Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dana112 píše:
@_.Emilyyy Meli jste byt na dceru vice prisnejsi a to nemluvím o tom, ze si psala v jedny diskuzi, ze tvoje dcera ma doma jedinou povinnost to je vyndavani mycky.
A jako dcera mela rada tvyho partnera uz od zacatku?
Ano měla ho vždy rada, tak on si ji hodne získal a to nemyslim jen darami, ale i tim, jak se k ní choval.
A i pritel da dceri ted v 15-ti pusu na vlasy, v tomhle nikdz problem nebyl.
Já byla bita jak žito, když jsem byla malá. Pásek, vařečka, kopřivy i utrženým poutkem. A následky to ve mě zanechalo (občas jsem měla zadek modrý), tak se to přeci dříve dělalo (mi říkala mamka). Jako malá jsem schovala všechny velké vařečky a naučila se pod sukýnku dávat vycpávky. To ponížení, když jsem si musela lehnout přes koleno, bylo strašlivé.
Svoje děti nebijeme. Respektive snažíme se je nebít. Jsme bohužel jenom lidé, takže párkrát nám to ujelo. A sami vidíme, že jsme tím neřešili výchovný problém, ale spíš jsme ulevili vlastní frustraci. Nedovedu si představit, že bych se ke svým dětem chovala tak, jako rodiče ke mě.
@Hanka1 píše:
Tak ono kdyby sis k profilu nepriradila fotku, tak nebudes tak snadno pamatovatelna a rozpoznatelna…![]()
Velmi mi pripominas mistni legendu uzivatelku Bozuzu, tipove ti je dokonce dost podobna, i kdyz asi o generaci mladsi. Ta si foto strcila do profilu a pak zakladala dve lkave dost kontroverzni diskuse o trech a vice stovkach stranach a denicek ci dva. V podstate slo o to, ze jeji sestra se lecila pro neplodnost a Bozuzu obtahla svagra a otehotnela s nim. Jak to dopadlo asi si vsichni domysli. Rozvod, segra lecici se na psychiatrii a u Bozuzu stastna nova rodinka s byvalym svagrem a Eliskou. Druha lkava diskuse byla o vanocich a ponicenych vztazich v rodine, ze jeji mama strani segre a nechce ani na vanoce a jindy pravidelne vidat jedinou vnucku…ze jen posila darky.
A kdykoliv tahle Bozuzu napsala neco normalniho do normalni diskuse, tak se na ni vsechny sletly jak supice. Ja kdyz jsem videla ten jeji libezny ksichtik s naivnim usmevem, tak jsem si radeji sedla na prsty a nic nepsala. Kdyby dotycna nechala svoje vasnive diskuse zamknout, denicek smazat a zmenila si profil, tak nikdo nerekne ani popel, naopak.
Takze se nediv, kdyz zalozis diskusi o drze pubertacce, jejiz otcimovi po sedmi letech starani a ziveni ruply nervy a jednu ji lisknul a pak dvacet stran dceru obhajujes a jeste prispivas do diskusi o kapesnem, kde hazis perly typu, ze neuznavas hypoteky, ze si na bydleni ma clovek nasetrit a pak teprve poridit a zaroven dodas, ze pritel jako byvaly profesionalni fotbalista je ve vate, tak se nediv, ze si velmi snadno zapamatovatelna. Mmch na moji otazku na tvoje bydleni si jeste neodpovedela…
Gol byl, kdyz te v diskusi o pohlavku poznala tva sousedka nebo nekdo zijici blizko tebe a jeste tady praskla, ze tvuj pritel je byvaly bohaty fotbalista a je peknej chlap![]()
![]()
Jo tak Bozuzu si pamatuju, že ty vztahy a řešila a ono to bylo teda takhle
![]()
@Modesta píše:
Já byla bita jak žito, když jsem byla malá. Pásek, vařečka, kopřivy i utrženým poutkem. A následky to ve mě zanechalo (občas jsem měla zadek modrý), tak se to přeci dříve dělalo (mi říkala mamka). Jako malá jsem schovala všechny velké vařečky a naučila se pod sukýnku dávat vycpávky. To ponížení, když jsem si musela lehnout přes koleno, bylo strašlivé.Svoje děti nebijeme. Respektive snažíme se je nebít. Jsme bohužel jenom lidé, takže párkrát nám to ujelo. A sami vidíme, že jsme tím neřešili výchovný problém, ale spíš jsme ulevili vlastní frustraci. Nedovedu si představit, že bych se ke svým dětem chovala tak, jako rodiče ke mě.
Asi tak… Ještě je smutnější, že když pátrám v paměti, jestli jsem třeba ležela s našima v posteli nebo mi někdy řekli, že mě mají rádi (milujou
)a myslím, že ne… Za to vařečku, na zadek a pohlavky to si pamatuju dobře
když mám svoje dítě, tak některé věci vidím jinak, že je to náročné, že je to náročné pro vztah… Ale ta obrovská láska a věčný pusinkovani minima nejde prostě zastavit
minimálně teda ze strany mámy asi nikdy nepochopím ![]()
@Bubla_Bučková píše:
Jo tak Bozuzu si pamatuju, že ty vztahy a řešila a ono to bylo teda takhle![]()
jo bylo mi z ni de facto na bliti, ona si vubec nepripustila, ze ma kybl masla na hlave, ma drzet hubu a krok a byt rada, ze se to s mamou ustálilo a ona ještě kňučela, ze mama vida Elisku tajne, proste zadna sebereflexe
![]()
POdle mého názoru, děti které nedostanou pohlavek si pak dělají co chtějí..v mém okolí neznám, kdo by nikdy nedostal na zadek. Já jako dítě jsem parkrát dostala na zadek vařechou a nepřipadala jsem si ponížená. Všeho s mírou
Mladší ještě nedostává, je moc malej, ale starší když něco provede co nemá, dostane přes zadek vrbovým prutem, prut štípe, ale neublíží.
@pocker píše:… starší když něco provede co nemá, dostane přes zadek vrbovým prutem, prut štípe, ale neublíží.🙈
@pocker píše:
POdle mého názoru, děti které nedostanou pohlavek si pak dělají co chtějí..v mém okolí neznám, kdo by nikdy nedostal na zadek. Já jako dítě jsem parkrát dostala na zadek vařechou a nepřipadala jsem si ponížená. Všeho s mírouMladší ještě nedostává, je moc malej, ale starší když něco provede co nemá, dostane přes zadek vrbovým prutem, prut štípe, ale neublíží.
Je mi líto vaších dětí.
@arigra píše:
Je mi líto vaších dětí.
Proč všude odpovídáš na sto let staré dotazy? ![]()
@topazio píše:
Proč všude odpovídáš na sto let staré dotazy?
Nejaky troll nebo úchyl - staci si vyhledat, kde diskutuje - všechno o fyzických trestech, asi na emimi hledá mamkou s BDSM zaměřením…
![]()
@Hanka1 píše:
Nejaky troll nebo úchyl - staci si vyhledat, kde diskutuje - všechno o fyzických trestech, asi na emimi hledá mamkou s BDSM zaměřením…![]()
Napsala mi, že je studentka psychologie a bojuje proti násilí na dětech. Její 21 let a prý toho ví o životě víc jak já. ![]()
@topazio píše:
Napsala mi, že je studentka psychologie a bojuje proti násilí na dětech. Její 21 let a prý toho ví o životě víc jak já.
Tak urcite
, je to nějaký polopedofilni SM honibrk… ![]()
@Hanka1 píše:
Tak urcite, je to nějaký polopedofilni SM honibrk…
Také si to myslím. Na některé uživatelky Emimina by chtěla zavolat policii.😂
@_.Emilyyy Meli jste byt na dceru vice prisnejsi a to nemluvím o tom, ze si psala v jedny diskuzi, ze tvoje dcera ma doma jedinou povinnost to je vyndavani mycky.
A jako dcera mela rada tvyho partnera uz od zacatku?