Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
28.6.12 17:29

Tak jsem dneska byla u lekare, nemohla jsem totiz spat, jak jsem necitila jednu ruku, uz mi to nedalo. O RS jsem ani nepipla, jen jsem ji rekla, ze jsme se stehovali a asi jsem to prepiskla a brni mi ruce, nohy, jednu ruku necitim…vysetrila me, dala par doplnujicich otazek a jeji diagnoza zni RS :( poslala me na akutni prijem na neurologii do fakultni nemocnice. Neurolozka zacla vylucovaci metodou, rikala, ze RS si nechame jako posledni staci, ale napichala mi asi 6 injekci a dala velice silne leky na uvolneni svalstva v celem tele, pry nebudu schopna se ani postarat o malou, tak pritel bude cely tyden doma, a po tom tydnu mam prijit na kontrolu. Nejhorsi je, ze mi ty injekce vubec nezabraly, ani na bolest, a to jsem dostala konskou davku a ani na to mravenceni…takze jeji predpoklad, ze by to mohlo byt od krcni patere se asi neprokazal. Byla jsem na RTG patere, jdu na karpaly a ocni pozadi, za tyden s vysledky znovu na neurologii. Priznam se, ze se mi trosku zhroutil svet, kdyz jsem slysela tu diagnozu z ust lekaru a stale doufam, ze to RS nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
28.6.12 18:44

@vodaziva - a magnetickou rezonanci vůbec nezmínila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.6.12 19:24

Taky si myslím, že bez mag. rezonance a lumbální punkce se nedá vyslovit konečná diagnoza… - a i v případě pozitivního nálezu je potřeba, aby se za nějaký čas v té nemoci projevil nějaký vývoj - další ataka, další léze v mozku - až pak ti někdo může říct - Ano, máte RS.

Napiš, jak to dopadne…
Budu držet pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.6.12 19:29

Moc dekuji :hug:

Magnetickou mi zatim nepredepsala, chce nejprve zkusit uvolnit svalstvo a pocka na zakladni vysetreni, za tyden se domluvime co dal. Podle me ani hned magnetickou nepredepisuji, protoze je hodne nakladna. A navic me uz jednu pred temi cca 10 lety delali, tak asi tim spis, aby pojistovna neremcala - muj nazor :nevim: Urcite do te doby budu vyckavat, rozhodne mi nikdo nic nepotvrdil a ani do lumbalni punkce nepotvrdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.6.12 19:39

@vodaziva Na magnetické rez. jsem byla do dvou měsíců od prvních příznaků, měsíc od první návštěvy neurologa. Je drahá… :nevim:
Uvidíš… Vím, jak ti je :?
Drž se a jestli budeš mít chuť, tak napiš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.6.12 19:40

Holky já Vám napíšu trošku něco pozitivního. Ze začátku se zdá vše černé, mě se taky na chvíli zhroutil svět, když mě řekli diagnozu. Před 11lety :( dnes mám dvě krásné holky a kojila jsem je obě do 1 roku. Ataky za těch 11let jsem měla dvě. Celou dobu jsem bez léčby - nedosahuji na ni a studii nechci podstoupit. Tenkrát nebylo tolik možností co máme teď. Už je trošku nějaká léčba na oddálení příznaků a v ní je veliká šance prožít pěkné mládí. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.6.12 19:42

@vodaziva pokud ti RS potvrdí z lumbálky tak na magnetickou rezonanci máme nárok každé 3roky. Tak to důvod asi nebude. Spíš dodržují nějaký lékařský postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
28.6.12 19:46

@vodaziva uvidíš moje mamka má taky brnění rukou - stává se ji, že ji někdy jako by visí prsty a RS nemá ;) má nemocnou krční páteř. brnění je ošemetná věc a nemusí to být od RS. třeba ani nebude :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
28.6.12 21:39

Ja jsem si byla pro CD z posledni MRI nedavno… Na recepci jsem řekla jmeno rodne čislo bla bla bla a kdyz se pani vratila koukla na mne a rika: vy jse jako za 9 let byla na magnet. 13krat??? (myslim ze to bolo 13… 13 nebo 11 uz nevim) takze ja tam chodila jak na klavir ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.6.12 06:25
@vodaziva píše:
Moc dekuji :hug:Magnetickou mi zatim nepredepsala, chce nejprve zkusit uvolnit svalstvo a pocka na zakladni vysetreni, za tyden se domluvime co dal. Podle me ani hned magnetickou nepredepisuji, protoze je hodne nakladna. A navic me uz jednu pred temi cca 10 lety delali, tak asi tim spis, aby pojistovna neremcala - muj nazor :nevim: Urcite do te doby budu vyckavat, rozhodne mi nikdo nic nepotvrdil a ani do lumbalni punkce nepotvrdi.

Tak jestli je drahá nebo není :think: - za mě to bylo před dvěma roky bez pár drobných 13tis. Teda tolik bylo na výpise z pojišťovny. Stejně, jako za celý porod se vším všudy :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.6.12 07:18

Tak oni asi vazne spis dodrzuji nejaky postup :nevim: kazdopadne kdyby me aspon v nemocnici vzali na ocni vysetreni, ale oni maji plne stavy, tak musim hledat ocniho a dneska uz to asi nestihnu, tak to me asi ted stve nejvic, z ocniho pozadi se uz da neco posoudit.

Ja porad doufam, ze diagnoza bude jina, pro me je proste RS nocni mura, i kdyz taky znam jednoho kluka od nas z prace, ktery ma RS a je sileny parmen :dance: a vubec bych na nem nic nepoznala :palec:

No ale holky, injekce ani leky nezabraly, maximalne jsem z toho byla sjeta :roll: prospala vcera pul dne a vysledek nulovy :? jedna ruka total mrtva, uz ji ani nezatnu v pest a druha se horsi den ode dne, nohy taky brni, mam nestabilni chuzi :zed: :zed: Nemely jste to nektera s tema rukama? Porad si rikam, jestli to neni syndrom karpalniho tunelu, i kdyz i nohy :roll: to nedava smysl, ale treba to je od patere. Moje mamka, kdyz mela ataku s nohama, tak proste nemohla dojit do prace, vubec je necitila, me ale brni ty ruce a ta jedna je jakoby bez krve, mdla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.6.12 07:19
@xlenushkax píše:
Ja jsem si byla pro CD z posledni MRI nedavno… Na recepci jsem řekla jmeno rodne čislo bla bla bla a kdyz se pani vratila koukla na mne a rika: vy jse jako za 9 let byla na magnet. 13krat??? (myslim ze to bolo 13… 13 nebo 11 uz nevim) takze ja tam chodila jak na klavir ;)
:mrgreen: tak to je slusne cislo :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
29.6.12 07:20
@Pipet píše:
@vodaziva Na magnetické rez. jsem byla do dvou měsíců od prvních příznaků, měsíc od první návštěvy neurologa. Je drahá… :nevim:
Uvidíš… Vím, jak ti je :?
Drž se a jestli budeš mít chuť, tak napiš. :kytka:
:hug: dekuji…je mi opravdu vselijak, nutim se na to nemyslet…ale v noci jsem nenapadne bulela…porad myslim na moje dve deti, jak bych vse zvladla… :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
29.6.12 07:31

@vodaziva pro mě jsou moje dvě děti naopak hnací motor. Vím, že kvůli nim musím a moc mě to pomáhá po psychické stránce. Určitě jsou na prvním místě a potom teprve nemoc. Je fakt, že pokud mě je blbě a já jsem s nima doma sama nějak prostě vím, že nesmím podlehnout. A nejhorší to je až děti spí až se člověk uvolní.
Ad nohy - tam jsem měla problémy dvakrát, brnění, ztěžklá noha, pomalá chůze ve stylu stařenky a taky úkrok do strany ač se člověk snaží jít rovně - stabilita. Takže třeba sem se netrefila do dveří a praštila se o futra. To jen pro představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucishca
17.7.12 19:37

Ahoj holky, tak já se připojuju taky :)
je mi 22, v 18 mi zjistili RS (měla jsem zamlžené oko a nic jsem na něj neviděla). Potvrdili mi to po lumbálce a magnetický r. Teďka si 3× týdně píchám injekce a vše ok. Několikrát jsem měla ataku, ale jakmile jsem odešla z VŠ, kde jsem měla dvakrát do roka (zkouškový) ataky, tak je to v pohodě. Dělám normální věci, chodím do práce, občas chodím pařit :), na spinning, i jsem po svolení doktorky zašla párkrát před svatbou do solárka, takže vedu úplně normální život :) vůbec si nepřipouštím, že jsem nějak nemocná.
Před 2 měsícema jsem vysadila antikoncepci a s manželem se snažíme :) tak doufám, že ze mě bude těhulka co nejdřív :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty