Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky souhlas, že spokojené to nemají potřebu hlásat do světa, je to jako se vším
…já pročetla plno diskuzí před zavedením, hodně negativních zkušeností, ale já do toho šla s pozitivním přístupem a těšila jsem se, jen teda po více než půl roce kdy to pořád není s Mirenou úplně OK jsem tak nějak zklamaná…dneska mě asi totálně rozhodil právě přístup doktora
právě on mi Mirenu vlastně hrozně hezky odůvodnil a na rovinu příznal, že třeba jeho manželce nesedla a po roce mu ji hodila na hlavu a prý 80% žen je spokojených a těch zbylých asi 20% má nějaké ty komplikace…
@lucillee píše:
Taky souhlas, že spokojené to nemají potřebu hlásat do světa, je to jako se vším…já pročetla plno diskuzí před zavedením, hodně negativních zkušeností, ale já do toho šla s pozitivním přístupem a těšila jsem se, jen teda po více než půl roce kdy to pořád není s Mirenou úplně OK jsem tak nějak zklamaná…dneska mě asi totálně rozhodil právě přístup doktora
právě on mi Mirenu vlastně hrozně hezky odůvodnil a na rovinu příznal, že třeba jeho manželce nesedla a po roce mu ji hodila na hlavu a prý 80% žen je spokojených a těch zbylých asi 20% má nějaké ty komplikace…
To chápu. Já zase nic nenačetla a pak jsem si vyčítala.. Byla jsem úplně rozhozená, že jsem skončila 6nedělí a pak jsem dalších 6 neděl špinila!! Byla jsem tehdy úplně hin. Kdyby nebyly vánoce, nechala bych si jí hned vyndat. Musela jsem to vydržet, no a jsem velmi spokojená! Je mi líto, že Ti nesedla, to fakt naštve a ještě za ty prachy!!
@drsňačka já takhle podělala léto, bylo to fakt hrozný…a nonstop s vložkou nebo minimálně intimkou
nečekala jsem, že fakt to krvácení bude trvat takhle dlouho ![]()
Každopádně všem vám holky velký dík
, že jste tu reagovaly na ten můj výkřik, jsem rozhodně o dost klidnější, odpoledne jsem byla celkem vykolejená ![]()
Ahoj holky, tak mám za sebou vytažení Mireny v narkoze a píšu.
Měla jsem tělísko 9 let ( jo opravdu jedno celých 9let). Po této době mi jej chtěla doktorka vytáhnout normálně. Jenže tím, že mi 2× zkracovala vlákna, tak to prostě nešlo. Zatla jsem zuby co to šlo, ale bohužel.
Takže jsme se domluvily na vyndání v celkové narkoze. Šlo to v klidu. Ve 13hod, jsem nastoupila na kliniku, brali. mě ve 13.30 a ve 14.30 jsem už seděla v čekárně na odvoz.
První den mě bolelo břicho a ještě dva dny jsem špinila, teď po cca 10 dnech vše ok.¨
Při zákroku mi rovnou zavedla novou. Takže jsem spokojená. Pro ty, který to čeká-NEBOJTE SE, je to fakt v klidu. E.
@drsňačka
diky za uklidneni…ja jsem teprve na zacatku, takze ted si davam jeste ten pulrok zda si sedne…zrovna dneska po dvoudenni dost krute bolesti bricha zacinam spinit, 24.den…sakra…zase prede mnou minimalne 7-10dni ms
a to jsem vzdycky mela presne 28dni cyklus a presne 4dny ms. ![]()
Ahoj, mám mirenu zavedenou 5 měsíců, z toho první 3měsíce jsem neustále špinila a krvácela, pak se to zlepšilo a už je to ok. Jen se mi teď dělá ekzém po skoro celém těle. Odmalička jsem měla ekzém, ale jen trochu na rukách a teď za poslední měsíc, ho mám na celých rukách, zádech a nohách. Může to být z Mireny? Má s tím někdo zkušenost?
@Nikina06 píše:
Ahoj, mám mirenu zavedenou 5 měsíců, z toho první 3měsíce jsem neustále špinila a krvácela, pak se to zlepšilo a už je to ok. Jen se mi teď dělá ekzém po skoro celém těle. Odmalička jsem měla ekzém, ale jen trochu na rukách a teď za poslední měsíc, ho mám na celých rukách, zádech a nohách. Může to být z Mireny? Má s tím někdo zkušenost?
Muze…
Ahoj ženy, mám Mirenu od dubna 2017. Vše ok, žádné krvácení, přestaly bolesti hlavy, chuť na sex větší, prostě paráda, co víc si přát. ALE poslední 2 měsíce mě hrozně bolí záda v kříži, začala jsem cvičit, chodit na masáže… Vypadalo to, že už to bude ok… Ale minulý týden se mi záda blokla, chodila jsem na injekce, ale žádná sláva… Včera se mi opět blokla, už jsem nešťastná a začínám mít podezření na Mirenu
Takové jsme byly kamarádky a teď toto ![]()
Je to možné? Na gyn. jdu na kontrolu v dubnu, ale mudra bude určitě tvrdit, že to možné není ![]()
@skop.lucie ahoj ja měla s mirenou problémy hned od začátku a jeden s konečných problémů byla mirenacestovatelka při jednom vycestovani me strašně bolelo v zádech chodila jsem na neurologii s bolestma a az neurolozka to rozlouskla poslala me n gyndu a zjistili vycestovani tak blbě ze zpusobovala ty bolesti nemusí to být tvůj případ ale moje tělo mirenu odmítalo už od zacatku
@nellaskrobakova já mám jiné obtíže, ale ta mrcha mi taky nesedla
…je to rok a pořád to stojí za prd…cyklus 24 dní, krvácení+špinění víc než 10 dní v kuse, pak hnusný výtok, ovulace nesmírně bolestivá…místo komfortu mám peklo. A to jsem předtím nevěděla co je nějaký zánět, cyklus 28dní a krvácela jsem max 4 dny.
@nellaskrobakova píše:
@skop.lucie ahoj ja měla s mirenou problémy hned od začátku a jeden s konečných problémů byla mirenacestovatelka při jednom vycestovani me strašně bolelo v zádech chodila jsem na neurologii s bolestma a az neurolozka to rozlouskla poslala me n gyndu a zjistili vycestovani tak blbě ze zpusobovala ty bolesti nemusí to být tvůj případ ale moje tělo mirenu odmítalo už od zacatku
OK, tak uvidíme, každopádně mudra na gyn. by to měla poznat podle ultrazvuku, jestli je někde jinde nebo tam kde má být. Budu se modlit. Fakt mi Mirena hodně vyhovuje, jsem s ní svobodnější a šťastnější. Nerada bych se s ní loučila.
@lucillee ja měla menstruaci kolikrát i 20dní z měsíce bolesti neustále záněty a pak jednou vycestovala do delohy museli ji pod narkozou vytáhnout a začal kolotoč znovu záněty bolesti menstruace az vycestovala podruhé a paní doktorka rozhodla o vyjmutí někdy prý chvíli trvá než si tělo zvykne mirenu mi vytáhli po roce a půl dlouho potom trvalo než se tělo dalo do kupy
@Anonymní píše:
Mám od včerejšího dne zavedenou mirenu (zavedena po HA, kdy jsem neměla MS), včera jsem jen trochu krvácela, dnes trochu „špinila“. Kdy si mohu dát koupel?(anonym z důvodu, že né každý musí vědět, jak se chráním
)
Mužů se zeptat dávala jste si před tím zavedenim ibalgin? Nebo něco na utlumení bolesti??
A taky vadí když mám mirenu a nerodila jsem? Tělísko volim z důvodu laid. mutace ![]()
@Koralinarii dobrý večer mirenu můžete mít i bez porodu a ja neměla zedny ibalgin