A jeden můj asi trochu přiblblý technický dotaz, zobrazuje se mi ikonka, nebo ne? Já ji totiž nevidím, ale když se podívám do nastavení, tak ji tam mám.. tak nevím, možná jen něco dělám špatně :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
21.1.11 14:46

Ahoj Teru, vitam Te! :)
Super, ze budeme mit dalsiho informatora..

Holky, pozvala jsem vam vsem pozvanky do te soukrome skupiny, tak se uvidime tam :)
Pokud jsem na nekoho zapomela, tak se mooc omlouvam a dejte vedet, ja vas prizvu!! :)

Paaa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:13

Ahoj holky,vítám zde nové :kytka: . Jsem tu jen naskok,dnes jsem strávila den zkoušením šatů a teď mě čeká ještě ples,mám chvilkunež se můj vymydlí:-)). Vložím 2 foto, potřebuju názor :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:16

trochu odvážné:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:18

Detail :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:19

Pak mám vybrané i tyto decentní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:21

A nakonec něco od matragi,ale pššš :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:22

detail

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
21.1.11 19:25

No a už musím pádit,můj už tady do mě žduchá. Nakonec jsem jich vložila víc,nejsu moc kvalitní,ale snad něco uvidíte a poradíte.Moje favoritky jsou ty „cudné.“ Nevěsta má být cudná,co? A navíc,v kostele to nemáme a na zámek ideální:-) Tak už fakt papa a zítra napšu,jak bylo a i něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
21.1.11 19:26

nějak mi vaše diskuze padla do oka v nových příspěvcích.
A nakouknu a vidím svat. šaty. Mě osobně se při této postavičce nejvíc líbí ty 1 - odvážné :)

U těch od Matragi se ztrácí na fotce větší rozdíl mezi prsy a pasem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.1.11 21:53

KOJENI

Zatím jeden zajímavý text, co jsem našla na téma kojení a léčba RS:
 http://portal.klubsms.cz/…-s-prodlenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
21.1.11 22:04

Lucynto, mě se nejvíc líbí ty druhé, jak ty říkáš, ty cudné. Mě nepřijdou cudné, ale jednoduché a krásné :wink:. Ty od Matragi by byly super, kdyby měly hlubší dekolt, přijde mi takový moc vytažený nahoru. Za mě teda ty druhé :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
21.1.11 22:40

Taky vás tu holky čtu, úplně od začátku. :-) a je to pro mě přínos. Z té přípravy na svatbu se moc těším. Šaty, ty první se mi na Tobě moc líbí, i když jsou odvážnější a ty druhé jsou taky na Tobě krásné. Ty třetí se mi nějak nelíbí. Takže já Tě vidím v těch druhých. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
22.1.11 10:56

Ahoj Lucynto, gratuluju ke svatbě :) Já bych taky vybrala ty druhé, přesně jak psala Deninka jednoduché a krásné, moc ti sluší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty