Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@werca91 ahoj,vitej u nas, jsi z Olmiku nebo okoli? A cekas mimi? Kolikaty jsi tt? A je to tvoje prvni?
@8-D jeste jsem zapomnela napsat, ze vic jak tyden jsem nevedela co to je spanek a jen se plouzila a kaslala a dusila se.No a kdyz nahodou to vypadalo, ze bych i usla, zacala zase strasne kaslat mala.No parada…
Jo a chtela jsem se zeptat, pamatujes, kdy si zacala citit pohyby u druhe male?
@misa1967 urcite si tu neschopenku nechte napsat.Uz pro klid. Navic to urcite pomuze a prejde to rychle
No a bud to pak gyndar prodlouzi nebo zustanete u obvodacky nebo jestli se budete citit, tak do prsce se muzete vratit kdykoli.Ale jak rikam, ja bych odpocivala a po utrosu si. aspon 30minut polezela, at zabere co nejdrive ![]()
@werca91 20+1 to je krasa
A byla jste na prvotrimestralnim screeningu? Prip. kde? Ja prave byla ve FNOL a uz mi pani dr. rekla i pohlavi 12+2 a pry na 90%,tak to ted porad resime, jedtli veret nebo jeste poseckat.Vy uz vite pohlavi? Pripadne od kdy? Jsem hrozna, ja vim. Manzami to porad tvrdi, ze jsem
netrpeliva
@Elantra ja už mám za sebou i druhý screening, a ve ctvrtek me ceka jeste kardio vysetreni. jinak jsem byla u dr. Poláka a ten mi rekl ze to bude chlapeček, asi ve 13tt a na druhem screeningu potvrdil chlapecka.. taky se malej nestydel a ukazal se, takze si nemyslim ze by se to zmenilo…
prikladam foto pro pobaveni.
Mate uz brisko?
@werca91 kraaasa,vazne
Tak ta fotecka mluvi za vse, myslim, ze chlapecek se nezapre
.Tak treba se pani dr. ve fnol trefila, vypadala si hodne jiste a nic moc nehledala, rikala, ze to jde videt hezky a to na minimalne 90%.Tak snad to tak i zustane.Ja jeste fotku nemam a pritom mi ji porad nuti na screeningu i u meho dr.Ja jsem ale rikala az po 14tt, minele to prave nedopadlo zrovna na prelomu 14a15tt a fotka mi byla k…No nic, fuj fuj, na spatne ani nemyslet! Jo a brisko uz mam paradni. U male jsem takovy mela snad az 5-6 mesic
![]()
@Elantra ja si myslim ze kdyz si nejsou jisti, tak nic nerikaji… Vsak uvidite.
kdyz mate ten druhy screening? už mate jména vybraná? jinak ja teda brisko nemam skoro zadny
vypadam spis prejezene
a navrch mam zatim 1-2kg.
Antibiotika mám na krk, skoro už ani nemluvím, spíš jen mutuji.. ![]()
@Elantra No pohyby jsem u druhého těhotenství moc neřešila.. Něco jsem cítila, ale ani jsem nepřemýšlela, jestli to je miminko nebo jen střeva..
Ale ve 20tt už jsem jasně poznala, že to je mimčo.. ![]()
@werca91 Z toho, že ještě nemáš bříško si nic nedělej.. Na mě to poprvé taky nešlo dlouho vidět a pak zničeho nic vyrostlo břicho tak rychle, že striím nešlo zabránit.. ![]()
@8-D ja vim, ze to prijde. strii se prave bojim, no ale co nadelam… a vy jste ted v kolikatem tydnu?
Holky tak mě to špinění dneska přešlo po tom utrogestanu.Tak nevím co s tou neschopenkou.. :/ jít nebo nejít..
@werca91 No my jsme s manzou o mimi skoro nemluvili az do toho screeningu, hlavne kvuli tomu, abychom to nezakrikli.No ale ja uz i v te dobe spekulovala o jmenech a zatim vybrala pro holcicku Klaudie a klucik Matty. Prvni mame Ellu a je to hlavne proto, ze mame po manzelovi nemecke prijmeni a k tomu dat typicky ceske jmeno, tak je to jak facka pres usi
Ale jinakbych volila klasiku, me se ceske jmena moc libi. Hlavne na chlapecky, treba Eduard, Albert, Jan, Michal, Peta, Antonin, Vitezslav -no ale msm smulu ![]()
@werca91 proti striim je perfektni morska mouba nebo obycejnej sysal provaz do sprchy a pod proudem vody jemne krouzivymi pohyby masirovat stehna, boky, brisko i prsa.Po sprse vysusit a promazat pesticim olejem od weledy. A to i 2× denne. Doporucuje se teda uz od zjisteni //.Piradila mi to porodni asistentka na zacatku prvniho tehu a musim podekovat, u me zabralo. A to jsem pribrala 18kg!!( merim 160cm a vazim 48kg- takze jsem se kulila, ale az posledni 2mesice) Kamoska setrila a poridila na strie elasti q a po striich na prsach a zacatku na brichu letela pro weledu a mazala a mazala. Zadna dalsi uz nevznikla a trosicku se stahly ty puvodni, ale vsechno uz nezachranila ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat