Těhule ano/ne? Čekání po IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
614
29.8.12 12:49

Doktor včera říkal, že se uvidí, podle toho jak mi bude probíhat cyklus bez léku, tak podle toho mi doporučí bud jedno nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 12:51

@Luciuuska v práci jsi řekla, že jdete na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
29.8.12 12:52

Nenudila, ale vyplatilo se to všechno ;)
Luci, řekla bych, že moje tělo se s tím srovnalo docela dobře. Možná jsem trochu zhloupla, za poslední 4 roky jsem měla 13× narkózu, ale z poloviny jenom krátkou :D Jinak jsem něco přibrala, ale za to může spíš štítná žláza než IVF :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.8.12 12:52

Ale já bych radši zase dvě :oops: přeci jen je to větší šance. A jeden prcek mi pořád ustane na další ket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 12:54
@Luciuuska píše:
Ale já bych radši zase dvě :oops: přeci jen je to větší šance. A jeden prcek mi pořád ustane na další ket

máš to dobrý, že jste mohli zamrazit, to mi bylo vždy divné, že se se nepovodelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.8.12 12:55
@Kači01 píše:
Nenudila, ale vyplatilo se to všechno ;)
Luci, řekla bych, že moje tělo se s tím srovnalo docela dobře. Možná jsem trochu zhloupla, za poslední 4 roky jsem měla 13× narkózu, ale z poloviny jenom krátkou :D Jinak jsem něco přibrala, ale za to může spíš štítná žláza než IVF :roll:

Jsem na tom podobně. Dvě celkové anestezie a dvě jen menší punkce.2 x stimulace gonalem a menopurem. Zůstalo mi po tom točení hlavy, závratě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 12:57
@Luciuuska píše:
Jsem na tom podobně. Dvě celkové anestezie a dvě jen menší punkce.2 x stimulace gonalem a menopurem. Zůstalo mi po tom točení hlavy, závratě

2 x stimulace, myslela jsem, že je to váš 1 pokus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.8.12 12:58
@martas 40 píše:
máš to dobrý, že jste mohli zamrazit, to mi bylo vždy divné, že se se nepovodelo

já jsem už o tomhle uvažovala. Já měla 8 krásných blastocyst a podařilo se jen 3 zamrazit. Proš nešli všechny? To mi nikdo nevysvětlil. Taky manžela napadlo, že to normalně ty embryjka odepišou jako vadné a pak je prodají jinemu páru. Oni se nikdy nic nedozví ani mi taky ne, vše je diskrétní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.8.12 13:01
@martas 40 píše:
2 x stimulace, myslela jsem, že je to váš 1 pokus?

první pokus ivf to ano, ale já byla ještě před rokem dárkyně vajíček. A pak už jsem v caru zustala jako pacient :zed: šli jsme darovat s kamoškou a proto mám za sebou veškeré vyšetření hlavně na imuno a genetiku a vím že jsem zdrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 13:01
@Luciuuska píše:
já jsem už o tomhle uvažovala. Já měla 8 krásných blastocyst a podařilo se jen 3 zamrazit. Proš nešli všechny? To mi nikdo nevysvětlil. Taky manžela napadlo, že to normalně ty embryjka odepišou jako vadné a pak je prodají jinemu páru. Oni se nikdy nic nedozví ani mi taky ne, vše je diskrétní

NO mi řekli, že do toho 4 dne se krásně vyvíjejí jen ty dvě, co mi budou dávat, zbývající se přestaly vyvíjet. Mne zas napadlo, že chtějí na nás vydělat, protože další IVF nás stál dalších 50000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 13:02
@Luciuuska píše:
první pokus ivf to ano, ale já byla ještě před rokem dárkyně vajíček. A pak už jsem v caru zustala jako pacient :zed: šli jsme darovat s kamoškou a proto mám za sebou veškeré vyšetření hlavně na imuno a genetiku a vím že jsem zdrava

ty vyšetřen se po nějaké době opakujou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
29.8.12 13:08
@martas 40 píše:
@Luciuuska v práci jsi řekla, že jdete na IVF?

jinak v praci to neví, je to tam velká drbárna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 13:14

@Luciuuska taky jsem to neřekla, bála jsem se, že mi neprodlouží smlouvu, ale pak bylo náročné to dojíždění k lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
29.8.12 13:15

Nám taky zmrazili embrya jen dvakrát, záleží to na jejich vývoji a nekvalitní embrya nemá cenu mrazit. Nám jednou přežilo rozmrazení jen 1 ze 4 a podruhé ani 1 ze 3 embryí. Mrazení je taky může poškodit, ale to platilo spíš dřív, dnes už mrazí šetrnější metodou. Pokud embrya nebyla na mrazení nebo KET vhodná, vždycky nám to řekli, že bychom zbytečně platili za něco, co nemá naději na úspěch. A že nevyjde IVF na poprvé, je spíš normální, u málo koho se povede hned na 1. pokus. Lidi si myslí, že jakmile se vloží embryo, ženská je těhotná, ale ono to tak není, může se přestat vyvíjet v děloze nebo cokoli jiného to může ovlivnit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
29.8.12 13:18
@Kači01 píše:
Nám taky zmrazili embrya jen dvakrát, záleží to na jejich vývoji a nekvalitní embrya nemá cenu mrazit. Nám jednou přežilo rozmrazení jen 1 ze 4 a podruhé ani 1 ze 3 embryí. Mrazení je taky může poškodit, ale to platilo spíš dřív, dnes už mrazí šetrnější metodou. Pokud embrya nebyla na mrazení nebo KET vhodná, vždycky nám to řekli, že bychom zbytečně platili za něco, co nemá naději na úspěch. A že nevyjde IVF na poprvé, je spíš normální, u málo koho se povede hned na 1. pokus. Lidi si myslí, že jakmile se vloží embryo, ženská je těhotná, ale ono to tak není, může se přestat vyvíjet v děloze nebo cokoli jiného to může ovlivnit ;)

tak tak, souhlasím s tebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital