Těhulky Pardubice 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
175
19.3.13 14:43

Tak děkuji za přijetí :D, je fajn si pokecat s maminkama, které mají podobný termín a navíc jsou z okolí, já jsem přímo ze Živanic, tak až ty naši mrňátka budou venku, musíme udělat srázek :) My jsme dneska lítali po úřadech, tak mě pěkně bolí kostrč, nějak mi nedělá dobře sezení a jízda v autě, ale ted už jsem v klídku doma a manžílek uklizí. Ještě, že ho mám, já mám od druhého měsíce zakázanou námahu a spíš klidový režim a žádný úklid. A to si nedovedete představit jak trpím, jsem na pořádek celkem punťa a když si nemohu ani vyluxovat, hrůza, ale nedá se nic dělat. Hrozili mi nemocnicí, a potratem a tak raději budu v klídku, ale už máme konec těhu a tak jsme to všechno naštěstí překonali. A holky musím se pochlubit, včerá jsme vyhrála monitor dech nany, pro malou, sice jeden použitý mám koupený, ale hrozně mě to potěšilo, je to první věc, kterou jsem vyhrála, teda spíš si ji vyhrála ta naše malá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JančaM
19.3.13 14:44

Ahoj holky,
tak jak vidím, už se chystáte do porodnice a já se pořád jen strachuju, aby to bylo v pohodě. Jsem teď 7+3. trošičku mi přestalo být blbě během dne, ale uvidíme. Nějak se mi v tomhle krásném počasí podařilo nachladnout, a tak jen smrkám a smrkám. Hlava mi třeští a nic na to nemůžu vzít. Teda vím, že můžu Paralen a piju hodně čaje, ale to je tak všechno. Dokonce i sprej do nosu, který mám doma není vhodný pro těhotné. Tak dost trpím. Máte nějaké tipy, co se osvědčilo vám?

• Citovat
  • Upravit
175
19.3.13 14:45

Darinko, to už uteče jako voda a my ti budeme jen závidět, že to máš za sebou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.3.13 14:52

Káťo, Nebyla jsi na té hematologii náhodou 4.3. ráno? Mám pocit, že jsi mi z té fotky povědomá. Já tam totiž byla. Co máš za problém? Já Leidenskou mutaci, takže od 20. týdne si budu muset píchat injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.3.13 14:58

Ahojda, no já naštěstí celé těhu, byla relativně v poho, když vypustím, že ty první dva měsíce mi bylo nevolno, ale nezvracela jsem. Ale druhý měsíc mi šíleně tvrdlo bříško, takže jsme nemohla a nemohu nic moc dělat, ale dalo se to vydržet, nic jiného mi nezbylo. Brala jsme komplex vitamínků pro těhulky a ty beru ještě nyní ve 37tt, takže doporučuji a také jsem zobala česnek v tabletách, ten je pro těhulky a fakt dokáže zázraky, mohu doporučit. Jinak čajík s medem a citronem a hodne ovoce a zeleniny, je to fajn i do budoucna, není potom zácpa :D Jinak ucpaný nos jsme měla po celé těhu, takže jsem musela často v noci větrat a bylo mi lepší, natékaly mi uzliny v nose, jen chudák manžel v noci byl na umrznutí, ale mě bylo fajn a to jsme spíš v rodině ten nanuk já, ale těď to je asi hormonama. Jinak kapky do nosu, když jsme se v lékárně zeptala, doporučili mi jen tu mořskou vodu, ale po ní se mi teda noc neuvolnil. Jinak mi doktorka říkala na bolest hlavy paralen a ibalgin, ale až po 3 měsíci těhu. Mě za celé těhu bolela hlava asi třikrát a to bylo něco, asi migréna, dvakrát jsme to zaspala a jednou si vzala ibalgin a bylo fajn. Od é doby paráda a to na bolesti hlavy normálně trpím hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
19.3.13 15:02

No, tak to máš dobrý. Já mám taky nějaký sprej s mořskou vodou, ale tam právě píší, že není vhodný. Jinak posledně mi doktor říkal, že můžu jen a jen paralen, nic jiného. Takže jdu zase pro další čajík s medem a citrénem a odpočívat do postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.3.13 15:21

