Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj děvčata
také jako @Mandeliinka bydlím kousek od Lázní Bohdaneč, do Pce to mám kousek. Termín porodu už se mi blíží, může to být každou chvílí
Termín mám 25.3.
Jinak @Mandeliinka my jsme se viděly od mé kamarádky „ségry“ Weríska
![]()
@Michaela99 a kdy ty máš termín porodu?
@Darina K. Ahojky jak se máš? nejedeš někdy za Verčou že bych taky přišla na pokec ![]()
@Mandeliinka píše:
@Darina K. Ahojky jak se máš? nejedeš někdy za Verčou že bych taky přišla na pokec
No já už se teď k Werískovi nedostanu, už mám polehávat jak se mi zkrátil čípek. Jinak dnes jsem byla prvně na monitoru, bylo to krásné slyšet jak malému tluče srdíčko
. Na další jdu zase za týden. Jinak jsem byla i v nemocnici za kamarádkama co mají téměř stejný termín jako já a jedna ta bude rodit zítra (malá neroste) tak jí porod vyvolají a druhá ta bude rodit plánovaným císařem (malá se neotočila) ale termín ještě nemá. No a při té příležitosti jsem se s mamkou stavila na porodním a provedli nás sály a vše vysvětlili (protože když jsme měli kurz tak byl zákaz návštěv a všeho takže jsme si to vynahradily dnes) A mají to tam moc pěkné
. Jak se daří tobě? Já ani nevím jak Werísek, asi má mnoho práce, dlouho jsme se neviděly ![]()
@Darina K. my jsme se taky byli podívat na porodních sálech i na pokojích ![]()
My jsme o dva týdny napřed takže je možný že budu rodit už na začátku dubna
tak potom někdy se musíme domluvit a vyjet s kočárkama na pokec ![]()
Jinak Verča furt pracuje moc ji taky nevidím a to bydlí vedle nás ![]()
A jak se těšíš na porod? už se ti to krátí ![]()
@Mandeliinka
No jo tak snad pak přifrčí se podívat na malého.
No upřímně bych porod vynechala a malého měla hned v náručí, ale to asi neklapne
.
Jinak už se mi to blíží a i se mi teď špatně spí, ani kolikrát nevím jak si lehnout…Ale dnes to byla extra noc…křeče do břicha, pak mě do toho začala pálit žáha…jako super noc…Jinak jsem malému říkala ať ještě vydrží, že máme alespoň týden čas, tak mě poslechl ![]()
@Darina K. jo mě pálí žáha taky hrozně
a já bych chtěla rodit od toho 37tt jelikož je malá větší a nechci rodit 4kg mimčo ![]()
Jinak porodu se náko vůbec nebojím zatím ![]()
@Mandeliinka také se snažím si porod nepřipouštět. Bez tak jinak se malý ven nedostane
Ahoj holky
koukam, ze od Pardubic jsme stejnym smerem @Darina K. @Mandeliinka, ted jsem 32 tt a rodit bych mela prelom duben/kveten, ale taky jsem celou dobu doma a uz je to hodne dlouhy, aspon ze uz to slunicko posledni dny vykukuje a je hezky
tak zacinam blbnout na zahrade, ale nic neprehanim.
@Darina K. tebe si pamatuju ze ZŠ, s brachou Milanem jsem chodila do stejny tridy o rok niz nez ty ![]()
@Mandeliinka a ty jsi rybarka vid
ja mam sice rybare doma, ale na chytani se kvuli nemu nedam
tvoje „svagrova“ Nela mi rikala, ze by nas chtela seznamit, ja se k tomu porad nemam, tak snad muzeme aspon pokecat zatim tady
![]()
@Kacz-ka jé tak vidíš jak je svět malý
. A co čekáš? Chlapce či holčičku?
Já mám dnes ukončený 37tt, ve čt mě čeká kontrola a to bych měla být 37+2tt.
Letí to neskutečně rychle
No tvrdi mi, ze holcicku, ale ASI, trikrat mi rekli, ze pravdepodobne holka, ale ze za to ruku do ohne nedaji, vzdycky tam byla snura, nebo minule rucicka, jak kdyby chtela rict „Ne ne ja vam to neukazu“
Puvodne jsme chteli klucinu, i jmena se nam libi vic, na holku se poradne nemuzeme domluvit ![]()
Chtela jsem se poptat, jak to pak chodi s kontrolama na gynde a v nemocnici v tom pokrocilejsim stadiu? na gyndu se chodi az do konce a prubezne i na ty monitory do nemocnice?
jsem se na to zatim nikde neptala ![]()
@Kacz-ka Já zítra budu 37+2 a stále chodím ke svému gynekologovi, ale už chodím po týdnu (vždy každý čt)
Jinak od minule už mi dělají monitory. Myslím že do nemocnice tě ženou až když je po termínu nebo když jsou komplikace.
Jinak já si přála holčičku, ale bude chlapeček. Ale to nevadí, je to možná i lepší, budu mít malého ochránce když se na nás tatínek vykašlal. A platí to, že hlavně zdravé miminko, a na pohlaví nesejde. ![]()
Ja myslela, ze ty monitory se delaji prave v nemocnici, nevim, jestli moje gynda tohle ma…
a kdyz jsem byla prave v nemocnici na tehu cukrovce, tak tam zensky na ty monitory chodily. I jedna znama jezdila tam. Tak uvidim
jen me to tak napadlo
doufam, ze ten personal tam je dobrej, ale i v dobrym kolektivu se muze najit jeden clovek, kt.ten pobyt tam zneprijemni
musis pak dat vedet ![]()
@Kacz-ka píše:
Ja myslela, ze ty monitory se delaji prave v nemocnici, nevim, jestli moje gynda tohle ma…
a kdyz jsem byla prave v nemocnici na tehu cukrovce, tak tam zensky na ty monitory chodily. I jedna znama jezdila tam. Tak uvidimjen me to tak napadlo
doufam, ze ten personal tam je dobrej, ale i v dobrym kolektivu se muze najit jeden clovek, kt.ten pobyt tam zneprijemni
musis pak dat vedet
Tak můj doktor monitor má, takže do nemocnice nechodím. Já tam byla na odběru glykemické křivky, na 3D ultrazvuku a pak na předporodním kurzu. Personál mi tam přijde super. Ale myslím že všude je něco, tak nějak nechápu ty co to až tak moc prožívají a řeší že v tamté nemocnici tamto a v tamté tamto. Já si myslím že názor si udělám já sama, a hlavně i to když přijde nafučená do nemocnice tak nemůže jakákoli maminka očekávat že se k ní budou chovat jako v bavlnce.
Jinak porodnice v pce je opravdu pěkná. Mám tam dvě kamarádky, jedna ta už porodila a druhá čeká, je na rizikovce. A obě byly spokojené a jsou.
Zítra je tam navštívím.
A ty chodíš ke kterému doktorovi?
@Kacz-ka Ahoj jo Nela říkala že nás seznámí, ale náko není furt čas a hlavně ona je furt v Olomouci. Tak jsem ráda že jsme se tu takhle sešli. Já chytám ryby jen druhým rokem myslela jsem si zpočátku že mě to nebude bavit ale náko mě to chytlo
tak se někdy můžeme sejít na kavčo jestli budeš chtít pro mě už je to strašně doma dlouhý
takže ráda někam vyrazím
jinak ty monitory v nemocnici by měli být od 38tt
@Darina K. Chodim tam jak je CEZ k Dr. Lucký, ale monitor asi nedela, nebo nevidela jsem tam neco takovyho…Se priste zeptam, jdu 19.3. a jeste mi bude delat ult jestli se mimino otocilo, minule byla furt kebuli nahoru a reka bych, ze je porad. A ty jsi ted zpatky v Prelovicich, kdyz jsi psala, ze jsi sama. Pamatujes na Rencu Chvojkovou? S tou ted chodim aspon obcas do lazni v LB plavat
jinak pohyb nic moc v zime, hromadny funeni/cviceni me moc neba, tak obcas nejaka delsi prochazka.
@Mandeliinka Nela mi to rika nebo pise skoro pokazdy, jenze ja vzdycky zapomenu, nebo se mi zrovna nechce
A je fakt, ze mela ty statnice apod. Ja vim, ze kdyz jsem obcas jela za svym Pavlem napr na Bastu, ze jsem si Petra vsimla a ze jsem se divila, ze chystas s nim, me to desne neba, tak te obdivuju
pro me je to doma taky dlouhy, uz aby bylo mimo holky, bude o zabavu postarano, zvlast jestli bude po me ![]()