Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Bergle píše:
Ahojky Ivčo,
jen jsem ti chtěla popřát krásnou dovolenou, ať máte krásné počasí a hlavně ať si to moc užijete.
BERGLI jsi moc hodná ![]()
Moc moc děkujíííííííííííííí ![]()
Ahoj Bergli a Ivvčo,taky se přidávám a přeji hezkou dovču ![]()
Bergli příští týden držim pěsti a jsem moc zvědavá na tvé zprávy
![]()
Zlatinko děkuji, sama jsem moc zvědavá jak dopadnem a jestli tam náhodou nejedeme zbytečně, ale uvidíme.
A co ty už víš kdy půjdeš na hysteoskopii? A jinak jak se máš?
Bergli
Máte Imuno a genetiku???
Já ted když vím,že jsem v pořádku,tak věřím tomu že jsem měla jen smůlu a jednou to štěstí příjde nevím jestly ted ,ale určitě se dočkáme ![]()
Zatím čekám na MS.Tu očekávám příští týden a pak zavolám do caru a objednám se,tak počítám,že v týdnu od 18tého.
K imunologii se mi ještě doktora nepodařilo zlomit, ale genetika je OK.
Problém je v tom, že mám dnes 39 den od poslední MS a vlastně nevím s čím do Olomouce pojedeme. Tak dlouho jsem ještě zpoždění neměla, ale mám strach si udělat test ať nejsem zklamaná. Takže čekám co se bude dít.
No při mé smůle a poblblým hormonům jsem ještě přišla o MS a do Olomouce si pojedu pro injekci na vyvolání MS, ale naděje umírá poslední.
Bylo by super kdyby jsi byla v tom ![]()
Moc bych ti to přála,ale vídím,že po těch letech snažení jsi opravdu pesimista a v zázrak nevěříš.
Naděje opravdu umírá poslední a když z toho nebude těhotenství,tak bude plánování na snaženíčko.
Držim pěsti!!!!!!!!!!!!!
Na imunologii tě může napsat doporučení i obvodní lékař.Já už jsem se domluvila přímo tam,že když budu potřebovat zas vyšetřit,tak mám volat přímo tam a oni mě objednají,Protože imunologie se mění a za rok můžu mít problém.
12.4 jedeme do CAR a budeme se domlouvat na minimálku (IVF) tím, že mám strach testovat a nechci rušit CAR ať zbytečne neplaším a pak by jsme zase měsíc čekali na nový termín tak tam pojedeme a uvidí se. Buď vyvolávačka a domluva termínu minimálky nebo snad ultrazvu.
Víš Zlati já už jsem za těch 6 let měla pocit snad milionkrát, že jsem těhotná a těch testu a zklamání co bylo, tak se nažím potlačit tu naději ať to pak tolik nebolí.
Strašně bych chtěla být optimist, ale za ty roky už to asi ani neumím.
Minimálka je stimulace?Já jsem trochu v jiné situaci než ty ,protože nemám vejcovody takže jinak než s pomocí být těhotná nemůžu.Musí to být hodně na psychyku,když vlasně každý měsíc čekáš co kdyby náhodou a potom ty příznaky kterým chce člověk věřit,taky si pamatuji,že když jsme se snažili ještě doma,tak jsem ty těhotenské příznaky měla.
Myslim na tebe
![]()
Zlati děkuji moc.
Minimálka je stimulace, ale né injekcema jak u klasického IVF, ale jen Clostilbegytem, jinak je další postup stejný.Je z toho sice míň vajíček, ale není to pro tělo tak nátočné a když si někdo vyčerpá všechny 3 pokusy IVF tak je to utčitě levnější než si hradit další pokus celý. My jsme za minimálku platili jen „14tis“. Každopádně u nás je takový postup, protože u IVF jsme měli 3 vajíčka a u minimálky 2. Takže nám doktor doporučil už jen minimáklu.
aha,tak to je pro mě novinka.Děkuji za informaci.Clostilbegyt je prášek který polikáš?
A co nativ?Ale ten je prý drahý ![]()
Clostilbegyt je prášk který pomáhá dozrání vajíčet a následné ovulaci, ale riziko je v normálním případě vícečetné těhu, zkouší se to s ním asi půl roku s gynekologem a pak je další etapa CAR, případně minimálka. Nativ je když ti dozrávají vajíčka samy od sebe, problém je, že je většinou získáno jen 1 vajíčko a tím pádem i menší šance. Finančně to podle mě vyjde stejně jako minimálka. Platí se okolo 10 tis plus procedůry za které si připlácíš i u IVF čili PK atd.
Bergli,tak moc děkuji za vysvětlení.Já když se mě to ted nepodaří,tak možná příště zkusím ten nativ,ale ještě uvidíme.Přeji hezký víkend páááááááá
Zlati, Ivčo stal se zázrak. Ještě teď se cela třepu. Pozbírala jsem veškerou odvahu a ráno jsem si udělala test. Nemůžu tomu uvěřit, ale ony tam opravdu byly //.
Ve středu Car a konzultace co dál a pak už snad těšení se na miminko. Po 6 letech je to opravdu zázrak. PS: už jsem se dohodli s manželem na jménech
![]()