Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
7.11.11 21:31
EvaG píše:
Erian píše:
Tak já teda nevim, byla jsem na kontrole s Mirenou a bavily jsme se s doktorkou, co se dělá v případě, že žena pořád špiní či krvácí i po tom půl roku… tak prý si ženy aplikují na předloktí jakýsi gel, ve kterém jsou hormony, aby se to ustálilo a špinit se přestalo. To máte všechny tak blbého gynekologa, že hned Mirenu radši vytáhne? :think:
já ji teda nemám, ale mě mudra taky říkala, že pokud se špiní a mirena prostě zlobí tak se to dá ovlivnit a upravit a pokud ne, tak teprve potom se vytahuje.

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
7.11.11 21:36

Ahoj holky, dovolím se k Vám vetřít s dotazem :wink: Jsem čtyři měsíce po porodu a už od šestinedělí se s doktorem domlouvám na zavedení Mireny :roll: jenže pořád je nějaký problém - buď mám zánět nebo mykózu..pak zase čekáme na MS :roll: :roll: už mně to přestává bavit :zed:
Jelikož na záněty dost trpím - mám dotaz - co se stane, když mi mirenu zavede a já zánět dostanu? musí se vytáhnout? snad nee…nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 21:38
Dorka_X píše:
Ahoj holky, dovolím se k Vám vetřít s dotazem :wink: Jsem čtyři měsíce po porodu a už od šestinedělí se s doktorem domlouvám na zavedení Mireny :roll: jenže pořád je nějaký problém - buď mám zánět nebo mykózu..pak zase čekáme na MS :roll: :roll: už mně to přestává bavit :zed:
Jelikož na záněty dost trpím - mám dotaz - co se stane, když mi mirenu zavede a já zánět dostanu? musí se vytáhnout? snad nee…nebo jo?

Nevim, jestli se musi vytahnout, ale mi doktorka rikala, ze zenam, ktere na toto casto trpi to nedoporucuje, muze to stavy jeste zhorsit… :think: to ti doktor nerekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
7.11.11 21:41

právě, že neřekl! :cert: mám pořád větší a větší pochybnosti, jestli do toho jít.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.11.11 21:45
Dorka_X píše:
právě, že neřekl! :cert: mám pořád větší a větší pochybnosti, jestli do toho jít.. :nevim: :nevim:

Me na to upozornovala kdyz mi Mirenu nabizela, snad bych se jeste poptala… :think:
Ja za sebe muzu rict, ze problem prozatim zadny, ale kazdy to bere jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
7.11.11 21:47

Dorko, souhlasím s Barcou. Pokud trpíš na záněty, Mirena pro tebe není vhodná. To byla první z věcí, které jsem ohledně Mireny řešila se svým gynekologem. Být tebou, uvažuji raději o jiné antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
7.11.11 21:50

Díky holky za radu :kytka: poohlídnu se asi po něčem jiným.. což bude horor vzhledem k tomu, že kojím.. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.11.11 16:30

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti se zavedením Mireny, když ještě nemám dítě. Je to vůbec vhodné a jaké to má nevýhody? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
8.11.11 17:10

Také mně říkala doktorka, že ženám, které mají často záněty, se Mirena nedoporučuje.
Jinak, může se, i když kojíš (já taky kojila při Mireně). Když jsem si doktorce stěžovala, že nějak dlouho špiním, poradila mi, abych si koupila Ascorutin (je i bez předpisu). Podle mě to bylo pak lepší.
Tak snad jsem aspoň trochu pomohla.

• Citovat
  • Upravit
10937
9.11.11 19:06

Tak jsem pevně rozhodnuta, že si ji nenechám dát, protože trpím na záněty.Ach jo, a co ted babo raď. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
9.11.11 20:08
EvaG píše:
Tak jsem pevně rozhodnuta, že si ji nenechám dát, protože trpím na záněty.Ach jo, a co ted babo raď. :think:

Kamarádka taky trpí na záněty a nemůže ani klasickou hormonální antikoncepci (má migrény), tak měla zavedenou nějakou tyčinku v ruce (na 3 roky). Zkus se zeptat u doktora.

Anettta, Mirenu může mít i žena, která ještě nerodila. Ale trošku hůř se zavádí. Prober to s doktorem. Jinak by to ničemu vadit nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.11.11 22:48

A ta „tyčinka“ je i pro kojící? :think:

Už se v tom pomalu začínám ztrácet :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
14.11.11 09:01

Tak tu „tyčinku“ doktorka vůbec nedoporučila. Právě proto, že je to v ruce, hormony se vstřebávají do krve a putuje to celým tělem až na místo určení a může to nadělat docela paseku. Ale to je zase doktor od doktora, spousta jich to doporučí… U injekcí mi řekla, že se po nich přibírá, Nuvaring taky není tak úplně spolehlivý, náplasti se odlepují… Tak asi kondom, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.11.11 09:37
Erian píše:
Tak tu „tyčinku“ doktorka vůbec nedoporučila. Právě proto, že je to v ruce, hormony se vstřebávají do krve a putuje to celým tělem až na místo určení a může to nadělat docela paseku. Ale to je zase doktor od doktora, spousta jich to doporučí… U injekcí mi řekla, že se po nich přibírá, Nuvaring taky není tak úplně spolehlivý, náplasti se odlepují… Tak asi kondom, no :mrgreen:

Ten né, s tím je to :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
14.11.11 10:08
Erian píše:
Tak tu „tyčinku“ doktorka vůbec nedoporučila. Právě proto, že je to v ruce, hormony se vstřebávají do krve a putuje to celým tělem až na místo určení a může to nadělat docela paseku. Ale to je zase doktor od doktora, spousta jich to doporučí… U injekcí mi řekla, že se po nich přibírá, Nuvaring taky není tak úplně spolehlivý, náplasti se odlepují… Tak asi kondom, no :mrgreen:

hmmm, vidím to podobně :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital