Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Barca12345 píše:
Jo a holky ty co ji mate, mozna je to blby dotaz, ale ja docela ujizdim na bezkach a orbitreku, nemuze mi to „vypadnout“???
neumím si představit, co bys musela dělat, aby to tělísko samovolně vypadlo
![]()
Šmarjá, fakt každej doktor řekne něco jiného ![]()
A vypadnou to fakt nemůže, si myslím. To by asi docela bolelo, ne? Jako dostat to tam je taková fuška a pak že by to „jen tak“ vypadlo se mi nezdá ![]()
nebo určitě to jen tak nevypadne ![]()
zkuste so obrátit nebo jen pohrozit lékařskoukomorou nebo jiným nezávislým dr.(takovým tím co prověřuje jestli jinej dr neuděla něco blbě)
no a to běhaní k dr každouchvilku je asi též podstatné
bohužel
Holky tak vcera jsem byla na „operaci“ adoktorka mi zavedla telisko. Bylo to v pohode, nebolelo to, ale neprijemne to teda bylo dost.
Nemam absolutne zadne bolesti a uz od vcerejsiho vecera absolutne vubec nespinim!!! Muzete mi rict, jestli mam stesti a nebo by se to jeste mohlo rozjet?
Jinak zatim davam palec nahoru! ![]()
Super a máte to za sebou
Já bych byla v klidu, už se nic nerozjede. Jinak Mirena nevypadne, doktorka mi ji vytáhla za ty vlákna, která jsou na ní připevněná.
Mirena má tvar T a při vytahování se změní na I - ty ramínka se ohnou.
Už asi potřetí za poslední 2 roky uvažuju že si nechám Mirenu zavést.HA užívám hlavně z důvodu silné menstruace,ale i s ní mám menstr.poměrně dost,ale bohužel mi skoro žádná HA nevyhovuje.
Ted'- jako poslední mám Jeanine,ale poslední měsíc je mi děsně-návaly,únava,nevolnost!
Proto uvažuji že další platíčko už užívat nezačnu a půjdu do Mireny.Ráno se chci jít na gyn.domluvit že bych to stihla příští týden(při menstr.) Ale… že já tu diskuzi vůbec četla-zase budu na vážkách
Držte mi palce at' se jednak rozhodnu správně a pokud do toho půjdu,tak at' mi to sedne! Musím uznat že ze znamých,které Mirenu mají,tak jsou všechny spokojené-proto mě zarazilo a překvapilo tolik negativních zkušeností ![]()
hruma píše:
Už asi potřetí za poslední 2 roky uvažuju že si nechám Mirenu zavést.HA užívám hlavně z důvodu silné menstruace,ale i s ní mám menstr.poměrně dost,ale bohužel mi skoro žádná HA nevyhovuje.
Ted'- jako poslední mám Jeanine,ale poslední měsíc je mi děsně-návaly,únava,nevolnost!
Proto uvažuji že další platíčko už užívat nezačnu a půjdu do Mireny.Ráno se chci jít na gyn.domluvit že bych to stihla příští týden(při menstr.) Ale… že já tu diskuzi vůbec četla-zase budu na vážkáchDržte mi palce at' se jednak rozhodnu správně a pokud do toho půjdu,tak at' mi to sedne! Musím uznat že ze znamých,které Mirenu mají,tak jsou všechny spokojené-proto mě zarazilo a překvapilo tolik negativních zkušeností
však víš jak … ti nespokojení se vždycky ozvou a hodně nahlas, ti spokojení nemají důvod jásat nahlas … přeju šťastnou ruku při výběru … ![]()
ahoj,
před 3 měsíci jsem si nechala zavést Mirenu, vše bylo ok 1. měsíc trochu špinění a pak nic. MS trochu silnější. Po 3 měsících jsem šla na kontrolu a dr. zjistila, že tělísko nemám v děloze ale v děložním hrdle, tak se ji tam pokusila znuvu zastrčit. Na druhý pokus se jí to povedlo. Ale teď asi po 3 dnech jsem začala dost silně krvácet. Tak nevím, jestli chce tělísko zase ven nebo se tam usazuje. Na kontrole jsem byla těsně po menstruaci, takže toto krvácení MS není. Máte někdo zkušenost?
Tak dnešní porada s dr.na gyn. o zavedení Mireny dopadla tak,že prozatím ne-e! Říkal,že jelikož patřím mezi to malé procento žen,kterým většina preparátů nesedí tak to zatím nechce riskovat
EvaaV píše:
ahoj,
před 3 měsíci jsem si nechala zavést Mirenu, vše bylo ok 1. měsíc trochu špinění a pak nic. MS trochu silnější. Po 3 měsících jsem šla na kontrolu a dr. zjistila, že tělísko nemám v děloze ale v děložním hrdle, tak se ji tam pokusila znuvu zastrčit. Na druhý pokus se jí to povedlo. Ale teď asi po 3 dnech jsem začala dost silně krvácet. Tak nevím, jestli chce tělísko zase ven nebo se tam usazuje. Na kontrole jsem byla těsně po menstruaci, takže toto krvácení MS není. Máte někdo zkušenost?
Jo,ja tohle mela.Presne mi to putovalo z tela ven-.a telo to za velkych bolesti dva mesice vypuzovalo a ja krvacela a krvacela......penize mi pak vratili.Ale ze ty dva mesice jsem uz nebyla de facto chranena proti otehu,to jsem zjistila az pak. ![]()
EvaaV píše:
ahoj,
Zkušenost nemám, ale tak stát se to asi může… Tělísko mohlo být blbě zavedené, že nesedlo nebo se ramínka úplně nerozvinuly… Každá děloha je jiná.
Ahoj, chtěla bych slyšet váš názor. Jsem po porodu prvního dítěte a o další bychom se chtěli začít snažit za 2 roky. Můj gynekolog mi navrhnul (už i obědnal) mirenu a že jí na konci šestinedělí zavedeme. Na další otěhotnění ani těhotenství to prý žádný vliv nemá. Další miminko bysme hrozně chtěli, tak pořád váhám jestli mu nezavolat a nezrušit to ![]()
ahoj,
ještě jsem se chtěla zeptat jak dlouhé cítíte vlákna. Když na ně shám tak je cítím docela dlouhé, tak se domnívám, že se té potvůrce zase chce ven.
EvaaV píše:
ahoj,
ještě jsem se chtěla zeptat jak dlouhé cítíte vlákna. Když na ně shám tak je cítím docela dlouhé, tak se domnívám, že se té potvůrce zase chce ven.
já vlákna necítím vůbec, je možné, že ti je prostě doktor/ka nechala delší - pokud ti zavazí, tak si je nech zkrátit. ![]()
denino
pokud bych chtěla dítě už za dva roky, do Mireny bych nešla. Nač platit tělísko s 5letou účinností, když se ho chceš za dva roky zbavit?