Těhule po IVF - Léto 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1744
7.2.10 19:40

Kači, moc gratuluju k NTčku :kytka: . Super, že jsi v pořádku, začínala jsem mít trochu strach, když jsi se neozývala, ale to já dělam občas taky :oops: Ten náš druhý uličník taky obsolutně naspolupracoval :-? Postavil se na hlavu a že neukáže ani ten krk na projasnění :nevim: Paní doktorka se celkem natrápila, než to naměřila. Asi ty naše dvojky trochu proklínala, ale co..změřit to musela(BTW když jsem za to dala 1500,– :cert: ) Tak je druhé zatím tajemstvím, ale když to bude vidět, nechám si říct i to. U jednoho bych to asi vydržela až do konce(ikdyž jsem děsná zvědavka), ale takhle to nevydržím-už jen kvůli výbavičce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
7.2.10 19:58

Já teda nelatila nic, měla jsem doporučení, a fakt nic nechtěli. Viděli jsme ksichtík, ručky, a doktoro se snažil prďolku otáčet a když se to pak povedlo, už ho nechal být a netočil ho opačně aby jsme koukli :-D, tak třeba příští pondělí na gyndě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
9.2.10 11:38

Teda Kačko, Ty máš fakt nějakou nadstandardní péči 8-o :wink: Trochu Ti to až závidím :-D Já jdu na další KO až 3.3., a to na krev na všechny ty testy(Rh-, HIV, triply, atd.)Bude to nekonečný čekání, ale týden už mám skoro za sebou :dance: A to doufám, že mi dr. UTZ taky udělá, abych viděla, jak mrňouskové rostou, protože do 20 tt bych to asi nepřežila, to by bylo 8 týdnů bez kontroly :cry: Takže i kdybych si ten UTZ měla zaplatit, budu ho chtít :cert: .
Bubli, co Ty? Jak je? Pořád ještě nevolnosti :-? ? Do mě se pustila druhá vlna minulý týden, naštěstí teda bez :poblion:, ale ono to nechutenství stačí bohatě. A včera večer mě po delší době bolelo v podbřišku jako když to mám dostat, chodila jsem na záchod s hrůzou, co zjistím. Ale zatm OK, tak budu doufat, že je to normální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
9.2.10 13:12

Katule, me se bohuzel nevolnosti porad drzi takze obden :poblion: Cekala jsem ze touhle dobou uz budou pryc :-? Odpoledne zkusim zavolat jestli uz jsou vysledky z triplu tak dam vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
10.2.10 09:42

Bubli, tak jak? Víš už výsledky? Doufám, že jste dopadli dobře… :hug: Ty mně děsíš s těma nevolnostma… No, na druhou stranu, mám kamarádku, a ta to měla skoro celý těhu, ani nemohla chodit do práce, protože pořád :poblion: :-( Ale to Tě nechci děsit.. prý to má tak 1% těhulek.. :roll:
Já jak čtu dvojčátkovou diskuzi, tak mi dochází, že co si člověk nezařídí tak do 25tt, tak pak už je to celkem boj :roll: …bříško je obrovský, dětičky tlačí a pohyblivost se zmenšuje.. k tomu počítám, že mě chytnou záda a bude vymalováno… Ale to je ještě hooodně daleko… Co Ty, jsi o pár týdnů napřed.. už máš něco posháněné nebo nakoupené nebo čekáš taky na velký UTZ ve 20tt?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
10.2.10 10:07

zdravím holky,
bubli -držím palce na výsledek triplů :palec:
jestli tě to uklidní :roll: :wink: , já zvracela naposledy v 23tt, od té doby už to rozdýchávám…

káťo - počkej si na utz ve 21tt, já do té doby neměla ani ťuk, a oblečky nemám dosud… ale je to hodně i tím, že lecos dostanu a dědím :pankac: já mám nachystaný seznam a k tomu odkazy na netu, a kdybych musela třeba lehnout do nemocnice, tak manžel pokliká :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
10.2.10 11:55

Ahojky Borisko, to je dobře, že sem taky zavítáš :wink: :hug:
Však já nic nenakupuju, pořád bojim bojim, že se něco přihodí a co bych pak s tím dělala.. .takže bud vyčkávat do velkýho UTZ, ani by mě nenapadlo jít něco kupovat teď. Akorát se musím třeba vyhýbat Tescu, protože ty slevy jsou megavýhodný a to bych se tam zbytečně trápila… takovej masochista nejsem :lol:
Spíš si dělám přehled o kočárcích, sedačkách a tak, aby mě to pak až tolik nezdržovalo a stihla jsem poshánět zbytek výbavičky. S děděním mám smůlu a v ohromné dary taky moc nevěřím, ikdyž naši určitě budou chtít pomoci, ti se těší myslím moc a moc(brácha už má dítko veliký a na další to u nich nevypadá :roll: ).
Já až tak moc na chlapa spoléhat nemůžu, že by to pak všechno posháněl, kdybych lehla. On by se s tím asi tak moc nemazal a rozhodně by nesháněl třeba z druhý ruky. A to já myslím, že spoustu věcí
tak seženu.. :andel: Penízky se budou hodit, kdyby třeba nevyšlo kojení(v což samozřejmě doufám-že půjde).
Tak uvidíme uvidíme, zatím je času moře.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
10.2.10 11:59

Káťo -ještě by byla dobrá varianta vyhlídnout si v okolí, či přes emi či MMB dvojčatovou mamču, když už budeš mít jistotu i pohlaví, a domluvit se na pravidelném odběru věcí :pankac:
klidně koukni do diskuse podzim/zima po IVF, tam jsou kromě mě všechny holky maminy a třeba je některá z tvého blízkého okolí

ps Bubli - tobě samozřejmě přeji, ať tě :poblion: co nejdříve přejde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
10.2.10 12:31

Káťule, ono není zas tak co závidět, každých 14 dní nervím, jestli vše bude ok. Zase je fajn prcka tahle často vidět. No doktorka obvoďačka to brala taky smrtelně vážně, tak mám komplet prohlídku i tam, zjistila, že jsem lehce chudokrevná a mám nižší hlavinu vápníku… no a v pondělí jdu zase na gyndu na druhou půlku těch krví… Mělo by to být ještě k tomu NT a první krvi jestli to dobře chápu. Už mě z těch doktorů jde hlava kolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
10.2.10 19:47

Holky, tak triply vysly spatne :-( doktorka me chce poslat na amnio. Zitra si mam prijit pro zadanku. Vim, ze NT je presnejsi a bylo OK tak je moznost ze triply jsou falesne ale i tak me to vzalo. :cry:
Cetla jsem ze je u amnia riziko potratu ale bez nej bych byla az do konce na nervy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
10.2.10 23:10

Bubli neboj, víš jak vysoké procento vychází špatně. To bude všechno ok. Kámoška u obou dětí měla hodně vysoké procento, že je vše špatně a má obě děti zdravé jako řípa. Mě doktor v Budějicích povídal, že ročně testují tak 8000 ženských a jen u 15 z nich opravdu najdou problém a u dvou z toho to nezachytí žádný test. Neboj, to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
11.2.10 00:21

Bubli, to je mi líto, že výsledky nedopaly dobře… Ale jak píše Kačka… triply mají 40% falešně pozitivních výsledků… je s podivem, že se ta metoda ještě vůbec používá :-( NT v kombinaci s krví a věkem těhulky má spolehlivost 94%.
Mám to ještě daleko, ale jsem rozhodnutá, že kdyby nám ty triply nevyšly, tak na amnio asi nepůjdu. U dvojníků je riziko přijít o oba a s ohledem na tu přesnost je to podle mě neadekvátní to riziko podstoupit :cry: Jenže to se mi to povídá, když zatím nevím, jak to vyjde :roll: Je před námi ještě dlouhá cesta a ono to v člověku stejnak hlodá a nedá mu to nad tím nepřemýšlet :-?
Bubli, uvidíš zítra, co Ti u dr. poví… určitě ale bude všechno OK, neboj.. je to tak jak píše Katulka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
11.2.10 06:41

ahoj holky,
bubli, to mě mrzí, taky určitě záleží na tom, jak moc špatně dopadly… chápu, že s obavami s kombinací z té genetiky máš strach a jsi spíše pro plodovku. Dá se taky počkat na UTZ ve 21tt, ale všechno má své pro a proti :roll:. Asi bych v tvém případě byla pro plodovku, a jaká jsou rizika a na co?
Bohužel po zkušenosti kamarádky, která musela jít v 26tt na potrat/porod kvůli cystické fibróze dítka bych při opravdu vysokém riziku na anmnio šla. Když tak se poraď s Lindou. Budu na tebe myslet :hug:, ať jsou tvé výsledky z těch falešně pozitivních!

Káťo - dvojky jsou takové jednoznačnější, triply vychází častěji falešně a rizika jsou větší, na amnio bych taky nešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
11.2.10 18:52

Tak jsem dneska byla u doktorky a je to jinak. Sestricka mela za to ze triply dopadly spatne protoze mi doktorka chtela psat zadanku na amnio, ale triply jsou negativni :dance: . Na amnio me doktorka chtela poslat kvuli te mozaice, jelikoz na vysledcich co prisly bylo doporuceni genetika na amnio. Pry je to na me a mam se rozhodnout. Tak jsme to s manzelem resili a nepujdeme, je to zbytecne riziko kdyz mame NT i triply negativni. Na amnio bych sla pokud by bylo riziko downa, o riziku turnera vime a nevadi nam, nejde o nejak zavazne postizeni.
Tak jsem si oddychla ze slo jen o nedorozumeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
11.2.10 18:54

bubli - tak to je supr :kytka: já bych tu sestřičku bila, za to tě takhle vynervovat! :cert: to je hrůza, jak jim nedochází co to s nastávající mamkou udělá :evil: mám opravdu radost :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí