Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Petko, to je skvele, ze uz cekas mimiska. Zvednout zadecek muze pomoci, i kdyz pri zaklonene deloze je treba naopak si lehnout na bricho. Zkousela jsem uz taky vsechno, vcetne tzv. „prstickove metody“, kdy se sperimiim poumuze tim, ze se prstem popostrci k deloznimu cipku, merim bazalni teplotu a tak, ale taky stale nic (4 mesice). Neklesam na mysli, urcite to brzo klapne i nam
Tak ahoj,evca
ahoj Rado,tak je nedelě měla jsem to dostat ve čtvrtek a zatím nic.Prsa mam citlivější ale už ne tak moc,záda mě bolí děsně.Zítra ráno si udělám test a uvidím.Nedělám si moc velké naděje,zřejmě to bude tím vysazením HA.I když…Uvidíme.Dám vědět.Pa Gabka
Jo a Rado,mě je 23 a a manželovi bylo 29.Jsem vdaná přes 3 roky.
Tak pa Gabka
Ahoj holky,
Taky jsem na tom byla stejne po HA. Vy:,–(ila jsem ji proto ze mi dr. rekl ze bych to mela skusit do 25, mam mensi delohu a jiny veci. Tak jsem ji vy:,–(ila v cervnu2003 s tim ze to mozna bude trvat fakt dlouho. Mela jsem dlouhe cykly, resp 3mesice sem nemela radnou ms. Po 3mes od vysazeni jsem se vybrala k dr. ten mi oznamil ze jsem mela anovulacni cykly. Tak mi predepsal duphaston. Zacala jsem merit bt. Po 2mes me to prestalo bavit teplota 28dni ? 36,6. 3mes(uz 6 od vysazeni), ? zacala jsem pit caj gynastan, jit selen (dobry na imunitu) - jsem uplnou nahodou mereni bt (kolem 14dc) zjistila ze doslo k ovu. Rekla jsem si pristi mesic budu merit. Jenze teplota byla kolem 36,4-36,8 v 1. pulce cyklu, presne v polovine jsem jela na dovolenou ? nemerila jsem. Pak jsem namerila 36,9 a dalsi dny to bylo stejne az po 37,1. nadavala jsem si ze ja kravo blba prepasla jsem ovu, to uz jsem sevratila s bolavima prsama
. Tyden na to mi bylo spatne, nic jsem nevladala bolelo mne bricho jak pri ms. Tusila jsem ze je neco jinak. Udelala jsem test ? pozitivni. Dalsi rano ? pozitivni. Celkem 4 ? pozitivni. Den pred ms jsem od nedockavosti sla k dr. koukl na mne co tady chci kdyz jeste mam pred ms. Tak me poslal aspon na krev ? pozitivni! Ted jsem v 4tt a o mesic jdu na 1. prohlidku. Moc si to ani neuvedomuju, protoze bolesti presli a spatne mi je jenom obcas. A snazim se neulitnout do sedmeho nebe, protoze je to jeste moooc brzi a muze se stat cokoli. Tak se snazim vse brat realne. Zadny triky jsem nepouzivala, ani prstiky ani nohy vzhuru. Prave naopak, smirila jsem se stim ze prece jen budu muset do centra asist. reprodukce i s manzelem. Podle mne zabral ten duphaston s kombinaci selenu ? nekde jsem cetla ze zeny kterym se lamou nechty, vlasy, atd (co je projev slabsiho imunit. Systemu) maji problem s otehotnenim.
Preju vam aby ste se brzo tesili z 2//
)
d. ![]()
ahoj, Gabko,
ja brala HA osm let, v zari jsme se s pritelem dohodli, ze uz je prece jenom na case si poridit nejakeho toho cvrcka (je mi 29). prvni ms se mi zpozdila asi o 14 dni, ale pak uz to slo presne skoro na hodinu.az do ted..uz tri tydny nic, bolavy prsa (dost, kdyz se v noci obratim na bricho, tak se vzbudim bolesti
). tak jsem si koupila gravitest, byly dve carky, jenom nevim, jak moc tomu muzu verit, nerada bych se zklamala. bohuzel mam doktora, ktery ordinuje jenom dva dni v tydnu. takze ted jsme s pritelem napnuty uplne strasne, snad to vyjde. preju i tobe hodne stesti a na podzim pekne mimco ![]()
Ahoj holky,
hezky jsem si početla a chtěla bych taky přidat trošku do mlýna. Já jsem brala HA 5 let v červnu 2003 před svatbou jsem ji vy:,–(ila. Podle rad doktora jsme se první dva měsíce moc nesnažili, ale i přesto jsem vždy o ty naše dny čekala jestli náhodou už to nevyšlo. Pořád nic až v záři nám svitla malá nadějě. MS jsem měla o 14 dní opožděnou, ale test negativní. Přišlo velké zklamání když jsem to dostala. Málem jsem to obrečela, ikdyž jsem si říkala, že by to byla velká náhoda kdyby nám to hnedka po třech měsících vyšlo. Zašla jsem k doktorovi a ten mi řekl, že v 80% jsou tyhle opožděné ms takové minipotraty. No já z toho byla samozřejmě hotová. V té době jsem taky měla dost velký stres v práci. 2 měsíce jsem musela pracovat za kolegyni. Pak mi měsíc trvalo než jsem se dostala do normálu. Takže jsme na mimíska ani neměli tolik času a já hlavně síly. Když se pořád nic nedělo, přestala jsem na to myslet a ono to vyšlo!!! Takže v listopadu jsem si byla 100% jistá, že jsem těhulka. Nikdy jsem nevěřila, těm řečem „to poznáš“ ale je to tak. Divná únava, nechutenství atd. Když jsem si dělala test byla jsem šíleně nervózní
Ještě ho mám stále schovaný. Manžel ten byl štěstím bez sebe
Takže holčiny, buďte hlavně v klídku, ničím se nenechte stresovat a nožky po sexíku nahoru!!! A testy jsou lepší asi ty dražší, ten mi ukázal dvě čárečky celkem rychle. Přeji Vám moc a moc štěstíčka. Je to moc krásné se dozvědět, že budete taťka a mamka a pak to všem oznamovat je paráda. Držím všem palečky, určitě to vám všem vyjde. Doopravdy to ale asi nechce takovýto moc velký snažení. všechno v klídku.
papa Hermi + mimísek 17.tt ![]()
Ahoj Rado,Kačko,Pavli a vlastně všechny holky
,
tak se nám to tady pěkně rozepsalo,co?Jsem ráda že si s vámi můžu vyměňovat názory a zkušenosti
.Tak co se mnou:dneska mám 32 den cyklua MS zatím nepřišla.Bradavky mám citlivé ale nebolí,bolí mě záda a dokonce jsem si nahmatala véééélký děložní čípek blízko vchodu.Co to může být?
Včera jsem si dělala test a nic.Zítra jdu odpoledne pro jistotu ke známému Dr.na vnitřní UTZ a krevní testy(budu je prý mít do hodiny).A jinak mi píchne něco na vyvolání MS.Tak vám každopádně dám vědět.Myslete na mě!!Pa pa Gabka ![]()
Cau Gabco, tak ja mam dneska taky dneska 32. den a z pohldeu trvani meho cyklu bych to mela dostat dneska, zitra. Test uz nedelam, nechci byt zbytecne zklamana. Jeste ke vsemu mam chripku, tak lezim uz tyden doma a moc neverim, ale kdo vi..Zitra drzim pesti a dej vedet, ja se taky ozvu. Rada.
Ahoj Rado a holky,
včera jsem byla u známého na UTZ a něco tam prý mohlo být,ale krev definitivně vyloučila těhu.Takže jsem dostala injekci a čekám až přijde Ms.
No každopádně se budeme snažit dál a neztrácím hlavu,každopádně budu ráda když si budeme psát dál.
Co vy na to?Pa pa pa Gabka ![]()
Cau Gabko, vcera slaboucka carka, dneska silnejsi a po navsteve doktorky na 99% tehotna, ale v deloze zatim nic moc nevidi, jen malou tecku, kvuli te chripce mi rekla, ze uvidime, ze prvnich 8 tydnu, kdy se mimi zakladaji organy, rozhodne, ale nemam se pry zbytecne trapit, melo by to byt v poradku. Za tyden dalsi ultrazvuk, ktery rozhodne, zda v deloze mimi je a vyviji se. Jsem siiiilene stastna, ale mam obavy, porad mne poboliva bricho, ale nebudu se trapit zbytecne, co ma byt se stane. Je skoda, ze vam to jeste nevyslo, ale jiste to co nejdrive klapne, nam vlastne 3. mesic po 6ti letem uzivani HA. Drzim pesti a tesim se, ze si budeme stale psat. Rada.
Ahojky Rado,
koukám, že jsme na tom podobně, já jsem dneska 34.DC a včera mi doktor řekl, že tam taky ještě nic moc vidět není, ale už mi napsal neschopenku (pracuju v nepřetržitém provozu). Mám tam zajít příští čtvrtek a to snad už něco uvidíme. Slaboučkou čárečku jsem měla už minulou neděli a včera byla pořádná tlustice. Snažili jsme se 10 měsíců, brala jsem 10 let HA.
Pa Vichy
Ahoj Rado a Vichy,
mooooc vam zavidim ze se vam to povedlo
.Doufam vsak ze nam se to taky brzy povede.Dneska mam 36 den cyklu a trochu spinim(asi po te injekci).Rado,ty vis kdy jsi asi otehotnela?Napiste babske rady jak na to
Pa pa a hlavne se opatrujte.Gabka
![]()
Milá Gabko,
reaguji na tvůj dotaz: jak na to?!
U nás zaručeně fungovalo po aktu polštář pod zadeček nebo opřít o stěnu a ležet alespoň 15 minut.
Mám dvě děti a pokaždé se nám to podařilo na potřetí s touto metodou.
Takže mám děti od sebe přesně 3 roky a 5 dní.
Tak do toho a přeju hodně štěstíčka.
Nikol, Jarek 3r.a 8m. a Vendulka 8m. ![]()
Ahojky Gabko,
to víš že ti to určitě co nevidět vyjde!!!!
Já mám zakloněnou dělohu, a tak po každém tulení jsem si musela lehnout na bříško, a tak jsem vydržela třeba i hodinu ( co bych neudělala pro mimíska,že?!). Jo a dělala jsem si OVU testy. Tulili jsme se ve dny, když se mi na OVU testu ukázala slaboulinká druhá čárečka, pak když byla silnější než ta kontrolní a pak ještě den potom. Takže tři dny za sebou. Pak už jsme to s milováním nemohli přehánět, protože byl manžel objednanej na spremiogram, takže musel mít před tím půst.
Holky nechcete se přidat k nám do Deníčku Matýsků? Jsme tam všichni na jedný lodi, předsnažilky, snažilky, těhulky a všichni si moc dobře rozumíme. Já myslím, že zapadnete i vy!!!! Nikoho nevyháníme!!!!!
Tak pa a hezký víkend, moooooc ráda vás uvidím v Deníčku.
Ahojky holky ráda bych Vás všechny potěšila vím co si prožíváte.Já měla ten samej problém.Strašně moc jsem toužila po malém cvrčkovi.Je mi 21 a vůbec jsem neměla pocit že je na prcka brzo spíš naopak.S manželem jsme se snažili jak jenom to šlo.Vyzkoušeli spoustu rad a pořád nic!Byla jsem uplně zoufalá a připadala si děsně nemožná prostě k ničemu.Před každou mens.jsem měla stejné příznaky takže jsem byla pořád natěšená že už to přišlo a každým testem přišlo obrovské zklamáni.Jednoho dne kdy mi už po šesté test ukázal negativní a já opět celý den probrečela se manžel naštval a zakázal mi jakékoliv testy a jakékoliv se hlídání a pozorování.I pro něj to bylo dost náročný.Ke všemu mi mamka onemocněla rakovinou konečníku a tlustého střeva v předposledním stadiu a to ji je pouze čtyřicetdva.A to už na mě bylo opravdu moc jeden stres za druhým.A mimčo né a né přijít.Přitom příznaky byli každý měsíc.Když už měla mamka to nejhorší za sebou a konečně se mohla vrátit domu začala jsem být celkem klidnější.Potkala jsem bráchovo kamarádku z dětství a samozřejmě s miminkem.Nevydržela jsem to a se vším se ji svěřila.Řekla mi že jim to taky trvalo dlouho a že ji pomohlo to že si vzala s manželem volno a snažili se uplně vypnout a okolní svět nevnímat.A vyzkoušeli jednu babskou radu.Po styku zvednout zadeček a nohy aspoň na 10min.A když přišel den kdy to měla dostat nepřišlo nic a test se na ni pozitivně usmíval.Tak jsme to zkusili taky a mám super zprávu funguje to!!!Jsem ve 31tt a vše je v pořádku.A tak doufám že když budete bez stresu a mít u sebe své miláčky a vidíte že to 2krát vyšlo vyjde to i vám moc bych vám to všem ze srdce přála a budu vám držet palečky!!!!!!!Snad vám pomůže že tyhle starosti nemáte jen vy a že je nás spoustu.Zatim se mějte všechny tak jak jen to pujde a netrapte se já na vás budu myslet pa Petra