Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jeee, Bubli, super zprávička a nááádherná fotka
Moc gratuluju!
Já jdu na kontrolu zítra odpolko. Ani nevím, co mě všechno čeká
Hlavně nesmím zapomenout s sebou vzít všechna ta lejstra z CARu
Tak už mě to šrotuje a doufám, že mrňouskové jsou v pořádku a oba rostou, jak mají.. ![]()
Koukám, že Ty jdeš na KO v pátek, tak na Tebe budu taky myslet a dej pak vědět, ju? ![]()
Kaculko, co u vás nového? Doufám, že ten největší smutek kvůli psím miminkům máte s manžou za sebou a daří se Ti na to moc nemyslet.. ![]()
Já se teď (když už jsem celý dny doma) snažím neflákat dlouhé vycházky s tou naší černou ďáblicí, ale dneska mi dala zabrat. Má už 21 kilo a když vidí někde psa a zabere, tak mám na ledu celkem co dělat
-a že ho je na cestách a chodnících pořád dost
A to už jsem jí dala stahovák, kterej jinak nosí jen na cvičák, aby jí to aspoň trochu „usměrňovalo“. Jenže oni to ti retrívři snad ani necítí ![]()
Kdypak jdete na kontrolu vy? Možná jsi to už psala, ale já jsem lenoch to hledat ![]()
Ahoj, jak jsme poslali krev, tak jsme klidnější, že se něco děje, že se najde snad důvod, proč jsme o dvoje šťěňátka takhle hloupě přišli.
Já jdu na kontrolu v pondělí, na všechny ty odběry a že mi doktor vystaví už průkazku. Tak jsem celkem zvědavá, jak malej zase povyroste. Teď mě zlobí, večer se mi nechce jít spát před půlnocí a ráno vstávám po deváté a v noci se hodně budím. Zřejmě si říká, když nespím já, nebude ani mamka.
Doufám, že dneska dopadneš dobře.
Katule, preju uspesnou kontrolu. Neni nad to zase videt prcky na UTZ, co? ![]()
Ahojky, píšu pozdě, ale přeci ![]()
Kontrola dopadla dobře, mimískové byli vidět oba hezky, pěkně se tam mrskali
Je pravda, že chodit na UTZ každý týden by mi nevadilo. Přeci jen je to takový uklidňující vidět, že rostou a všechno je jak má být
Tak to ale bohužel nefunguje, budu si na to muset zvyknout. Příští týden odběr krve na PAPP test a snad i průkazka
Když tak koukám do rozpisu, co jsem zatím dostala místo průkazky, tak to vypadá, že mi to doma uteče možná rychleji než jsem vůbec doufala ![]()
Bubli, zítra na Tebe budu myslet a určitě pak písni, jak jste dopadli na kontrole, ju? Držím pěstičky ![]()
Kaculko, já teď taky často ponocuju. Prostě se mi nechce spát a ráno pak vyspávám a den hrozně rychle uteče a já nic nestihnu
Maximálně si odpočinout ![]()
Jo, jsem šikulka, ptala jsem se na tisíc věcí a o recept na Utrogestan jsem si neřekla
Zítra se mi tam teda kvůli tomu znovu nechce a jinak jsem bez šance, tak jsem si vyškemrala zbytek od sousedky, co je v 5.měsíci a už ho vysadila(je taky po IVF). Tak snad do středy vydržím. Ničemu to neškodí, spíš naopak, tak bych ho ráda brala až do toho 14. týdne, jak mi radili v CARu. No, uvidíme co paní doktorka na to, protože co doktor, to názor ![]()
Tak to je fajn, že se vše tak hezky vede. Bubli držíme palečky a paspárky, všechny co doma máme.
No mě ty tři týdny nějak rychle utekly, už v pondělí jdu na ty krve, mě teda tetinka neřekla, na co t všechno je, jen „blbý keci“, že mám hooodně vypít vody, aby mi byly dobře vidět žíly…
Holky, kontrola v poho. Poslali me na hematologii kvuli tomu nalezu na genetice. A uz za dva tydny jdu na triply.
Katule, super. Ja bych nejradeji mela UTZ doma a koukala bych na prcka kazdy vecer misto TV
Jakej rozpis ti dali? Ja zadnej nedostala.
Kaculko, nebude to ta krev co se pred pred NT. Me ji teda brali zaraz ale nekde berou nejdriv krev a pak je utz.
Bubli, super
to jsem ráda, že je u vás všechno v pořádku. Tím nálezem myslíš tu mozaiku? Asi jo, co jinýho
ale určitě to bude OK, ono lepší být pod dohledem než se strachovat..Nevíte náhodou, jak je to s triply u dvojníků? Kamarádka mi totiž říkala, že snad ani na ně nepůjdu, protože u dvojčat to pak háže jiný čísla
Tak nevím, jestli jí věřit..
S tím UTZ doma je to super nápad
Kam se hrabe „Růžovka“, viď?
No, ten „rozpis“ je jen kus papíru, na kterým je napsaný rozsah péče o těhotnou. Až bude průkazka, prý si to tam vložím. Prostě je to taková „předprůkazka“, jedna A4ka.. ![]()
Je to určo ta krev na PAPP-A a beta hCG, to já mám jít tu příští středu a na NT pak nejspíš 10.2. ![]()
Kámoška mi povídala, že jí najednou brali 5 zkumavek, tak uvidím, kolik vysajou mě a na co všehno. Dokor mi říkal,jen uděláme odběry, mám donýst moč, že ta se bude taky posílat pryč… No holky není to tak dlouho, co jsme čekali na // a už jsme v půlce 3. měsíce Bubli ty ještě o fous dál, to tak hrozně letí. Dneska jsem si byla trošku „zaběhat“ v hale s naší mladší obludou, příští sobotu jedem na výstavu, a konkurence je hodně slušná, tak to můžem jedině uběhat. Celkem mě překvapilo, běhá se mi fajn, na to, že jsem teď bývala ze všeho hrozně udejchaná.
Katule, ani ne kvuli mozaice ale spis je to homozygot a zvyseni homocystein, pry to muze zpusobovat vyssi srazlivost krve a nevim co jeste. Ja jen doufam, ze mi nedoporuci pichat neco na redeni krve, injekci jsem si uzila dost behem IVF.
S triplama netusim, ale zda se mi ze na ne holky z psychiky chodily. Uvidis co ti rekne dr.
Me na NT brali jen jednu zkumavku. Ale slysela jsem ze na triply se bere vic. Jinak moc nosim na kazdou poradnu.
Kaculko, leti to hrozne, ja porad pamatuju jak jsem objevila 2 // a ted uz jsem zacla 2. trimestr.
Uz jste nakoupily tehu obleceni? Ja si musela koupit kalhoty protoze uz fakt nemam co nosit. Ale je to bida, skoro zadny vyber.
Já jsem vyměnila zatím jen pásek za kšandy
Doufám, že u toho dlouho zůstanu, jen uvažuje o pořádný podprvě, ty moje mě různě tlačí a tak vůbec…
Bubli, jejda, tak to doufám, že to s tou srážlivostí bude v pohodě.. ![]()
Holky, já jsem teda asi divná, ale já snad ještě ani nepřibrala
. Kalhoty nosím pořád ty samý a pupek tak nějak ne a ne se zvětšovat
Začínám vyvíjet teorii, že já nosím dvojníky a manželovi roste to bříško
ale opravdu, nějak mu po Vánocích pnou všechny kalhoty
Prý jak to peru… ![]()
Zase se asi moc pozoruju, ale nějak mně píchá v podbřišku, tak doufám, že je to jen důsledek dnešní pozdní večeře ![]()
Jinak, utíká to, ale já bych už radši tak 15tt
, protože to se snad aspoň malinko uleví psychice, že snad bude všechno OK i dál. Bubli, trochu Ti ten náskok před námi závidím ![]()
Přeju hezkej víkendík oběma ![]()
Katule, jen pockej brzy budes mit vetsi bruch nez mi dve s Kaculkou dohromady ![]()
Az donedavna jsem nosila kalhoty s otevrenym knoflikem na gumicku, ted uz to moc nejde. Nasla jsem 2 kalhoty, ktere mi dycky byly vetsi a zbytek uz se neda. Podprdy nastesti porad sedi ![]()
Bubli, no tak uvidíme
, podle ET jsi o 24 dní přede mnou a Kaculkou, ale ono je to asi opravdu dost individuální..
Mám dvoje džíny, který mi byly vždycky větší, tak snad chvíli vydrží
Já si ten svůj pupek pořád nějak nedokážu představit, nikdy jsem neměla víc než 60 kg
![]()
Hele jsou holky, na kterých to není až do 5 měsíce vidět, některým naroste břicho brzy a pak moc neroste. Já bych si taky ničeho nevšimla, kdyby mě pásek nezačal obtěžovat, tak jsem ho změnila v kšandy. Zachvíli nám budeš závidět, že máme bříška menší a že se do ničeho nevejdeš ![]()