Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Luciuuska no víš, já bych asi taky tomu moc nevěřila, spíš bych možná navštívila chiropraktika na odblokování páteře a pánve, holky to tady dost chválily, ale nejhlavnější je být v pohodě a věřit, že se to podaří ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla včera na ultrazvuku, miminka byly dvě, ale pak to jedno vzdalo
, za to, to jedno se má čile k světu, má velikost 1 cm, srdíčko je taky v pořádku
příští týden jdu naposledy na kontrolu do Caru, pak už budu chodit ke své gynekoložce
Holky, včera mi na jiné diskuzi na těchto stránkách pořádně hnuli žlučí
![]()
Marťas ještě jednou gratuluji
, asi je to trošku zklamání teď, když víš, že mohli být dvě, ale jedno zdravé, které se má čile k světu je přece pro nás obrovský zázrak.
Prosím tě a hlavně se nenervuj, miminku to vůbec neprospívá a nečti žádné takové blbosti ![]()
@Bergle Víš, kdybych tady nečetla příspěvky, jak se tady holky dlooouho snaží o mimnko, tak by mi to bylo jedno, ale…no prostě,, jedna holka/ 40 let/ jde poprvé do genetu, chtěli by jen jedno miminko, protože už doma jedno mají/ to mi je jedno, ať si chtějí kolik chcou/ tak jí tu druhá kočka radila, že si má dát jedno vajíčko s prodlouženou kultivací a budou mít jen jedno, jako kdyby to bylo tak lehké a prodloužená kultivace zaručuje úspěch
prostě šok, tady si dávají holky i 4 vajíčka, aby jim vyšlo alespoň jedno
@martas 40 myslím, že se nemá cenu nervovat. Četla jsem ty Vaše příspěvky a musela se smát, protože jsou to nesmysly. Nikdo nikumu při ivf nemůže zaručit úspěch..ani blasta..ani počet embryí
Někdy je úplně jedno jaký počet a jak kvalitní embrya se dávají..ivf ovlivní ticís faktorů, který nedokáže podržet ani ten nejlepší lékař. To že někdo napíše, že úspěch zajistí expandující blasta je výrok laika..znám holky co čekají dvojčátka z embryí co mají 4 bunky.
Tak si užívej toho prckama co máš a nestresuje se kravinama o ničem ![]()
@denisa 76 to jsem ráda, že se mnou souhlasíš,,,já jsem to tady psala zkráceně, ale no prostě
![]()
co ty, jak bojuješ s nepřízní osudu
Marťas takové věci píšou holky, které tomu vůbec nerozumí, nebo se jim miminko povede hned na první pokus IVF a pak se jim to dobře radí
a co my trpitelky, ale bojovnice co v tom jedem několiki let.
Ovšem před Denčou opravdu smekám. Její vědomosti, nemají snad ani doktoři, bohužel je to vykoupeno neskutečným trápením a neúspěchy z IVF. Deni držím moc palce aby to trápení už brzy skončilo
![]()
Deni u nás stále nic nového, ale teď po prázdnichách se zase na to vrhnem
Na říjen se chceme objednat do CAR a uvidíme jak dopadnem, ale IVF asi až po novém roce. Už mě to dost stresuje a trpí tím i moje manželství, protože veškeré moje trápení a nervy schytá manžel, bohužel
.
Segře se narodilo 2 mimčo a já se nedokážu vůbec radovat spíš naopak. Když byli u nás tak jsem se na něj nebyla ani podívat, nějak to prostě nedávám. Jsem ráda, že bydlí daleko a nemusím tu bolest snášet často. Já vím jsem hrozná, ale prostě jsem se neuměla přemoct se na malého podívat nebo si ho vzít do rukou a pochovat
prostě to nešlo. Ach jo.
@Bergle jen jsem se chtěla zeptat, vy jste chodili do CARU v Ostravě? jinak tě s těmi pocity chápu, já jsem ani zdaleka neprošla tím co vy a ten pocit s malýma dětmi jsem měla také, švagrovým se rodily děti na počkání, všude se s nimi chlubily a já jsem…nevím jak to popsat, prostě mne ty děti nezajímaly, já chtěla vlastní
a to pracuju jako učitelka v MŠ, takže děti na očích každý den
@Bergle píše:
Marťas takové věci píšou holky, které tomu vůbec nerozumí, nebo se jim miminko povede hned na první pokus IVF a pak se jim to dobře radía co my trpitelky, ale bojovnice co v tom jedem několiki let.
Ovšem před Denčou opravdu smekám. Její vědomosti, nemají snad ani doktoři, bohužel je to vykoupeno neskutečným trápením a neúspěchy z IVF. Deni držím moc palce aby to trápení už brzy skončilo![]()
no to mě řekli už v Praze..prý už můžu o ivf přednášet, ale spíš se mě derou slzy do očí co jsem všechno musela nastudovat a čím si i rpojít..bylo to peklo holka.Ale našli mě chybu a myslím, že konečně je vše na dobré cestě
![]()
Tak ty holky za to nemůžou, prootže ty zkušenosti nemají a tady se prostě nemůže dohadovat laik s laikem když ani jeden neví vocogou. Každá má tu svojí pravdu..on když někdo bude mít PK tak to přisoudí k tomu a nebo zase opačně. Takže tohle chce jenom uzemnit a zmizet…takové chytré horákyně jedna paní povídala mám nejradši
![]()
@Bergle píše:
Deni u nás stále nic nového, ale teď po prázdnichách se zase na to vrhnemNa říjen se chceme objednat do CAR a uvidíme jak dopadnem, ale IVF asi až po novém roce. Už mě to dost stresuje a trpí tím i moje manželství, protože veškeré moje trápení a nervy schytá manžel, bohužel
![]()
.
Segře se narodilo 2 mimčo a já se nedokážu vůbec radovat spíš naopak. Když byli u nás tak jsem se na něj nebyla ani podívat, nějak to prostě nedávám. Jsem ráda, že bydlí daleko a nemusím tu bolest snášet často. Já vím jsem hrozná, ale prostě jsem se neuměla přemoct se na malého podívat nebo si ho vzít do rukou a pochovat![]()
prostě to nešlo. Ach jo.
je mě to velmi, ale velmi líto jak to špatně snášíš. Měla jsem stejné období a spíš tě do žene do záhuby. Musíš se pokusit být nad věcí..jestli chceš dám ti kontakt na neurologa co mě dělal akupunkturu..holka já se po týdnu nepoznávala..dostal mě do tak neskutečného klidu, že jsem nechápala. Najednou zmizela husina, když jsem jenom sylšela ivf..hele já se na to snad i těšila. Moc moc mě to pomohlo a dr v car říkal, že takhle se mu líbím. Dokonce jsem kámoškám šahala na těhu břuch a vozila..fakt.Tohle tě doporučuju a uvidíš, že ti to pomůže ivf projít úplně v pohodě. měla by jsi ale začít cca 3.měsíce před ivf aby to mělo ten nejlepší účinek. Vím, že je to holka náročný, ale čeká tě další pokus a víš jak to je. Já ted taky se asi objednám..docela mě to už chybí
![]()
@Bergle mám svojí diskusi, kde jsou holky jako my..jsou to fakt super baby..skupina je uzavřená, prootže se tady těžko někdy píše jak je člověku mizerně. Ale neboj není tam jenom smutek..je tam opora a ta je nejdůležitější a uvidíš, že s náma Ti tam bude dobře. Chceš pozvánku..ráda Tě mezi nás vezmu ![]()
Deni jsi moc hodná a ráda se k vám přidám, jestli to teda nebude někomu vadit ať nějak nenaruším vaši skupinu. Sehnala jsem si číslo na někoho v Ostravě, kdo dělá akupunkturu, tak tam hned v pondělí zavolám, ať jsem tedy na ten příští rok perfektně připravená znovu skočit do celého toho kolotoče kolem IVF
.