Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, jak zvládáte nenervačit? Já jsem byla včera na ET a jsem tak nervní, že mě už bolí podbřišek. Taky to tak máte?
@Floflo každý je nervózní, neustále se pozoruje a hledá sebemenší příznaky zahnízďování mimušek. Ten týden - 14 dní jsou nervy. Když to nevyjde následuje obrovské zklamání a když to vyjde jsou to už nervy celý život, aby se něco tomu bobíškovi nestalo. Drž se a snaž co nejmíň stresovat, hodně odpočívat a hladit bříško ať se miminku u tebe líbí. Držím palce. ![]()
@Bergle Děkuju, je to fakt hrůza, cítím každý cm dělohy, si myslím, k tomu nafouklé břicho, že jsem se dnes nevlezla do pracovních kalhot.
Bergli ![]()
Floflo
Myslim, že bez nervů to snad ani nejde a nemyslet na to už vubec ne. Já jen ráno otevřela oči a první myšlenky patřily bobískům co jsem měla v bříšku u každého IVF.
Držim palce.
@Floflo a pozorovat se
, ale hlavně se snažit být co nejvíce v klidu a moc odpočívat ![]()
Pracuju ve zdravotnictví, to moc odpočívat a být v klidu nejde. Ale dr. mi neschopenku nedoporučil, prý je to ještě horší. Ale nebudu aspoň nervovat s gruntováním, dneska jdu na babinec, snad přijdu na jiné myšlenky
@Bergle píše:
@Floflo a pozorovat se, ale hlavně se snažit být co nejvíce v klidu a moc odpočívat
@Floflo já jsem taky nikdy nemocenskou neměla, ale aspoň na první 3 dny jsem si vždy vzala dovo a pak rychle do práce. Je pravda, že doma se pak zbytečně moc přemýšlí nad blbostma a stejně ať už chceš nebo ne tak výsledek neovlivníš.
Nezbývá než doufat, že se mimiskům bude u tebe líbit. Jo a kolik sis jich nechala dát? A to je tvoje první IVF?
@Bergle je to blastulka z nativu, po minimálce ani IVF jsme embryjka neměli. Takže jedno jedničkové ![]()
@Floflo když to bude pořádný bojovník a zabydlí se u maminky tak jedno bohatě stačí ![]()
Ahoj holky, ja jsem dnes 3den po ET 1blastocysty. Je to moje 2.IVF. Jeste jich mame 5 v mrazaku. Jinak bricho se mi dneska take nafouklo, je to dost neprijemne. Mam 14dni dovcu, taky delam ve zdravotnictvi.
@Tinkka dneska už je to lepší, jen popíchává a je citlivější a trošku mi je blbě, ale to je asi UTROšem, ale zatím prsa necítím