Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ivvča úplně tě chápu, že si to odložila, protože se bojíš zklamání, ale když to ani nezkusíš tak pak nemůžeš uspět. Musíš myslet pozitivně, já věřím, že se ti to povede, moc ti držím palce
. Taky jsem už nedoufala, že by se nám to mohlo povést po 8 letech snažení a vidíš dnes už mám doma 9 měsíční princeznu
malou bojovnici s kterou mé tělo bojovalo a tvořilo protilátky, tak se mě držela zuby nehty
. Každý pokus i když neúspěšný tě posouvá blíž k miminku, protože doktoři zkoušejí různé obměny, mění léky, upravují postupy a jednou to přece musí vyjít
a proč nejít v listopadu a pak mít ty nejúžasnější Vánoce
plné radosti a těšení na miminko, které ti bude růst v bříšku. Tak nezlob a mysli pozitivně
![]()
@Bergle Tak tak plně s Tebou souhlasím…Miminka se nedočká jen ta žena, která to vzdá
Tím nechci říci, že by to Ivka vzdávala, plně ji také chápu, ale prostě jde tady čistě jen o statisticky počet pokusů, čím více pokusů, tím větší šance, takže nebát se a rozhodně bojovat, zklamání a neúspěch je živnou půdou úspěchu
![]()
Já čekám ted na vysledek třetího transferu a doufám, že bude pozitivní
V opačném případě půjdu hned další měsíc na další nativní KET…Takže s chutí a elánem do toho a mimi BUDE ![]()
@Tinkka gratuluji, to je super, že to vyšlo tak ať se miminko drží maminky a krásně roste
hezky se o něj starej
![]()
@Bergle Dekuji moc, na utz jdu az 6.10.tak mam obavy zda je vse jak ma byt, ach jo. Chtela bych se radovat, ale nejak nemuzu. Snad je mimi v deloze a roste jak ma!
@Tinkka ono se vždy může něco pokazit, ale tak nemůžeš myslet. První a ten nejdůležitější krok máš za sebou a to, že jsi těhotná
no a teď už se budeš bát o toho malého bobečka celý život. Užívej každý den, nestresuj a těš se, bude to dobré…musí
![]()
@Bergle Dekuji,snazim se, ale mam celkem bobky
Ale snazim se myslet pozitivne, co jineho, vid
Ale uz to nijak nemuzu ovlivnit, takze musim jen verit, ze to bude dobre!
@Tinkka já když jsem byla těhotná tak jsem si říkala, že půjdu k doktorovi až 8tt ať už rovnou vidím i srdíčko a nemusím stresovat no a pak mě začalo bolet na levé straně a dostala jsem strach, že to určitě bude mimoděložní těhu a raději jsem hned šla k Dr. a bylo vše v pořádku pak jsem byla zase 2 týdny nervózní, jestli se rozeběhne srdíčko. Prostě je to vše tím, že miminko nemáme zadarmo ( stres, zklamání, čekání..) a musely jsme si ho vymodlit, ale v podstatě celé těhu čekáme na různé vyšetření a pořád se bojíme, že se něco může pokazit, ale snaž si to užít a radovat se každý den co ten mrňous v tobě roste ![]()
@Bergle Jo mam to uplne presne jako Ty!! Napsala jsi to fakt presne jako to pocituju i ja! Takze nejradeji bych nekam bezela k Dr.aby me to potvrdili v deloze. Dr. rikala, ze u tak vysokeho hch 6400 by to byt mimo nemelo, ale na netu jsem cetla neco jineho. Reknu Ti, blazena nevedomost, ta je nejlepsi ![]()
@Tinkka přešně
tím, že máme přístup k informacím nás to jen stresuje. Pak brouzdáme po netu s ujištěním, že to určitě nebude náš případ. Držím moc moc palce ať je miminko tam kde má. Jinak v 5TT už by mělo být vidět tak kdyby si chtěla mít klid tak si pro jistotu zajdi k Dr. dříve, pro klid miminka a hlavně tvůj ![]()
@Bergle Tento tyden jsem 6tt nevim to bych musela zajit jedine na gyndu, jeste to promyslim. Dekuji za Tva slova, trochu me to uklidnilo ![]()
@Tinkka gratuluji k holčičce. Holčičky jsou super
a už máte vybráno i jméno? Tak ať je vše v pořádku ![]()
@Bergle Ahooj,děkuji moc
Příští týden jdu na druhý utz v 21tt, tak snad ji potvrdí…Zatim jsme se s manželem shodli pouze na Natálce, tak uvidíme
Jak se máte Vy? ![]()
Ahoj Holky do nového roku přeji všem snažilkám hodně sil a vytoužené dve čárky.
Těm co jsou v očekávání pohodu, klid a bezproblémový průběh a těm co už mají sve uzlíčky štěstí doma at jsou zdraví a mají se k světu.
@zlatko moc krásně si to napsala a k tomu už není co dodat, tak se taky přidávám a všem držím moc palce ![]()
A jak se naš? A co ty tvoje prďolky, co Vánoce?
U nás letos ještě nic moc. Jako že super, ale příští (jako, že letos)to bude určitě lepší..Miška už z toho bude mít větší rozum
nebudeme řešit zoubky a snad už nás nechá i v klidu najíst ![]()
@Tinkka to víš, že to bude vše v pořádku. Už si za polovinou, nejhorší jsou ty začátky a to už máš za sebou ![]()
Já jsem si srtašně moc přála holčičku a každy ultrazvuk jsem se ubezpečovala, že to je stále holčička a nic se nezměnilo ![]()
No a teď už má ta naše princezna rok a 1 měsíc..tak strašně rychle to letí, každý den se naučí něco nového čím nás dostane. Moc si to užíváme ![]()