Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teri, Business Development Manager… Tož šikovná děvucha
! A odkud že jsi?? Já pracuju jako účetní, takže to mám celkem v klidu, sedím si v teplíčku v kanclu a od baráku to mám kousek, takže vážně no stress.. jen jedna věc, co mi vadí, že jsem tam jediná, co nekouří a i když chodí kouřit do kuchyňky, tak je tam smrad.. no co nadělám ![]()
Ty a nemáme my stejné kamarády
?? A nejen, že mě nebaví se na to dívat, ale jak už mají všichni v palici, tak mě docela vadí i s něma mluvit, blbé kecy, blbé otázky a všichni chichi chacha, jaká to není sranda.. a přitom bych se za normálních okolností bavila s něma ![]()
AKCE CUKROVÍ: No tak já jsem dneska ušulala „rafaelky“
.. dneska je asi dobrá konstelace hvězd, protože mě to nakoplo a zítra chci dělat kokosová očka.. Linecké mám taky a ještě perníčky, sice je mám vždycky tvrdé jak šutráky, ale krásně vypadají ![]()
kamaradi jsou asi vsude stejni…
V praci ted vlastne taky sedim v teplicku a nikam cestovat nemusim… ale ten stres s ruznyma projektama spojenej mi nedela dobre..
![]()
Cukrovi: loni jsem delala rafaelky a nejak se neuchytily, asi byly az moc kokosove a jeste orisek uprostred, zalepilo to celou hubu kokosem a oriskem a zvykali jsme to vzdycky jednu 10 minut
Takze jsem od nich letos upustila ![]()
My se k tem Vanocum nakonec propracujeme!!! ![]()
Ach jo, asi jsem jediná, kdo tu nepeče. Ale příští rok už fakt začnu…:-)
monaxx píše:
Ach jo, asi jsem jediná, kdo tu nepeče. Ale příští rok už fakt začnu…:-)
Priste to vyjde
![]()
Včera jsem byla u kartářky a ta mi poradila na otěhotnění kontryhelový čaj a pupalkový olej.
Olej beru na RS, tak ted ještě ten čaj. ![]()
Chci se ještě zeptat: máte někdo po injekcích nějaké problémy? Mě se dělají takové hnusné červené skvrny a nevím, jak se jich zbavit. Hodně chodíme na bazén a nevypadá to pěkně.
monaxx píše:
Včera jsem byla u kartářky a ta mi poradila na otěhotnění kontryhelový čaj a pupalkový olej.
Olej beru na RS, tak ted ještě ten čaj.
Chci se ještě zeptat: máte někdo po injekcích nějaké problémy? Mě se dělají takové hnusné červené skvrny a nevím, jak se jich zbavit. Hodně chodíme na bazén a nevypadá to pěkně.
Ahoj Moni, ja si (dikybohu) zatim zadne injekce nepicham (nemam na lecbu narok - jsem pro nase zdravotnictvi prilis zdrava a nemela jsem ataky dostatecne casto…). Na jednu stranu je to super, na druhou je skoda, ze to nemuzu lecit, kdyz by to asi nejvic pomohlo… ![]()
Kotryhelovy caj - to zni carodejnicky ![]()
Drzim palce at to vyjde!!! ![]()
Je pravda, krabice na měsíc stojí přes 23000, takže to asi nedají všem.
Ale znám lidi,kteří taky nemají problémy a injekce dostaly…
monaxx píše:
Je pravda, krabice na měsíc stojí přes 23000, takže to asi nedají všem.
Ale znám lidi,kteří taky nemají problémy a injekce dostaly…
Neurolog me chtel zaradit do studie, kde bych pravdepodobne dostala jeste lepsi leky nez jsou na trhu, ale protoze jsme se rozhodli pro materstvi, nechali jsme to na pozdeji
Musela bych v te studii byt cca 2 roky a to bych uz cekani na miminko nevydrzela:) Nastesti to vyslo i do obdobi, kdy jsem byla zdrava..takze to bylo asi nejelpsi reseni. ![]()
Nazdar holky, o kontryhelovém čaji jsem taky slyšela
! Já jsem byla u kartářky asi tak v červenci, řekla mi, že do konce roku otěhotním. Chystala jsem se na dovolenou, tak jsem se ptala, jestli budu už tam těhotná, pořád mi vycházelo, že ano.. v té době jsme měli s partnerem i nějaké problémy a ona mi řekla, že po dovolené budeme čekat dítě a všechno se urovná… no jak myslíte, že to dopadlo
. Do slova a do puntíku tak, jak řekla
! Taky mi vykládala karty na pohlaví dítěte, pořád jí vycházela a vychází holčička, i když já osobně se víc cítím na chlapečka. No a jedna perlička na závěr.. když jsem byla na té dovolené, tak jsem šla v noci kolem moře projít se.. sešla jsem až dolů, sedla si na pláž a přemýšlela.. a uviděla jsem něco v oblázcích.. tak jsem to zvedla.. byla to asi 3cm panenka - nahé miminko
.. já teda nevím, jestli to s tím mělo něco společného nebo ne, ale každeopádně to bylo moc náhod najednou.. to jen tak na okraj
! Teď ke kartářce nejdu, nějak nemám důvod ![]()
K těm lékům.. moje neuroložka mě poslala do RS centra v Ostravě, ale taky jsem pro ně byla až moc zdravá.. i když doktorka říkala, že je dobré, když už vás tam mají zapsanou, že jste tam byla.. no je to už pár let a k ničemu dobré to zatím nebylo..teda asi naštěstí. Taky je pravda, že jsem s neuroložkou dlouho nemluvila, ale jak s ní příští týden budu, tak ji pořádně vyzpovídám. Já jsem brala jen medrol.. předtím prednison + nějaké další pilule na vedlejší účinky.. Myslíte, že mají kortikoidy vliv na kvalitu a růst vlasů?
Moni, hodně štěstí při snažení ![]()
Deninka píše:
Nazdar holky, o kontryhelovém čaji jsem taky slyšela! Já jsem byla u kartářky asi tak v červenci, řekla mi, že do konce roku otěhotním. Chystala jsem se na dovolenou, tak jsem se ptala, jestli budu už tam těhotná, pořád mi vycházelo, že ano.. v té době jsme měli s partnerem i nějaké problémy a ona mi řekla, že po dovolené budeme čekat dítě a všechno se urovná… no jak myslíte, že to dopadlo
. Do slova a do puntíku tak, jak řekla
![]()
! Taky mi vykládala karty na pohlaví dítěte, pořád jí vycházela a vychází holčička, i když já osobně se víc cítím na chlapečka. No a jedna perlička na závěr.. když jsem byla na té dovolené, tak jsem šla v noci kolem moře projít se.. sešla jsem až dolů, sedla si na pláž a přemýšlela.. a uviděla jsem něco v oblázcích.. tak jsem to zvedla.. byla to asi 3cm panenka - nahé miminko
.. já teda nevím, jestli to s tím mělo něco společného nebo ne, ale každeopádně to bylo moc náhod najednou.. to jen tak na okraj
! Teď ke kartářce nejdu, nějak nemám důvod
K těm lékům.. moje neuroložka mě poslala do RS centra v Ostravě, ale taky jsem pro ně byla až moc zdravá.. i když doktorka říkala, že je dobré, když už vás tam mají zapsanou, že jste tam byla.. no je to už pár let a k ničemu dobré to zatím nebylo..teda asi naštěstí. Taky je pravda, že jsem s neuroložkou dlouho nemluvila, ale jak s ní příští týden budu, tak ji pořádně vyzpovídám. Já jsem brala jen medrol.. předtím prednison + nějaké další pilule na vedlejší účinky.. Myslíte, že mají kortikoidy vliv na kvalitu a růst vlasů?
Moni, hodně štěstí při snažení
Deni, to je mazec s tou dovolenou!!
Uplne strasidelne:)
Ja se bojim chodit ke kartarce, nemam rada vedet co me ceka… ALe byla jsem jednou u takove psycholozky s ruznyma schopnostma a ta mi rekla, ze moje sestra bude mit problemy otehotnet, protoze s manzelem maji neco nedoreseneho z minuleho zivota a bohuzel ma pravdu, uz pres rok se snazi a nic.. A oba jsou zdravi..
No radsi jsem o tom segre nerikala, aby ji to jeste vic nestresovalo.
Dneska prijede tchyne.. tak musim trosku poklidit a delat, ze jsem vzorna manzelka ![]()
Preju vam vsem krasny vecer a tehulkam posilam pohlazeni briska a snazilkam hodne pozitivni energie pri snazeni!!:)
Ahoj holky a děkuji za rady
. Můj přítel taky už dojel, takže nic nestojí v cestě. No, možná jen to,že mě nějak víc brní pravá strana,což se mi moc nelíbí. Žeby to ten doktor přivolal? Pořád přemýšlím, jestli máme být zodpovědní,nebo riskovat.Včera jsem to i obrečela, proč já musím mít takovou smůlu!!!
Monaxx - jaké si pícháš injekce? Já mám Avonex a taky stojí tak nějak.Ze začátku jsem mívala jen chřipkové příznaky,bolely mě svaly,byla mi zima,brala jsem nato ibalgin,ale teď v posledku už jsem nebrala nic.Červené fleky mívám na zadku jen, když použiju dezinfekci, když si dám jako dezinfekci alpu,nebo slibovicu,tak je to ok
.Každý to snáší nějak jinak.Ten pupalkový olej bereš jak?Na lžičku? a pomáhá ti to?
Taky jsem kdysi chtěla jít ke kartářce,ale pokaždé jsem si to rozmyslela,měla jsem strach,že se dozvím něco,co nechci.Ale ted,jak to tady čtu,bylo by zajímavé vědět,co mě čeká.Jestli děláme dobře,že se snažíme,když se o mě asi pokouší další ataka.
Radši se s Váma dnes rozloučím, nějak nemám náladu,tak ať Vás nenakazím. Zatím pa
lucynta píše:
Ahoj holky a děkuji za rady. Můj přítel taky už dojel, takže nic nestojí v cestě. No, možná jen to,že mě nějak víc brní pravá strana,což se mi moc nelíbí. Žeby to ten doktor přivolal? Pořád přemýšlím, jestli máme být zodpovědní,nebo riskovat.Včera jsem to i obrečela, proč já musím mít takovou smůlu!!!
Monaxx - jaké si pícháš injekce? Já mám Avonex a taky stojí tak nějak.Ze začátku jsem mívala jen chřipkové příznaky,bolely mě svaly,byla mi zima,brala jsem nato ibalgin,ale teď v posledku už jsem nebrala nic.Červené fleky mívám na zadku jen, když použiju dezinfekci, když si dám jako dezinfekci alpu,nebo slibovicu,tak je to ok.Každý to snáší nějak jinak.Ten pupalkový olej bereš jak?Na lžičku? a pomáhá ti to?
Taky jsem kdysi chtěla jít ke kartářce,ale pokaždé jsem si to rozmyslela,měla jsem strach,že se dozvím něco,co nechci.Ale ted,jak to tady čtu,bylo by zajímavé vědět,co mě čeká.Jestli děláme dobře,že se snažíme,když se o mě asi pokouší další ataka.
Radši se s Váma dnes rozloučím, nějak nemám náladu,tak ať Vás nenakazím. Zatím pa
Lucinko, to me mrzi, ze mas takovy splin, dej tomu nejaky den a uvidite! Hlavne to neuspechej! Ale verim, ze uz byste na to nejradeji vlitli!! ![]()
Moc na Tebe myslim a posilam pozitivni energii
![]()
Holky co me hodne pomohlo bylo cisteni energii Reiki, ktere mi delala znama na dalku pravidelne.
Pak mi najednou napsala, ze ji to reklo, ze se k cisteni ma vratit az za rok.. zrovna jsme se snazili.. a do par tydnu jsem zjistila, ze cekame miminko!! ![]()
No a to kyvadlo ji ukazalo ze me nesmi cistit, protoze by mohla omylem vycistit i dite a to by pak ztratilo duvod prijit na svet.. no mazec!!!
Ale musim rict, ze tim cistenim se mi udelalo hroozne dobre!!Hlavne psychicky!! ![]()
Ahoj holky,
dík že jste mě přibraly.. ![]()
Fotku holčiček přidávám, sice jsou jim tam dva roky, ale je to pořád moje nejoblíbenější. Jiné - aktuálnější pošlu zas třebas jindy.
S pohlavím dítěte - ze začátku jsem nechtěla vědět jaké bude pohlaví, pak manžel vědět chtěl, tak jsme se domluvili, že mu to doktorka řekne a mě ne, no a to zrovna na ultrazvuku nebylo vidět. Pak už jsem ani já nevydržela, ale to zas doktorka říkala, že jsou tam moc namáčklí a že pořádně není vidět pohlaví, jen jedno z miminek tipovala na holku. Já jsem byla celé těhotenství přesvědčená, že čekám kluky. Však to přece poznám.. haha.. takže nakonec teda dvě holky. ![]()
Jinak já teď píchám Avonex - teda spíš manžel. Taky nemám odvahu do sebe ďobnout a jsem za to manželovi neuvěřitelně vděčná. Příznaky ještě mám, (beru cca 1 rok), vždycky druhý den mám nepříjemný pocit po celém těle a nenechám na sebe šáhnout. Taková nepříjemně citlivá kůže, ale kupodivu i na to pomáhá Ibalgin. Zatím „ďobeme“ jen do zadku a vůbec nic tam nemám. Jen občas cca dva dny cítím místo vpichu, ale to jen tak lehce a ne vždycky.
Jinak když vás tak čtu tak nerada, ale přiznávám že já jsem kuřačka. Nic silného, ale dám si. Přestala jsem jen když jsem zjistila, že jsem těhotná. Pak asi za dva roky znovu začala - no blbka no ![]()
Ke kartářkám nechodim, možná radši. Jsem spíš těžká realistka, ale vím, že to co by mi řekla by mě určitě nějak ovlivnilo.
Jinou léčbu jsem zkoušela minulý rok. Čínskou medicínu. Těžko říct, jestli se tím můj stav zlepšil. Tenkrát jsem měla relativně klid a ten trvá i dál. Brala jsem co mi napsala přes půl roku, jenže měsíčně mě to stálo cca 5 000,– a doktorka (čínská) říkala, že to už vlastně budu brát pořád, čímž mě teda dost odradila. Možná jsem narazila zrovna na nějakou podvodnici nebo nevim, ale každopádně jsem tam přestala jezdit. No to pro dnešek asi stačí, to jsem myslela, že romány psát neumim.. ![]()
Krásné holčičky, Andy
. Máš velké štěstí, že je máš
!
Teri, o nějakém čištění jsem taky slyšela, ale nevím, jak se to jmenovalo. Týkalo se to jednoho chlapečka, co byl v komatu a hodně lidí mu chtělo na dálku čistit auru, ale že prý když to dělalo hodně lidí, tak mu tím spíš ublížili. To jen tak vsuvka.
A co se týče karet, tak to máš Andy pravdu, to Tě ovlivní. Když mi řekla, že do konce roku budu těhotná, tak při každém milování mi to běželo hlavou. Pořád jsem si říkala, že je to nemožné, protože si dával „pozor“, tak mi to spíš hlavou vrtalo.. No a pak na testíku //.. já jsem fakt čuměla jak vyoraná myš a moc jsem tomu nerozuměla. Pak když přišel z práce, tak jsem mu dala vybrat, z které ruky chce. A když to uviděl, tak to chvíli pozoroval, pak se na mě podíval a začal se usmívat jak malý
a řekl „Já budu taťka?“ .. byl přesvědčený, že mu neunikla ani kapička..no tak asi unikla.. Já ke kartářce taky nechodím a dlouho jsem se bránila, bála jsem se toho, co mi řekne.. no ale jisté okolnosti mě donutily tam jít a musím říct, že tak skvělou ženskou, nabitou pozitivní energií, jsem nepoznala. Ona o mě nevěděla ani ťuk.. a přitom věděla vše. Kartářky jsou prý dobré psycholožky, ale já myslím, že sebelepší psycholožka vám není schopná vylíčit váš problém tak do detailu.. a hrozně mě uklidnila.. šla jsem k ní zoufalá a nešťastná a odcházela úplně v pohodě. Předpověděla mi toho více a všechno se mi zatím splnilo.. ale znova se k ní nechystám
. Jsem spokojená a šťastná, tak ani nevím, na co bych se měla ptát
. Jo.. nevzala si ode mě ani korunu
![]()
Andy, já jsem taky kouřila a přestala kvůli miminku.. ale ráda bych se k tomu už nevracela.. jednak ze zdr. důvodů, finančních a přítel je nekuřák, tak snad mi to vydrží!
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.