Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Darina K. fb mam ale moc nepouzivam, puvodne jsem to mela hl. kvuli skole, protoze se tam ruzne domlouvalo a resilo, a tak jsem tam temer vsechny smazala a nechala jen ty spoluzaky.
z bohdanecsky matriky mi baba psala, ze chtej obcanky a nase rodny listy a taky teh. prukazku…ja uz bych tam klidne zasla, jen nejsme furt 100% domluveny na jmene
ja chtela Anežku, to se ale temer nikomu nelibi
vsichni rikaj, at dam kacenku po me…me by se libila treba i Karolina, Beata…Kluka chcem bud Vojtecha, Jakuba nebo Matyase…asi provedem nejaky losovani ![]()
na gynde se priste zeptam, jestli ten papir nema, kdyztak ho snad bude mit v nejhorsim na ty matrice.
@Kacz-ka Ahojky normálně zajdete s přítelem na matriku do bohdanče musíte jít oba vemte si občanky a rodný listu a těhu průkazku je to asi za 10minut vyřízené na matrice jména udávat nemusíš…papír na jména ti dá tvůj gynekolog ![]()
Jinak tažku do porodnice si beru normální sportovky jednu malou na porodní sál a jednu velkou na pokoj.
@Kacz-ka jméno se myslím na matrice neřeší, to až v porodnici.Na matrice jde jen o prohlášení otcovství a také o příjmení mimča
Diky za radu… Vy mate obe za sebou predporodni kurzy, tak mate urcite vic info
a co sebou do tasky na porodni sal? Ty mas malou uz kebuli dolu? Nejsem si jista, ale myslim, ze mi Nela rikala, ze jste ji meli nejak napric ci co
jediny co bych rada videla driv nez budu rodit jsou prave ty saly, aby clovek vedel, kde bude ![]()
Prijimeni chcem dat po Pavlovi, tak si tam zajdem, at to mam vyrizeny a nemusim pak nikde strasit s uz narozenym miminem. Vam se anezka taky tak moc nepozdava?
a jaky mate kocarky?
na nem jsme se taky nemohli shodnout (nemyslim pritele, tomu jsou tyhle veci fuk)
@Kacz-ka Sály jsou moc pěkné a jukni na stránky nemocnice, mají je pěkně nafocené ![]()
Já vyštrachám papír co mám z nemocnice a hned ti to sem napíšu co tam ![]()
@Kacz-ka
DO PORODNICE SEBOU VEZMĚTE: - DOKLADY:
OP, průkaz těhotné, průkaz zdravotní pojišťovny, prohlášení o jménu dítěte, oddací list (provdané), rozvedené. rozvodový list, prohlášení o otcovství (svobodné a rozvedené, přejete-li si aby se dítě jmenovalo po otci) - toto je nutno vyplnit před porodem spolu s partnerem na matričním úřadě
- HYGIENICKÉ POTŘEBY
Vložky, prubanové či jiné jednorázové kalhotky, zubní kartáček, pastu, hřeben, sprchový gel či mýdlo, toaletní papír, 2 bavlněné kojící podprsenky, vložky do podprsenky, 2 ručníky, jednorázové pleny pro miminko (na každý den tak 6), vlhčené ubrousky na miminko, bavlněné kalhotky a pomožky, župan, omyvatelné pantofle, noční košile vhodná ke kojení.
OSTATNÍ
Hodinky, propisku, yal gel
Oblečení pro děťátko nechte přinést až při odchodu z nemocnice
Jinak moc doporučuji ten předporodní kurz, je dobré na něj jít tak 2 měsíce před porodem. Stojí kolem 700 a je to i pro doprovod k porodu, a jsou to 3 hodiny, začíná se první pondělí v měsíci a pak každé pondělí (dohromady 3)
@Kacz-ka A jaké máte příjmení? Kvůli jménu ![]()
Jinak já budu mít kočárek zelená x-lander
, a jsem ráda že se nemusím s nikým dohadovat o jméně atd.
Ono bývalý by jistě chtěl jméno po něm, a to bych nedala ani za nic ani kdybychom byly spolu…to malé by bylo totiž chudák ![]()
No prave ze šantora, takze s tou anezkou vaham z duvodu toho ž ve jmene a navazujiciho š v prijimeni…to samy matyaš tadeaš ![]()
s pritelem jsme se shodli na te anezce ale jinak se to v rodine moc nelibi
at si trhnou ![]()
ten seznam veci do porodnice jsem uz cetla na jejich strankach, ale dekuji, spis jsem si rikala, co konkretne sebou myslela Radka na ten porodni sal ![]()
a kocar jsem si vybrala tako laret s tou imitaci lnu, takova tm hneda v kombinaci se svetlejsi…
Hmm to uz ty predporodni kurzy nestihnu, ale tak snad i bez toho se budu nejak orientovat ![]()
@Kacz-ka Takže Anežka Šantorová? To bude mít jak dlouhé jméno tak i příjmení, ale dnes se na to tak nekouká a Anežka je pěkné jméno, mě se líbí.
![]()
Já mám pro holčičku vybrané Elen, ale už teď vím že to bude chlapeček. ![]()
@Kacz-ka já to mám vše v jedné tašce, nejdříve jdeš stejně na sál a pak až na pokoj ![]()
@Kacz-ka mě se jméno Anežka taky líbí ![]()
Jinak ten předporodní kurz mě moc nezaujal říkali tam věci které stejně už vím protože jak jsem furt doma tak to mám načtené…co bylo dobré byla ta prohlídka ale tu ti taky udělají zadarmo když tam zavoláš a domluvíš se sníma…jinak jsem potom byla ještě na kurzu kojení a ten byl podle mě hodně dobrý hodně věcí jsem se tam dozvěděla ![]()
Jinak si beru dvě tažky protože u porodního sálu májí hodně malé skřínky a velká tažka se ti tam nevejde. Do tý tažky si dávám 2×malí ručník na sezení jelikož dostaneš krátkou košilku potom omyvatelný boty, ponožky, jelení lůj, gumičku do vlasů, oční kapky, doklady(matrika, rodný list),Yall gel, papír a tužku no a jestli jde i přítel k porodu tak mu tak přibal svačinu a pití a 2×20kč na ten nemocniční oblek
potom si tam můžeš zabalit třeba i mp3 nebo něco co máš ráda.
Kočárek máme od X-lander Move tyrkysový ![]()
@Mandeliinka píše:
@Kacz-ka mě se jméno Anežka taky líbí
Jinak ten předporodní kurz mě moc nezaujal říkali tam věci které stejně už vím protože jak jsem furt doma tak to mám načtené…co bylo dobré byla ta prohlídka ale tu ti taky udělají zadarmo když tam zavoláš a domluvíš se sníma…jinak jsem potom byla ještě na kurzu kojení a ten byl podle mě hodně dobrý hodně věcí jsem se tam dozvěděla
Jinak si beru dvě tažky protože u porodního sálu májí hodně malé skřínky a velká tažka se ti tam nevejde. Do tý tažky si dávám 2×malí ručník na sezení jelikož dostaneš krátkou košilku potom omyvatelný boty, ponožky, jelení lůj, gumičku do vlasů, oční kapky, doklady(matrika, rodný list),Yall gel, papír a tužku no a jestli jde i přítel k porodu tak mu tak přibal svačinu a pití a 2×20kč na ten nemocniční oblekpotom si tam můžeš zabalit třeba i mp3 nebo něco co máš ráda.Kočárek máme od X-lander Move tyrkysový
Také jsem byla na kurzu kojení a super, stejná spokojenost jako s předporodním kurzem. Tak já tam byla s maminkou a tak jsme se na vše ptaly a tak a i jsme se tam pak zdržely na druhé a poslední hodině, sestřička byla moc fajn. To co jsem nevyčetla z netu jsem se dozvěděla tam tím že jsem se zeptala. Jinak říkali že RL není potřeba, ale i tak si ho beru. Je pravda že skříňky tam jsou malé, ale tašku nechám venku nic cenného tam mít nebudu.
X-lander je dobrá volba
. Ještě se mi líbil maxi cosi a Iglesia /ale ta je na můj vkus hodně moc drahá/
A ty jsi doma @Mandeliinka od začátku celého těhu? A kolik že ti to je
?
@Darina K. jj jsem doma od začátku těhu…je mi za pár dnů 21 a tobě?