Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kačko, tak to mě mrzí, ale bereš to sportovně, a to je dobře
Hlavně, že jste si to i tak užili ![]()
No, mně pro změnu všichni říkají, že jsem nějaká pohublá… tak nevím
Prý hlavně v obličeji jsem zhubla, tak to moc nechápu, protože jím tak 10× denně (i v noci kolikrát - třeba banán, protože jinak je mi děsně zle od žaludku a nemůžu z toho ani spát a chce se mi pak
). Bříško až tak moc taky nepozoruju, tak jsem zvědavá, kdy vyskočí ![]()
Bubli, co Ty? Pořád Tě ještě pronásledují nevolnosti
? Nebo už je lépe? Pondělí se rychle blíží, tak moc držím pěsti na triply ![]()
Kaculko, skoda ale urco vyhrajete priste.
Katule, bohuzel nevolnosti mam porad, mam teda jen ty vecerni takze v praci prezivam bez uhony. Moje mamko rikala, ze je mela az do doby nez zacly pohyby tak se na ne o to vic tesim. Porad se ted pozoruju jestli neco neucitim, nektere holciny je zacinaji vnimat uz ted. Ale tezko rict, obcas v brise neco zabubla, zavlni se apod ale jestli je to zaludek, streva nebo mimco tezko rict ![]()
Ted jsem navic chytla od kolegy nejakou virozu
, nemuzu poradne dychat jak mam ucpany nos. Na nosnich kapkach mam napsano ze se v tehu nedoporucuji tak jsem si je radsi nevzala. Snad to brzo prejde, zkusim to pres vikend vylezet.
Na poradnu v pondeli se tesim, ze zas uvidim prcka. Vas ceka pristi tyden NT uvidite to bude super zazitek.
Mě museli přeobjednat na pondělí, doktor ordinuje 2× týdne tady a 2× jinde, tetičce se to moc nelíbilo, že mě nemá kam. Ale nakonec mě vmáčkla, tak jsem zvědavá. Strach na mě doapdne v pondělí ráno v čekárně, to už vím teď.
Tak ve čtvrtek jedu do Budějek na NT, ale prej se nemám bát, že miminko vypadá hezky…
Kaculko, super ze mimco je OK. NT urco taky dopadne na 1.
U me probehla kontrola v poradku. Vzali mi 3 zkumavky a vysledky budou az za tyden. Mimco sebou zase silo.
Pristi poradna az ve 20tt, takze zase mesic cekani
. Kazdopadne doufam, ze uz brzy zacnou pohyby tak aspon budu vedet ze je vse OK. Obcas mi neco zabubla v brise ale tezko rict jestli to je mimino. Kdyz nevim jak maji pohyby vypada tak se to da tezko odlisit. ![]()
Tak to máš pravdu, náš „Teddy bear“ dneska mával(a) ručikama, jako by říkal(a), hálo mami jsem tady.....
Bubli, testy dopadnou dobře a nebudeš se muset bát. No měsíc je fakt dlouhá doma, já chodím teď po 2 - 3 týdnech, ani nevím proč, asi mě rádi vidí.
Jee, Kaculko, mimisek je super, uz zacina mit lidskou podobu, je to super ho takhle videt, co?. Ten nas na me dneska vystrkoval noziska, tak nevim jak si to vysvetlit
, uz je ma poradne dlouhe asi to bude peknej kolohnat
.
Je to úžasně uklidňující, zvlášť, když vidím, že se už i hýbe. No u nás nožky teprv porostou, aby dohnali ručičky. Na sonu jsem dneska viděla i páteř, fíha, to byla věc, obratel vedle obratle…
Kaculko, tak co NT?
Ja jsem ted volala na vysledky z hematologie a moc se jim to nelibi, tak mam radeji dorazit za tyden znova. ![]()
Ahoj holky, tak u nás NT v pořádku i přesto, že krev u dvojčat není zrovna ten správnej ukazatel. No ale v kombinaci s měřením to naštěstí dopadlo dobře (výsledek 1,7 mm a 2,0 mm). Kačko, jak jsi dopadla Ty? Věřím, že je všechno OK.. ![]()
Bubli, neboj, dopadne to dobře
Hlavně šetři nervíky… triply házej až moc falešně pozitivních výsledků
Pomalu se od nich ustupuje, NT je prý mnohem přesnější, ikdyž se dělá dříve ![]()
Uff, já jdu až skoro za 4 týdny na krev
To bude moooc dlouhej měsíc čekání. A hlavně doufám, že mi pak dr. udělá i UTZ, protože 2 měsíce nevidět mimísky, jestli rostou a jsou v pořádku to si neumím vůbec představit ![]()
Katule, gratuluju k vysledkum NT
. O falesnych triplech jsem slysela tak pocitam ze kdyz nam vysel dobre NT tak triply jsou jen formalita.
Ty kontroly po mesici jsou opruz. Je to strasne dlouha doba, ja uz tyden po kontrole zacinam mit cerne myslenky a co teprve po 4 tydnech. 8.3. jdu na „organovy“ UTZ a uz zacinam mit strach ze najdou nejakou vadu.
Co vybavicka, nakupujete? Ja chci pockat az na ten velky UTZ. Zatim spis jen okukuju co kde maji.
Bubli, nemaluj prosímtě čerta na zeď
Orgány budou určitě v pořádku, jen ta doba do těch vyšetření je hrooozně dlouhá
Kdybych aspoň nebyla doma.. tak v práci to utíká mnohem rychleji.. tam jsem měla pondělí, a pak najednou pátek
Ale ono ve finále jsem ráda, že do práce nechodím…minulý týden (což byl 13 tt) mě chytla nějaká druhá vlna nechutenství, na
to nebylo, ale nepozřela jsem skoro nic, o pití nemluvím. Takže pravidelně večer pak bolest z hlavy z dehydratace. Jenže já neměla chuť vůbec na nic. Normálně piju černej čaj s citrónem a cukrem, to miluju, jenže černej by se prý teď neměl (kvůli kofeinu), tak jsem ho omezila(spíš úplně přestala dělat) a ten litřík denně holt chybí. Dělávala jsem si ho ráno vždycky jeden sáček do celý konvičky
Co si myslíte? Je to pro mimísky opravdu tak škodlivý
? Já už z těch ovocných nemůžu vidět žádnej, a že jsem na to úchyl a mám doma exkluzivní výběr
A taky jsem čím dál víc unavená. Bez odpoledního šlofíka odpadávám večer tak v 20.30 na gauči u telky ![]()
No vidíte, ještě jsem se nepřiznala, že už bylo ve středu vidět pohlaví jednoho broučka
Takže jeden je tak na 90% s pindíkem ![]()
Já s nakupováním vyčkávám, ikdyž čas a chuť by byly. Ale počkám do toho 20tt, snad se do té doby nic nestane
. Ono mi to neuteče, v Tescu se ty slevy na hadříky pravidelně opakují, a tak snad budou i z jara. Spíš začínám přemýšlet jaký kočárek a co pořídit domů, ale jen teorii, nechci zatím plašit
Nakousla jsem taky téma „jména“,ale chlap se nechytil, tak tomu dám ještě čas.. ![]()
Kaculka se nám neozývá, tak doufám, že je všechno v pořádku a i jí dopadlo NT na jedničku ![]()
Katule, blahopreji ke klouckovi
Je pravda ze diky praci mi to ubiha rychleji. Ja si kazde rano v praci dam jedno kafco, jinak bych nebyla schopna moc nefungovat. Nekde jsem cetla ze kdyz si das jeden hrnek caje/kavy denne tak to neublizi ale nema se to prehanet. Ale vycitky i za ten 1 salek jsou
.
Jj slevy budou porad, z kocarku uz mam predvybrano par znacek, po breznovem UTZ zkusime s manzou obejit par obchodu, abysme je videli na zivo. A taky se zastavime na vystaviste na veletrh „Pro dite“ tam toho bude plno.
Vychazi to akorat, protoze v dubnove vyplate mi budou vracet dane (za hypoteku) takze bude na kocar a dalsi vybavu
.
Kaculka uz o NT psala nahore.
Bubli, no právě, já si ten jeden čaj denně dávala, ale pak to výčitky přemohly a bylo.. ![]()
No právě, že Kačulka se neozvala od pondělí 1.2., projížděla jsem to víckrát a ani zprávička
a to psala, že ve čtvrtek jde na tu kontrolu do Budějek a pak už nic…
No vidíš, nějakej veletrh bychom taky mohli s manžou navštívit, člověk aspoň vidí něco pro inspiraci
Tak to Ti závidím, že Ti vrácení daní hodí na kočárek a možná i něco dalšího
. To co vrátí za úroky na hypo mně, bude tak na půlku dvojkovýho kočárku (když teda nepůjdu do nějakýho shitu z Polska) a když neseženu z druhý ruky, což bych chtěla
. Pak sporťák bych si už vybrala asi funglovku, ten se užije mnohem víc,ale s korbička na zimu to nebude tak jako tak žádnej zázrak, všechny jsou děsně mrňavý ![]()
Ahoj holky, teď jsem byla přes víkend pryč, měření NT 1,9, tak snad dobrý a 15.2. jdu na druhou dávku krve. Ve 20. mě chtějí ještě v Budějkách vidět. Prťavec moc nechtěl spolupracovat, tak jsme na pohlaví nekoukali, tak snad příště.
Bubli neboj, krev bude ok, jen možná v tomhle období, kdy jsou všichni chcíplí, tak to máš trošku rozhozený… Kačko gratuluju ke chlapákovi a druhé bude překvápko…