Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1068
31.12.10 14:37

Luci, no nevím :think: :lol:! Každopádně už na příští kontrolu za dva měsíce se objednám k jiné. Tahle je na prd..
Poslední den v roce 2010… vůbec mi to nepřijde jako Silvestrovský den :-D! Dneska ráno mi přijela kamarádka, dlouho jsme se neviděly, tak jsme si pořádně povykládaly. No a teď očekávám další dvě kamarádky, takže pro mě moc fajn den 8-). No a o půl 7 se mi vrátí přítel z práce.. na večer jsme si koupili dětský šampus :-D :-D, tak to bude asi můj nejklidnější Silvestr :oops:.
Rok 2010 mi sice vzal, ale hodně ukázal, hodně věcí jsem si uvědomila a taky mi hodně dal. Každopádně mi přišel hrozně hektický a utekl strašně moc rychle!

Jsem opravdu zvědavá, co si pro nás přichystal rok 2011 :think: :-)! Snad jen samé dobré věci. Těhotným hodné a zdravé dětičky, snažícím se miminka v bříšku a speciálně nám hlavně zdraví, klid a fajn lidi kolem sebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
31.12.10 16:04

Holky jen ve zkratce :) Preju Vam vsem krasny novy rok plny pohody a zadnych velkych starosti!! :)
Koukam, ze jsem jedina bez pejska… ale cekame na baracek, tam si ho poridime ;)!!

Mejte se bajecne a hlavne zdravicko!! :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
2.1.11 19:31

Ahoj holky, můžu se k vám taky přidat. V květnu 2010 my taky diagnostikovali RS. Tento týden jsem zjistila, že čekáme miminko, ještě mi to nějak nedochází, ale to určitě přijde. Snažili jsme se o to více jak rok a konečně jsme se dočkali, tak doufám, že bude vše probíhat tak jak má. Bydlím v Brně a taky chodím do RS centra k Dufkovi tak jako ty Teresno.

Doufám, že mě příjmete mezi sebe. Do Nového roku Vám přeji hlavně zdraví a všechno dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
2.1.11 20:07

Ahoj Patinko, vítám Tě a gratuluji k miminku :hug:! Tak se nás tady schází víc, než by mě napadlo.. je fajn vědět, že v tom člověk není sám, ale na druhou stranu je na nic, že je nás tolik :-(. Jak se u Tebe RS projevila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
2.1.11 20:51

ahoj Patinko, tak to obrovske gratulace k tehotenstvi!!! :) No nam snad tu RS diagnostikovali i ve stejnem mesici!! Hruuza co :) Dufek je srandovni (jak nemrka.. vsimla sis?? :)).
Kazdopadne Te vitam i kdyz jak s holkama rikame.. je skoda, ze je nas tolik!! Ale my se s tim popereme!!
:think:
Drzim palce, at jde vsechno tak hladce jako prozatim me!! Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
3.1.11 17:40

Ahoj holky, moc děkuji za přijetí. U mě se RS projelila brněnm pravé části těla kromě ruky. Strávila jsem 14 dní v nemocnice, byla jsem přeléčena kortikoidy (solumedrol).V říjnu mě potkala další ataka, prozměnu brnění levé strany…
Terko 17.1. jdu na neuro na kontrolu tak sí musím pořádně všimnout.
Zítra jdu na UTZ tak snad bude všechno tak jak má, ještě mi to pořád nedochází, tak když to zítra uvidím snad už mě to trkne :lol: .
Ještě jsem právě nikdy nemluvila s nikým kdo RS má. Občas mě z toho přepadají divné myšlenky, ale teď musíme myslet hlavně na ty miminka. Terko ty máš termín v dubnu, jestli jsem to dobře pochytila? A ty Deninko kdy?

Tak ať jde všechno tak jak má, mějte se krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
3.1.11 17:48

Ahoj Patinko, já jsem taky poprvé mluvila s někým, kdo má RS až tady :oops:. Jinak mám termín taky v dubnu, ale na konci - 30.4.2011, další pak 2.5.2011 :wink:. A Ty? Taky mě přepadají někdy divné myšlenky, někdy lítost.. ale to k tomu patří.. hold to nezměníme no :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
3.1.11 18:37

Ahoj Deninko, já jsem teprve na začátku, takže termín ještě nevím, ale vychází to na konec srpna začátek září. Ani nevím kdy termín doktor řekne. A během těhotenství nemáš žádné potíže všechno je v pořádku? Mě teda ještě děsně bolí břicho, ale to přejde, časem 8-) .
Cítíte se holky všechny dobře v těhotenstí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
3.1.11 19:07

Patinko, až doteď jsem žádné problémy neměla. O Vánocích jedna menší příhoda (za kterou si můžu víceméně sama, musím dodat) a snad už bude klid.. No dneska, jak jsem šla do práce, tak se mi poprvé udělalo vážně nevolno a poprvé za celou dobu jsem skončila na wc :lol:! Ale jinak nic, jen zpočátku mě hodně bolívala hlava, teď už taky klídek. Břicho mě bolívá i teď často, ale nějak jsem si na to zvykla :-). No a jinak, mě doktor řekl termín myslím v 5tt,a to jsem se ho na to ale taky sama zeptala, tak kdo ví, jestli by mi ho řekl sám od sebe. Přeju pohodové těhotenství a gratuluju :hug: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
3.1.11 19:45

Patinko, tak moje tehotenstvi je naprosto bajecne, naprosto bez problemu o RSce ani nevim.. Ona je pri tehotenstvi vetsinou utlumena..
Na kontrole drzim palce, at Ti da Dufek jen dobre zpravy :)!!! Me rekl, ze bych mela kojit cca 3 mesice a rodit idealne prirozenou cestou, jinak ze pri tehotenstvi nepotrebuju zadnou specialni peci.. Tak jsem zvedava co rekne Tobe!
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
3.1.11 20:33

Holky, jste strašně milé a jsem ráda, že jste mě přijaly. :hug:
Terko, taky jsem si o tom četla, že v těhotenství by žádná ataka neměla přijít. Určitě ti pak dám vědět co mi Dufek řekl.
Minulý týden jsem mluvila s neuroložkou z jiné nemocnice a taky mi řekla, že je pro nás lepší porod normální cestou než císař a o tom kojení taky říkala, že kojit dva a půl měsíce a pak 14 pomalu odstavovat. Ale četla jsem, že někdo kojil i půl roku a nelituje toho. Tak nevím, asi je to na každém jak to kdo uváží.
Je to naše první vymodlené mimčo, tak bych asi nechtěla nic riskovat.
Chodíte na kontroly na neurologii častěji nebo stejně jako před otěhotněním?
Deninko a tobě RS diagnistikovali kdy? O té tvé příhodě před Vánoci jsem tady četla, musíš být opatrná a šetřit se. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
3.1.11 20:57

Patinko, já jsem neurologii před těhotenstvím trochu flákala a se zásobou léků jsem se sama kurýrovala doma, když bylo potřeba, ale to spíš byly stavy únavy a pomohly na to kortikoidy + hořčík + hodně spánku :wink:. Jinak jsem už dlouho bez obtíží. RS mi diagnostikovali cca před 5-ti lety, začalo to, když mi začaly mravenčit nohy a postupovalo to výš a výš, pak jsem necítila skoro celé tělo.. no a následovala lumbálka + přeléčení kortikoidy + dianóza RS .. to pro mě bylo strašné, ale už je to nějaký ten pátek a přestala jsem se tím zabývat a snažím se žít jako ostatní. Důležité je se tomu nepoddávat a myslet pozitivně, být v pohodě :kytka:!
O tom kojení už jsem se taky ledacos načetla, ale konkrétně moje neuroložka mi na to nebyla schopná srozumitelně odpovědět, takže na příští kontrolu už se objednávám k jiné a uvidíme, co mi řekne. Taky je to naše první miminko a nerada bych něco zanedbala. Co se týče kojení, tak jsme se s přítelem shodli na tom, že pro miminko je důležitější zdravá máma v pohodě, kor když dneska je už umělá výživa dost kvalitní, než zmožná a nemocná máma, která se o něj nemůže pořádně ani postarat. Chtěla jsem se vás holky optat na ten císař, proč je pro nás lepší rodit normálně (ne, že bych císaře chtěla, to ne, ráda bych přirozeně :wink:). Je to z důvodu hojení atd??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
3.1.11 21:11

Deninko, co jsi tady psala o té tvé neuroložce, tak bych taky neváhala a rozhodně se objednala jinam.
Taky jsme se s manželem bavili o tom kojení a máme na to stejný názor jako vy s přítelem. Přesně tak, je lepší zdravá mamča a v pohodě, než aby pak nemohla jít v tom nejhorším případě ani na procházku.
Mě ta diagnoza taky celkem sebrala tak jako celou moji nejbližší rodinu, ale teď jsme to převálcovali tou zprávou o mimču. Přesně tak halvně se tomu tak nepoddávat a žít tak jako dřív. Mě taky od toho května zužuje větší únava, ale to k tomu asik patří, dkyž to neni nic horšího :-D .
No a o tom císři nevím, že by to byla ještě větší zátěž na to tělo tak jako klasický porod? Jinak si na to odpovědět neumím. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
3.1.11 22:15

Patinko, to člověku moc nepřidá, když vidíš, jak jsou z toho všichni okolo zdrcení, že? Já jsem měla problém sama se sebou a když jsem viděla reakce okolí, tak mě to úplně ubíjelo ještě více 8-o.. Věřím, že zprávou o mimču, jste to fakt zastínili :palec: :palec:!! A neboj, věřím, že za pár let to budeš vidět o hodně míň tragicky, než teď, je to ještě brzy (aspoň pro mě bylo).. jako třeba já :andel:
Ten CS by mě zajímal, proč to tak je. Ale myslím, že má tělo pak víc práce s hojením asi? Optám se na to na neuru, až tam půjdu. Přeju hezký večer :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.1.11 19:41

Ahoj holky a zdravím novou tvář - Patinku :-) .
A samozřejmě gratuluju k takové novině, jako je,že čekáš mimi!!!!Já už bych to taky brala,ale první pokus nevyšel :-( .No nic, bylo to po 2 měsících po tom,co se nám stalo,tak si říkám,že to je ještě brzy.A my prej chceme mimi pod stromek,takže máme ještě relativně čas, říkal přítel :-D .
Deninko, píšeš tady,že se kurýruješ sama,když tě něco přepadně,to mi teda pověz jak?Já jsem teď bez léčby,bo jsem nechtěla nic,abychom se mohli začít co nejdřív zase snažit a někdy mě fakt ta moje pravá strana trne.Mám strach,aby se mi neprojevila nějaká ataka a všechno by bylo v pytli :-( .To sis koupila hořčík v lékárně,jako tabletky?A ty kortikoidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty