Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@_.Emilyyy No prostě zkoušela co si může dovolit a vzhledem k tomu, že má přítel zřejmě pevné nervy a je hodný, tak mu to trvalo dost dlouho než vyletěl. Tak dcera je v pubertě, tak se není čemu divit, nečekáš snad, že bude pořád jen vzorná?
Můj poslední potomek je taky momentálně v pubertě, je fakt moc hodný, dobře se učí, nejsou s ním žádné problémy / zatím
/ale na druhou stranu ví, že kdyby na mě byl drzej, tak mu jedna přiletí raz dva. Nebo mu zakážu playstation, to stačí jako výstraha
.
No, asi takhle… na me nasi aplikovali varecku, raminka i facky. Nevzpominam si, ze by me nekdy flakli bez duvodu, vzdycky jsem si to sakra zaslouzila a co si z toho pamatuju je, ze uz jsem danou vec nikdy neudelala a nechovala se tak jako spratek. ![]()
@Cheriffka No tak já jsem byla taky bitá i vařečkou, převážně proto, že jsem byla vzteklá, později proto, že jsem odmlouvala a musela mít poslední slovo a udělala jsem to vždycky znova, žádný efekt to bití nemělo.
@laducha píše:
@kamila44455 Měla jsi už puberťáka? Já mám třetího, normálně děcka nebiju, ale když mi syn řekl, že jsem blbá, dostal facana přes celou hubu.
Jinak měli kluci pubertu ucházející, ovšem dcera bude tvrdší oříšek
Mamka nás mydlila ručně a často, ale nikdy ne nezaslouženě, prudily jsme se ségrou hodně
jsem vařečkou vzala bagristu ve 4 ráno na 1. máje, když se jakože nenápadně vrátil domů
si to dlouho budem oba pamatovat ![]()
@Hanka1 Tak to pravda no.To přiznávám. To bylo ode me hloupé.
Ja pritelovi verim a vim, ze by me nikdy nepodvedl a jemu i je taky uz pres 40 let, vim, ze by me s zadnou modelkou ci nejakou sousedkou nepodvedl.Jako samozrejme, ze trosku zarlim ne neho, tak jako ma dobre vypracované telo, chodi upravené, je to takovy dobrák a sympatak, ale vim, ze chce jen me, ze me ma rad a ze moji dceru bere jako vlastni.
V našem vztahu funguje duvera.
@_.Emilyyy píše:
@Hanka1 Tak to pravda no.To přiznávám. To bylo ode me hloupé.Ja pritelovi verim a vim, ze by me nikdy nepodvedl a jemu i je taky uz pres 40 let, vim, ze by me s zadnou modelkou ci nejakou sousedkou nepodvedl.Jako samozrejme, ze trosku zarlim ne neho, tak jako ma dobre vypracované telo, chodi upravené, je to takovy dobrák a sympatak, ale vim, ze chce jen me, ze me ma rad a ze moji dceru bere jako vlastni.
V našem vztahu funguje duvera.
To je fajn, ale nektere ty mlade drave jdou i pres mrtvoly…vy jste spolu nechteli mit dite? Nebo nechtel i on mit sve vlastni?
@matkabagristy píše:
píše: Více
A tzý si na nej sla vařeckou? Chudak kluk
@kamila44455 Názor mám takový, že tělesné tresty jakékoli považuji za nepřijatelné, není to žádná výchova pouze selhání rodiče. Telesny trest má efekt takový, že příště dítě možná prohřešek nezopakuje, protože má strach z trestu a nebo si da větší pozor aby se na nekalou činnost nepřišlo… Já jsem vyrostla bez bití, svoje děti nebiju.
@Hanka1 píše:
To je fajn, ale nektere ty mlade drave jdou i pres mrtvoly…vy jste spolu nechteli mit dite? Nebo nechtel i on mit sve vlastni?
Nechávali jsme tomu volný průběh, ale jednu dobu přítel hodně chtěl,
ale nezdrařilo se. A teď už jsme na dítě starý.
Já už ani nechtěla mít druhou svatbu
@_.Emilyyy
Uprímne se tomu tvýmu čutálistovi divím..proc nešel za nějakou mladou s kterou by to díte mel..v tomhle je fakt čistá láska, važ si ho
Jakýkoliv fyzický trest je prohra a selhání rodiče. A nefyzický trest a zákazy jsou ovládání a užití moci a ne výchova.