Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj těhulky, tak se k Vám také přidám, ted jestli mě vezmete
Jsem od Lázní Bohdaneč a termín máme 4.4.2013, tak uvidíme jak se té naší holčičce bude chtít ven, ale když vidím dnešní počasí jak je venku, tak se nedivím, když si to prodlouží. Ale já už bych klidně šla rodit, už mě všechno bolí a k večeru se nezvednu ani z pohovky. Malá bude asi pěkná divoška, šíleně kope a boulí se. Holky jinak já mám připravené jednorázové plenky, ale mám koupené i klasické, kvůli kičlím a na utírání pusinky a tak. BUdete nebo užíváte něco na lepší porod? Já si koupila nějaké bylinkové kapky z Dubu a chci si ještě koupit čajík z maliníku, prý pomáhá, tak uvidíme a kde budete rodit??? Já se rozhodovala mezi Pardubicema a HK, ale asi pojedeme do Pardubek, asi to výjde stejně.
@Kleris 83 vítám tě
My máme termín 9.4.,ale vypadá to že budeme rodit dříve, no uvidíme. Jinak také čekáme holčičku a rodit budeme v Hradci.
Jé, škoda, to jsme se mohli sejít v porodce
A jak se cítíš a jak se těšíš na porod? Já se trochu bojím, ale to jsou takové ty obavy, aby to všechno proběhlo jak má.
@Kleris 83 no na porod se moc netěším, ale bohužel jinak se malá ven nedostane
Ale říkám si zvládli to jiný, tak to budu muset zvládnout taky.Jen se bojím toho aby to moc dlouho netrvalo a aby nebyli nějaké komplikace. Čekáš první mimčo?
Jo jo, první o to vše prožívám mnohem více a to celé těhu. Teda doma máme dvě černé děti - jezevčíky, taky jsme zvědavá jak budou koukat až dorazíme z porodnice. Oni mě hrozně ochraňují a jen tak někoho nenechají ke mě jít, jsou to zlatíčka. Jaké máte vybrané jméno peo malou? My jsme na konec vybrali Viktorii, ale byl to boj se na něčem shodnout ![]()
Ja vam tak zavidim, si jeste aspon mesic pockam a budu vam zavidet, ze mate miminka uz doma
ja si dneska taky dala, sundavala jsem a prala zaclony, zehlila je, jeste normalni pradlo. Vytirala, utirala, myla okna…aspon ze prijela mama na vypomoc, ale taky ji od vikendu berou zada. Ted se valim na pohovce a ani se nehnu
mam radost, ze jsme o vikendu zvladli to malovani a ted uz si to sem jen vsechno pomalu nachystam ![]()
jestli jste pili ten caj z maliniku by me taky zajimalo, jestli ho mam v lekarne taky vzit…
Na kontrolu na gyndu jedu zitra, tak doufam, ze prcek nedela habadury a je uz kebuli dole
taky jedu na kontrolu na hematologii, si to tam zas vysedim :-/ doufam, ze do rana nebude nejak moc snehu nebo namraza
nerada v tom jezdim a jeste vic nesnasim, jak se o me vsichni bojej a dokola opakujou - hlavne jet opatrne
jak kdybych to nevedela…
Alespoň tě budeme postupně připravovat na porod, aby jsi věděla do čeho jdeš, jé doufám, že nevadí, že tykám
Jinak ted, takovej úklid bych rozhodně nezvládla, jsem ráda, že ukuchtím a upeču buchtu a to mi ještě manžílek hodně pomáhá, ještě, že ho mám
No pokojíček už máme nachytaný uplně celý a i snad všechno co je potřeba na miminko.
Jinak ten maliník koupm určitě, jen doufám, že ho budou mít v lékárně a ještě mi doporučila kamarádka lněné semínko, ale myslím, že mi ten maliník a dun budou stačit nebudu to přehánět, potom bych z porodu taky nenusela nic mít
A jakholky přemýšlíte o epiduralu? Vůbec nevím, jestli ho v Pcích nabídnou nebo ne.
@Kleris 83 my čekáme taky první a bude to Štěpánka. Já úklid nezvládám už tři týdny, od té doby co jsem měla nařízeno ležet. Domácí práce za mě obstarával přítel, ale dalo mi to si zvyknout že nemůžu nic dělat, moc mi to nevyhovovalo, ale nedalo se nic dělat. Jsem zvyklá že si vše udělám sama a teď najednou jsem nemohla, ale nedalo se nic dělat. Ale tak co se neuklidí, tak se to nezblázní, hold to bude muset počkat. Jinak nic jako maliník nebo tak já nepoužívám a o epiduralu jsem teda vůbec nepřemýšlela.
@Kleris 83 píše:
Ahoj těhulky, tak se k Vám také přidám, ted jestli mě vezmeteJsem od Lázní Bohdaneč a termín máme 4.4.2013, tak uvidíme jak se té naší holčičce bude chtít ven, ale když vidím dnešní počasí jak je venku, tak se nedivím, když si to prodlouží. Ale já už bych klidně šla rodit, už mě všechno bolí a k večeru se nezvednu ani z pohovky. Malá bude asi pěkná divoška, šíleně kope a boulí se. Holky jinak já mám připravené jednorázové plenky, ale mám koupené i klasické, kvůli kičlím a na utírání pusinky a tak. BUdete nebo užíváte něco na lepší porod? Já si koupila nějaké bylinkové kapky z Dubu a chci si ještě koupit čajík z maliníku, prý pomáhá, tak uvidíme a kde budete rodit??? Já se rozhodovala mezi Pardubicema a HK, ale asi pojedeme do Pardubek, asi to výjde stejně.
Ahojky
, jasně že tě vezmeme. Vítáme tě
.
Já se chystám rodit v Pardubicích, je to tam pěkné a kamarádky si to chválili. Navíc jsem tam prošla kurzem
. Do HK ani nápad ![]()
Jinak my skoro všechny jsme od Lázní Bohdaneč ![]()
Na podporu porodu nic nepoužívám, ale o tom čaji z maliníku jsem slyšela. Také je ten dianatal gel a balonek epino, ale je to hrozně moc drahé.
![]()
Já mám termín 25.3. ale nic se zatím neděje, a to mi dr. říkal že se ve čt už v poradně asi neuvidíme…ale nic se zatím neděje ![]()
@Kleris 83 O epiduralu nepřemýšlím ani trochu
, ale tak uvidíme jak to půjde
@Kacz-ka Tak už stěhujete a chystáte pokojík? Pak pošly foto jak jste to vyzdobili ![]()
Nějak to tu vázne..no ale až se nám narodí ty naši mrňouskové, tak myslím, že to bude váznout ještě víc.
@DominikaP @Michaela99 @Mandeliinka Holky jak se máte a jak se vám daří? Dlouho jste se neozvaly ![]()
@Fazolka1 píše:
Nějak to tu vázne..no ale až se nám narodí ty naši mrňouskové, tak myslím, že to bude váznout ještě víc.
Tady asi jo, to máš pravdu. U nás v uzavřené skupině to nedrhne ani trochu
, a to už ze 42 porodilo 31, už nás k porodu zbývá jen 11. ![]()
A holky občas napíšou, rady a tipy a tak. Je to fajn