Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
EvaG píše:Erian píše:Ten né, s tím je to
Tak tu „tyčinku“ doktorka vůbec nedoporučila. Právě proto, že je to v ruce, hormony se vstřebávají do krve a putuje to celým tělem až na místo určení a může to nadělat docela paseku. Ale to je zase doktor od doktora, spousta jich to doporučí… U injekcí mi řekla, že se po nich přibírá, Nuvaring taky není tak úplně spolehlivý, náplasti se odlepují… Tak asi kondom, no
Holky ani mi osobne nevadi kondom primo pri soulozi, ale ta odmlka pro nasazeni je vzdy vtipna! ![]()
Holky já se teda musím zastat náplastí, měla jsem je před těhu 4 roky a neodlepila se mi ani jedna, fakt nikdy, nepřibrala jsem , byla to pro mě super antikoncepce, takže já doporučju. Kdybych teď plánovala další dítě, jdu zase do nich. Ale neplánuju, takže mám Mirenu, ať mám klid ![]()
Barca12345 píše:EvaG píše:Holky ani mi osobne nevadi kondom primo pri soulozi, ale ta odmlka pro nasazeni je vzdy vtipna!Erian píše:Ten né, s tím je to
Tak tu „tyčinku“ doktorka vůbec nedoporučila. Právě proto, že je to v ruce, hormony se vstřebávají do krve a putuje to celým tělem až na místo určení a může to nadělat docela paseku. Ale to je zase doktor od doktora, spousta jich to doporučí… U injekcí mi řekla, že se po nich přibírá, Nuvaring taky není tak úplně spolehlivý, náplasti se odlepují… Tak asi kondom, no
přesně
![]()
Barca12345 píše:EvaG píše:Holky ani mi osobne nevadi kondom primo pri soulozi, ale ta odmlka pro nasazeni je vzdy vtipna!Erian píše:Ten né, s tím je to
Hlavně když jsou kalhoty mrsknuté v autě pod sedačkou, muž činu se snaží nahmatat kapsu a z ní vyndat kondom, který stejně dávno vypadl ![]()
Nebo tak podobně, jo jo ![]()
Mirenu mám 3 roky a naprostá spokojenost. Určitě si ji po 5ti letech nechám znovu. Po roce zmizelo menses, takže si můžu plánovat plavání i dovolenou podle sebe
Jen se mi první rok zhoršila pleť, to ale přešlo. Doporučuji!
Ahojik holky,
oživuji diskuzi…nějaké nové zkušenosti s Mirenou?
Boruvko, já mám zavedeno od srpna, teď zrovna mám ms a probíhá to jako 3 dny špinění, vložky jsem ani nevytáhla, jenom střídám intimky, takže doufám, že za chvilku už žádná nebude. Jinak spokojenost maximální, žádné problémy ![]()
Mam ji druhym mesicem, sem tam se mi vraci spineni, ale uz zadna hruza! Kazdym tydnem by spineni melo uplne ustat - doktorka rikala - jinak maximalni spokojenost!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak jsem dnes objevila tuto diskuzi - do teď nebyl důvod něco takového hledat.
Mirenu mám zavedenou od 7.09 - tzn. skoro dva a půl roku. Zaváděna ve dvaceti, prcek nebyl a dá-li osud, nikdy nebude…
Nicméně: prvního čtvrt roku migréna, pak klid, rok totálně bez MS, pak špinění. V pondělí jsem byla na kontrole u gyn a pohoda. A dneska? Špinění mimo plán a nahmatala jsem „konec“ Mireny v hrdle. Takže hurá do nemocnice, „došťouchnutí“ (fajn záležitost) a uvidíme, na kontrolu jdu za 14 dní.
Vůbec netuším, čím to: styk nebyl, žádná extrémní námaha nebo cokoliv… Jak já, tak gyn jsme z toho jeleni. Pevně doufám, že už bude vše OK, nedovedu si představit, že bych šla „zpátky na prášky“…
isch - pokud pises, ze pokud da osud ta deti nebudou, tak osud nepokousej, aby jsi potom nemusela resit potrat nebo to, ze ho vlastne nechces… ![]()
Barca12345 píše:
isch - pokud pises, ze pokud da osud ta deti nebudou, tak osud nepokousej, aby jsi potom nemusela resit potrat nebo to, ze ho vlastne nechces…
No nepokouším, proto právě Mirena. Ale štve mě, co se stalo, po takový době.
Boruvka87 píše:
Chjo,holky,sem z toho na větvi…mám či nemám…
Mas problemy se zanety? Mela jsi problem s nejakou infekci? Snasis zle zmeny? ![]()
Barco,zánět sem nikdy neměla,infekci taky ne…po druhém porodu jsem prý perfektně čistá,zahojená atp…změny?nevšimla jsem si,že bych je le snášela…