@Michaela99 No já stále a stále čekám :D, malému se a mě asi moc líbí…asi zůstaneme dlouhodobě 2v1 :lol: :P. Dnes jsem si i koupila ten čaj z maliníku…tak uvidíme. Termín mám v pondělí, a těžko říci kdy to bude…
Jinak máš pravdu, celé těhotenství neskutečně letí…ale ten konec to je masakr…to vůbec nijak neutíká.
Jinak pokud máš kočárek po jednom už doma, tak to v něm už dojezdíte ne? nebo kdyžby to byla holčička, tak chcete nový? I některé klučičí věci se dají nosit na doma pro holčičku :). Já už se toho mého Ondry nemohu dočkat. Jinak věciček moc nemám, ono to prý nemá moc cenu :) toho mít hodně, že z toho ty děti brzy vyrostou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.3.13 15:25

@Kleris 83 jéé ty jsi ze živanic, tam mám pár spolužáků ze ZŠ a také tam mám příbuzné :) sestřenky a tetu a strejdu :)

Jinak moc a moc gratuluji k výhře, kdo by neměl radost ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.3.13 15:29

@JančaM Jani zkus čaj heřmánkový s medem. Jinak také jsem v začátcích marodila a i byla na pohotovosti, ale tam ti stejně nic moc nedají…řeknou pijte hodně čaje atd. a když bude nejhůř tak ten nejslabší ibalgin :zed: :zed:
Tak se z toho brzy uzdrav. :hug:

Jinak už bych to ráda měla za sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.3.13 15:35

@JančaM Naposled jsem tam byla koncem ledna a pak dneska, nastesti vsechno v pohode. Jen me pekne stve, ze si me pozvali jeste jednou za mesic, jsou nejaky peclivy :-) Uz vidim, jak se tam budu 10 dni pred planovanym porodem valit a cekat dobu v cekarne :-)
Jinak v roce 2009 mi z niceho nic vyskocil pocet bilych krvinek z cca 7tis. na 130 tis. Diagnozu mam konkretne stanovenou jako chronicka eosinofilni leukemie, nazev desny, nastesti do pul roku jsem se srovnala a tuk tuk doted je to vse ok, ale radsi me kontrolujou. Vsichni jsme to prikladali ke stresu, protoze se nasi zrovna rozvadeli a tata delal docela hrozny problemy. A ja si obecne vsechno moc beru.
Na gynde dneska taky dobry, zase pry „asi“ holcicka a uz je nastesti kebulkou dole!!! a 2,3kg :-) huraa :lol: dalsi kontrola za 2 tydny v 36 tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.3.13 15:37

@JančaM Jinak koukam na tu tvoji diagnozu a taky zadna prdel teda, nezavidim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.3.13 15:40

@JančaM ja kdysi hledala vsemozne na netu jak se zbavit ucpanyho nosu bez kapek… taky jsem byla temer „zavisla“ (pred tehot.) na nosnich kapkach a nakonec mi docela zabiralo, ze jsem si udelala takovy roztok voda+sul+kapka citronu, to jsem dala do lahvicky od nosniho spreje a ac bych tomu neverila, pomohlo mi to, strikala jsem misto kapek tohle.
ted si vyjimecne nekdy striknu slabyma detskyma kapickama, kdyz je nejnutnejc a chci se vyspat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.3.13 15:54

Ono asi jak jakej doktor, tak jinej názor, mě ibalgin přímo doporučila a to 400, asi když se to nepřehání, tak neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.3.13 15:58

Jé, svět je malej a my zjistíme nakonec, že jsme příbuzné :lol: Kolikátý jsi ročník? Za gratulaci děkuji, výhru jsem opravdu nečekala. No holky tak jsme si udělala domácí vafle s banánem šlehajdou a čkokoládou a jsme zase jak buben, že se nehnu, ale ta chuť na sladké je u mě hrozná. Holky kolik jste přibraly za těhu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.3.13 16:07

Já si teď dělám brokolicovou polévku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie