Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
17.12.10 14:56

lucynta:píchám si Refif a po každém píchanci mám rudé kolo. Zadek už mám samou hrču, tak jsem zkoušela břicho a teď stehno. Tak doufám, že budu brzo těhotná, ať mám na chvilku od injekcí pokoj. Pupalkový olej beru v tabletkách.
Teresna Reiki je výborná věc. Sice asi naši nemoc nevyléčí, ale mě drží nad vodou…:-)
Andynna: léčitelka, která si bere za měsíc 5000? To je síla…Moje léčitelka, teď i kamarádka mě učí, jak si člověk má pomoci sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
18.12.10 13:35

Nazdar holky, taky je u vás taková kosa,jako tady? Od rána mete sníh a mrzne až praští!!A to tu mám 2 synovce natěšené na sáňkování :-D .Teda,ten jeden a půl letý to zatím nějak nežere,ale ve sněhu ho to baví,ale ten druhý 6 letý už od rána drmolí,když už půjdem :-) .
Vítám nově příchozí,i když je to naprd,že se tak rozrůstáme. :kytka:
Tak jsme se teda domluvili,že budem riskovat,že nato vlítnem, když mám ty „top dny.“Třeba si s tou mojí RS nějak ty hormony poradí a přejde to.Teda,pokud se nám zadaří otěhotnět hned :-) .
Všimla jsem si,že probíráte kouření a alkohol. Já taky kouřila,ale přestala jsem letos,hned jak jsem si udělala test a zjistila jsem,že jsem v tom.a ani mi to nějak nechybí,nebyla jsem nějaký závislák.I když,někdy mi to hooodně zavoní :-) .Můj přítel nekouří a ani to nikdy nezkoušel,takže je i on rád,že jsem s tím práskla.a co se týká alkoholu,pokud je příležitost,dám si štamprlu slibovice,nebo svařák,ale nějak to nepřeháním. Ale teď,po tom potratu jsem neměla ještě nic, i když důvod k … to byl.
MONAXX - já měla taky vždycky rudé kolo. a to si pícháš sama?To jsi dobrá.Na mě se střídali 3 lidi:-). Teta,ségra a přítel,ale nejlíp to uměla ségra.to mě nebolelo nic.A to je strašný „stresmen.“ Vždycky celou neděli byla nervní a jak to mělo přijít, rozdýchávala to jako porod :-D . a tím mě možná uklidnila tak,že jsem nic necítila :-D . no nic,jdu se nacpat do hodně teplého oblečku,bo už se zesiluje nátlak ze strany synovců a mažu ven. Mějte se a nepřehánějte to s pečením a uklidem!!! Pořádek v domě značí to,že hospdyňka má málo práce :-D :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
18.12.10 17:39

lucynta: píchám se sama, nejprve mě píchal můj muž, ale už mám zadek samou hrču, dobře to jde do břicha, tam je dobrá vrstva tuku…:-)
Ty máš ale injekce do svalu, ne? Ty se musí píchat do zadku… Já si můžu vybrat místo. Mám podkožní injekce. Moc míst k použití ale už nemám…:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
19.12.10 09:48

Ahoj holky, to pichani injekci vam nezavidim, nevim jak bych to zvladala, ale clovek si asi zvykne na vse.
Ja jsem od dubna (kdy mi byla RS diagnostikovana) pila alkohol uplne minimalne…ale nekdy to byla nuda a uz i manzel mi rikal, at si dam, ze nema cenu se takhle stresovat. Takze po porodu a kojeni, jestli bude vsechno v poradku se tesimna sklenicku vina a dobre kofeinove kaficko. Cigarety nekourim jak jsem psala uz 6 let.. takze jsem ted ten otravny odnauceny kurak, ktery vsechny prudi, jak smrdi :D.. ale furt lepsi nez kdyby mi to vonelo! :)
V Brne snehu zase tolik neni, ale je krasne ze je bilo, hned je atmosfera vanocnejsi.
Vcera jsem stravila skoro 4h pecenim a slepovanim - mam 3 druhy (orechy, kokos.pusinky a vinne hvezdicky), dnes jeste dodelam linecke a koncim.. vic uz asi fyzicky nezvladnu ;)
Lucynto - drzime s manzelem palce ve snazeni!! Hned jak budes mit novinky tak nas informuj!! :) :dance:
Holky hezkou nedeli!!A do Vanoc s co nejmensim stresem!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.12.10 20:22

Ahoj holky,přeju všem šťastné a veselé a do Nového roku pevné zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
24.12.10 13:03

Veselé Vánoce a šťasný Nový rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lanceta
25.12.10 22:30

Kojení

Zdravím všechna děvčata…
Mám RS dva roky a mám léčbu, během jednoho roku jsem měla dvě ataky, tak jsem ji dostala.
Chci se zeptat, Vám lékaři řekli, že můžete po porodu kojit? Mně totiž v RS centru řekli, že kojit nemůžu, jelikož během těhotenství si nebudu aplikovat injekce a a po porodu mě napíchají imunoglobulinama, takže kojit nesmím.
Miminko plánujeme, prášky jsem již vysadila, takže uvidíme, jak se to vyvine…:-)
Ale ohledně toho kojení mě to velmi zajímá…
Předem děkuji za odpovědi.:-)

• Citovat
  • Upravit
419
26.12.10 08:19

Kojení se nedoporučuje právě z toho důvodu, že budeš bez léčby, Ale já osobně, pokud budu dítě mít, tak kojit chci.
Není to léčba, na které jsme závislé na životě, tak jako u diabetiků inzulín a nemoc stejně nevyléčí, takže pokud budu půl roku kojit, myslím, že se nic nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
26.12.10 10:36

Zdravím novou kolegyňku. :kytka:
O kojení jsme už řeč vedly,jukni na předchozí stránky,ale musím souhlasit s monaxx,ta léčba nás udržuje,bohužel nevyléčí,takže pokud jsi silný jedinec,zvládneš to.A to my RSačky jsme :-D .
Jinka, jak jste prožily Vánoce? I když je to jako ze špatného amerického filmu, já jsem musela hledat na stromečku dárek,a jsem od 24.12.2010 zasnoubená :pankac: . Úplně jsem koukala,můj přítel je totiž celekm zdrženlivý v citech a je to taková poseroutka,jak mu říkám :-) .Měl to krásně připravené. Pod stromkem krabici,krabice vycpaná papírem,vespod krabička(na prstýnky) a v ní dopis,že si to mám najít na stromku a pokud se nepodaří,že mám další možnost příští rok.Tak jsem hledala pořád nějakou šňůrku a něm prsten,ale koupil krabičky v podobě baněk,zlatou a stříbrnou.první jsem našla zlatou,otevřu, plná očekávání a tam skleněný andílek. Úpa v šoku jsem poděkovala a smířila se s tím,že prstýnek nebude.a on tak po půlhoďce,že mám ještě jeden dárek na stromku,tak tam jdu znovu a našla jsem zlatou krabičku-baňku a tam byl!!!!!no a dál to znáte.. tak čekám,co bude v lednu,jak dopadlo naše snažení a podle toho začnem přípravy.
Dnes je Štěpána,tak jdeme na tanečky,už se těším,zase něco jiného,než sedět u bedny. Tak se zatím mějte a já zas napšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.12.10 09:01
lucynta píše:
Zdravím novou kolegyňku. :kytka:
O kojení jsme už řeč vedly,jukni na předchozí stránky,ale musím souhlasit s monaxx,ta léčba nás udržuje,bohužel nevyléčí,takže pokud jsi silný jedinec,zvládneš to.A to my RSačky jsme :-D .
Jinka, jak jste prožily Vánoce? I když je to jako ze špatného amerického filmu, já jsem musela hledat na stromečku dárek,a jsem od 24.12.2010 zasnoubená :pankac: . Úplně jsem koukala,můj přítel je totiž celekm zdrženlivý v citech a je to taková poseroutka,jak mu říkám :-) .Měl to krásně připravené. Pod stromkem krabici,krabice vycpaná papírem,vespod krabička(na prstýnky) a v ní dopis,že si to mám najít na stromku a pokud se nepodaří,že mám další možnost příští rok.Tak jsem hledala pořád nějakou šňůrku a něm prsten,ale koupil krabičky v podobě baněk,zlatou a stříbrnou.první jsem našla zlatou,otevřu, plná očekávání a tam skleněný andílek. Úpa v šoku jsem poděkovala a smířila se s tím,že prstýnek nebude.a on tak po půlhoďce,že mám ještě jeden dárek na stromku,tak tam jdu znovu a našla jsem zlatou krabičku-baňku a tam byl!!!!!no a dál to znáte.. tak čekám,co bude v lednu,jak dopadlo naše snažení a podle toho začnem přípravy.
Dnes je Štěpána,tak jdeme na tanečky,už se těším,zase něco jiného,než sedět u bedny. Tak se zatím mějte a já zas napšu

LUciii, tak to je kraasny :kytka: Moc gratuluju a preju, at se vam se snoubencem v budoucnosti jen dari a miminko at na sebe nenecha dlouho cekat!! :) Moje sestra mela podobny prubeh zasnoubeni - manzel ji k narozeninam udelal 30 kindervajicek, ktere nacpal ruznymi vzkazy a v jednom z nich byl prstynek..pri otvirani se segra rozhodla, ze si nejaka vajicka necha na pozdeji a zrovna tam bylo to s tim prstynkem, takze pritele jeste par dni napinala :) ALe vse dobre dopadlo :potlesk:

My jsme meli klasicke Vanoce s rodinou - moc hezke a pohodove, ani internet jsem nezapinala :)

Juu tak jeste jednou ooobrovske gratulace :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.12.10 09:03

Ahoj Lanceto,
ja jak jsem psala zadnou lecbu nemam a po porodu taky mit nebudu. Takze mi muj neurolog doporucil kojit cca 3 mesice. Urcite za nim po porodu pujdu a domluvim se podle toho jak mi bude zda muzu kojit dele nebo jak to vypada.
Jak pisou holky - asi je to hlavne na nas a na tom jak se citime!
Hodne stesti pri snazeni!!! :lol:
Teda holky koukam, ze po Novem roce tady bude plno snazilek :)!!! :potlesk:

Preji nam vsem co nejpevnejsi zdravi, nezlobivou RS a hlavne klidek, pohodicku a spokojenost!!! :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
27.12.10 09:32

Lucynto, gratuluju k zasnoubení. Taková romantika… :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:
Teď by to ještě chtělo dárek v podobě miminka a bylo by to dokonalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
27.12.10 09:57

Jak jsem četla, tak kojení se hlavně nedoporučeje proto, že v této době v tělě ženy se rozjíždí imunitní systém, který matku chrání. A u této nemoci jde vlastně imunitní systém proti ní. Proto kortikoidy atd., to je vlastně na potlačení imunity. Takže hrozí ataky.

• Citovat
  • Upravit
1068
27.12.10 12:45

Ahoj holky, tak po pár dnech pročítám nové příspěvky. Luci, moc moc moc gratuluji, je to skvělá zpráva :kytka:!! Jinak taky vítám nově příchozí..

No a co se týče našich Vánoc, tak 23.tího jsme skončili na pohotovosti, protože jsem začla krvácet. Tam mi hrozně nepříjemný doktor dal kázání, že musím být opatrná, když mám nízko placentu (což mi doteďka nikdo neřekl..), měla jsem ji natrženou, takže jsem doma a musím ležet. Jinak miminko je v pořádku a už víme, že budeme mít holčičku. Tak poctivě ležím a snažím se moc nehýbat, aby se to zacelilo a úplně zahojilo.. Chtěli si mě v nemocnici týden až dva nechat, ale ten nepříjemný doktor mě od toho tak odradil, že jsem se rozhodla, že ležet budu doma. Snad se vám všem daří a prožíváte krásné svátky bez stresu, přeju vám krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
27.12.10 18:13

Deninko, tak se drz!!! Hlavne opatrne, ale to ty urcite vis ;)!!
Lekari na pohotovost dokazou byt dost otravni, co??
Ale dobre, ze si se nedala.

Hodne sily a zdravicka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty